Microsoft Train Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az MSTS megragad :D
5 centivel lejjebb OTT A LINK!
A DDU a szokásos módszerrel NEM másolható át mûködõképes formában egy másik gép ROUTES mappájába!!!! CSAK TELEPÍTÉSSEL MÛKÖDIK, ugyanis a telepítõje a ROUTES-en kívül a GLOBAL\TEXTURES-, ill. a GLOBAL\SHAPES, valamint a SOUND mappákba is telepít összetevõket amik a futáshoz elengedhetetlenek!!! (letöltés a #2083-ban)
Belinkelnéd azt a pályát?
elõreis kössz😄
Nagyon jó kis pálya lett 😊 és akkor milyen jó lesz ha Pestig megcsinálják a terepet mert egyenlõre csak a vágányhálózat van meg addig.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
És ez csak nem a Dél-dunántúli pálya?... amit már sokan várunk (hol található?!)
Pécs
Mecsekalja-Cserkút
Dombovár

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Balaton pedig
<#nezze>#nezze> #1662 vagy #1640
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Képet pedig ne a saját gépedrõl akard feltenni (nem fog menni) Ezt a feltöltõt (is) használhatod....
beraktam a vmw szergejét(M62) de nincs hangja pedig felraktam azt is.:SHogyha a hangokat átírom(#2057) az segíthet?
Sikerült az új vonat a jó barát google nélkül<#vigyor3>#vigyor3>
Ha tanulni akarsz a TS-hez, akkor találsz egy jó barátot, aki mindig segít (hisz nekünk is sikerült); úgy hívják: GOOGLE!!! <#wave>#wave>
#2056! Te is megint olyan új fiú vagy, aki csak nyavalyog, meg ír, de NEM OLVAS!
Ha böngésznéd a FÓRUMOT többek között a #1901 #1904-en is találsz infót, hogy hogyan kell TS-t telepíteni a megfeleõ mûködéshez!!!!
TE vagy az X+1-ik, akinek nem megy az Alföld4. Neked is és az új fórumozók figyelmébe ajánlom a #1915-öt....
Mer elõször azt akartam hogy a consists mappába át írom meg a trainsetbe leszerélem a kocsikat de nem megy:S
Jah meg ha lehet a bálya .exe-s legyen
1. activity szerkesztése
2. új activity (bármilyen pályánál)
3. új járat, majd új szerelvény... és mentés!
Aztán kedvedre válogathatsz, ha jól csinálsz mindent.
Felraktam az mstst de nem birok vonatot szerkeszteni pedig a mozdonyis bennevan meg a kocsik is benne vannak de nem birom megcsinálni a vonatot.:SHa valaki tud akkor segitsen.
helo
A #2056, #2057, #2058 -ban leírtakat mindenki a csak saját felelõsségére végezze el! A változtatás elõtt célszerûen az EREDETI fájlokat egy erre alkalmas helyre EL KELL MENTENI!, hogy "elbénázás" esetén az EREDETI állapot visszaállítható maradjon!!!! (én sem vagyok tévedhetetlen....)
Aki nem bízik a saját képességeiben, az inkább bízza hozzáértõre a kívánt változtatást....(esetleg várja meg a javítócsomag letölthetõségét)
A #2056-, #2057-ben leírtak alapvetõen csak félmegoldás a MSTS hangjainak reformálásához, ugyanis Cab-nézetben kerékhangok így csak akkor hallhatók, ha kocsi is van a mozdonyhoz kapcsolva. A mozdony saját zakatolásához a mozdony ...sms-eibe kell a zakatolást beszerkeszteni. Jelenleg már jó úton haladok eme tárgykörben is (egy V43-hoz sikerült megalkotni a hiányzó hangokat...). Hamarosan a lényegesebb dizel-, és villanymozdonyokhoz - sõt talán a személyvagonokhoz is - összeáll a hangreform (remélem)....
Újabb tesztek elvégzése után némi korrekcióra szorul a #2056-ban leírtak:
A külsõ kerékzajt a személyvagonoknál lényegében csak a dzugalt.sms, míg a belsõ hangokat a dzugalt_in.sms tartalmazza.!
A vezetõfülkében néhány esetben zavaróan hangosnak ítéltem meg a kerékzakatolást - a dzugalt.sms alkalmazásakor, ezért a PassengerCam nézeti belsõ hangokat tettem alkalmassá, hogy a mozdony vezetõfülkéjében is hallható legyen a kerékzaj. (belsõt belsõhöz igazítottam!)
Egyúttal az összes dzug...sms-ben a distance értéket (1000)-re állítottam (már ahol a Distance () érték eleve adott volt), így nincs az a távoli kameranézet ahol a vonatzaj megszünne! A vezetõfülkében most egyébként a dzugalt_in.sms -bõl származik a kattogás.... a beállítása hasonló, mint a dzugalt.sms-nek (#2056)
Miután minden hangot a lehetõség szerint beállítottam, összekészítem a javító csomagot aztán majd letölthetõ lesz az érdeklõdõk számára.
Egyébként a német mozdonyoknál (a 1047 villany is ilyen adaptáció) "gyárilag" az Activation-ban van a PassengerCam () ! - hogy a mozdonyhang hallható legyen az utasfülkében is. Nem tértem, hogy az acthu-, és egyéb magyar mozdonykreációknál ezt miért nem vették mindenhol figyelembe....
