67
yamaha 16/10/40
  • l-toro
    #67
    nocsak ujraeledt a topicom! azota rengeteg cdt irtam es meg mindig nem hibazik az irom. :)
    lehet hogy audio cd t mas iro szebben ir, de nem rossz iro ez. sot azota ketszer az en hibambol 12x esen irhato philips multi purpose cdt megirtam 16x an es nemhogy a buffer nem urult ki de a cdket azota is kulonbozo meghajtokban olvassak es hasznaljak gond nelkul. en viszont meg nem raktam ra a firmware frissitest.
  • [HUN]Brabus
    #66
    nem mindegy ;]
  • Laalee
    #65
    hogy lehet adni az adatot 8.9 ms el?:) max hozzaferni lehet annyi ido alatt.
  • [HUN]Brabus
    #64
    nekem is egy yamaha 16x10x40 esem van

    es eddig egy regebbi vinyom volt na mar most ahoz hogy 16x el tudjal irni szukseged van egy olyan vinyora ami legalab 8.9ms gyorsasagal tudja adni az adatot....az enyem eddig nem tudta....
    ezert sokszor volt buffer under run....
    javaslom nezd meg hogy mi a transfer rate a vinyodnak..... ugyan ez vonatkozik a cd-romokra is....
    Sok sikert
  • colos
    #63
    Szia!

    Én az LG írommal jártam így a Nero-val! Szedd le és rakd fel újra a progit! Nálam legalább is ez bevált!

