Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaja a végén megláttam már 92%nál tart már csak a taurus kéne mert most felénk (Békéscsabafele)taurusok viszik a tehervonatokat meg decembertõl a bukarest-budapest vonatokais az fogja vinni😄

az MSTS megragad :D

Tudna valaki nekem belinkelni egy mûködõ öbb taurust?

OLVASS!!!
5 centivel lejjebb OTT A LINK!

DÉL-DUNÁNTÚL PROJECT telepítése (!)
A DDU a szokásos módszerrel NEM másolható át mûködõképes formában egy másik gép ROUTES mappájába!!!! CSAK TELEPÍTÉSSEL MÛKÖDIK, ugyanis a telepítõje a ROUTES-en kívül a GLOBAL\TEXTURES-, ill. a GLOBAL\SHAPES, valamint a SOUND mappákba is telepít összetevõket amik a futáshoz elengedhetetlenek!!! (letöltés a #2083-ban)

HY!
Belinkelnéd azt a pályát?
elõreis kössz😄

spyy55
VÉGRE!!! A szülõvárosomban is vonatozhatom...
Már várom a teljes kész verziót.

gabi89
Az bizony 😊
Nagyon jó kis pálya lett 😊 és akkor milyen jó lesz ha Pestig megcsinálják a terepet mert egyenlõre csak a vágányhálózat van meg addig.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Intercity
Szuper! Kipróbáltam, és nekem bejött! <#vigyor3>

DÉL-DUNÁNTÚL PROJECT LETÖLTHETÕ!!!!

Csá! Dél dunántúl pályát jadro oldalán meg található

Háj!
És ez csak nem a Dél-dunántúli pálya?... amit már sokan várunk (hol található?!)

gabi89
Na vonatozgattam picit Pécs környékén ha már az elmúlt pár napban arra voltam 😊
Pécs

Mecsekalja-Cserkút

Dombovár

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

gabi89
640x480-ban tolod ? uhh <#zavart2>

Balaton pedig
<#nezze> #1662 vagy #1640

m41
személyvonat
Sikerült!
Már csak a BALATON pálya kéna

ladaman

CLAAS DOMINATOR 105, 106 4 EVER!!

Sanyix
azért nagyon tudtak ezek a komcsik... egy ideje azt se tudtam hogy mi az az m62, de msts-ben kipróbáltam. Megláttam az a lyukacsos falat, a zsigulikormányt, meg kívülrõl a mozdony kinézetét, és rögtön tudtam hogy szovjet, és tuti nem más gyártmány, mert olyan tipikusan oroszosan idiótán néz ki úgy egészben. És TÉNYLEG szovjet 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Elõbb állítsd be a TS OPTIONS-ban a hangok mennyiségét maximumra - a középállásban némely mozdonynak nincs hangja!
Képet pedig ne a saját gépedrõl akard feltenni (nem fog menni) Ezt a feltöltõt (is) használhatod....

HY!
beraktam a vmw szergejét(M62) de nincs hangja pedig felraktam azt is.:SHogyha a hangokat átírom(#2057) az segíthet?

bocs túl nagy a képhogy feltöltsem

HY!
Sikerült az új vonat a jó barát google nélkül<#vigyor3>

spyy55
Ha bõvebben akarsz infókat szerezni, ne itt a fórumon várd, mert már mindenkit az idegbe tud kergetni a legalapabb elsajátítások megmagyarázása...
Ha tanulni akarsz a TS-hez, akkor találsz egy jó barátot, aki mindig segít (hisz nekünk is sikerült); úgy hívják: GOOGLE!!! <#wave>

bocs de azért nem néztem még végig mert ma láttam meg hogy van ez a fórum csak most láttam hogy itt a legutolsó üzenet nem 2006-os...

