45528

résztvevő asztalok
jelentkezni a kép mellé írt szolid "versenyre" szöveggel lehet, szavazás majd

• CheeBee9
    Akkor nemtudom... egyszer csak helyreállt, viszont ritkán ugyan, de néha adogat a programoknak angol neveket
  • Ability
    CONKY Colors. Természetesen gnome-look.org-ról szedtem. Nézd Te is minden nap azt az oldalt, minden ilyen megtalálható róla. Tegnap még én sem ismertem ezt, ma megláttam, megcsináltam. Amúgy ezt egy kicsit komplikáltabb működésre bírni, kezdő linuxosoknak nem ajánlanám, de amúgy rémesen egyszerű, csak kitartás kell meg sok sok olvasgatás. Van ott is egy kis instrukció, csak követni kell, de lentebb az egyes scriptekhez van külön hosszú leírás. Ha kell segítség, akkor szívesen segítek.
  • Ability
    Nekem is azt írja ki, mindig is azt írta ki. Szerintem ez a nautilus programnak a "natív" neve, azért azt írja ki, nem hiszem hogy ez hiba lenne. Azt tudom, hogy amúgy GlobalMenu nélkül más nevet kap az ablak, de szerintem azt már a program futás közben generálja. Igazából nem értek hozzá, de a GlobalMenü sosem az ablak nevét írta ki, hanem a program "natív" nevét. Az ablak title-jét már a programok vezérlik gondolom. Elég sok PY program pl. nem is kap GM alatt nevet, előfordult már nálam ilyen is, hogy "Controller.py". Erre majd a program készítőknek kell ügyelni, de amúgy ez a GlobalMenu legalább annyira "mellőzött" cucc, mint a Compiz Fusion, nincs hírnevük, a legtöbb linuxos a Compizt is egy kiforratlan, alkalmatlan, lassító feleslegnek tartja. Tűzrókáékat is megszpemmelték már párszor, hogy használjanak GTK natív menü layer-ezést, de nem fognak, ezért sem működik vele GlobalMenu. Mondjuk engem nem érint, nem használok egy ilyen programot sem, szóval én elvagyok GM-vel.
  • Slig
    Jó lett, azt a sidebart mivel tetted oda?
  • oliwwer
    a lenti órának tudsz linket adni? Amúgy nagyon tetszik
  • Ability
    Mai alkotás:

• Slig
    Tessék ;)

Cheebee, Ability, nektek is cd/dvd készítőt ír ki az az idióta menubar, ha megnyitom a nautilust? :S Olyan idegesítő, tudom Cheebee te írtad, hogy neked pár frissítés megoldotta, de nekem is a legfrissebb a rendszer, és még mindig rossz :/
  • GonzaloGerardo
  • Orionk
    Ennek a háttérképnek örülnék.

SEgitenél? feltennéd valahova?

köszi
  • CheeBee9
    Historix:

• CheeBee9
    ...és ott a válasz :]
  • Ability
    Emerald beállítására alternatív megoldás (ha nem akarsz telepíteni, stb, és egyszerűbb is): CompizConfig Settings Manager -> Window Decorations -> General -> Commad -> ezt "/usr/bin/compiz-decorator" átírod "/usr/bin/emerald"-ra. Elvileg, nem vagyok benne biztos, hogy arra kell átírni, de szerintem arra. Google úgyis tud segíteni. Aztá' kell neki egy Compiz restart, nyomhatsz X restartot is, az tuti. Meg valahogy a dekorátort is újra lehet indíteni, csak fogalmam sincs hogy.
  • Ability
    Linux alatt ez a jó, hatalmas közössége van, és minden hasznos dolgot egy helyre gyűjtenek. Gnome-Look.org. Itt mindent megtalálsz, hangok, rendszer skinek, program skinek, widgetek, hátterek, kurzortémák, minden. Neked alapból GTK2/Metacity témákat kell keresni, de ha találsz jó Beryl/Compiz témát, amit muszájnak érzel berakni, akkor installáld fel a Fusion Icon nevű programot, aztá' tray ikonok jobb klikk, és a Window Decorator alatt válaszd ki az Emerald-ot. (Lehet az Emerald-ot is le kell tölteni külön, de szerintem felteszi.) Utóbbi témákat Emerald-ban könnyen lehet szerkeszteni is, kicserélni a fontokat, szabályokat állítani működésre, változtatni a színeket, stb.
  • Slig
    Na így már világos, köcc...