    colos
  • Laci
    #60
    A probléma ismerős! Fogadni mernék, hogy másolt cd-ről másoltad azt a lemezt a haverodnak. Egy kölöktől én is kaptam kölcsön két-esen megírt audio cd-t ("on the fly"-ben másolta, azaz nem mentette le image fileba a winyóra, hanem közvetlenül az olvasóraól íratta át egyszerre. Ezt nem díjazom, mert eleve rosszak a tapasztalataim a módszerrel kapcsolatban). Nem számítottam rá, hogy reccsenés lesz az első és a második szám, továbbá egy másik ugyanígy megírt cd-n a harmadik és a nyolcadik szám végén, ha lemásolom. Ezzel csak annyi volt a probléma, hogy sima meghallgatásnál a hiba nem hallatszott, de grabbelve annál inkább! De említettem itt már ezeket a 2*-esen és szarul megírt vackokat, másik havertól is kaptam egy ilyen 2*-esen írt ló****t, annak az utolsó száma van tele folyamatos "piccsanásokkal". Na meg van egy gyári cd-m is mely olyan 6 éves lehet és az egyik szám ugyanilyen picsogást produkál grabbelés után. Valszeg mert régi a lemez. - A 2*-es íráshoz még annyit bár nem ide tartozik, hogy a hőártalom nem tesz jót a cd-nek, ezért hibáztatom az ilyen lassú írási módszert, hiába égnek be jobban a pitek, a Sanyo (elég béna) cd lejátszóm aztán igen válogatós és érdekez módon a 8*-osan megírt lemezekkel elboldugul, a 2*-esnél meg az első két szám lejátszásához pöcsölés árán lehet csak eljutni. Tehát eenyit a "minőségi" 2*-esen írt lemezekről (és még lassabban is jönnek be a számok rajta...) - Szóval bocs a kitérőért, de muszáj volt. Annyi biztos, hogy az ilyet én úgy küszöböltem ki, hogy az íróval (Sony CRX140E 8*4*32) grabbeltem le, ott nem volt egy piccsanás sem, ez nálam csak a cd-rommal (Sony CDU4811 48*) való grabbelésnél fordult elő szerencsére. Tehát jól nézd meg a másolt cd-k legrabbelt végeredményét a biztonság kedvéért, mert ott lehetnek hibak, csakúgy mint a sokat megjárt régebbi 6-7 éves cd-knél. Én itt a hőártalomra tippelek, de talán a legújabb multiread (az íróm ilyen) olvasók kikerülik a hibák (pl. ilyen reccsenések) legrabbelését. Persze írott audio-cdkkel voltak más hibák is (biztos szar programot vagy írót használ a nagytöbbség), pl. olyan, hogy a számok elején meg végén félmásodperces kihagyások voltak, meg ilenek. Nálam írás közben ilyenek nem fordultak elő, mindent tökéletesen írt eddig, a WinOnCD és a CDRWIN persze már cseszett el cd-ket, de ott a progik voltak a hibásak, azóta "visszavettem a verziószámukból" és jól működnek. Az a gyanúm tehát tömören, hogy nem az íróddal van baj, hanem szar (régi, agyonhasznált vagy szarul másolt) lemezt kaptál kézbe, hogy lemásold a haverodnak. És ne írt "on the fly"- ban !
  • Scooter
    #58
    Én úgy gondoltam a vinyóra másolást, (nem grabbelni) hogy egy az egyben átveszem a számokat és útána a húzd és ejt módszerrel másolom át.
  • l-toro
    #56
    na vegre, erre vartam hogy olyanok irjanak akiknek szinten yamaha 16x10x40 cd irojuk van. en irtam mar 16x osan 12x esen audiot es on the fly ban cd t, mindet hiba nelkul, de ugy latom nem volt alaptalan az intrika a vasarlas utan amit egy iserosom mondott. pocok a hiba eszlelese utan kicserlted az irot? azota is ezt a tiput hasznalod vagy kiabrandulva valtottal?
  • Scooter
    #54
    Lenne egy gondom, most vettem egy Yamaha 16x10x40-es CD-író-t. A gond az, hogy egy ismerősnek vettem át egy audio CD-t (Nero-val) és a CDcopy-t használtam. Az első szám végén van egy reccsenés! (akadás). Mitől lehet? Azt hallottam a havertól, hogy audio CD-t nem szabad egyik CD-ről a másikra copy-zni, hanem át kell venni a vinyóra és onnan mint adat CD átmásolni! Vagy ez nem igaz?
    Help, segítsetek.
  • l-toro
    #53
    ezt en is alatamasztom. egy haver arra eskudott es addig erolkodott hogy muszaly volt felrakni. mondtam hogy ugy is leszedem, de akkor is majd meglatom milyen jo. na a bemutato nagyon sikeres volt mert egybol kekhalalra fagyott a windows. ennyit a szuper kezes, szuper egyszeru winon rol.
  • Laci
    #52
    Hát a WinOnCD tényleg egy szar, az biztos. Én ez nem csipogás útján tapasztaltam, de ez már egy másik téma...
  • Laci
    #51
    Semmi, semmi, igazad van, csak megdícsértelek (komolyan). A Mitsumi szerintem is mind írókban, mind CD-ROM-okaban a legjobbak között van.
  • mainruler
    #49
    Hogy Mitsumim van, vagy hogy leejtettem, MESTER?
    Mert ha az utóbbiban találtattam életképtelennek, kérlek, áruldd el kedves Gurum, hogyan is kell tökéletesen élni, s nem leejteni semmit!
  • Laci
    #48
    Ügyi vagy!
  • Laci
    #47
    Olvass má lécci figyelmesebben: ÉN EGY K* CD-t NEM ÍRTAM (*-os ALATT. EZEKET A HAVERJAIM ÍRTÁK! Namost azt még hozzá teszem, hogy nem szedték le imageba, hanem általam elítélt "on the fly" módszerrel közvetlenül olvasóról írtak. Meghallgatván nem pittyeg, de ha legrabbeled... Volt egy, mai megúszta ezt a hibát. Talán, ha image-ből írnak 2*-esen lehet, hogy nincs ilyen hiba, nem tom. Én 8*-osan nagyon faszán és tökéletesen írok audiót hiba nélkül, grabbelhetően. Az, hogy valakinek rémálom a 8*-os írás: lehet, hogy neki még 8*-osan sem ír a CD-je, nem tehetek róla, hogy évekkel ezelőtt vette. Sok olvasóval sikerült már leolvasni így írt CD-ime, úgyhogy szarok a matuzsálemi korú hi-fikre. 2*-esen meg 35 perc, annyit meg a hülye se várjon, ha jót akar, 8*-osan ezt 9 perc alatt le lehet tudni (még ha szerintem se a sebesség, hanem a tudás és a minőség a lényeg). Tidok a 2 másodperces szünetről, de ilyenről itt szó se volt, meg wav file-okról.
  • mainruler
    #46
    Emberek!
    Ha totál megbízható, elnyűhetetlen CD-ROM-ot vagy CD-ÍRÓ-t akartok (ne röhögjetek, bár lehet, én is ezt tenném a helyetekben) feltétlen MITSUMI a tökéletes megoldás!! Amikor először megkaptam a sima CD-ROM-ot, azt gondoltam, hát jó, egyelőre ennyire futotta, majd lesz jobb is, mondjuk SONY... :))) Hogy mekkorát tévedtem!!! 4 éve az a CD-m van és SEMMI DE SEMMI NEM TUD RAJTA KIFOGNI, EGYSZERŰEN MINDENT BEOLVAS!! Azonkívül tényleg elnyűhetetlen, eddig 2x ejtettem le, az elsőnél a CD audió rá volt tekerve a kezemre, és leejtettem az egész cuccot, a kábel kitépődött a CD-ROM-ból, maga a CD meg csattant 3x!!! a BETONON és az égvilágon SEMMI BAJA NEM LETT, MÉG A KÁBELFOGLALAT IS MEGÚSZTA!! A másik csak egy szimpla padlóra ejtés volt a legfelső polcról... :))
    Az írói is ugyanilyen jók, szal aki jót akar és nem márkabuzi, vegyen mindenképp Mitsumi-t !!
  • Laci
    #44
    Tudom, hogy itt a grabbelésnél van baj. Namost pontosítanék: Én az én írómmal 8*-os alatt nem írtam (Isten őrizz továbbra is!), ezt két tök különböző ismerősöm tette meg: az egyik LG-vel, a másik Mitsumival. Ezek az írók írták be a pittyegést nem én. Az egy dolog, hogy ez grabbelés nélküli rendes lejátszásnál nem hallatszik. A minősége szarabb a 2*esen írt korongnak: Lassabban jönnek be a számok(ez még nem baj), de hogy nem vált néha egy ilyen lemezről 1.-ről a 2.-ra meg ilyenenek, az már durva dolog. ÉS NEM AZ OLVASÓM TEHET RÓLA! Egyes hi-fik nem bírják leolvasni: 15 éves Sanyo-val próbálkoztatok, vagy mi? Mer akkor aztán nem csodákszom. Jobban beégnek a pit-ek: Ja hát lehet, hogy ettől piucsog!!. Egyébként ezt a picsogást az íróvammal grabbelve még ki tudom küszöbölni, de egy CD legyen tökéletes! Grabbelni 8*osan szoktam és rendes CD-vel olvasóval való grabbelésnél sincs gond.
  • Lteebee
    #42
    És zenét hányszorosan "mersz" grabbelni?
  • Lteebee
    #41
    Szerintem 2*esen egy lemez írása 40perc(24 másodperc/1%).

