Microsoft Train Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1 olyan problémám lenne, h feltelepítettem a Z-line pályát és utána zsigis oldaláról letöltöttem hozzá 1 actot elindítom a játékot kiválasztom a pályát és azon belül az actot ráklikkelek h start és amikor el kezdené betölteni a pályát kifagy a játék ez miért van? egyik pályánál sem tapasztaltam még ilyet..... :S
#2534 // #2533
TS ikon jobb gomb tulajdonságok és így futtasd a játékot:
"elérés..\train.exe" -rungame -mem:1024
ilyenkor 1gb memóriát is képes használni csak maga a játék bár úgy sem fog még ennyit sem de gyorsabb lesz azért )fõleg ha sok a vonat és nagy a pálya is) a futtatás és a töltés is.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*
Conbulider csak a mozdony rész adja ki..annak tom a nevét.. MAV 5341..de többet nem tudok..
|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*
érdemes megnézni
azér megpróbálom
az MSTS megragad :D
route esitor
route & geometry... ez a 2 pályakészítõ
cab editor vezetõállás készítõ
activity editor ott csinálod az act-ket
A TS editors and tools-al. 😊
MIJEN PROGIVAL LEHET JÁRMÛVEKET KÉSZÍTENI A GAMEHEZ?
Z-line\TEXTURES\NIGHT mappába..
http://data.hu/get/1770156/Z-line_ace.zip.html
Bagaméry: igen azóta vissza olvastam és tom a gondját. de akkor se értem h miért nincs ki javítva? "patchelve"
Bár csak a marci fórumán ismert a honlapom, de kiteszem ide is, mert szorosan kapcsolódik az MSTS-hez elkészített munkákhoz.
Csak elöljáróban-, és röviden. Az AI vonathangokat az határozza meg, hogy az adott .sms-ben a SkalabiltyGroup (0 (SL0)-ban milyen hangok vannak eltárolva. Az általam tesztelt esetekben néhány mozdony .sms-ében a SL0 programozását kicseréltem a SkalabiltyGroup(5 (SL5) programrészével, így az elhaladó vonat mozdonya "úgy szólt" mintha én vezettem volna... Erre az a magyarázat, hogy "gyárilag" az SL0-ban a lehetõ legminimálisabb mennyiségû hangot programoznak bele.
Bár tudni kell, hogy az ilyen mértékben "felturbózott" .sms-ekkel vezérelt játék megfelelõ futtatásához elég "combos" számítógépre van szükség....(de megéri, ezt mondja Bagaméri...)
A 11 kHz-re egy általam gondolt magyaráraz az, hogy a játék tervezõi azért választották ezt frekvenciát, hogy a gyengébb gépek is megbirkózzanak játék közben a hangok multifunkciós lejátszásával.
Ezzel kapcsolatosan a személyes tapasztalatom az, hogy nem a 11 kHz a kifogásolható, hanem a hangminták rögzítési minõsége - a torz, sokszor túlvezérelt hangfelvételek miatt...
Ez egy nagyon érdekes tulajdonsága az msts-nek. A másik amit észrevettem, hogy ha kabinnézetbe vagyunk, és sok hangfájlot játsszunk le egyszerre(mondjuk megyünk szilivel 40-el, melybe ugye igen sok hang szól egyszerre) akkor a TS nemcsak lehalkít egyes hangfájlokat( például: a kürthangot jóval kisebb hangerõn hallani, mintha állunk, és nem megy sem a fõmegszakító, sem a szellõzõ a mozdonyban, semmi egyéb.) hanem torzít is. Ezenkívül még mások és saját tapasztalatom is, hogy például az új BZ csomagban is játék közben a TS szelektál egyes hangokat.( A hangfájlokat készítõk is egyetértenek ezzel, hogy szelektál, de még ennek sem fejtették meg az okát.
Még annyit, hogy egyes mozdonyoknál (Taurus és papagáj pl.) folyamatosan hallom a kompresszor fel-felbúgó hangját, ami szerintem a rosszul beprogramozott sms fájlok miatt van, hiszen minden más gépnél jól van megoldva)
imscania: Egy mozdony "beindításán" mit értesz? Dízelüzemûnél csak a motor beröffentése van (minden további nélkül sajnos), illetve gigantnál vagy szilinél fõmegszakító (X gomb, sajnos ez megegyezik a homokolóval is). Mivel a fõmegszakító folyamatosan mûködik ezekben a mozdonytípusokban mûködés közben, ezért hogy folyamatosan halljuk: X-et nyomvatartod, megnyomod közbe a shift-et, majd elengeded mindkettõ gombot. Ha ki akarod kapcsolni, akkor csak az x-et kell megnyomni egyszer. A "V" gomb pedig a szellõzõt jelenti, amit ugye folyamatosan hallunk menetközben a fõmegszakító mellett (Persze fázishatárnál, és egyéb esetekben mindkettõt ki kell kapcsolni.)
A munka elõre haladtával egyre inkább az látszik, hogy még az erdõ közepétõl is elég messze vagyok. Részletes szakirodalom híján fõleg sok a megoldandó feladat. (A VM15-ön ugyan találtam leírást a "hangképzésrõl", de ebben is vannak némi fogalmi zavarok...)
Van gondom nem mondom, de megoldom...csak idõ kérdése. (haladok; az acthu_személy, acthu_villany, acthu_dizel sms-einek nagy része már az elvárásaimnak megfelelõen mûködnek....)
Saját észrevételeim szerint a mai legtöbb activity-nek a kellendõ vonatok 35%-a már jelenleg nincs fent a neten ezért vagy módosításra szorulnak vagy pedig órák hosszat a különféle oldalakat kellene böngészni.Arról nem is beszélve hogy a fórumok hosszadalmas át lapozását egy mozdonyért,szóval nehéz ezért activity létrehozás helyet ezt az ûrt szeretném betölteni helyre korrigálni ezeket.
Hogy sok MSTS rajongót ne fojtsunk meg az érzésektõl h szenvedni kell még külön a különféle mozdonyok vagonok beszerzésével...
remélem összejön...
Persze a segítségeket sem vetem meg mivel annál hamarabb lesz meg a munka, annál hamarabb lehet játszani, annál hamarabb vezethetjük pályáinkon a különféle mozdonyok legjavát.