111
ABIT BH6 - BH6 II
  • pista
    Gondolom, mekkmester nem szándékszik P4 processzort tenni az alaplapjába. Marad a P3 és a Celeron. Akkor miért nem érdemes biost frissíteni, amivel elérheti, hogy még gyorsabb processzorokhoz is jó legyen?
  • mekkmester
    Kérdésem lenne: Jelenleg BX133 Raid,bios ID= XK.
    Érdemes-e upgradelni a ZW-re ami:
    Supports Intel Coppermine T CPU.
    Support Flashmenu utility. Miaz a "Coppermine T CPU"?? Kösz a választ!
  • pista
    A FEFO árlistáján ez van:
    Intel Cel. 1100 Celeron 1100/128k FCPGA Tualatin 30 650
    Igaz lehet a Tualatin? Mert akkor nem Fcpga, hanem Fcpga2.
    BH6 tulajoknak nem mindegy.
  • pista
    A BX6R2 133MHZ alaplapsebességnél tud 33MHZ PCI sebességet, a BH6 pedig nem.
  • Bilux
    Hát a nevét ne kérdezd mert nincs...
    Meg győri vagyok...
  • zacsko
    Neked milyen átalakitod van? Hol vetted?
  • Bilux
    Nem hinném hogy azt adná.Az én átalakítomon Jumper-ral lehet állítani mindent /feszt meg fsb-t/ de mindent AUTO-ra állítottam és a Biosban mindent ell lehet végezni.
  • zacsko
    Azt hiszem az a legjobb módszer amit Bilux mondott, megveszem átalakitoval együtt egy boltban de megbeszélem velük, hogy ha nem működik vegyék vissza.
    Átalakítóból milyet érdemes venni? Ha feszállítós az átalakító, akkor attól függetlenül, hogy a BIOS-ban mekkora érték van a feszre beállítva, az átalakitoban beállított áramot kapja a proci?
  • hunbalu
    Nem az számít, hogy egyes procikat némelyek mennyire húznak fel, hanem az, hogy a BIOS alapból felismeri-e a 700(66)MHz-esnél gyorsabbakat. Pl.: az én 800(100)-as Celeronomat nem ismeri, így egyelőre baszhatom, amíg nem csinálnak frissebb BIOS-t.
  • Bilux
    Ved meg és ha nem megy akkor 3 munkanap alatt vissza kell adni a pénzt vagy becserélteted jobbra, de nekem most 11xxMhz-en simán bebootol a gép egy 633-as procival de persze kifagy a win töltésénél fop32-vel .../stabilan 1065Mhz-en megy/
    De jobb hűtővel menne feljebb is...
  • zacsko
    Sziasztok, szerintetek működnek a Slot1-es BH6-os alaplapokban az új Celeronok? Természetesen átalakitoval. Már lehet kapni 1100 Mhz-es celeront is, viszont ugy tűnik az Abit nem ad ki BIOS frissítést, és félek, hogy megveszem a procit aztán nem működik.
  • Mathias
    Van még valahol?
  • Mathias
    Szerintem proci (átalakító+P3) vagy mindent.
  • Breki33
    nem viccez ez
  • Breki33
    -0 :-)
  • Breki33
    abit bx6 20.0 alaplapom van celeron 300(450)-es procical
    szerintetek milyen iranyban erdemes fejleszteni?
  • pista
    abit.com.tw/
    Csinálsz egy DOS-os indítólemezt, erre felmásolod az ADFLAsH (biosíró) programot, és az új Biost(*.bin). Az indítólemezről elindítod a számítógépet, elindítod az AWDFH* programot, ez bekéri az új bios nevét, (*.bin). Ezután választhatod, hogy a régi biost elmentse-e.
    Figyelj arra, hogy a BH6-ból kétféle van, Rev1.0,Rev1.1, más a bios hozzájuk, de mindkettőhöz megtalálhatóak. A legújabb biossal a szorzó 12 x növekszik, stb.
  • Bandee
    Szerintem is yo kis alaplap ez ! Nekem is ilyen volt, de mivel platform valtas volt, muszaly volt +valni tole (AMD Rulz!). Tuningra tokeletes az Abit BH6 rev1.1 ! (1.0 suxx)
  • atee
    szuper jo lap ez a bh6!
    hiaba Abit az Abit:)
  • pista
    ai-nak. Hogy van-e értelme, attól függ, hogy most melyik bios-od van, akarsz-e valamit cserélni, és azt ismeri-e?
  • Pheel
    BIOS frissites altalaban nem veletlenul van. Szal van ertelme. (stabilitasvaltozas, teljesitmenynovekedes, uj hardverkomponensek tamogatasa)
  • Bilux
    De stabilan "csak" 1064-en megy, mert egy fop32 csücsül rajta..
  • Bilux
    cell633@1111Mhz Abit Bh6 rev1.2
    és addig míg adnak ki celeroncsokat jól megleszek ezzel a lappal is...:)
  • Pheel
    Ugyes vagy. Nekem meg anno a 333-as 500-on. :)
    Aztan mar vettem egy masik alaplapot is.
  • atee
    nekem ment rendesen a bh6 ban a cel 700
    1050 en!
  • Pheel
    Ja. rev1.x-en nincs RAID vezerlo es asszem csak ATA-66-os nem ATA-100-as.
  • antiDLL
    Késő... Már megvettem közben a Cel 700-ast. De most lecserélem a videokártyát is (nem bírja a túlhúzást) és a végén, ha minden jól megy, elvileg fog menni a cucc 890-en. Majd beszámolok róla.
  • rage
    Nálam, Abit BH6 1.0-án,
    a Cel II 566 simán megy 875-ön.
    Esetleg ez nem lenne jó megoldás neked is?

