3856
Starcraft
-
#2656 hájja, sztem egy kicsit pofátlan lenne, mert ha belegondolsz, nem lehet kikerülni, olyan helyeken vannak, és ha elsétáltatom ott a mass ling csapatomat, hát nem örülnék neki, ha csak egy mass halfling csapat maradna utána
#2654: régi szép idök??? -
Spica #2655 mert melee mapként nem lehet megcsinálni csak UMS-ként, hiszen MI-vel rendelkező fél kell, na de umsben meg a startlocation-höz nem rak le CCt meg bányászdroidokat.
amúgy meg nekem így is sok a mass neutral building, főként a zerg épületfalak undorítók, de random sonka az tisztára elvenné sztem a melee-game feelingjét is.. -
#2654 temeg ahelyett, hogy visszafeleselsz... atjohetnel NEHA pro meccsekre kockulni... (regi szep idok) -
#2653 btw ha mar mapokrol beszelunk...
kinek mi a (velo"s) velemenye az uj pro mapokrol?
MSL/Proliiiiig is johet...
nem tudom mennyire meresz otlet, de mindig eszembe jut amikor latok egy olyan meccset, ahol van semleges epulet(mondjuk egy sunken kolonia stb)...
hogy az semlegeskent miert nem tamad? ergo miert nem merik bevallalni a pro map keszitok, hogy a pro ligaba betegyenek egy ilyen semleges attackot? mindig csak statikus a semleges epulet(ezesetben ugye a sunken)... -
#2652 najo :D
engem addig igazábol nem nagyon vonz, mig zerg nincs benne....
(infested terran vs terran) -
#2651 -
Spica #2650 hé a TvT az engem mondjuk érdekel :) -
#2649 Oktoberi dátumhoz láttam, nem voltam elég eszes, és nem irtam oda, hogy lehet akkor vagy az elején, vagy a végén lesz némi kiruccanásunk, ha esetleg oda születnének az ötletek. -
#2648 ugye ugye, és még engem szol le, mikor meg "merem" neki emliteni
Amugy ha akarsz Lammer, tényleg linkelj be, vagy gépelj le ide oldalas TvT elemzéseket, ezzel is segitesz azoknak, akiket ÉRDEKEL a téma. Akiket meg nem, azok várnak más elemzéseket :D -
Spica #2647 hát sima editorral sehogy, viszont azt az oldalt, amit Lammer is belinkelt EZT tudom ajánlani. igazából speckó editor kell, a képességeikről meg miegyébről már nem tudok nyilatkozni ehhez már sajnos nem értek. sry. -
Spica #2646 tehát inkább tanuljon meg valaki angolul és menjen nyomassa nekik a kérdéseit, ahelyett, hogy te átgörgetnéd azt a néhány hosszabb postot? és akkor én vagyok a PARASZT, hogy ide merek valami ilyet írni... -
#2645 btw ez lemaradt: "hogy starcraft UMS-készítő weboldal tudomásom szerint magyarul nincs"
jah magyarul nincs, dehat azert egy minimalis angollal nem nehez innen(->UMS szekcio) infokat elcsipni... izntit? -
CyrSyS #2644 Hogy tudom lehuzni a supply cost-ot? -
#2643 "szerintem bármilyen starcraftos téma megteszi"
ofkorsz! de most enis jojjek a progamerek maganeletevel, meg a pro meccsek szaraz statisztikaival? esetleg egy reszletes TvT elemzes???
hat persze, hogy nem... mert nem vagyok akkora PARASZT, hogy untassam a tobbieket ezekkel a "baromsagokkal"...
de nyomjatok! -
Spica #2642 nincs. amikor a BW megjelent, a leggépigényesebb játékok közé tartozott. az akkori P166-osom például már szaggatott, ha 40 egység volt a képernyőn. tehát végtelen számú egységet nem tudott rendesen kezelni az akkori operatív memória még a jobb gépekben sem :) ezért van az editorban is 1650-es felső határ. ez 8 pléjerre osztva valamivel több mint 200.
