7098
  • Bagaméry
    Az említett "hibája" ellenére azért nálam még mindig dobogós helyen van a TS, mivel magyar tájakon, magyar vonatokkal utazgathatom. Kis hozzáértéssel módosíthatom a nem tetsző paramétereket, könnyen-, és logikusan irányíthatók a vonatok és váltók...
    Egyébként a Rail Simulátor, Railworks ugyan így viselkedik, csak "pepitában".
    Sőt! A vonatok iszonyatos hosszú úton állíthatók meg - még vészfékezéssel sem rövidül a fékút. A mozdony lámpája éjszakai üzemben nem világítja meg a terepet (!?). A kitérők be-, és kijárati váltóit külün-külön (!) kell állítani. És csak szimulátor üzemmódban használható a játék...
    Emellett nem lehet előre összeállított vonatokat a pályákra helyezni...
    Ami viszont irigyelhető; az állomások órája a menetrendi időt mutatja, az utasok mozognak a peronon, ill. ki-be szállnak a vonatba, valamelyest simábban fut mint a TS és talán szebb (másabb) a grafikája...
    Ezen kívül még más vonatozós programok kipróbálása után is NÁLAM a TS a nyerő!!! - a gépet meg még feljebb "turbózom" aztán simulnak a göröngyök...
  • NoZoli
    Csak a TS miatt senki ne fejlessze a gépét, felesleges. Az operációs rendszer cseréje sem fogja megszüntetni az akadozást. Be kell látni, hogy ez egy ~10 éves progi és a grafikus motorja az alappályák részletességéhez lett elkészítve. Soha nem fogja tudni kihasználni az új hardverek nyújtotta lehetőségeket.
  • spyy55
    Nekem elegem lett abból, hogy akadozva mennek a játékok (és fejlettebb gépet igénylő programok)! Egyszer elszántam magam, hogy itt az idő, fejleszteni muszáj, mert a korral járni kell (sajnos)! Ezt a gépet 150e-ből sikerült összerakni és bevallom, megérte gyűjtögetni és kivárni az időt, mire tesztelhettem.
    Csak ajánlani tudom, hogy érdemes újítani... tényleg MEGÉRI!
  • spyy55
    Igen. Ezt én is tapasztaltam régebben.
    Nálam a nagyobb állomásoknál a beolvasás jó, de ha a kamerát forgatom, néha érzékelhető a 25 fps alá esés.
    Egyébként nekem sincs rá ötletem, hogy milyen megoldás lenne még jó

bzmot195 (#3108): ezt sajnálattal hallom, pedig már készültem rá...
  • Athem
    Személyem szerint nem értek teljesen vele egyet amit Bagaméry állít.
    Lehetséges, hogy ez a gyengéje a windows-nak nem állítom hogy nem lenne mert minden OS szinte beolvasás és megjelenítés eszközével dolgozik.(ha erre gondoltál)
    Más részt Intel proci amit te le írtál az úgy tudom 775-ös socket ami már nem annyira új. Ha Intelbe gondolkozol, akkor dual core vagy jobbal érdemes tesztelni. Én inkább AMD párti vagyok én inkább ezt ajánlom, de erről lehetne vitázni.Szintúgy mint az ATI vagy Nvidia videokártyák melyik jobb és mivel.Én most jelenleg amit össze állítok másoknak is gép konfigurációt "játékgép" ami ~ 110.000 Ft-ból tevődik össze, és fel veszi a versenyt a mai játékokkal."AMD Phenom(20.000 Ft[2*3Ghz]), Ati 4000-res széria ami épp van ennyiért.(10.000 Ft),Alaplap 18.000 Ft,Winyó: (12.000 ft [250 GB]),2 GB Ram,+ kellékek ami ~ 10.000 Ft)."
    Ez már szerintem bőven elég ahhoz hogy fusson a TS úgy ahogy egy Felhasználó megkívánja." Persze itt is előfordulhat nagyobb állomásokon kisebb akadás, mivel ez a winyótól függ milyen nagy a buffer-je."
    A takarékos üzemmódról annyit h érdemesebb inkább a winyó kikapcsolása helyett a monitort és a készenléti állapotot be állítani ha energia takarékos akarsz lenni.Másrészt felesleges mind a winyót mind a készenlétit, elég a monitoré.