Háj!
#2056! Te is megint olyan új fiú vagy, aki csak nyavalyog, meg ír, de NEM OLVAS!
Ha böngésznéd a FÓRUMOT többek között a #1901 #1904-en is találsz infót, hogy hogyan kell TS-t telepíteni a megfeleõ mûködéshez!!!!
TE vagy az X+1-ik, akinek nem megy az Alföld4. Neked is és az új fórumozók figyelmébe ajánlom a #1915-öt....

És a vonatot hogy csináljam meg?mer hogy csak alap pályák vannak nem birom megcsinálni a szilit meg ezeket hanem helyette metro van benne...
Mer elõször azt akartam hogy a consists mappába át írom meg a trainsetbe leszerélem a kocsikat de nem megy:S

bocs pályát akartam bálya helyet...

Már egész jól halad a vonat<#smile>,csak még a vonatot kell megszerkesztenem mert még az nincs<#rinya>.Meg még aki tud jó villamosított pályákat (csak nem alföld...)meg nem a 120a mer az nekem nem jó<#help><#rinya><#sir><#shakehead>
Jah meg ha lehet a bálya .exe-s legyen

köszi😄

spyy55
Az Trains Editorban tudsz szerkeszteni:
1. activity szerkesztése
2. új activity (bármilyen pályánál)
3. új járat, majd új szerelvény... és mentés!
Aztán kedvedre válogathatsz, ha jól csinálsz mindent.

HY!
Felraktam az mstst de nem birok vonatot szerkeszteni pedig a mozdonyis bennevan meg a kocsik is benne vannak de nem birom megcsinálni a vonatot.:SHa valaki tud akkor segitsen.
helo

spyy55
Erre érdemes lesz várni... <#kacsint>

A MSTS "finomhangolás" F O N T O S !

A #2056, #2057, #2058 -ban leírtakat mindenki a csak saját felelõsségére végezze el! A változtatás elõtt célszerûen az EREDETI fájlokat egy erre alkalmas helyre EL KELL MENTENI!, hogy "elbénázás" esetén az EREDETI állapot visszaállítható maradjon!!!! (én sem vagyok tévedhetetlen....)
Aki nem bízik a saját képességeiben, az inkább bízza hozzáértõre a kívánt változtatást....(esetleg várja meg a javítócsomag letölthetõségét)

A MSTS "finomhangolás" további variációi

A #2056-, #2057-ben leírtak alapvetõen csak félmegoldás a MSTS hangjainak reformálásához, ugyanis Cab-nézetben kerékhangok így csak akkor hallhatók, ha kocsi is van a mozdonyhoz kapcsolva. A mozdony saját zakatolásához a mozdony ...sms-eibe kell a zakatolást beszerkeszteni. Jelenleg már jó úton haladok eme tárgykörben is (egy V43-hoz sikerült megalkotni a hiányzó hangokat...). Hamarosan a lényegesebb dizel-, és villanymozdonyokhoz - sõt talán a személyvagonokhoz is - összeáll a hangreform (remélem)....