több egységet úgy tudsz csinálni, ha lehúzod a 'supply cost'-jukat. a zealotnak pl most 2, a tanknak is, de az ultralisknek már 4. máshogy nem. amúgy UMS-ben meg lehet csinálni, hogy egy embörnek több mint ezer unitja legyen, a többi játékos kárára persze. -
#2641 jogos érvek... -
Spica #2640 vegyétek fel egymást MSN-re azt ott vitatkozzatok, hogy vegyük fel egymást MSN-re és ott vitassuk meg a mapmakinget. :D
másrészt amíg a topik címe starcraft, szerintem bármilyen starcraftos téma megteszi, főként, hogy starcraft UMS-készítő weboldal tudomásom szerint magyarul nincs. RSHU nem az, BWM sem az. marad vmi starcrafttal kapcsolatos fórum. -
#2639 Figyelmedbe ajánlom a 2637-es hsz utolso két szavát. De mivel nem birod ki hogy ne a tied legyen az utolso szo, erre is válaszolni fogsz.
/on -
#2638 inkabb nyomj be egy eloadast a te "triggerezesi metodusaidrol"
(btw latom nehezfelgogasban indulsz Kinaban... milyen mindenki? vegyek fel egymast MSNre azt meg lehet vitatni "egymas kozott" ezeket az ERDEKFESZITO temakat siman, mellesleg a warez rossz ;) -
#2637 Igazábol tökre mindegy, legyen igazad, zaklasson mindenki msnen, hogy "helo, van noo-cd crack, tudnál linket adni" illetve hasonlo finomságok, de legyen neked igazad, nem tartozik ide, találja meg mindenki maga amit akar, ne is irjon ide. Ugyse foglak meggyözni ha még további 100 hszt is elbaszunk rá, ugyhogy.
innentöl
NEM ÉRDEKEL
-
#2636 "okt.29-31" -> kivalo! ... ha szavazni kene, en erre szavaznek
(ezt inkabb klanhonapon dumaljuk mek!) -
#2635 still "direkt ellentmond"
btw szerinted en miert nem farasztom "reszletesen" a "tobbieket" a progaming esemenyekrol??? miert nem irok ide resletes statisztikakat meg ilyen sokak altal tokre "erdekelt" temakat??? siman leirom, hogy x meccs volt y napon, nezzetek meg... de taktikai elemzeseket nem irok hozza, mert lehet sokakat nem erdekel, szaraz lenne stb?
szerintem 2-3 emberen kivul KURVARA nem erdekel senkit a szaraz mapmaking... menjenek MSNre, vagy a broodwarmaps mapmaking reszlegere... gg
szerintem maradjunk az altalanos temaknal akiket mindenki nagyjabol "szagol"
SZERINTEM
(varom visszakotekedesed, nehogy igazam legyen ;) -
#2634 "direkt belekötök valamivel, mert értelmeset ugyse tudok fehozni" szagot érzek...amugymeg szerintem egy dekát sem értesz hozzá, neked minek emlitettem volna? tökmindegy, hogy valaha fogok egyetlen plyát is épiteni, vagy sem, attool még jo tudni, hogy épül fel egy ilyen.
...ha meg nem érdekel, minek olvasod? ez a topik témája, ugye Starcraft, és nem "Lammer haveri klubja". Najo, nem akarok töb offot, igy inkább fejezzük be, és hallgassuk tovább az sc-s témákat, htx... -
#2633 Nah, inkább egy valamivel kellemesebb téma :
(lehetséges lanok idöpontjai :DD)
tehát:
következik:
mindjárt:
:D:
okt.29-31 (illetve elötte-utána némi idö, összesen ugy okt.27-nov.5)
dec.22-jan.2(dehát ünnepekkor csakne;) )
márc.21-25 (huh, holvanazmég :D)
meg kisebb-nagyobb szünetek, ahogy az idö hozza :) -
#2632 ez nekem uj, eskuszom
mintha ezt eloben sosem emlitetted volt, "direkt ellentmond" szagot erzek...
jo oke "hallgassuk" a szaraz "location" es "trigger" temat... hajra -
#2631 Esetleg az meg sem fordult a fejedben, hogy tényleg nem tudok semmit hozzászólni, de érdekel hogy hogyis zajlik ez az egész?