• antiDLL
    Egyelőre a Cel 700-as lenne a jelöltem. Ezt sehogy nem lehet a BH6-on túlhajtani? Vagy vegyek inkább egy 667-est és nyomjam 750-en?
  • Pheel
    Huha! :) Eleg kiraly. De jo, hogy eladtam a BH6-omat :) Most van egy jo kis BE6-II-m es kiru :)
  • CsabSz
    Igen, ehhez kell az átalakító izé! :)
    Cca. fél éve megy így a config, gond nem volt vele. Mindenesetre nem árt alaposan hűteni, nálam egy dupla magas borda van a procin turbó ventivel.
  • antiDLL
    Még 1.5 kérdés... :-) Mióta nyomatod 952 MHz-en és mennyire stabil? (Soha nem fagy?)
  • antiDLL
    Ez igen jól hangzik. :-)
    Mivel elég lamer vagyok, megkérdezem: ehhez a procihoz szükséges olyan FCPGA-s átalakító izé?
  • CsabSz
    Sziasztok !

@antiDLL:

Nekem is BH6 Rev1.0 lapom van, nem is a legutolsó BIOSsal. Nálam 633-as Celeron fut 952 MHz-en, (FSB 100). Bootkor 850-et ír ki, de ennyi az összes hátrány a BIOSból adódóan. :)
  • antiDLL
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen CPU-t vegyek ebbe az őskori lelet ABIT BH6-ba.
    (Nekem a korábbi, Rev 1.0-s verzió van.)
    Légyszi, azt is írjátok le, ha vmelyik jól tuningolható és emiatt nyerőbb. De a fő cél az elérhető maximális sebesség.
    Jelenleg egy 450 MHz-en hajtott Celeron 300A-m van.

Szóval a jelöltek:

Celeron 533a
    Celeron 566
    Celeron 600
    Celeron 633
    Celeron 667
    Celeron 700

PIII 550
    PIII 600
  • Eustace
    (a legszélső ISA slot oldalára van ráírva)
  • Eustace
    Ja, és csumirudi!
    Nézd meg, hogy 1.0x-es vagy 1.1-es az alaplapod, és a megfelelő BIOS-t töltsd le! Ellenkező esetben komoly problémáid adódhatnak!
  • Bradock
    BH632SP.EXE
    Date: 07/03/2000
    ID: SP

NOTE:

Supports the Celeron566(66),600(66),667(66),700(66)MHz CPUs, and PIII 750(100),800(100)MHz,850(100)MHz CPUs.

• Eustace
    http://www.abit-usa.com
  • csumirudi
    Hali!
    Ha valaki tudja, hogy hogyan lehet megtuningolni a biost, hogy kezeljen egy 800-as P3-ast. Irja meg, de ha megmondja, hogy hol található értelmes bios frissítés az is oksa.
    Az abit.com nem mükszik helyette van egy
    http://driver.am.nthu.edu.tw/vendor/ABIT/index-e.htm amin elég jó cuccok vannak csak az nincs mellékelve melyik bios frissítés tud ilyet.