27
quantum cumi
  • Bradock
    #27
    mm! Ideje lenne az eredeti témához visszatérni!
  • Atus01
    #26
    Én pl. a signal jelet nem kötöttem sehova, mégis jól müx. Nálad lehet a bibi.
  • agyhalál
    #22
    Még valami: 60 fok túl sok a procinak?
  • agyhalál
    #21
    Nem, ez tényleg FOP68, 11 lapátos és halkabb, valamint kissebb, mint a FOP32, valamint 5000-et pörög a 4200 helyett, FOP68 pedig, asszem 6800-at pörög.
  • agyhalál
    #19
    Megvan a probléma, bár nem értem, hogy miért. Előzö napokban cseréltem le FOP 32-t FOP 68-ra és annak ellenére, hogy 2-3 fokkal jobban hűti a procit, az 566os Celeron 825ön ment és a BIOS vette le a tápot, 800on már semmi gond legalábbis 6 órán keresztül futott egy avi. De nem értem, hogy miért kapcsol le, amikor 40-43 fok helyett csak maximum 40 fokig melegszik.
    ...bakker...:O
  • Csibe
    #18
    A Maxtor megvette a Quantumot... ;)
    Egyébként ha a vincsi jó, annak mindenféle ventillátor meg buherálás nélkül mennie kell! Vidd vissza...
  • agyhalál
    #17
    Igen, előszokott fordulni, hogy megáll, filmnézés közben is. De azt hiszem inkább lecserélem Maxtorra talán, ahogy olvasgattam a fórum témáit, elég gyenge minőség lett a Quantum.
  • agyhalál
    #14
    Igen, a régivel, bár az sima IDE-s volt, úgyhogy nem is UDMA vezérlőn volt. Kipróbálnám máshol is a winyómat, de ha nem jó, akkor már holnap visszavinném cserére.
  • agyhalál
    #11
    Masterra jumperoltam és helyesen lett ráakasztva, de még mindig arra gyanakszom, hogy melegszik és BIOS rebootol, mint montam: minél tovább gyötröm, annál jobban sűrüsödik a reboot, következő példa.
    Hogy minél hamarabb tudjak netezni, win98at raktam fel és nem ME-t, elsődlegesnek régi winyó, a kábelén a cdrom, mindez IDE1-n, ID3-n, pedig lct2, mire 2-3 alkalommal újraindúlt a régi winyó!!!, már nem tudott bebootolni, mert lct2 lelőtte a tápot.
    Azért köszi a türelmedet és az ötletet.
    Lehet, hogy lecserélem valami jobbra.:(
  • agyhalál
    #7
    Elnézést,de a legfontosabbat nem is mondtam, minél tovább próbálkozok vele, annál sűrübb időközönként bootol, mintha túlmelegedne és véleményem szerint a BIOS reagálása révén bootolna újra.
  • agyhalál
    #6
    Köszi, közben megtaláltam, de nem találtam DMA-t, amit kipipálhattam volna. Csak az elsődleges winyónál van rá lehetőség. Most a régebbiről bootoltam, lehet, hogy csak az elsődlegesnél lehet DMA-t választani?
    Más: BIOS/Integrated Peripherals menüben Onbord IDE-1 Controller és az IDE-2-esen belül is a DMA-kat letiltottam próbaképpen, lehetséges, hog most ezért nincs a rendszerben lehetőségem a DMA-t engedélyeztetni?
  • agyhalál
    #4
    Pontosan mire gondolsz Tressy?
    BIOSban engedélyeztettem a UDMA 66-os menüt.
    Naná, különben nem is menne.
  • agyhalál
    #2
    A BIOS IDje: SH.
  • agyhalál
    #1
    Szevasztok. A gndom a következő: ABIT BE-6 II alaplapom van, most vettem egy Quantum LCT20 winyót, de valamiért nagyon akad, mert hosszabb használat után vagy kikapcsolja a gépet, vagy bootol egyet.
    BIOS frissítésem még nem volt, kicsit idegenkedek is tőle, de ha ez megoldaná a gondomat...
    Szóval nem tudom eldönteni, hogy mivel van a probléma, Quantum, vagy az alaplap?
    Minden segítséget szívesen fogadok, mert csak szívok. Ha ez segít, még annyit, hogy winyót bárhova dugom, legyen az sima IDE, vagy az UDMA 66, mindenhol akad, a kábelre elsődlegesnek van felfűzve és egyedül van rajta, ez az IDE 3-on van.
    IDE 1-en egy UDMA 33-as Quantum van, meg CD-ROM.
    Előre is köszi minden segítséget:
    agyhalál