Itt lehet nézelődni kinek mi a kedvezőbb:Lord informatikai bolt
    T-Comp informatikai bolt
  • Web mester
    Szia!
    A képen úgy látom activityvel mentél. Eltudnád küldeni az activity linkjét?
  • Bagaméry
    HÁJ!
    Néhány gondolat a TS futási "hibái"ról.
    Mint szinte minden TS játékos tapasztalhatja, hogy NINCS az a "combos", (turbós) gép amin a TS mindenkor simán futna. Egy-egy nagyobb város-, pályaudvar (részletesen kidolgozott terep) megközelítésekor - a géptől függő mértékben - minden esetben tapasztalhatók a megtorpanások.
    Ezek FŐ okozója az op.rendszer (általában Xp)!! Sajnos Redmontban még a mai napig sem tudtak olyan Windowst gyártani, amely szimultánban is tud megfelelően dolgozni (még a korszerűnek kikiáltott Win7 SEM! - egyéb működési anomáliákról nem is szólva).
    A vonatozás során a TS-nek (a windowsnak) folyamatosan kell beolvasni-, és megjeleníteni a pálya adatokat, tereptárgyakat. No épp ez a két művelet NEM MEGY a windowsnak Egyszerre!!!, mivel vagy beolvas, vagy megjelenít - tapasztalatból tudom - (amennyiben egy egy beolvasás mennyisége (időtartama) "belefér" a f/s (kb 25 f/s) időtartamába, akkor a megjelenítés is folyamatosnak tűnik. Nagyobb mennyiségű adat beolvasásakor ez a szinkron felborul (csökken a f/s érték - shift [y]) és máris akadozik a vonat futása….
    Mivel a TS sajátságos adatkezelésén (beolvasási technikáján) lényegében nem tudunk változtatni, ezért a windows adatbeolvasási sebességét kell a lehetőségeink szerint megnövelni. A VGA memória-, ill. a video teljesítményének növelése nem hoz a befektetéshez mérten megfelelő eredményt.(Radeon 9600 XT 128 Mb (AGP)lecserélése Radeon HD 3650 512 Mb (AGP)-ra csak néhány f/s értékkel változtatta meg a megjelenítést…, ugyanakkor a gép fogyasztása mintegy 30W-al nagyobb lett!)
    Az Intel 2.8 GHz/800 proci lecserélése Intel 2.8 Ghz DC/1066-ra már jobb eredményt adott, de a gyorsításban a legfőbb szerepet játszott, hogy az IDE winyót SATA II.-re cseréltem. Ekkor a f/s ugyan nem nagyon emelkedett, de a beolvasáskor kevésbé csökkent az értéke, mint korábban…
    Még egy próbát végeztem - Intel 2.3 GHz C2D/1333 proci és EAH 4670 1Gb (PCE) VGA - kölcsön eszközökkel, de a megtorpanások csupán némileg ritkultak-, és rövidebb ideig tartottak, de meg nem szüntek…A windowsnak a beolvasás és a megjelenítés NEM MEGY EGYSZERRE!, ennek bizonyítéka; ha takarékos üzemmódban az éppen álló winyóról akarunk adatot beolvasni akkor a windows addig nem áll szóba velünk amíg az álló winyó fel nem pörög - addig az egér is "le van fagyva!"
    Akinek van jobb megoldása a TS kisimítására az ne tartsa titokban!....
  • spyy55
    Igen, épp erről van szó!

