Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

minden meg van hozzá az éjszakai ace fájlok is
frissítéseket feletted hozzá?

Hali!

1 olyan problémám lenne, h feltelepítettem a Z-line pályát és utána zsigis oldaláról letöltöttem hozzá 1 actot elindítom a játékot kiválasztom a pályát és azon belül az actot ráklikkelek h start és amikor el kezdené betölteni a pályát kifagy a játék ez miért van? egyik pályánál sem tapasztaltam még ilyet..... :S
igen arra 😊
Intercity
Arra a kis "piros színû táblára" gondolsz? Az tényleg jó lenne!

Hali egy ötlet amitõl még valósághûbb lehetne a játék grafika szempontjából tudom nem egyszerû munka lenne, de aki ért hozzá szerintem nem lenne olyan nehéz... szóval arra gndoltam h megkéne azt csinálni h minden típusú kocsiból és olyan mozdonyból amit gépmenet illetve vonat végén használnánk h legyen rajtuk zártárcsa, mert ugyanis jelen grafika szerint soha nincs vonatvége... de ez csak egy kis ötlet a formaságok közé
Krapo
Köszönöm! megpróbálom ha bejön akkot jó ha nem akkor sincs nagy gond max nem használom :S majd mozdonytfogok elõre .

#2534 // #2533

itt eléred ha szükséged van a hangokra: http://data.hu/get/1787922/H-Start_Bombardier_pack.zip.html

Intercity
Azért van gõzmozdony hangja, mert a mozdony mappájában a Sounds-ban a Gõzmozdony hangok lettek betéve (gondolom én)! Töltsd le hozzá a saját hangját, és máris jobb lesz!

Krapo
Címet tudsz adni ?(köszi)

Én nem tapasztaltam nála semmi ilyen gõzmozdony hangot! Szerintem Vondert kérdezd meg

Krapo
H-start.pack-ost. Mert ?

melyik bombardier vezérlõt használod?

Krapo
Köszi a válaszod megpróbálom mikor oda jutok ! A bombardier bdt-vezérlõkocsinak miért gõzmozdony hangja van ?

gabi89
Azt nem tudom,hogy a bin tudja -e de egyszerûbb megoldás is van.
TS ikon jobb gomb tulajdonságok és így futtasd a játékot:
"elérés..\train.exe" -rungame -mem:1024

ilyenkor 1gb memóriát is képes használni csak maga a játék bár úgy sem fog még ennyit sem de gyorsabb lesz azért )fõleg ha sok a vonat és nagy a pálya is) a futtatás és a töltés is.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

akinek kell román dacia és egyéb román mozdony akkor itt a helye!

román mozdonyok
Krapo
Ja és nem tudtok Csörgõ höz valami realisztikusabb füst effektet ?

Krapo
Hello ! Sziasztok ! Lenne egy Kérdésem ?! A grafika a maxon van de még mindig elég ocsmány hallottam olyasmirõl hogy a bin patch el lehetséges állítani hogy a játék mennyi memóriát használjon , egy módszert próbáltam de nem jött össze ..... Tudna valaki segíteni ? (memoria hiányban nem szenvedek 4gb)

köszi.....össze eszkábáltam valahogy..

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Intercity
A többi rész valami ilyesmi: H-START 5341-004-9!

köszi....és mik a vagonoknak a neve?
Conbulider csak a mozdony rész adja ki..annak tom a nevét.. MAV 5341..de többet nem tudok..

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Hali! Tessék itt a Flirt link: www.davevasut.extra.hu

Intercity
Pár oldallal elõrébb ott a flirt!

Flirt- vonatot tudna valaki linkelni? köszi.

http://msts.banal.net/catalog/catalog.html

érdemes megnézni
thx
azér megpróbálom

az MSTS megragad :D

thomasthomas
Egy magyar mozdony, vagy akár vagon lemodellezése tudod mennyi idõt, és tudást vesz igénybe? Csak mert szerintem nem vagy ezzel tisztában, de javíts ki.Egyébként 3Dsmax-al tudsz modellezni, de ezt megtanulni kezelni, háát... nem 1 nap az biztos.

gondolom deviance95 te magad a vagonok,mozdonyok gyártását szeretnéd megvalósítani egy program segítségével szeretnéd nem de?