A MSTS "finomhangolás" finomítása - kiigazítás a #2056-hoz

Újabb tesztek elvégzése után némi korrekcióra szorul a #2056-ban leírtak:
A külsõ kerékzajt a személyvagonoknál lényegében csak a dzugalt.sms, míg a belsõ hangokat a dzugalt_in.sms tartalmazza.!
A vezetõfülkében néhány esetben zavaróan hangosnak ítéltem meg a kerékzakatolást - a dzugalt.sms alkalmazásakor, ezért a PassengerCam nézeti belsõ hangokat tettem alkalmassá, hogy a mozdony vezetõfülkéjében is hallható legyen a kerékzaj. (belsõt belsõhöz igazítottam!)
Egyúttal az összes dzug...sms-ben a distance értéket (1000)-re állítottam (már ahol a Distance () érték eleve adott volt), így nincs az a távoli kameranézet ahol a vonatzaj megszünne! A vezetõfülkében most egyébként a dzugalt_in.sms -bõl származik a kattogás.... a beállítása hasonló, mint a dzugalt.sms-nek (#2056)
Miután minden hangot a lehetõség szerint beállítottam, összekészítem a javító csomagot aztán majd letölthetõ lesz az érdeklõdõk számára.
Egyébként a német mozdonyoknál (a 1047 villany is ilyen adaptáció) "gyárilag" az Activation-ban van a PassengerCam () ! - hogy a mozdonyhang hallható legyen az utasfülkében is. Nem tértem, hogy az acthu-, és egyéb magyar mozdonykreációknál ezt miért nem vették mindenhol figyelembe....
Tehát a mozdony vezetõfülkéjébe hallható kerékhangokhoz CSAK a dzugalt_in.sms-ben kell a CabCam ()-ot az Activation ( -hoz írni!
A program elején NINCS! beírt Distance érték! Azt a program közepe táján - egy hasonló fejezetben kell (1000)-re javítani!
A többi beállítás, módosítás úgy jó, ahogy a #2056-ban leírtam...
NÁLAM MINDEN JÓL MÛKÖDIK! az esetleges "botkezûségért" felelõséget nem vállalok!

A MSTS "finomhangolása" (egy kicsit hosszú, de érdemes elolvasni!)

Megvizsgáltam a TS "hangképzését", mivel bizonyos hangok nem szóltak ott, ahol a valóságban hallhatók lennének. Általában a mozdony "külsõ" hangja (menethang, hangjelzés…😉 nem hallható a kocsiban utazva (PassengerCam () nézet). Pedig - fõleg - a mozdonyhoz közeli kocsikban mindez hallható a valóságban - én hiányoltam. Nem minden esetben hallható a hangosbeszélõ a mozdonyban (CabCam ()), ill. a személykocsiban (PassengerCam () ) nézetben.
Ennek a "problémának" egyszerû programozási "hiba" - nem valósághû programozási logika - az oka! Hiszen a mozdony külsõ hangjai a mozdony belsejében-, és a kocsiban ülve is bizonyos mértékben hallható éppúgy, mint a kerekek kattogása a szerelvény bármely külsõ, vagy belsõ nézetében egyaránt. A megfelelõ hangerejû környezeti hangok - pl. állomási hangosbeszélõ - éppúgy hallható - ha eltérõ hangerõvel is - bármelyik külsõ, vagy belsõ nézetben.
Tehát az egyszerû javítást - a valósághoz közeli "áthangolást" - egyszerû szövegszerkesztéssel el lehet végezni - azért ehhez nem árt egy kis szerkesztési gyakorlat. Aki gyakorlatlanságból, vagy lustaságból nem áll neki az …sms-ek - és jónéhány menethang - ilyen mértékû kijavításának az megvárja amíg a javításokat elvégezve egy alkalmas helyen letölthetõvé teszem a módosított "finomhangolt" adatokat.
HANG ALAPSZABÁLY: valamennyi KÜLSÕ hang adott mértékben BENT is hallható, de a belsõ hangok általában a szerelvényen kívül NEM hallhatók - ill., ha hallható is lenne, de a szerelvény külsõ hangja mellett nem lehet hallani - így programozni is felesleges.
TEHÁT; minden [ mozdony_eng.sms ]-ben az alábbiak szerint kell kinézni a programnak;
Activation (
ExternalCam ()
PassengerCam ()
CabCam ()
Distance (1000)
)
Deactivation (
Distance (1000)
)
és innen folytatódik az eredeti program… Ezzel a mozdony külsõ hangja mind a mozdony belsejében - CabCam () -, mind a személykocsiban - PassengerCam () - hallható lesz - a megfelelõ hangerõt az adott nézet "saját" programozása beállítja.
A külsõ kerékkattogást a dzug.sms, dzugalt.sms, dzugalt2.sms programok tartalmazzák.
Mivel a személykocsiban hallható a kerékkattogás a saját dzug…sms által, ezért csak a mozdony CabCam () nézetében kell ezeket a hangokat hallhatóvá tenni.