Bagaméry: Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan milyen a gép, akkor megosztom...
  • Athem
    A "turbó" szó annyit tesz, hogy a gépét annyira fel újította hogy pl. egy mai játék is simán menne rajta, vagy sokkalta élvezhetőbbé vált a játéka a "turbózást" követően.
  • Bagaméry
    Háj!(#3107)
    Megköszönnénk ha elárulnád, hogy a "turbó" végül is mit takar - ill. mi volt korábban...? ugyanis én is gondolkodom ilyen irányban, de nem szertném erőforrásaimat infó nélkül elpazarolni - mivel volt már néhány (lényegében) eredménytelen próbálkozásom....
  • Athem
    Nenus"?" :Azért dob neked ilyent ki indulásnál mert az acthu csomagból néha hiányoznak olyan mozdonyok amiket az activity készítő nem mellékelt. A mozdonyt az általa készített művéhez te neked kell beszerezned!( Segítségként ott a google, de ha nem megy pm-be tudok válaszolni részletesebben mit kell tenned.)
  • bzmot195
    train update, tools update is bin patch 1.8??

ezek megléte nélkül szokott berinyálni a ts az acthu csomagokra
  • nenus
    Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni :)
    A játékkal régóta játszok de 1 pályát most szeretnék berakni...De a következő hibaüzit kapom indításkor:

Benne van az összes ActHU csomag a New Roads XTracks meg minden ami kell (amit leírtak hogy kell :) )
    Az Alföld 5 pályát szeretném bevarázsolni :)
  • bzmot195
    sajnálatos módon a TS2-t a válság miatt a microsoft törölte a projektet ugyanis már meg kellett volna jelennie....
  • spyy55
    Ez a grafikai jelenség nálam is volt mindaddig, míg fel nem turbóztam a gépet. Azóta full grafikán minden stimmel!

(bevallom, szép lassan kezd viccessé válni számomra a TS grafikája, hisz sajnos a korral járni kell... Gondolok itt a peronon álló "fabábukra" (is)! Már várom a TS2-t (a képek meggyőzőek) és kíváncsi leszek, hogy kis hazánk vasútjai miként fognak kialakulni benne a csapat elszántságának köszönhetően, mint most a TS-ben)
  • bzmot195
    Nálam Z-Line pálya egy részén volt tapasztalható ez a jelenség amíg a bin patch 1.7 volt fennt mióta 1.8 van azóta nem láttam ezt a grafikai hibát
  • spy803
    Fel kell venni maxra a grafikát illetve akkor csinálja néha mikor elfogy a memóriából a program. (a memóriából amit használhat, attól még lehet full üres a ramod)
  • jbal
    Köszi a segítséget.Most kipróbáltam megint most jó volt.Végül is csak ritkán szokta csinálni.
    Egyébként az Alföld pályán volt Budapest és Vácrátót között.
  • kisPesti
    Igen nekm szokott de nagyon ritka. Ennek a grafikai hibának több oka is lehet, gyenge a gép, nincs jól beállítva a grafika, alapból gyenge minőségű a pálya, stb.

Ha megírod melyik ez a pálya talán tudok még segíteni. Nekem ezt a hibát néha a DDU csinálja Pécs és Villány közt.

Üdv.:
  • kisPesti
    bzmot195: Köszi a segítséget.
  • imscania
    Sziasztok!
    A Zalaegerszeg-Ukk pályához honnan tudok activityket letölteni???
  • bzmot195
    de játék közben is felülírja már ott a baj
  • jbal
    Hello!
    Nektek is szokott néha ilyet csinálni, hogy ilyen a pálya?Miért van ez?
  • NoZoli
    Ott rontod el, hogy kilépsz. Amikor újraindítod a játékot, akkor az elejéről kezdi a fájlszámozást (scrgrb0.pcx, scrgrb1.pcx, scrgrb2.pcx...) és a már létező képeket felülírja. Ezt úgy tudod elkerülni, hogy minden kilépés után, áthelyezed a képeket máshová, vagy átnevezed, átkonvertálod őket.
  • bzmot195
    Az igaz h egyszerre egy képet tud csinálni, de a ts-nek ez a képernyőfényképezésre szolgáló gombja és az a gondom hogy játék közben régebben sok képet csináltam vele volt h 20 kép is ott volt a TS mappájában, de most az utóbbi időben ilyen nincs mert csinálom a képeket és mikor kilépek a játékból h megnézzem azokat csak 4-5 van ott és az a 4-5 az az utljára fényképezettek mer az előzőeket felülírta...kérdeztem egy ismerősöm is aki szintén nagy játékos h ő neki mennyit enged azt mondta amennyit akar és mind ott van a ts könyvtárában...
  • NoZoli
    #3095:"A print screen egyszerre tudtommal 1 képet tud csinálni, úgy gazdálkodj ;)."
    Alap esetben igen, de a TS saját képlopója több képet is tud készíteni a PrintScreen-nel.

