7098
  • Daniel11
    Már nem emlékszem pontosan, de lehet. Az baj?
  • spyy55
    Innen töltötted le?
  • Bagaméry
    Lehet, hogy azért nem tudja beolvasni, mert a ...wag leírásában szereplő paramétert (fájlt) nem találja, vagy nem tudja értelmezni....
  • Daniel11
    A <b>, </b>, nincs a hibaüzenetben, én nyomtam félre :)
  • Daniel11
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Szeretnék játszani a TS-el, de következő hibaüzenetet írja ki: A train-database olvasása sikertelen: Fájl: Trains\Trainset\H-Start_Bzmot_pack\<b>H-Start_50_55_83-28_071-2.wag</b>. Csak ezzel az egyel van baja. Megnéztem a fájlt, és ott van. Átírtam a mappát H-Start_Bzmot-ra, úgy meg még több hibát írt ki. Felraktam a Bzmot javítócsomagot, és utána is kiírja. Mi lehet akkor a baja?
  • Bagaméry
    Hááát elég macerás a mozdonyok "síposítása", mivel mindegyiknél külön-külön kell megkeresni az .sms-ekben a megfelelő "triggereket"
    Általában a Discrete_Trigger ( 10 -ben található fájl szólaltatja meg az adott mozdony "indító sípját" - ami alapvetően szinte minden típusnál különböző. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy a ...eng-, ill. ...cab.sms-ben kölönböző síphangokat kell kreálni. A síp megszólaltatása a (B) billentyűvel történik külső-, és belső nézetben egyaránt - de amíg kívül elegendő "mono" hang, a belsőhöz "stereo" szükséges.
    Az alap síphang az Alföld4 SOUND mappájában található: jknbsnd_sip.wav (mono), amit a megfelelő másolás-, és átnevezés után belső hangként egy alkalmas wav editorral "sztereósítani" kell!....
    Ha minden művelet megfelelően történik, máris füttyre indíthatjuk a vonatot a (B) billentyűvel....
    Ezeket az "átalakításokat" CSAK TS szerkesztésben jártas vonatozóknak ajánlom..... (a többiek részére javaslom, várják meg, hogy az "eredeti" Acthu csomagok szerkesztői készítsenek egy-egy ilyen "füttyös" kiegészítőt a mozdonyokhoz...)
  • wanlo
    Van olyan szép az utolsó kocsi is mint a szembe profil.
  • wanlo
    Nos..,van egy jó hírem ha lecseréled az utasfigyelmeztető hangot a síp hangjára akkor szabad felfedező módban is síppal tudod indítani a szerelvényt.Ennél a Gigantnál működik,akkor a többinél is megoldható elvileg.Csak nevezd át az eredeti hangra ami előtte is volt.

#3393:
    Sajnos ebben nem tudok tanácsot adni,hátha tudja orvosolni valaki.
    Kötött pályás szép napot!
  • spyy55
    #3261-es kérdésre tudja valaki a választ?
  • spyy55
    Ejjjj... Remélem egyszer eljön az a pont, amikor az összes Magyar pálya egy betöltendő pályaként szerepel! És mire betöltődik:
    Szép út lenne Rajkától Mátészalkáig egy furikázás
  • wanlo
    Nem tudom,hogy lehetséges-e de ha a Mozdony utas figyelmeztető hangját lecseréled a síp hangjára akkor nem kizárt,hogy kivitelezhető.Hozzáteszem nem próbáltam.
  • Daniel11
    Igen, erről a pályáról én is tudok :) Azért kösz a tippet, remélem a Győr-Csorna-Sopron útvonal is hamarosan lesz :)
  • wanlo
    Hy,szép napot topik!

Napjainkban bármikor kiadható lesz,reméljük hamarosan.Sajnos a Csorna Sopronról még nincs infóm de remélhetőleg ki lesz építve az is ehhez a szép pályához.Itt lehet GySEV garnitúrával oda vissza szaladgálni míg meg nem unod...
  • Daniel11
    Helló! Nem tud valaki Győr-Csorna-Sopron útvonalra épülő pályát? Vagy valamilyen más GYSEV-es vonalat? (a Nyugat-Dunántúl-t leszámítva)
  • Bagaméry
    Wanlo! kösz az vonat adatokat...
    Kérdés; az activityben jártas vonatozók tudják, hogy a vonat indítását a "kalauz" sípja "engedélyezi". ez a síp "szabad vonatozáskor" megszólaltatható valamelyik billentyűvel?
  • wanlo
    Amit a képen látsz az pedig a következő:
    H-START V43-1298_2009
    H-START 50_55_19-35_004-3
    H-START 51_55_19-30_003-9
    H-START 50_55_19-35_005-0
    H-START 50_55_19-35_006-8
    H-START 51_55_84-44_001-0(Kerékpár szállító)
  • wanlo
    Hy,szép estét!Ezt a szépséget vezettem is.
    Ai vonatok csak közlekednek,nem tudnak fel -le kapcsolni kocsikat sajnos.
    #3381:
    Szeged: 07:23, Budapest-Kelenföld: 10:03, Fonyód: 12:43 (Közlekedik: VI. 19-től VIII. 29-ig szombat, vasárnap, és ünnepnap)