Na most már, hogy sikerült mac-et varázsolnom a linuxból, ideje továbblépni, valami egyedit csinálni... Esetleg te, vagy Cheebee mester tudtok valami jó sötétebb gnome skint?

(Valami ilyesmit szeretnék: ebben a kocka skybox nagyon tetszik, csak nem tudom honnan szerezzem be, vagy esetleg ez is.)
  • popzu
    Windows Xp-m van, vista inspirat 2 packkal, ezt a zenelejátszos dolgot hogy odateszi mutatja a képet és stb és ezt a naptárat hogytudnám igy megoldani?
  • Ability
    A Launchpad egy nyílt közösségi mozgalom, aminek elsődleges célja, hogy egy helyen publikálják a legfrissebb programokat, hogy az bárki számára tesztelhető legyen. Van több csatorna, vannak daily build-ek, amikhez minden nap kijön 1-2 frissítés, vannak "stabil" csatornák, ahova nyilván a stabil kiadások kerülnek. Elsősorban ez az oldal tesztelőknek lett létrehozva, és bugtracker-ként működik, de mivel bárki számára elérhetőek a csomagok, ezért arra is lehet használni, hogy egyszerűen rögtön megkapd a legfrissebb kiadásokat. A Canonical repója nem mindig naprakész.

Keresőbe beírod a program nevét, majd a végére csapd oda a ppa kulcsszót. Pl.: beírod hogy "VLC ppa" -> első találat: "PPA named vlc for Christoph Korn" -> rákatt, kiválasztod a disztrót, kiírja oda a két forrás-t, System -> Admin -> Software Sources -> Third-Party Software -> itt hozzáadod a két forrást, majd kell egy hitelesítő kulcs is amit az Authentications alatt adhatsz hozzá. Ott van az oldalon, manuálisan is hozzá tudod adni, vagy van terminál parancs is. Csak egyszer kell felvenni, utána akármikor felkerül új verzió Update Manager szólni fog és telepíti magától.
  • Slig
    Mit takar ez a "launchpad"? xD Sajna még nem hallottam róla. Amúgy most banshee-t használok, nem tetszik a listenben, hogy nem képes lejátszani az összes számot ami a libraryban van, mindenképp kell neki egy playlist -_-" Amúgy te mac4lint használsz, gtk theme és ikonokkal?

Furcsa amúgy ez az itunes dolog, nekem valahogy nincs bajom vele De addig jó...
  • Ability
    Ubi: alapból csúnya, viszont nagyon szépre meg lehet csinálni. Programok telepítése: ott a menüben az Add/Remove programs, annál egyszerűbb nem is lehetne. SVN (vagy GIT) csak az ilyen daily build-ekhez kell, amiknek nincs bináris csomagjuk. De a legtöbb helyről le lehet tölteni .deb csomagot, annál egyszerűbben nem is lehet programot telepíteni. Ha az Ubi repója nem elég friss, akkor látogass el Launchpad oldalra, konkrétan én felvettem VLC-t, Listen-t, FireFox-ot, Chromium-ot, Deluge-t és még csomó forrást. Én már azt sem tudom mikor forgattam utoljára programot, Launchpad-on rögtön kirakják a legfrissebb változatot, felugrik Update Manager és rögtön teszi is fel. Minden programból van Ubuntu-s változat, nem kell SVN-nel tökölni. Listen-ből az Ubi repóján egy nagyon régi változat van fent, tele bugokkal, azóta a legújabb a 0.6.3, az már sokkal jobb. iTunes-hoz leginkább a SongBird hasonlít, kezelőfelületre is. MSN kliens az érdekes kérdés, én sem vagyok annyira megbékülve Pidginnel, és nem is halad sehova a fejlesztése. Viszont az emesene-s srácok kikukázták az egészet, és teljesen újra írják nulláról, én már láttam egy dev slapsnot-ot a 2.0-ról, na az tényleg jó lesz ha megjelenik. Mire kijön a köv LTS Ubi kiadás, addigra nem lesz gond az alternatívákkal. Talán kapunk majd egy Gnome 3.0-t, GTK3-al, talán lesz egy kis reform is kezelőfelületben. De így is be lehet tenni Win7 féle start menü-t, stb. Ubi hamarosan eléri azt a szintet, hogy akiben van egy kis kalandvágy és elszántság, az méltó alternatívának tekinti a Windows mellett.

