7098
  • Bagaméry
    No ezt elkapkodtam...
    Most ismét kifehéredett a keret, és visszajöttek a mozdonyok (!?)...
    (Egyszer talán ismét jó lesz minden.... - kivárjuk!)
  • Bagaméry
    O.K. Martin!, alakul a topic!, most már a halványkék oldalkeret "visszajött" - bár igaz, hogy a keretmozdonyok eltüntek (alapjában nem hiányoznak, mivel csak 1280x1024 felbontásban voltak láthatók....) Ezzel legalább a "hagyományos "SG-dizájn"-ra (is) hajaz...
  • tmartin
    Hello!
    Tegnap hajnalig olvasgattam, kérdezgettem és arra jutottam, hogy meg lehet azt oldani, hogy van egy gomb amivel áttudsz kapcsolni a régi dizájnra meg az újra. Akinek a régebbi tetszik vagy bármi probléma van az ujjal át tud kapcsolni a régire. Ennek készülése folyamatban van. Ha minden jól megy a dizájn váltással kijön ez is de az nem biztos. Addig meg kérlek titeket, hogy használjatok Mozilla Firefox vagy Opera böngészőt. Higgyétek el kevesebb lesz a gond. Megértéseteket köszönöm és dolgozom rajta.
  • joco22
    Sziasztok! Kiadtam a következő teher actomat ami 752 km hosszú és 11 óra 52 perc játék idővel van Alföld 5.2-re készült el Biharkeresztes Püspökladány Szolnok Kelebia majd vissza Szolnok Lökösháza Püspökladány! Innen le tudjátok szedni: www.train-act.atw.hu
  • spyy55

Működik az első 2 activity!!! Nem lépked ki a TS! Sikerrel zárult!
    Ha kész az egész, megosztom mindenkivel, akit érdekel... (csak vegyetek sok kávét, netán
    )
  • Bagaméry
    És íme a harmadik! (#3563)
    A görgetéssel nekem is ez a gondom, főleg egy ctrl+ nagyítás után szinte csak "kockánlént" lehet az oldalon le-fel mászkálni... és a hozzászólás írásakor is behúzva marad a kézifék (még azután is, ha ctrl- visszaállítást végzek....)
    Az "eredeti" állapot csak akkor áll helyre, ha kilépés után újra indítom a topicot (a hagyományos "frissítés" nem állítja vissza!)
  • Yoda001
    támogatom a régi topikot, mivel ez nagyon nagyon lassan, és akadozva tölt be, görgetésről nem is beszélve (és nem a nettel van gond)...
  • Bagaméry
    Vau, Vau! (#3560)
    Most már ketten vagyunk Gabi89-el, akinek nem jön be az új topic forma!
    Régi megállapításom szerint; "Ne fogj bele a dolgok megváltoztatásába csak a változás kedvéért, ha jobbat-, szebbet-, praktikusabbat nem tudsz tenni a korábbinál!"
    Nyilván nincs olyan dolog, ami mindenkinek egyformán tetszik - de a korábbi topic dizájnját tudtommal senki sem kifogásolta (megfelelő háttérszínek, jól elkülöníthető fejlécek, jól látható karakterek...stb).... De ha valaki veszi a (nem kis) fáradságot, hogy változtat, az ne sértődjön meg ha a felhasználók is beleszólnak a változtatásba - hiszen elsősorban nekik készül...
  • spyy55
    Nekiláttam a szakaszosított activitynek! Úgy néz ki, frankó lesz és így a forgalom is jelentőssé válhat! Hamarosan...

#3560: Nem tetszhet mindenkinek minden. Örülj neki, hogy legalább valaki foglalkozik vele (én is azt tettem volna)!
  • gabi89
    Nekem a legfőbb bajom a háttér. Full fehér most komolyan ?
    Kiég a szemem főleg este/éjszaka.
    Oké két oldalt ismétlődik egy szili + egy hernyó.
  • 1c3 t34
    Sok részét nem, pl az áramszedőset, de az alapokat természetesen igen [lassújel]. Nem vagyok MV. :D
  • tmartin
    Elkészítettem Wanlo banneréhez a dizájn-t. Remélhetőleg IE-ben sem lesz gond a hozzászólásszámokkal.
    Dizájnváltás: 2010.08.23. Hétfő
    Banner amit Wanlo készített:

