Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nagyon szép dolog tõled kiváncsian várom a végeredményt
Háj!
Most már tényleg dühös vagyok....
Korábban elhatároztam, hogy megreformálom a TS hangjait. A hangvezérlõ .sms-ek elemzésekor kiderült számomra, hogy sok hibával-, ill. hiányossággal készültek el (és lettek kiadva) ezek a programocskák! - mint pl. az ActHu csomagokban is. Kiderült, hogy egyes (sok!) hang azért nem szól, mivel egyszerûen nincs is bent az adott jármûkategória SOUND mappájában - vagy gyakorlatilag bent van csak nem az a neve, mint amit az .sms-ben leírtak, ezért nem szól.
Sok helyen rosszul vannak meghatározva az "Activation (", ill. "Deactivation(" paraméterek is - azaz, hogy mi, hol szóljon - és ez vonatkozik az egyéb "terephangok" sms-eire is.
A legtöbb jármû "külsõ" .sms-ébõl a "SkalabiltyGroup(0 " teljes mértékben hiányzik(!) - ami a forgalmi vonatok hangjainak megszólaltatására hivatott opció az Activitykben!. Így derült ki számomra - és most már a többi TS-ezõ számára is, hogy miért közlekednek sokszor NÉMA vonatok az Activitykben!.....
Hát van elemezni-, és javítani való bõven, a megszólaló hangok finomításáról már nem is szólva....
Amennyiben elkészülök az elemzésekkel és a javításokkal hozzáférhetõvé is fogom tenni az eredményeket, hogy a TS még élvezetesebb játék legyen mások számára is....

thomasthomas
Miért kell ilyen kérdést 2 fórumba is beírni? Nem elég egybe? Szó szerint ugyanez megtalálható a Marci MSTS-es fórumnán: link

actvityben azt nem lehet megcsinálni.az arról szól hogy pl. ha szolnotól pestigvan kijelölve az utirány oda mennyél.
az exprole routeban a G vel állíthatod a váltókat

az MSTS megragad :D

Hy all!
azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy az activityben szembe is jöjjenek vonatok?
elõreis kössz

Szeretném kérdezni h hogyan lehet megcsinálni activity készítõben azt h lehessen küldetés közben állítani a váltókat?
gondolok arra h szabadon tudjon a mozdony arra menni amerre váltom a váltót.

jászkisér 3 pályára vkinek nincs meg a sörgyár felavatása nevû act?
Jaaaa, értem, köszi. <#vigyor>
zsoltee oldalára be kell regelni és csak aztán lehet letöltögetni
http://zsoltee75.extra.hu/downloads.php?cat_id=3
tessék a mávos teknõ

Sziasztok!
A consits changer-es problémában segítettek, az meg van oldva. 😄
Viszont megtudná vki mondani, honnan tudok máv-os taurus-t leszedni? Itt megvan, lehet csak én vagyok a láma, de nem találom a letöltõ linket... http://zsoltee75.extra.hu/news.php
HY!
sikerült felrakni youtubera a videómat amelyben bemutatom hogyan lehet a train simulator editor & tools-al vonatot készíteni!!!!!!!!!
itt a link:http://www.youtube.com/watch?v=aUPDVfg2ILs

Hali!
Megvan a consist changer, de nem negedi, h új consist-ot csináljak.:S
Vki tud segítebni ez ügyben?
Asszem az ACTHU csomagban van, de az csak egy (sztem) nagyon rosszul sikerült átfesés. Ha valaki tud, az engem is érdekelne. 😊
jbal
Hello!
Nem tud valaki Interpici kocsit msts-re?

Háj!
"Viszalépkedõs" TS-t célszerû "ablakban" játszani.
1. Alkoss parancsikont az asztalra a trains.exe -bõl.
2. A parancsikonra; jobbgomb/tulajdonságok - az elsõ sort egészítsd ki a -vm:w kapcsolóval (OK).
3. A játék opcióban állítsd be az 1024x768 méretet (amennyiben ennél nagyobb felbontást használ a monitorod)
Igy bármikor kiléphetsz a TS-bõl minden gond nélkül....
Szélesvásznú monitorhoz kimondottan hasznos ez a beállítás (itt akár az 1280x1024 beállítással is lehet ablakban(!) játszani.....

Üdv Emberek!