    Ez amúgy érdekes.
    Tehát lassú írásnál ront az íród?
    Különös.
  • Laci
    #39
    2*-es audióírás: hasznos tapasztalatok vele kapcsolatban: 34 perc egy CD és grabbelhetetlen végeredmény, mivel egy-két szám "piccsanásokkal" (általam idegességből kitalált hangutánzószó)ammortizálódik. Egy LG és egy Mitsumi íróval való írott CD utáni tapasztalatok ezek. Szerencsére én még 8*-os alatt nem próbáltam, de nem is ajánlom senkinek!!!
  • l-toro
    #37
    ezt csak kitalaltad vagy tenyleg igy van? ez khiraly!
    mostmar 1x esen irok audiot. jeeeeee
  • l-toro
    #34
    ezek nagyon hasznos tapasztalatok de a "cuccokrol senki nem ir". milyen komoly hi-fi cuccon lettek kiprobalva?
  • Bradock
    #32
    Íratnak a hifisták is, de ragaszkodnak a 2x íráshoz, és semmi CD Copy.
    Igaz így tovább tart megírni, de a minőség lényegesen jobb, amit jobban meg is fizetnek.
  • l-toro
    #31
    igen, ebben biztos igazad van. nem is tudom hogy 4x es vagy meg annal is lassabb sebesseg a jo, audiot irni? viszont szerintem a hifistak nem iratnak cd-t a tobbi ember meg legtobbszor azt keri mp3 bol tomoritsuk vissza wav ba es irjuk meg, akkor meg mar mindegy.
  • Lteebee
    #30
    Azért ha egyszer teheted, írj meg egy zenét két példányban (mondjuk 12xesen, meg 4xesen) és hallgasd meg őket valami komoly cuccon!