és ott holis?mert 4 lehetõség lehet:
route esitor
route & geometry... ez a 2 pályakészítõ
cab editor vezetõállás készítõ
activity editor ott csinálod az act-ket

Hy!
A TS editors and tools-al. 😊
CS ALL!!!
MIJEN PROGIVAL LEHET JÁRMÛVEKET KÉSZÍTENI A GAMEHEZ?

Hát valamennyit nem próbáltam ki...<#nemtudom>

az a gáz h ezen oldalon amit linkeltél nagyon sok halott link van mamár😞

Iszonyatosan sok jármû van ITT!

Z-line hiányzó .ace na így talán egyszerûbb (bocs)

A Z-line pályához az éjszakai járathoz szükséges .ace fájlokat itt találhatod egy csomagban - kicsomagolás után csak be kell másolni a
Z-line\TEXTURES\NIGHT mappába..
http://data.hu/get/1770156/Z-line_ace.zip.html

bzmot195:ha elküldenéd nagyon jó lenne 😊
Bagaméry: igen azóta vissza olvastam és tom a gondját. de akkor se értem h miért nincs ki javítva? "patchelve"

Athem nekem meg van az FMK oo7es is és a román M47es is 😊 az FMK-t egy kedves ismerõsõmtõl tudtam beszerezni mer a neten már sehol nincs sajnos ez az egyik bajom az act készítõkkel h sokszor olyan mozdonyokat alkalmaznak amiket már nem lehet beszerezni mert az oldal megszûnt v újraindult és nem került vissza az adott gép és így mikor egy ilyen actot letöltök és beteszem a játékba de jármûlista nincs hozzá akk jöhet a consists changer nevû prg és babrálhatok a feladattal......
#2447! a megoldás kulcsa - mármint a mellékvonalak helyes mûködéséhez.

thomasthomas
Kimaradt: Link

thomasthomas
Hi!

Bár csak a marci fórumán ismert a honlapom, de kiteszem ide is, mert szorosan kapcsolódik az MSTS-hez elkészített munkákhoz.

a mellékvonalak pálya még engemet is ki akaszt a mozdonyaival, vagonjaival sõt még a pálya hiba üzenetei nem értem h mi lehetett az oka h maga apálya is hibásan jött ki mivel a Global-ba keresi a shapes fájlokat, és még sok mozdonyt meg se lehet találni vagy vagont pl. FMK-007, vagy más m41 vagy esetleg román m47-eseket mozdonyokat...

Háj hangászok!
Csak elöljáróban-, és röviden. Az AI vonathangokat az határozza meg, hogy az adott .sms-ben a SkalabiltyGroup (0 (SL0)-ban milyen hangok vannak eltárolva. Az általam tesztelt esetekben néhány mozdony .sms-ében a SL0 programozását kicseréltem a SkalabiltyGroup(5 (SL5) programrészével, így az elhaladó vonat mozdonya "úgy szólt" mintha én vezettem volna... Erre az a magyarázat, hogy "gyárilag" az SL0-ban a lehetõ legminimálisabb mennyiségû hangot programoznak bele.
Bár tudni kell, hogy az ilyen mértékben "felturbózott" .sms-ekkel vezérelt játék megfelelõ futtatásához elég "combos" számítógépre van szükség....(de megéri, ezt mondja Bagaméri...)
A 11 kHz-re egy általam gondolt magyaráraz az, hogy a játék tervezõi azért választották ezt frekvenciát, hogy a gyengébb gépek is megbirkózzanak játék közben a hangok multifunkciós lejátszásával.
Ezzel kapcsolatosan a személyes tapasztalatom az, hogy nem a 11 kHz a kifogásolható, hanem a hangminták rögzítési minõsége - a torz, sokszor túlvezérelt hangfelvételek miatt...