Compiz: régen megcsináltam állatra, kocka így, kiemelkedő ablakok úgy, de rájöttem, hogy ez csak először tetszetős, sok haszna nincs. Én most ilyen OSX szerűen használom. Egér oldalgombjára Exposé jön be, Desktop Wall van még, illetve Expo (Spaces) plugin. OSX alap eddig. Animációkat használom még + ruganyos ablakok. Meg pár dolog mint Screenshot plugin, nem igazán használom a többi cuccosát.

#38571: Hackintosh-t használtam, csak úgy megnézni, hogy milyen, hogy ha nagyon tetszik, akkor vegyek-e eredeti Apple gépet. Viszont láttam már iMac-et élőben is, ott is olyan volt iTunes, azért mertem így kijelenteni.
  • Tr3sh3nc0r3
    tetszik ez a stílus
  • ScarY MAN
  • Slig
    Tessék ;)

Wescone, köszi
  • Wescone
    Holnap terítem!
  • ScarY MAN
    ha van akkor 1680x1050 be légyszi :)
  • ScarY MAN
    wp-t pls:) köszi
  • Wescone
    You're a maniac sound freek!
  • CheeBee9
    Compiz...

többnyire az alapbeállításokkal használom, +

- Expo (magyarul "Közszemle" - a kocka nekem túl sok)
    - Snapping windows kikapcsolva ("Ragadós ablakok" - idegesít)
    - Woobly windows kikapcsolva (a "kocsonya"-effekt - tetszett, de egy idő után felkavarja a gyomrom)
    - "Fortélyos ablakváltó" (Super+TAB-ra beállítva, mint a Vista-ban, bár ezt is ritkán nyomom)

+ olyan dolgok kikapcsolása, amik alapból bevannak ugyan, de életemben nem nyúltam hozzájuk, és valószínűleg nem is fogok.
  • Slig
    Na akkor az elemzésem...

A Mac OS X Leopard lenne az első, mivel azt használom az asztali gépen. Gyors is, számomra szép is, meg elég jól testreszabható, egyedivé tehető. Nem igényel komolyabb fáradalmakat a használata, és kevés az idegesítő tényező. Az első az, hogy a mappákat ugyanúgy rendezi, mint a fájlokat (név szerint). Tehát nem úgy, mint a win, hogy először a mappákat név szerint, majd azután a fájlokat ugyanúgy... Ha ezt be lehetne állítani, az nagyon jó lenne. A másik meg az, hogy nincs rá Street Fighter 4 xD Meg sajna a sound blaster audigy-met nem kezeli, a genius soundmaker 5.1-ből is csak 2.1 szól... De hát ez se gond, így is jó. A dockon az ikonok kéznél vannak, a spotlight gyors, és elég jó sok hasznos alkalmazás van rá. Jaj még egy hátrány: nincs rá normális messenger kliens... Mindegyiknek van valami roppant idegesítő szokása... Adiummal próbálok most épp barátkozni, de hát valahol az is szar....

A Vista még mindig csak egy windows, se több, se kevesebb... Persze sokan mondják, hogy így szar, úgy szar, nem ezt vettem észre... Az előnye az, hogy viszonylag gyorsabb, stabilabb, biztonságosabb... De hát még így se az igazi... Szerintem a nagy része egy mac-másolat, ez kifejezetten tetszik, meg van legalább rá normális WLM (nem értem azokat, akik winen is mirandát használnak), illetve futtatja a játékokat... De hát, ennyi az egész.