    Érdekes tapasztalatokra tehetsz szert.
  • l-toro
    #29
    a pcguruban most egy teac-et istenitenek
  • Spy
    #28
    Plextor HP Tdk Rulez
  • l-toro
    #27
    ennyi penzert kiraly ez a yamaha. egyszeuewn nem akar cdt rontani.
  • supervisor
    #25
    LG 8*4*32 21000+fa,tud 99percet irni és csendesebb társainál..
  • l-toro
    #24
    bocs ha rosszul mondtam. hasznaltan vettem az irot, igaz van meg ra gari. a rendes ara67e ft volt csak a hirdetes alapjan vettem 37 ert, es ezert mondom hogy nem-e gyanus.
  • l-toro
    #20
    vegre az a hozza szolas amire vartam. koszonom laci megnyugtattal! epp tegnap elott irtam 12x esen audiot es mukodik. 16x an meg nem probaltam. egyebkent meg nem hibazott, tobbfajta cd-t is probaltam. inkabb meg csak az aggaszt hogy ezt az aproneten vettem 37 ert, es a minap is lattam ugyanilyet 35 ert. a tudasban fele ennyit nem tudo irokat is kinalnak e kozeli arban, tehat ez meg idegesit hogy nem e van vmi megis.
    a ceg honlapjan egyebkent en is csak a jot olvastam.
  • l-toro
    #18
    mi a legjobb cd?
  • Bradock
    #17
    Írófüggő,íróprogramfüggő, és CD-függő.
  • l-toro
    #16
    a tuliras nem az iro progitol fugg es kevesbe az irotol?
  • Lteebee
    #15
    Számold ki!

    Szerintem konvargál a 875 megához.
  • Laalee
    #14
    en ertem minden szavat :)

    na kaor mondjatok meg hogy a 4*4*24 es hp m ir e 99 perces dct :) es mennyi adat fer el ezen a lemezen?
  • Lteebee
    #13
    Nem kellett volna ennyire bebonyolítani!
    A felét se fogják érteni.
  • GamerBoy
    #12
    mm: én is ugyanezért vettem Yamahát, úgyhogy tökéletesen el voltam képedve, amikor mindenki a pofámba vágta mekkora szar.
    Laci: miért lennék irigy?A CD-íróm mindent tud, amire szükségem van, teljesen meg vagyok vele elégedve - egyenlőre. Rajtad tökéletesen látszik, hogy Sony-d van, és ezért gázolt a dolog a lelkedig. Megvetted a Sony-t, mert az volt a legolcsóbb. Nekem egy 1600Ft-os gagyi fos billentyűzetem van, de nem magasztalom az egekig, tudom, hogy szar, de ez volt a legolcsóbb. Veled ellentétben az én CD íróm nem arra való, hogy babusgassam, hanem arra, hogy kiszolgáljon. Ha beszarik visszaviszem gariba, vagy ha már nem lesz, akkor úgy baszom a Dunába, hogy öröm lesz nézni! Szóval nem vagyok irigy. És mellesleg honnan tudod, hogy nem egy 20x-os Firewire-s Ricoh-om van? A szolgáltatásokról annyit, hogy én még olyan CD írót nem láttam, ami ne írta volna meg a 99p-es CD-t (2/2/6-os HP is felírja), és "túltelített" lemezt is mindegyikkel sikerült eddig lemásolni. De pl. egy olyan fontos dolgot sem említettél, hogy a CD író támogatja-e a CD-textet, BurnProof-os-e, vagy tud-e disk-at-once-t és folytatni egy 10 mega után elkúrt CD-t. Mert ezek - tapasztalatom szerint - sokkal fontosabbak, mint a túlírás, vagy a 99p-es CD.
    Te öreg, ne haragudj de ez nem fér a fejembe: mi a fasz jelentősége van a túlírásnak szerinted??? Elég kevés olyan játék van, amelyiket ha felírod túl kell írni a CD-t, és azt ne mondd, hogy 150 ft-os CD árak mellett neked 700 megát kell felírni egy CD-re! A 99p-es lemezzel ugyanez a helyzet: majdnem 2x annyiba kerül, mint a 74-es. És mellesleg ha még nem értesültél volna róla: a CD atyja, a Philips az asztalra csapott, hogy az Eurodatának le kell állítani a 99p-es lemezeinek a gyártását, mert számos asztali lejátszó nem tudja lejátszani az ilyen lemezeket (index.hu)
    Szóval ennyit az irigységemről, meg a hozzáértésedről...
  • l-toro
    #11
    a sorrendet en is igy hallottam, de GmamerBoy kudarcat is elhiszem. en a tipusommal felmerulo pletyka miatt nyitottam a szobat, így nyilvan annak orulok a ha yamahakrol csak jokat mondanak. de az is igaz hogy csak erre a crw 2100 es tipusra hallottam hogy rossz szeria, es hat olyan meg nem irt ide akinek szinten ilyen van.
  • l-toro
    #8
    GamerBoy: koszonom szepen a hozzaszolasod! egy ilyen tiszta velemenyt vartam. de azert ha vkinek van meg hozzafuznivaloja vagy sajat tapasztalata, az irjon!