thomasthomas
Mégvalami: Az elfelejtettem mondani, hogy egyes mozdonyoknak AI módban azért nincs hangjuk, mert önmaguktól nem tudják bekapcsolni a fõmegszakítót, szellõzõt, motort, stb. Csakis akkor van hangjuk, ha az adott gépnek nincsen motorindítója, és a "motorhang" egy hangfájlból van képezve, vagy van alapjárat. Egyébként már én is gondoltam arra, hogy amikor készítik az eng-fájlokat, akkor kiadhatnának olyanokat is, amelyek igen hasznosak lehetnek az actok készítõinek: Azaz olyan eng készítése melyhez külön sms fájlok tartoznak: Van ha pl tárolóvágányon áll, akkor jó a mostani eng az AI vonatoknak. Ha megállón áll, de nem végállomása az adott megálló, és még továbbhalad, akkor halljuk a fõmegszakítót, és a szellõzõt is.(Bár utóbbi csak akkor szükséges, ha nem áll az AI mindig.) Ezekután pedig lehetnének még olyan eng-ek, melyhez olyan sms fájlok vannak rendelve, melyekben 20-40-60-80-100-120 sebesség esetén fellépõ hangok. Na persze ez macerás,hiszen amikor állunk,és látjuk, hogy megáll mellettünk egy személyvonat, akkor ehhez már több hang kéne. Ezeket a problémákat kárpótolná, ha az AI-k hangjai úgy müködnének, mintha mi vezetnénk az adott szerelvényt.

thomasthomas
Bagaméry: A játék sms fájljainak a tulajdonsága, mûködésük, illetve szerkezetük az egyik legismeretlenebb fájl a Ts világában. Ezt régebben már megpróbálták megfejteni, de nem járt senki sem nagyobb sikerrel. (És ez köszönhetõ annak, hogy semmiféle leírás nem volt ezek mûködésérõl) Több hiányosság is van ezekben a fájlokban, mint például hogy csak 11KHz-es hangokat tud jól kezelni a játék , ami ma már rossz minõségnek számít...Ha valaki át tudná írni a hangkezelésének egy részét, melyben kezelné a 44khz-s hangokat is, az hatalmas elõrelépés lenne a játékban.) Én régebben nagyon nagyvonalakban módosítgattam az sms fájlokat, és a következõt vettem észre: Ugye be lehet állítani az sms fájlban, hogy hány KHz-n értelmezze a játék az egyes hangokat, és én beállítottam egy adott hangfájlt 44KHz-re (természetesen maga a hangfájl is 44KHz-s volt, nehogy lerontsa a hangokat a TS.) Miután elindítottam a játékot, és az adott mozdonnyal készítettem egy actot, kimentem egybõl 4-es nézetbe ahol a mozdony elõtt vagyok (!), nem nyúltam semmilyen billentyûhöz. 44KHZ-n játszotta le a hangfájlt, nagyon meglepõdtem, mert a VM15-rõl származó leírásban az volt, hogy csak 11KHZ-n jó a hangminõség minden esetben. Amennyiben ebbõl a "4" es nézetbõl közelítettem a mozdony felé elölrõl egyik pillanatról a másikra (pár lehettem tõle méterre tõle) a TS (ismeretlen okból) átváltott 11KHZ-es mûködésre, és így teljesen eltorzította a hang minõségét. Ezután hiába távolodtam a mozdony felõl akármerre, már csak rosszul játszotta le a hangfájlt. Amennyiben nem közelítettem a mozdony felé, hanem csak más szemszögbõl akartam megnézni, akkor csak akkor váltott át a rossz 11khz-s mûködésre, mikor éppen a mozdony oldalát néztem (Azaz a mozdony oldalának közepét 90 fokos szemszögbõl láttam) Ezután csak úgy lehet ismét visszaállítani a 44KHz-s frekvenciát, ha megnyomjuk az 1-es gombot, azaz a kabinban vagyunk, majd ismét megnyomjuk (minden további nélkül!) a 4-es gombot.
Ez egy nagyon érdekes tulajdonsága az msts-nek. A másik amit észrevettem, hogy ha kabinnézetbe vagyunk, és sok hangfájlot játsszunk le egyszerre(mondjuk megyünk szilivel 40-el, melybe ugye igen sok hang szól egyszerre) akkor a TS nemcsak lehalkít egyes hangfájlokat( például: a kürthangot jóval kisebb hangerõn hallani, mintha állunk, és nem megy sem a fõmegszakító, sem a szellõzõ a mozdonyban, semmi egyéb.) hanem torzít is. Ezenkívül még mások és saját tapasztalatom is, hogy például az új BZ csomagban is játék közben a TS szelektál egyes hangokat.( A hangfájlokat készítõk is egyetértenek ezzel, hogy szelektál, de még ennek sem fejtették meg az okát.
Még annyit, hogy egyes mozdonyoknál (Taurus és papagáj pl.) folyamatosan hallom a kompresszor fel-felbúgó hangját, ami szerintem a rosszul beprogramozott sms fájlok miatt van, hiszen minden más gépnél jól van megoldva)