Fonyód: 16:15, Budapest-Kelenföld: 18:54, Szeged: 21:28 (Közlekedik: VI. 19-től VIII. 29-ig szombat, vasárnap, és ünnepnap)

Ezt az Aranyhíd Express:
    H-START V43-1298_2009
    H-Start Ao 19-37 51
    H-Start Ao 19-37 52
    H-Start Ao 19-37 53
    H-Start Ao 19-37 54
    Eredetileg kerékpár szállító ez lenne:
    H-Start BDbh 82-28 50,de ezt kiváltottam:
    H-Start_51_55_84-44_001-0
    Megpróbálom az életből meríteni amit lehet,de ha akarsz valami jópofa kocsi összeállításokat ami az életben is mindennapos akkor:erre katt :)
  • spyy55
    Rájöttem: az AI vonatok nem tudnak fel- illetve lekapcsolni semmit...
  • spyy55
    Tudja valaki ezt a példát?
    Activity Editorban a szerkesztésre vagyok kíváncsi.
    Pl.: beállok a Nyugatiba (vak vágányra) egy adott szerelvénnyel. Szeretném, hogy egy AI mozdony kapcsolódjon rá a szerelvényem hátuljára, hogy utána átülhessek oda, hogy tovább folytathassam az utat kifelé az állomásról...
    Megoldás?
  • tmartin
    Hello!
    Most egy hétig nem leszek itthon tehát csúszni fog az új fejléc és a FAQ is. Megértéseteket köszönöm!
  • Bagaméry
    Háj Wanlo!
    Nagyon megtetszett a #3379 képen látható vonat, már azért is mivel láthatóan nyithatók a kocsiajtók.
    Lécci írd meg milyen "alkatrészekből" állítottad össze a consistot!
  • v43 001
    Köszönjük! Viszont! Sokan példát vehetnek rólad! ;) Jók ezek a képek is!
  • wanlo
    Szép estét!
    Reméljük lesz kitartás és elkötelezettség a munkádba,ötletgazdag kitartó munkát kívánok mindenkinek!
  • tmartin
    Igen van HG. Én lennék az és sokat fogok foglalkozni a fórummal.
  • v43 001
    ez szép
  • wanlo
    Szép estét topik!
    Látom van HG?,legalább valaki foglalkozik az oldallal.
  • tmartin
    A F.A.Q-ot meg úgy várhatóan Szeptemberre, (de lehet, hogy előbb) teljesen elkészítem.
  • Bagaméry
    (!)
  • tmartin
    A következőt megpróbálom kisebbre csinálni és sok TS-es dolgot beletenni. Majd a jövőhéten. Oké?
  • Bagaméry
    Alapvetően szép, de NAGY! (és "mögötte" egy darab TS-t sem találtam...)
  • tmartin
    Van akinek esetleg nem tetszik még?
  • tmartin
    Tehát ezek szerint nem tetszik.
    Készítsek esetleg újat?
  • Bagaméry
    Szép, szép ez a V63 060 a lap elején, csak túlzottan "gigant"-ra sikeredett, mivel a fél oldalt feleslegesen elfoglalja - a "tintapacákról" már nem is beszélve....
  • tmartin
    F.A.Q készülőben van.
  • Bagaméry
    Csak a tisztánlátás kedvéért a hiányolt fájlt(!) keresd meg a mappában, mert előfordul, hogy a telepítőben sincs benne az amit a TS keres....ugyanis a "H-Start Bombardier ZazA" mappát nem látom a telepített "bizonyítákban"!. Illetve ha ez a "pack"-on belüli mappa, akkor tedd ki a többi közé közvetlen elérhetően....
  • tmartin
    A V43 sikerült, de a H-Start_Bombardier_pack-ot már vagy hússzor telepítem újra mégse sikerül.
    Itt a bizonyíték, hogy fel van téve:
  • Intercity
    Előbbre már írtam hogy hiányolja a vonatot, kocsit... Töltsd le, és már működni is fog.
  • tmartin
    Hello!
    Szerintem én telepítettem valamit rosszul, de amikor felraktam a Balaton Dél pályát és az összes többi feladatot hozzá erről a honlapról:
    http://diesirae.atw.hu/TS/balaton/balaton.html
    De amikor beakarok lépni a játékba ez vár engem:

Aztán jön a többi sorban egymás után:

Mit tegyek, hogy tudjak játszani?
  • spyy55
    Talán innen...
  • Bagaméry
    Még szerencse, hogy megtaláltad ezt a .txt információt, mert én nem találom sehol sem - még a letöltés helyén sem akadtam rá erre az infóra....