Starcraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#2654: régi szép idök???<#zavart2>#zavart2>
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
amúgy meg nekem így is sok a mass neutral building, fõként a zerg épületfalak undorítók, de random sonka az tisztára elvenné sztem a melee-game feelingjét is..
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
kinek mi a (velo"s) velemenye az uj pro mapokrol?
MSL/Proliiiiig is johet...
nem tudom mennyire meresz otlet, de mindig eszembe jut amikor latok egy olyan meccset, ahol van semleges epulet(mondjuk egy sunken kolonia stb)...
hogy az semlegeskent miert nem tamad? ergo miert nem merik bevallalni a pro map keszitok, hogy a pro ligaba betegyenek egy ilyen semleges attackot? mindig csak statikus a semleges epulet(ezesetben ugye a sunken)... <#szomoru1>#szomoru1>
engem addig igazábol nem nagyon vonz, mig zerg nincs benne....
(infested terran vs terran<#idiota>#idiota>)
Amugy ha akarsz Lammer, tényleg linkelj be, vagy gépelj le ide oldalas TvT elemzéseket, ezzel is segitesz azoknak, akiket ÉRDEKEL a téma. Akiket meg nem, azok várnak más elemzéseket :D
jah magyarul nincs, dehat azert egy minimalis angollal nem nehez innen(->UMS szekcio) infokat elcsipni... izntit? <#papakacsint>#papakacsint>
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
ofkorsz! de most enis jojjek a progamerek maganeletevel, meg a pro meccsek szaraz statisztikaival? esetleg egy reszletes TvT elemzes???
hat persze, hogy nem... mert nem vagyok akkora PARASZT, hogy untassam a tobbieket ezekkel a "baromsagokkal"... <#papakacsint>#papakacsint>
de nyomjatok! <#eljen>#eljen>
több egységet úgy tudsz csinálni, ha lehúzod a 'supply cost'-jukat. a zealotnak pl most 2, a tanknak is, de az ultralisknek már 4. máshogy nem. amúgy UMS-ben meg lehet csinálni, hogy egy embörnek több mint ezer unitja legyen, a többi játékos kárára persze.
másrészt amíg a topik címe starcraft, szerintem bármilyen starcraftos téma megteszi, fõként, hogy starcraft UMS-készítõ weboldal tudomásom szerint magyarul nincs. RSHU nem az, BWM sem az. marad vmi starcrafttal kapcsolatos fórum.
/on
(btw latom nehezfelgogasban indulsz Kinaban... milyen mindenki? vegyek fel egymast MSNre azt meg lehet vitatni "egymas kozott" ezeket az ERDEKFESZITO temakat siman, mellesleg a warez rossz ;)
innentöl
(ezt inkabb klanhonapon dumaljuk mek!)
btw szerinted en miert nem farasztom "reszletesen" a "tobbieket" a progaming esemenyekrol??? miert nem irok ide resletes statisztikakat meg ilyen sokak altal tokre "erdekelt" temakat??? siman leirom, hogy x meccs volt y napon, nezzetek meg... de taktikai elemzeseket nem irok hozza, mert lehet sokakat nem erdekel, szaraz lenne stb? <#rolleyes>#rolleyes>
szerintem 2-3 emberen kivul KURVARA nem erdekel senkit a szaraz mapmaking... menjenek MSNre, vagy a broodwarmaps mapmaking reszlegere... gg
szerintem maradjunk az altalanos temaknal akiket mindenki nagyjabol "szagol"
SZERINTEM
(varom visszakotekedesed, nehogy igazam legyen ;) <#eljen>#eljen>
...ha meg nem érdekel, minek olvasod? ez a topik témája, ugye Starcraft, és nem "Lammer haveri klubja". Najo, nem akarok töb offot, igy inkább fejezzük be, és hallgassuk tovább az sc-s témákat, htx...
(lehetséges lanok idöpontjai :DD)
tehát:
következik:
mindjárt:
:D:
okt.29-31 (illetve elötte-utána némi idö, összesen ugy okt.27-nov.5)
dec.22-jan.2(dehát ünnepekkor csakne;) )
márc.21-25 (huh, holvanazmég :D)
meg kisebb-nagyobb szünetek, ahogy az idö hozza :)
mintha ezt eloben sosem emlitetted volt, "direkt ellentmond" szagot erzek... <#eljen>#eljen>
jo oke "hallgassuk" a szaraz "location" es "trigger" temat... hajra <#eljen>#eljen>
...de gyerünk, kötekedj csak.... -.-
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
na gyerunk segitsel thomasman11nek! (Y)
-.-
biztos sokakat lenyugoz a triggerezes meg a unit crealas...
de ez egy picit hc ide, nem? szoval igy kettotokon kivul szerintem ez nem erdekel senkit...
htx elore is...
