7098
  • Intercity
    Esetleg még azt megtudnám csinálni, hogy egy picit alakítok a pálya formáján, és jó nagy ívben elkerülöm a hibás részt. Tehát új sineket fektetek.
  • wanlo
    Ebben én neked nem tudok segíteni,sajna lövésem sincs a pályaépítésről.
    Remélem akad aki tud segíteni.
  • Intercity
    Na, sok siker után már van egy kis gondom is. Szóval a pályám elején az egyik tile hiányzik. Tehát ott most egy gyönyörű fehérség van, a hegyek meg vannak felezve, és csak a sín van ott, a többi objektum hiányzik. Na, belépek a Route Geometry Extractor-ba, kiegészítem a hiányos tile-t, és ahogy visszamegyek az editorban arra a részre, a tile megvan, de ha abba a tile-ba bemegyek, jól odavág nekem egy hibaüzenetet, ami azt mondja, hogy Train.exe alkalmazás hiba!? Na most mit csináljak? Mert készítettem egy biztonsági mentést, de akkor, amikor a hiányosság már meg volt... Nem vettem észre... Légyszi segítsetek!!!
  • tmartin
    Köszi, próbálkozom.
  • wanlo
    Hy,szép estét!
    Igen kitömöríted mind a kettőt és a patch-t belehelyezed a mappájába.Ez után csak a"TRAINS/TRAINSET mappába a működéséhez."
    Sajnos csak alap színű konténerek de független egy szépen kidolgozott vagon együttes.(Azt hiszem 6 db vagon van benne)
    Ügyes munkát a pályaépítőknek!
    Megy ez neked Martin,gratulálok.
  • tmartin
    Összeraktam életem első vonatját.

Vélemény?
  • tmartin
    Alakul, de még van mit kalapálni rajta.
  • Intercity
    (bocs az egér ott maradt) XD
  • Intercity

Hegyesdi hegység a háttérben
  • Intercity

• spyy55
    A kitömörített CEMAT-Sgnss mappát csak be kell másolni a TRAINS/TRAINSET mappába a működéséhez? Tetszenek nagyon ezek a "zöldségek"!
  • tmartin
    Örülök, hogy sikerült.
    Véleményem az, hogy jól alakul további sok sikert a pályához.
  • Intercity
    Na végre! XD Nagyhegyesd állomás!
  • Intercity
  • tmartin
    Mindenkinél lassabb lett egy picit szerintem mivel egy kicsit többet igényel most a háttér miatt meg ilyenek. Nálam tűrhető, csak egy kicsit akadozik a görgetésnél. Amúgy lehet nekem sem fog menni, majd meglátjuk.
  • spyy55
    Másnál is belassult a Fórum?
    Bárcsak nekem is menne a pályaépítés, de már 3-4 alkalommal elkezdtem és egy sín darabot sem tudtam letenni (a leírások alapján sem). Feladtam, pedig sokak szerint nekem való, mert imádok tervezni, építgetni. Szerettem volna egy olyan pályát, ami a hegyek között kanyarog (imádom a hegyeket).
    Maradtam az activityknél...
  • tmartin
    Oké. Majd te is rakhatnál fel róla képeket. Én majd később mert én még csak most kezdtem. És nekem összesen lesz 3 megálló benne. Az első és az utolsó is bele számít tehát a kettő között csak egy lesz (Velencefürdő)
  • Intercity
    Én egyszerre most 3 pályát építek! Minden héten más pályámat építem tovább. Jelenleg egy fantáziavonalon dolgozom! A pálya neve elég érdekes, jobbat nem tudtam volna kitalálni: Nagyhegyesd-Kiskemence! A két állomás között lesz legalább 5 állomás és 30 megálló, + 1-2 mellékvonalat még berakok!
  • tmartin
    Nekiláttam életem első pályájának. Igaz ez csak egy három megállóból álló pálya lesz, de még csak most kezdtem a pályaépítést, tehát még ezzel is sokat kell majd dolgoznom. Ez a Velencei-tó partján fog játszódni. Egy valós vonatjárat (Budapest Déli pu. - Székesfehérvár) részéről van szó. Velence és Gárdony között. Ez összesen 6 km és 3 megálló. Csinálgatom ahogy időm tartja és ha érdekel titeket majd rakok róla képeket.
  • tmartin
    Szép lett Wanlo!
  • wanlo
    Most ezeket a kocsikat néztem meg,nem rossz csak kár hogy alap konténer színek,független szép a kidolgozása:

Ha valakit esetleg a kocsik érdekelnek itt elérhetők:
    CEMAT-Sgnss.zip(ver1.1)
    CEMAT-Sgnss(patch ver1.0).zip
  • Yoda001
    azokat megköszönném majd én is :)
  • tmartin
    Hello, várunk vissza.
  • tmartin
    Oké, köszi Wanlo!
  • tmartin
    Nincs mit amikor tudok segítek!
  • wanlo
    Csinálok bármikor szívesen,nem nagy cucc megvalósítani csak tudnom kell milyen kocsikból rakjam.
  • tmartin
    Ja értem. És mi lenne, ha legközelebb elmentenéd azokat a vonatokat egy más helyre és megosztanád velünk? Tudod nagyon tetszenek.
  • spyy55
    Na most aztán: nekilátok pár tesztnek és elhúzok pár tonnát elutazom...
  • kisPesti
    Köszi Martin a segítséget.
  • wanlo
    Hy topik!
    Mindig rögtönözök egy szép szerelvényt,ugyan azzal soha sem megyek.Mindig kitörlöm a kép után hogy nehogy hibát generáljon a későbbi vonatok összeállításánál.A fő cél az,hogy 2 egyforma kocsi ne legyen és nem utolsó sorban szép kidolgozott kocsikkal ha tehetem.
  • peter1979
  • Yoda001
    :)

• peter1979
    Egy M41 csörgő ami már nem létezik. Az MSTS-hez sajnos ilyen gépek nem készültek.
  • spyy55
    gugli = Route Editor
    (de talán Zsivány, Ákos, Jardo vagy Máté tud segíteni, ha dobsz nekik egy emailt)
  • Intercity
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom átnevezni az állomásnév táblákat!(?) pl.: Székesfehérvárt Veszprémre ha át szeretném írni, mit kell ahhoz tennem?
  • tmartin
    Köszi az infót, már várom az activityt.
  • spyy55
    Nos: tegnap az első szakaszt kipróbáltam és Vác környékén érdekes (0-1) hangkeveredés kezdődött el és nem olvasott be "pár" objektumot. Tudtam, hogy rossz vége lesz: ki is lépett ismét a program... Felhúztam magam!
    Tudom, hogy mi az oka, de akkor nem lesz elég színes és forgalmas az activity. Kevesebb AI-t és consistot kell elhelyeznem a pályán. Sajnos csak így oldható meg. Kár...

Az activityket részekre bontottam, hogy így is csökkentsem a kilépés lehetőségét. Vagyis:
    1. Szob - Nyugati (hajnal)
    2. Nyugati - Szolnok (reggel)
    3. Szolnok - Lökösháza (d.e.).....
    Ez így három act-ra jön ki, ami kb. 4-5 óra út (de még nem teszteltem)!
    Szerintem megéri megvárni azt a pár percet, amíg betölt, mert akkor nem lépked ki. A betöltött activity ugyanonnan folytatódik, ahol az előzőt befejezted.
    Sajna kevés időm van vele foglalkozni, de ha kész, itt megosztom mindenkivel. Türelem...
  • tmartin
    Amúgy szép vonat.
  • tmartin
    Ez jónak tűnik. És ez időben mennyi? Mert hosszúnak is tűnik.
  • spyy55
    (egyenlőre):
    - Szob
    - Nyugati (fordulóval+mozdonycsere)
    - Szolnok (mozdonycsere)
    - Lökösháza
    (de tervezem a visszautat, talán tehervonattal )