...de gyerünk, kötekedj csak.... -.- -
CyrSyS #2630 Sziasztok! Nincs olyan mod a játékhoz ami által többegységem lehet mint 200? -
#2629 erdekes teged sem lattalak nagyon erdemben belefolyni a beszelgetesbe... de azert kotekedj csak (y)
na gyerunk segitsel thomasman11nek! (Y)
-.- -
#2628 téged nem :P -
#2627 ezt nem lehetne MSNen, sracok?
biztos sokakat lenyugoz a triggerezes meg a unit crealas...
de ez egy picit hc ide, nem? szoval igy kettotokon kivul szerintem ez nem erdekel senkit...
htx elore is... -
thomasman11 #2626 nah de az jár a fejembe és sztem benne is van de nem tudok rájönni hogy mi kell ahoz hogy egy csapatba legyek egy computerrel, de csak annyit kéne tennie hogy amik creálással jönnek unitok azokat szedje le bunkerből...
arra gondoltam hogy neutralt rakok a csapatomba és ha kellenek akkor give units to player-rel én fogom kezelni... -
thomasman11 #2625 értem, hogy sok megoldás nincs beépítve pl.: én azt se tanáltam hogy ha lerobolsz egy locationon álló házat mondjuk egy depotot és ha az le van rombolva akkor jöjjön a pénz mert én csak úgy tudom megcsinálni hogy egy special buldingot lerakok valahova alá a locationt (azért speckot mert nincs belőle a pályán) és úgy jön a pénz de depotból meg sok lesz... és nem sokat kérek lehet hogy alapvető dolgokat de nem sokat mert én is csinálok valamit... -
Spica #2624 tedd le a compinak az egységeket és rendben vagy, rá ugyanúgy érvényes lesz minden.
a remove-al mi a baj amugy? van 'remove all' és 'remove at' action-ként. ezzel szinte mindent meg lehet oldani csak location kell hozzá.
egyébként nem bántásként, de nem ártana belemélyedni a dologba, szóval az oké, hogy te akarod valahogy, de ha nem vagy biztos benne, hogy meg lehet oldani, akkor inkább ne. sajnos a BW-editorja még inkább olyan, hogy a lehetőségekhez alkalmazkodsz, főként ha nem mozogsz benne otthonosan. a másik meg, hogy valamivel világosabban fogalmazz már légyszíves, mert így fogalmam sincs, hogy a sok lehetőség közül melyik jár a fejedben, mert őszintén szólva az első kommentedből nem látom mi a baj. a triggereditelés lényege, hogy megértsd az egyes condition-ök, action-ök hatásait és ezekből építkezz. ezen kívül kell, hogy legyen valami rendszere is a dolognak, és ez csak a pályakészítőtől függ. lehet az a probléma, hogy nem értem meg te milyen rendszer alapján szeparálod a triggereket játékosokra. nem tudom.
az utolsóra a válasz, hogy tökmindegy. ahova akarod csak tartsd fejben milyen logika alapján osztottad be ennek vagy annak a játékosnak. az esetek, amikor igazán számít kinek rakod be az AI script indítása és a 'current player' kulcsszót tartalmazó action-ök. -
thomasman11 #2623 melyik playerhez rakjam ha bringel a player 1es, és kreál player 4esnek unitot ? -
thomasman11 #2622 jah és computernek kell ez mert azt akarom hogy lőjenek engem is mivel egy ilyen Smash TV-s map lenne csak nem úgy gyűjtöd a pénzt hogy rálépsz a locationra és jönnek rád másfélpercig hanem "küldetésekből" hogy rámész egy tleeport locira elteleportál és a "canyon" vagy a küldetés végén kapod a pénzt, néhány dolgot a Smash TV-ből szedtem ki de hasonlót is akarok hogy rálépek a locira és 2 helyről jöjjenek ezt már kérdeztem és jó volt... -
thomasman11 #2621 el is mentettem, nah de én úgy gondoltam hogy ahogy van a canyon és van néhány tank a hegyeken meg néhány marine és azokat vagy kreálással raknám le vagy csak simán és mivel végig mentem a canyonon akkor azok újra ott legyenek creálással, csak azt nem tudnám megcsinálni hogy amiket kihagyok, azok hogy tünnek el ? bár mivel arra nem járok nem mozdulnak el és ezért kéne egy olyan trigger hogy amiket nem öltem meg nem mozdulnak el a locationjukról és egy remove triggert és újra egy creálást vagy úgy megcsinálni hogy mivel a locationon van ezért ne rakjon oda még 1 egységet... -
Nuki #2620 "Ungoro Crater" loál ez micsoda?