arra gondoltam hogy neutralt rakok a csapatomba és ha kellenek akkor give units to player-rel én fogom kezelni...
a remove-al mi a baj amugy? van 'remove all' és 'remove at' action-ként. ezzel szinte mindent meg lehet oldani csak location kell hozzá.
egyébként nem bántásként, de nem ártana belemélyedni a dologba, szóval az oké, hogy te akarod valahogy, de ha nem vagy biztos benne, hogy meg lehet oldani, akkor inkább ne. sajnos a BW-editorja még inkább olyan, hogy a lehetõségekhez alkalmazkodsz, fõként ha nem mozogsz benne otthonosan. a másik meg, hogy valamivel világosabban fogalmazz már légyszíves, mert így fogalmam sincs, hogy a sok lehetõség közül melyik jár a fejedben, mert õszintén szólva az elsõ kommentedbõl nem látom mi a baj. a triggereditelés lényege, hogy megértsd az egyes condition-ök, action-ök hatásait és ezekbõl építkezz. ezen kívül kell, hogy legyen valami rendszere is a dolognak, és ez csak a pályakészítõtõl függ. lehet az a probléma, hogy nem értem meg te milyen rendszer alapján szeparálod a triggereket játékosokra. nem tudom.
az utolsóra a válasz, hogy tökmindegy. ahova akarod csak tartsd fejben milyen logika alapján osztottad be ennek vagy annak a játékosnak. az esetek, amikor igazán számít kinek rakod be az AI script indítása és a 'current player' kulcsszót tartalmazó action-ök.
Valanonnan ismerõs a név... megvan! Van egy ilyen terület a World of Warcraftban... <#hehe>#hehe>
viszlát egy hétig^^
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
használj fel egy neutral playert, akinek átadod a unitokat, ezenkívül egy félreesõ helyet ahova átmozgatod a unitokat. a move actionnél ha be lehet állítani ALL UNIT-ot akkor jó. ha csak egyesével lehet mozgatni unitokat, akkor kicsit bonyolultabb.
ALL UNIT-os megoldás:
az elvarázsló trigger:
condition
- bring to loc
- 'neutral playa' commands at most 0 any unit
action
- give unit from player 'human' at 'customloc' to 'neutral playa'
- move unit from 'neutral playa' from 'customloc' to 'secretloc'
az elõvarázsló trigger:
condition
- bring to loc
- 'neutal playa' commands at least 1 any unit
action
- move unit from 'neutral playa' from 'secretloc' to 'customloc2'
- give unit from player 'neutral playa' at 'customloc' to 'human'
ha csak egyesével lehet:
condition
- bring to loc
- neutral playa commands at most 0 map rev
- human playa commands at least 1 unit at custom loc
action
- give unit from player 'human' at 'customloc' to 'neutral playa'
- move unit from 'neutral playa' from 'customloc' to 'secretloc'
- preserve trigger
condition
- bring to loc
- neutral playa commands at least 1 MEN
- neutral playa commands at most 0 map rev
- human commands at most 0 unit at 'customloc'
action
- create 1 maprev at anywhere to neutral playa
ez ebben az esetben az elvarázsoló trigger. az elõvarázsolót ennek az analógiájára visszafelé kell létrehozni. a neutral playa map revealerje csak állapotváltozónak szolgál, mivel nem látszik a pályán nincs semmi játékmenetre való hatása.
egyébként lehet, hogy a switch action és condition pont ezt a feladatot látná el elegánsan, de én már 5 éve nem használtam bw editort és akkoriban nem próbáltam ki. az elméletem lényege az, hogy a switch egy kapcsoló, de ez csak két állapotot tud jelezni, a 'cleared' (0) és a 'set' (1). ekkor a create maprevealert lehet helyettesíteni egy tetszõleges 'A' switch 'set'-elésével és a map reves conditiont pedig a tetszõleges 'A' switch 'cleared' (0) vagy éppen 'set' (1) állapotának feltételével. ez csak elmélet, de nagyon valószínûnek tartom, hogy így mûködik gyakorlatban, bár sose néztem utána.
logikai szempontból persze ha a switch valóban így mûködik, akkor ezt kell használni, mert egyszerû. próbáld ki.
ha meg rosszul értelmeztem a dolgot, akkor is a technikát ellesheted még :)
"És még azt amit én rakok le unitok, és ha rá állok egy bizonyos locationra azok újra ott legyenek, pl: van egy canyon és vannak marine-k meg stb... és ha a végére értem akkor újra legyenek ott a unitok..."
az úgy müködne hogy mikor a végére értem rá lépek a locationra és engem eltesz valahová és a move trigger-nél a végére kéne olyat berakni hogy kreáljon utánna, lehetséges ? (azért kérdem mert biztos akarok lenni benen hogy jó és akkor vágok bele) bw-t felraktam !