imscania: Egy mozdony "beindításán" mit értesz? Dízelüzemûnél csak a motor beröffentése van (minden további nélkül sajnos), illetve gigantnál vagy szilinél fõmegszakító (X gomb, sajnos ez megegyezik a homokolóval is). Mivel a fõmegszakító folyamatosan mûködik ezekben a mozdonytípusokban mûködés közben, ezért hogy folyamatosan halljuk: X-et nyomvatartod, megnyomod közbe a shift-et, majd elengeded mindkettõ gombot. Ha ki akarod kapcsolni, akkor csak az x-et kell megnyomni egyszer. A "V" gomb pedig a szellõzõt jelenti, amit ugye folyamatosan hallunk menetközben a fõmegszakító mellett (Persze fázishatárnál, és egyéb esetekben mindkettõt ki kell kapcsolni.)

Hali! V-tudod be indítani a mozdonyokat!

Sziasztok! Melyik billentyûvel lehet beindítani ill. leállítani a mozdonyokat?
ez mondjuk jó hír mert tényleg azt lehet tapasztalni ha elmész egy vonat /mozdony mellet akár szerelvényes akár nem nincs hangja és volt mikor pedig a mozdonyoknak volt hangja amikor elmentél mellettük csak már én se tudom milyen pálya volt és milyen mozdonyok.

Háj!
A munka elõre haladtával egyre inkább az látszik, hogy még az erdõ közepétõl is elég messze vagyok. Részletes szakirodalom híján fõleg sok a megoldandó feladat. (A VM15-ön ugyan találtam leírást a "hangképzésrõl", de ebben is vannak némi fogalmi zavarok...)
Van gondom nem mondom, de megoldom...csak idõ kérdése. (haladok; az acthu_személy, acthu_villany, acthu_dizel sms-einek nagy része már az elvárásaimnak megfelelõen mûködnek....)

Bagaméry: ez nagyon dicséretes meló ha elkészül.

Saját észrevételeim szerint a mai legtöbb activity-nek a kellendõ vonatok 35%-a már jelenleg nincs fent a neten ezért vagy módosításra szorulnak vagy pedig órák hosszat a különféle oldalakat kellene böngészni.Arról nem is beszélve hogy a fórumok hosszadalmas át lapozását egy mozdonyért,szóval nehéz ezért activity létrehozás helyet ezt az ûrt szeretném betölteni helyre korrigálni ezeket.
Hogy sok MSTS rajongót ne fojtsunk meg az érzésektõl h szenvedni kell még külön a különféle mozdonyok vagonok beszerzésével...
remélem összejön...
Persze a segítségeket sem vetem meg mivel annál hamarabb lesz meg a munka, annál hamarabb lehet játszani, annál hamarabb vezethetjük pályáinkon a különféle mozdonyok legjavát.