Valanonnan ismerős a név... megvan! Van egy ilyen terület a World of Warcraftban...
viszlát egy hétig^^ -
Spica #2619 tehát az végülis a cél, hogy egy locationre lépve eltűnteted őket és egy másik locationre lépve ismét előkerüljenek? de közbe ne létezzenek a játékban a játékos számára?
használj fel egy neutral playert, akinek átadod a unitokat, ezenkívül egy félreeső helyet ahova átmozgatod a unitokat. a move actionnél ha be lehet állítani ALL UNIT-ot akkor jó. ha csak egyesével lehet mozgatni unitokat, akkor kicsit bonyolultabb.
ALL UNIT-os megoldás:
az elvarázsló trigger:
condition
- bring to loc
- 'neutral playa' commands at most 0 any unit
action
- give unit from player 'human' at 'customloc' to 'neutral playa'
- move unit from 'neutral playa' from 'customloc' to 'secretloc'
az elővarázsló trigger:
condition
- bring to loc
- 'neutal playa' commands at least 1 any unit
action
- move unit from 'neutral playa' from 'secretloc' to 'customloc2'
- give unit from player 'neutral playa' at 'customloc' to 'human'
ha csak egyesével lehet:
condition
- bring to loc
- neutral playa commands at most 0 map rev
- human playa commands at least 1 unit at custom loc
action
- give unit from player 'human' at 'customloc' to 'neutral playa'
- move unit from 'neutral playa' from 'customloc' to 'secretloc'
- preserve trigger
condition
- bring to loc
- neutral playa commands at least 1 MEN
- neutral playa commands at most 0 map rev
- human commands at most 0 unit at 'customloc'
action
- create 1 maprev at anywhere to neutral playa
ez ebben az esetben az elvarázsoló trigger. az elővarázsolót ennek az analógiájára visszafelé kell létrehozni. a neutral playa map revealerje csak állapotváltozónak szolgál, mivel nem látszik a pályán nincs semmi játékmenetre való hatása.
egyébként lehet, hogy a switch action és condition pont ezt a feladatot látná el elegánsan, de én már 5 éve nem használtam bw editort és akkoriban nem próbáltam ki. az elméletem lényege az, hogy a switch egy kapcsoló, de ez csak két állapotot tud jelezni, a 'cleared' (0) és a 'set' (1). ekkor a create maprevealert lehet helyettesíteni egy tetszőleges 'A' switch 'set'-elésével és a map reves conditiont pedig a tetszőleges 'A' switch 'cleared' (0) vagy éppen 'set' (1) állapotának feltételével. ez csak elmélet, de nagyon valószínűnek tartom, hogy így működik gyakorlatban, bár sose néztem utána.
logikai szempontból persze ha a switch valóban így működik, akkor ezt kell használni, mert egyszerű. próbáld ki.
ha meg rosszul értelmeztem a dolgot, akkor is a technikát ellesheted még :) -
#2618 skacok elkezdodott a season3 MSLben...
[URL=http://teamliquid.net/tracker/details.php?info_hash=a41bf2d14ad921038697251bba6471472187e3db]A csoport a "halalcsoport" -.-[/URL]
-
thomasman11 #2617 aha oké, nah Spica, kértem egy kis helpet trigger miatt:
"És még azt amit én rakok le unitok, és ha rá állok egy bizonyos locationra azok újra ott legyenek, pl: van egy canyon és vannak marine-k meg stb... és ha a végére értem akkor újra legyenek ott a unitok..."
az úgy müködne hogy mikor a végére értem rá lépek a locationra és engem eltesz valahová és a move trigger-nél a végére kéne olyat berakni hogy kreáljon utánna, lehetséges ? (azért kérdem mert biztos akarok lenni benen hogy jó és akkor vágok bele) bw-t felraktam !