Lenne egy kisebb problémám. Nem tudom billentyûzettel irányítani a játékot. Nem most használnám elõször, tehát ismerem ezt a hibát, és eddig tudtam is orvosolni az alt+tab, vagy a win billentyû lenyomása után visszaléptem a játékba és minden ok, de most hibaüzenettel kilép és vége... Valakinek valami tipp?
Hali!
Youtube-ra könnyû feltölteni!
1, Regelsz, ha ez megvan bejelentkezel.
2, A jobb felsõ sarokban ott kell h legyen a neved, amivel regeltél. Ha ráviszed az egerek, akkor ott van olyan, h "My videos". Arra katt.
3, Ha még nem tettél fel egyet sem, akkor ott van, h "You have not uploaded any videos. Start uploading a video now!". Arra katt, utána már el lehet boldogulni. 😊
Hy!
ahogy rájövök hogyan kell youtubera videót feltölteni rögtönd rakokfel egyet amibõl megtudod hogy hogyan készíts vonatot

Hy all!
wanlo hozzád lenne egy kérdésem:
láttam egy másik fórumban a Bybdtee vezérlõkocsidat és azt belinkelnéd?<#circling>

igen szerelvényt elhelyezni tudok de maga a bonyolultabb feladatokat megcsinálni azt nem tudom...

Üdv!
Ha minden igaz, akkor Act-okat a Microsoft Train Simulator Editors and Tools-al tudsz gyártani 😊. Start menü > Minden program > Microsoft games > Train simulator > Train simulator editors and tools. <#wink>
szeretnék Alföld4-hez és Dél-Dunátúlhoz activityket gyártani ha valaki tud linket le írást szívesen elfogadom valamint ha ezt már kérdezte volna valaki akkor storno.

Hy!
Lenne egy kérdésem:a mellékvonalak pályában benne van a 121-s vonal?

Ez 1 új és mindennap fejlõdõ vasúti oldal!
Regisztráljatok ti is !!!
www.vonatok.lapunk.hu

nem tudom:Sde nemsokára rakok fel képeket hogyan készíts vonatokat és szerintem az ActHUcsomagok kellenek amihez kell az MSTSbin(és a download en link alul ),de elõtte kell a Train & Tools update(ugyanúgy legalul) és mehet a game
<#hawaii>

hali !
vkinek nincs véletlenül harckocsi szállító wagonja?
mert a mellékvonalak pályán az egyik állomáson láttam h ott állt
és sehol nem találom neten honnan lehetne letölteni
a mellékvonalak pályához ott a jármû lista a pálya könyvtárában de a legtöbb nem elérhetõ már, és sokat kell utána járni egyszerûbb az msts consists changer nevû programmal kicserélni a mozdonyokat a saját meglévõkre
Köszi, csak sajna nekem mindig vmi hibát ír ki...na mind1, majd ha lesz 1 kis idõm, lehet szenvedek vele...
De akkor megint lenne 1 kérdés. 😄
A mellékvonalakhoz milyen jármû / jármûcsomag kell? Mert az activity-khez a legtöbb helyen a mozdonyhoz azt írja ki, h ismeretlen. 😞
THX a választ. 😊
belemész az editor & tools-ba és activity editor,file new(itt kiválasztod milyen pályán akarod tolni),és ott mindent töltögesski,és lessz egy rész ahol van több lehetõség,de asszem csak a new-ra mehetsz és ottis kitöltögetsz mindent a legelsõ olyan résznél h new ott elõjön egy ablak megcsinálod a szerelvényt stb. és save asztán GO!!!!!!!!!!!!

milyen progival lehet modellezni?akk csinálok nektek UDJ-t,vagy egy TVGnh-t

Ja, TVG a mellékvonalakra. <#vigyor>
De am tényleg jó ötlet. <#wink>
Hali!

még nem gondolt közületek senki arra h PFT-s jármûveket kreáljon a játékhoz pl TVG, UDJ, DGKu és estleg a jó õreg csajka sínautót
ezekkel pedig lehetne tök cool act.-okat csinálni a feeling kedvéért 😛
igen, gondoltam, csak nem tom hogy kell consist-ot csinálni...
full kezdõ vagyok...<#sir>
Hali! azért nem látja amert nincs consist fájl hozzá össze kell rakni vagonal utána már látni fogja a TS!