#3094:"Valaki tud rá vmi megoldást???"
    FRAPS
  • Athem
    nem full képernyősre teszed maga a játékot ha nem ablak méretűre csinálod
    /-vm:w - anisotropic/ majd ha ez megvan akkor könnyen megtudod csinálni a fényképeket. Amúgy is a TS nagyon sok ram-ot és procit igényel ezért előfordulhatnak ilyen gondok.A print screen egyszerre tudtommal 1 képet tud csinálni, úgy gazdálkodj ;).
  • bzmot195
    Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy játék közben amikor csinálok printscreenneé képernyő mentést furcsa mód a TS nálam 4-5 képet csinál és utána el kezdi felülírni az addig csinált képeket így emiatt egy játékon belül nem tudok többet fotózni főleg ha a játék megszakítása nélkül szeretném ezt csinálni!!!

Valaki tud rá vmi megoldást???
    Előre is köszi
  • Athem
    Nem vagyok egy nagy activity szerkesztő, de szerintem nincs erre jobb megoldás.
  • spyy55
    Tapasztalta már valaki, hogy ha activity szerkesztőben egy elkerülést vagy előzést készítünk (sajnos csak 2 fordító ponttal lehetséges tudtommal), akkor a szimulátorban a várakozó vonat jelzője csak akkor vált át zöldre (a másik elhaladása után), ha a fékeket kiengedjünk, vagy egy picit hátratolatunk? Nincs valami jobb megoldás erre? (a Ghost vagonon kívül)
  • bzmot195
    Hy börtönrácsos Szilik a 1174 és 1227
    vm15ről lehetett letölteni őket
  • kisPesti
    spyy55: Köszönöm segítségedet.
  • CB Csipi
    Köszönöm szépen. De azért még mindig nem értem azt hogy hogyan lehet ez mert ez a 10017-es lajosmizse-kecskemét személy amihez csak az acthu-s csomagok kellenek!
  • spyy55
    Az Alföld 4-hez készült küldetések kevés kivétellel használhatóak az Alföld 5-ben is. Változtatás a vágányrendszerben Pestszentlőrinc, Pilis és Szolnok állomáson történt. Amely küldetések ezeket az állomásokat nem érintették, azok használhatóak továbbra is, amelyek pedig érintik, azoknak a hibás útvonalait az Activiti Editorban javítani kell. ( hibás főpontok törlésével, és az új pontok kijelölésével )INFO
  • kisPesti
    Cső.

Két kérdésem lenne:

1. Melyik V43-ason van börtönrács? Ha tudja valaki legyen szives egy linket adni ahonnan leszedhetetm, vagy írja meg a pályaszámát.

2. Mit kell ahoz módosítani ahoz hogy az A4-es feladatok fussanak A5-ön?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.:
  • Deviance95
    kössz :D
  • joco22
    http://msts-v63futohaz.atw.hu/ innen le bírod szedni
  • Deviance95
    Hy!

Belinelnéd a mozdonyt,cabot,soundot?

am jó képek
  • wanlo
    A kabint hiányolja,meg kell keresned a hozzá illő kabin nézetet,egyszerű ha az ENG fájlban hozzárendelt kabint megnézed,hogy meg van neked vagy nincs,esetleg átnevezed olyanra ami megvan vagy megszerzed és akkor nem kell átírnod semmit.ENG fájl megnyitás:katt rá megnyit majd kiválasztod a jegyzettömböt és megnyit,ott megkeresed a kabinnézet pontos nevét és a többi rajtad áll.Vagy lecseréled (Ehhez át kell nevezned) vagy megkeresed és akkor nem lesz hibaüzenet.
  • CB Csipi
    Sziasztok! Miközben töltötte be az egyik activytyt a játék ezt a hibát dobta ki:

A KABIN NÉZET BETÖLTÉSE SIKERTELEN

Ezzel mit lehet csinálni?