A lényeg, hogy az Activation ( Distance (1000) CabCam () ExternalCam () )
Deactivation ( Distance (1000) PassengerCam () )

kell, hogy szerepeljen az adott dzug…sms megfelelõ soraiban!
Az állomások hangosbeszélõjének hangját a PÁLYA\SOUND\állomásnév.sms-ek tartalmazzák.
Ezekben az Activation-, ill. Deactivation részben ugyanannak kell szerepelni mint a mozdony_eng.sms-ben ( a Distante maradhat az eredeti (550)) - így mindenhol hallható a hangosbeszélõ, akár csak a valóságban!
Némely menethang-, ill. egyéb környezeti hang módosításáról legközelebb - még dolgozom rajta.

Az "Y" oldja fel a féket - általában vészfékezés (backspace) után is szükség van a feloldásra -, bár villanymozdony esetén nem minden típusnál kell alkalmazni...
Egyébként a shift-al kell be-ki kapcsolni a FPS (képkocka/sec) érték kiírását... (NEM shift-vel!)
Kérdés; a gõzösöknél a vészfékezés a backspace-el NEM MÛKÖDIK! esetleg ezeknél más billentyûvel lehet vészfékezni?

"Y"-nal mûködik. De amugy minek a kapcsolásáért felelõs az "y"?
spyy55
Azt tudtam, hogy az áramszedõ alapból fent szokott lenni, de ördög sohasem alszik...
Egyszer nálam is járt 😊

Nézd meg hogy a mozdony fék ki van-e engedve ha nincs akkor õ-t meg nyomod vagy az é-t enged ki õket utána már menni-e kell a szerelvénynek

Az áramszedõ indulásnál alapból fentvan, és ellenõriztem is. De az "y" segített. Köszi szép! 😊
Nyomd meg az "y"-t.
spyy55
Nézd meg külsõ nézetben, hogy az áramszedõd fent van éééé...
Ha nincs, nyomd meg a "P"-t!
Lehet hülyén hangzik, de egyszer már én is jártam úgy, hogy fogalmam sem volt mi van. Aztán elfelejtettem azt a rohadt energy-t 😊

És az elindulási problémára valami ötlet?
Háj!
Ha a hangok mennyisége nem maximumra van állítva több mozdonynál nincs dudahang - fõleg külsõ!
A hangok mennyiségét - sajnos - mindig maximumra kell állítani, hogy minden hangnak esélyt(!) adjunk a megszólalásra - különben kereshetjük az okát, miért nem szól! (tapasztalatból tudom...)

Ja, plusz egy csomó mozdonynál nem megy a dudahang. Pedig telepítve vannak a MÁV hangok meg az összes acthu csomag. Lehet hogy a játékkal van a baj? Mert netrõl töltöttem le...
Hellotok! Egy olyan problémám lenne, hogy amikor belépek az activity-be, akkor nem lehet elindulni a vonattal. Fék ki, elõremenetbe kapcsolom, gázt adok, és semmi. Addig sikerült eljutnom hogyha a hátsó vezetõállásba ülök, akkor tolatva lehet haladni, de néha még úgy se. Mi lehet a probléma? Ötletek?<#nemtudom>
Háj!
Azt hiszem erre a Balatonra érdemes lesz várni - és a tárhelyet elõkészíteni...(egyszerûen GYÖNYÖRÛÛÛÛ)
Apropos; ha megvan valakinek a Bakony2.ref fájl léccilécci küldje el a privátomba - a telepítõben nem találtam meg, de enélkül nem lehet a pályát szerkeszteni (mivel csak félkész)...

spyy55
No: ezeket a párbeszédeket érdekes volt elolvasni...
Jobb, hogy nem voltam gépközelben!
A Balaton?... Hmmm... Fincsi <#vigyor3>

Ha jók az infóim talán már Balaton dél 3.0 õsszel ki jön