Csövi! <#vigyor>
Újabb kérdéssel bombáználak benneteket. 😄 Tehát: letöltöttem 1 vonatot, szépen bemásolom a Trains mappába. Mégsem tudok játszani vele, mert nem látja vmiért a TS (sztem azért, mert nincs hozzá consist...).
Vki tud segíteni?
HY!
Lenne egy kérdésem:
Letöltöttem a H-START Bzmot pack v1.0-t,csak nem tudom hogyan lehet leszabályozni,ha beraktam a sebességváltós és leszabályzós .eng-t.
Elõrreis köszi

Ja igen... Mellékvonalak 1.0 - Bagamér állomás... (a TAURUS akkuról mûködik...(!))<#nevetes1>

Csak kiderül idõnként, hogy az ember honnan származik.....

Még valamit!
A Zline éjszakai üzemmódjának hasonló a problémája - csak abban mást kell máshova bemásolni. Akit érdekel, a priváton keresztül elküldöm a másolandó adatokat.... - esetleg egy ügyes TS-es felteheti egy elérhetõ helyre is.... (ezt egyébként valamelyik nagyon korábbi fórumpontban már említettem!)

Bocs! Értelmes válaszokat kaptam, csak használható információkan NEM...

Apropos!
Egyébként "hivatalos" segélykérõ helyekrõl (adott személyektõl) eddig még én sem kaptam értelmes válaszokat - a hangok, és Bakony2 témában....
Úgy látszik lényegében magunkon kell segítenünk - ha tudunk....

<#taps>

Hali!

Kösz Bagaméry ez a megoldás tényleg jó bemásoltam a SHAPE könyvtárat a Global\Shape könyvtárba és tényleg jó!!! VÉGRE tudok játszani a pályán!!!!
Királyság! Végre vki meg tudta fejteni😛
HEURÉKA!
Mellékvonalak hiba nélkül! (nagyon ravasz a megoldás). Elemeztem a kiírt hibaüzeneteket és kiderült, hogy ez a pálya a GLOBÁL-ban keresi a SHAPE adatokat.... így a megoldás:
A "Mellékvonalak 1.0\SHAPES" mappa tartalmát csak be kell másolni a GLOBÁL\SHAPES-be!!!!!! - és minden O.K. Nem ír felül semmit sem, mivel a bemásolandó fájlok "egyediek"..
Egyébként az installme.bat lefuttatásakor azért nem másol semmit, mivel a másolandó fájlok már eredetileg a helyükön vannak...(megnéztem)

Igazad van Bagaméry! ráadásul van egy fóruma a pályának is oda be írtama gondomat lekezelõen válaszoltak rá a kérdésemre! Én se figyeltem oda amikor fel raktam ki írta a hibákat! Én se szeretem az ilyen megoldásokat alföld pálya sokal jobb az ilyeneknél nincs vele sok gond meg jól meg van csinálva! Alföld5-rõl egy ksi infoval tudok szolgálni Püspökladáynban az olajkút most már a helyére került! Lehet majd Ladányból Debrecen és Pest fele is szerelvényeket vinni! Hamarosan Debrecen objektumozása lesz!

Egyébként a hibák ellenére végigmentem a mellékvonalakon. Néhány állomáson a gyöpön ment a vonat - de ment. A SHAPE hibáknál pedig (kattogtatás helyett!) addig nyomtam az entert amíg a hiba kiírása meg nem szünt...
Nem értem az ilyen installme.bat-os pályákat (ill. a készítõik logikáját). A telepítõbe miért nem integrálják az alkotók az összes ilyen kelléket - ,hogy ne a játékosok szívjanak a hiányzó adatok miatt... az a néhány megabájtnyi méretkülönbség nem éri meg a bosszúságot...!

Nekem azóta egyetlen egy hiba üzit se ír ki! Nem értem nálatok mi a baj lehet nekem szépen másolta a dolgokat!

Háj!
Valami ismeretlen eredetû probléma tényleg van a "Mellékvonalak"-kal.
Letöltöttem, telepítettem, a javító adatokkal kijavítottam (ez az alap).
A "Mellékvonalak 1.0" ROUTE 683 MB (7237 files, 26 folders). Aztán futtattam az "installme.bat"-ot, de sem a bájtok számában, sem egyéb változás nem történ a Mellékvonalak 1.0 mappában!!!!! - így nem csoda, ha hibaüzeneteket kapunk....(természetesen az alappályák a helyükön voltak a futtatás elõtt) az installme.bat mégsem másol egy fia bájtot sem!(?)<#nemtudom><#confused>

xtracks fennt van?