Tehát a mozdony vezetõfülkéjébe hallható kerékhangokhoz CSAK a dzugalt_in.sms-ben kell a CabCam ()-ot az Activation ( -hoz írni!
A program elején NINCS! beírt Distance érték! Azt a program közepe táján - egy hasonló fejezetben kell (1000)-re javítani!
A többi beállítás, módosítás úgy jó, ahogy a #2056-ban leírtam...
NÁLAM MINDEN JÓL MÛKÖDIK! az esetleges "botkezûségért" felelõséget nem vállalok!
Megvizsgáltam a TS "hangképzését", mivel bizonyos hangok nem szóltak ott, ahol a valóságban hallhatók lennének. Általában a mozdony "külsõ" hangja (menethang, hangjelzés…😉 nem hallható a kocsiban utazva (PassengerCam () nézet). Pedig - fõleg - a mozdonyhoz közeli kocsikban mindez hallható a valóságban - én hiányoltam. Nem minden esetben hallható a hangosbeszélõ a mozdonyban (CabCam ()), ill. a személykocsiban (PassengerCam () ) nézetben.
Ennek a "problémának" egyszerû programozási "hiba" - nem valósághû programozási logika - az oka! Hiszen a mozdony külsõ hangjai a mozdony belsejében-, és a kocsiban ülve is bizonyos mértékben hallható éppúgy, mint a kerekek kattogása a szerelvény bármely külsõ, vagy belsõ nézetében egyaránt. A megfelelõ hangerejû környezeti hangok - pl. állomási hangosbeszélõ - éppúgy hallható - ha eltérõ hangerõvel is - bármelyik külsõ, vagy belsõ nézetben.
Tehát az egyszerû javítást - a valósághoz közeli "áthangolást" - egyszerû szövegszerkesztéssel el lehet végezni - azért ehhez nem árt egy kis szerkesztési gyakorlat. Aki gyakorlatlanságból, vagy lustaságból nem áll neki az …sms-ek - és jónéhány menethang - ilyen mértékû kijavításának az megvárja amíg a javításokat elvégezve egy alkalmas helyen letölthetõvé teszem a módosított "finomhangolt" adatokat.
HANG ALAPSZABÁLY: valamennyi KÜLSÕ hang adott mértékben BENT is hallható, de a belsõ hangok általában a szerelvényen kívül NEM hallhatók - ill., ha hallható is lenne, de a szerelvény külsõ hangja mellett nem lehet hallani - így programozni is felesleges.
TEHÁT; minden [ mozdony_eng.sms ]-ben az alábbiak szerint kell kinézni a programnak;
Activation (
ExternalCam ()
PassengerCam ()
CabCam ()
Distance (1000)
)
Deactivation (
Distance (1000)
)
és innen folytatódik az eredeti program… Ezzel a mozdony külsõ hangja mind a mozdony belsejében - CabCam () -, mind a személykocsiban - PassengerCam () - hallható lesz - a megfelelõ hangerõt az adott nézet "saját" programozása beállítja.
A külsõ kerékkattogást a dzug.sms, dzugalt.sms, dzugalt2.sms programok tartalmazzák.
Mivel a személykocsiban hallható a kerékkattogás a saját dzug…sms által, ezért csak a mozdony CabCam () nézetében kell ezeket a hangokat hallhatóvá tenni.
A lényeg, hogy az Activation ( Distance (1000) CabCam () ExternalCam () )
Deactivation ( Distance (1000) PassengerCam () )
kell, hogy szerepeljen az adott dzug…sms megfelelõ soraiban!
Az állomások hangosbeszélõjének hangját a PÁLYA\SOUND\állomásnév.sms-ek tartalmazzák.
Ezekben az Activation-, ill. Deactivation részben ugyanannak kell szerepelni mint a mozdony_eng.sms-ben ( a Distante maradhat az eredeti (550)) - így mindenhol hallható a hangosbeszélõ, akár csak a valóságban!
Némely menethang-, ill. egyéb környezeti hang módosításáról legközelebb - még dolgozom rajta.
Egyébként a shift
Kérdés; a gõzösöknél a vészfékezés a backspace-el NEM MÛKÖDIK! esetleg ezeknél más billentyûvel lehet vészfékezni?
Egyszer nálam is járt 😊
Ha nincs, nyomd meg a "P"-t!
Lehet hülyén hangzik, de egyszer már én is jártam úgy, hogy fogalmam sem volt mi van. Aztán elfelejtettem azt a rohadt energy-t 😊
Ha a hangok mennyisége nem maximumra van állítva több mozdonynál nincs dudahang - fõleg külsõ!
A hangok mennyiségét - sajnos - mindig maximumra kell állítani, hogy minden hangnak esélyt(!) adjunk a megszólalásra - különben kereshetjük az okát, miért nem szól! (tapasztalatból tudom...)
Azt hiszem erre a Balatonra érdemes lesz várni - és a tárhelyet elõkészíteni...(egyszerûen GYÖNYÖRÛÛÛÛ)
Apropos; ha megvan valakinek a Bakony2.ref fájl léccilécci küldje el a privátomba - a telepítõben nem találtam meg, de enélkül nem lehet a pályát szerkeszteni (mivel csak félkész)...
Jobb, hogy nem voltam gépközelben!
A Balaton?... Hmmm... Fincsi <#vigyor3>#vigyor3>