Ubunturól meg annyit, hogy ahhoz képest hogy ingyenes, valóban jó, meg komoly lett. A programok telepítése viszont nagyon idegesítőek rajta (svn beírogatás stb), macen a legegyszerűbb telepíteni. Zenelejátszásra listen-nel próbálkozom, de még mindig keresem a tökéletes itunes klónt. Compiz nagyon látványos tud lenni, a cairo dock is elég jó (jobb szerintem mint az AWN, de nem tökéletes azért), meg a mac4lin is jó mac-es téma. Bár még annyira nem mélyültem el benne, hogy kirpbóáljak minden progit, messenger klienst se találtam még jót (pidgin kuka, amsn detto java szutyok, emesene talán jó lesz). Jah meg az a spotlight klón. Deskbar applet a neve asszem... Undorító az a nagy ikonja... az ellen nem lehet tenni valamit? Vagy nincs esetleg jobb spotlight klón?

A kérdésem az lenne a linuxos kollégáktól, hogy milyen compiz beállításokat használtok?
  • mflex #38573
    Érdekes egyébként az iTunes, mert néha nekem is "gondolkozik" 2-3 másodpercet, de általában rögtön az arcomba vágja.

• mflex #38572
    Jó lett, tetszik!

Látom a zenét

Egyébként az információ áradatról:

Nézz csak ide
  • Slig
    Be tudod linkelni a screensavert, meg a winamp skint? jól néznek ki...

Ability: Nekem nem lassú macen az itunes. Hackintosht használsz, vagy van igazi?
  • Wescone
    xp
  • Wescone
    ...+ Matrix screensaver meglehetősen jó animációval:

• szucsy89
    os?
  • Wescone
    Hogy áldozzunk az egyszerüség és ésszerüség oltárán.

Desktop / WinAmp skin
    Sokak számára brutálisnak tünhet a WinAmp skin de olyan "információkkal" szolgál amelyek sok embernek talán itt nem mondanak semmit.
    Nem úgy nekem és mflex-nek, úgy-e cimbora?
    Egyébként nézd már Mike mit "játszik" a lejátszó! Thx!

• Ability
    OSX-en is hasonló az iTunes, ugyan úgy belassul, Win-en tényleg szar a port, de OSX alatt sem sokkal gyorsabb (nekem), csak nincs ilyen kezelőfelület lag, de amúgy eléggé hasonló. Bár OSX alatt iPhone tulajként sokkal jobban működik a szinkronizáció. Meg az OSX-es iTunes-ban vannak jó funkciók, amik nem kerültek bele a Windows változatba. Szóval na, tényleg jobb natív környezetben, Win-en a GUI lag elég irritáló, de azért OSX-en sem annyira fürge. Win7 alatt én WMP 11-et használtam. Világ életemben utáltam az összes WMP-t, de a 11-es szinte egy iTunes klón, csak szerintem jobban néz ki, és nem olyan szar, mint a portolt Win-es iTunes. De az is lassul rendesen.
  • Slig
    Értem, jó ötlet a dock skin csere, majd nézelődök valami odaillő után. Winampot használok (bár már kezdek eléggé csalódni a progiban, olyan ósdinak tűnik a maces itunes mellett), bár van fent WMP is, ami még annál is rosszabb, mint hittem. Foobart istenítik sokan, de még nem volt hozzá szerencsém, lehet kipróbálom majd... Win alatt meg az itunes nem csak ronda, de nagyon idegen is, meg lassú is... Szóval lehet marad a winamp. Skinnek hozzá ezt használom: ez az egyetlen valahogy kinéző aero-s. A többi nagyon randa, vagy pedig a playlist meg a media library nincs skinezve... nem egy vista-barát progi a winamp
  • Ability
    Mármint oprendszerekről? Kíváncsi vagyok mit írsz Ubunturól. :P
  • szucsy89
  • szucsy89
    a docknak más skin, meg vmi háttérhez illő winamp skin(már ha használsz egyáltalán)

nekem xpm van nem vista
  • Slig
    Nem vettem kötekedésnek ;) De szerinted, mit tegyek még rá, hogy "arany középút" legyen? xD (a te desktopod hogy néz ki? :P)