Wanlo kérlek a bannnerról szedd le a Microsoft Game Studios és az Ubisoft
    logot és akkor a banneredet biztosan kirakom. Köszönöm szépen.
  • spyy55
    Mert activity-knél (ha sűrű a forgalom) kilépked a játék. Olvastam valahol, ha újratelepítem a progit, akkor "orvosolhatóbb" a probléma és nem lesz annyi összeomlás...
    Ezeket ismertétek? Mert én pl. állandóan fent hagytam az áramszedőt
  • tmartin
    Szerintem fog működni.
  • 1c3 t34
    Szerintem működik. Feltéve, ha nincsenek sérülve azok a fájlok, amikkel felülírnád a régieket.
    Miért szeretnéd újratelepíteni?
  • spyy55
    Van esetleg arra lehetőség, hogy a TS újratelepítésénél ne kelljen minden új vagont, pályát, update-t újratenni?
    A telepítésnél pl. van javításra lehetőség, ami CSAK a programot "gyógyítja" meg? Próbálta már valaki? Vélemény?

Vagy a saját ötletem: ha egy külön (új) mappába telepítem az új TS-t és csak átmásolom a régi mappába, felülírva mindent, az talán működhet? (sajna nem vagyok programozó, csak grafikus...)
  • Bagaméry
    Hali!
    A TS-t futtattam Xp32, Xp64, Vista32, W732, W764 oprendszerekben, mindenhol megfelelően dogozott!
  • tmartin
    Oké.
  • 1c3 t34
    Valószínűleg igen. Nekem win7-en is futott, bár most XP-t használok.

Martin: szerintem maradhat a havi rendszer. Bár próbálok összerakni valami egyáltalán nem valószínű, hogy úgy fog sikerülni, ahogy eltervezem / szeretném és 1 vacak lesz belőle, amit nem érdemes kirakni.
    Tehát szerintem maradjon csak a havi váltás.
  • spyy55
    JA! Láttam már PrintSreen-eket róla...
  • wrestlershit
    hali!
    lenne egy kérdésem: Vistán fut a játék?
  • wanlo
    Szép reggelt.
    Nyugi már,én még nem láttam ideges Mozdony vezetőt.
  • tmartin
    #3543 Bagaméry:
    Értem én, hogy segíteni akarsz, de sajnos ezek a dizájnos dolgok nem
    az alap IE-ra van tervezve. Te is észrevetted, hogy IE-ban rossz
    másik böngészőben jó. Ezért kérlek szállj le a félig lemaradt
    hozzászólásszámról amikor tudod, hogy másik böngészővel
    (Firefox,Opera,Safari,Google Chrome, stb.) biztosan meg tudod nyitni
    tökéletesen. Ezért, ha zavar a félig lemaradt hozzászólásszám akkor
    kérlek használj böngészőt és akkor hanyagoljuk ezt a témát. Köszi.

#3544 1c3 t34:
    Köszi a lelkesedést, de még szerintem ráérsz csinálni mert még ennek
    van egy hete ennek a bannernak, utána meg jön Wanlo-é egy hónapig és
    ha nem hargszotok az azt követőt én szeretném csinálni. De ha
    gondolod csinálhatsz elrakom és egyszer biztos felkerül a fórumra.
    Viszont ha ekkora a lelkesedés a bannerkészítésre felőlem válthatjuk
    másfél hetenként és akkor mindenkié aki készít fog szerepelni és így
    mindenkinek többször van lehetősége készíteni. Mit szóltok hozzá?
  • spyy55
    Kezd NAGYON elegem lenni a TS instabilitásából. Még csökkentett forgalommal is kilép... Gyér forgalommal meg az egész.
    De akkor is megcsinálom az összesített activity-t Szobról-Lökösházára! Harcolni fogok!!!
  • 1c3 t34
    Hát... én ezért szoktam le az IE-ről...
    Persze nem mondom meg, hogy milyen böngészőt használj, de én nagyon nem voltam az IE-vel kibékülve. A firefox 1 fokkal jobb, de nekem az opera a favorit. Persze kinek ez, kinek az.

Azt viszont én is támogatnám, hogy a hozzászólások fejléce kaphatna egy kékes színt, mert szerintem csak előnye van, bár nekem így is megfelel.

És lehet, hogy megpróbálok összedobni 1 bannert, bár nem ígérek semmit. :D
  • Bagaméry
    A #3532 felvetés kapcsán - és a helyzet folyományaként; a "nagyítás" nem szerencsés művelet az Ie8-ban! Ha felnagyítom az oldalt, utána megérem kivárni a görgetés (lapozás) eredményét. A legfőbb baj viszont az, hogy utána hiába állítom vissza a nagyítást a korábbi 100%-ra, csak akkor áll vissza az eredeti gördülékeny görgetés, ha a lapot újra megnyitom (a frissítés nem segít!)...(!?)
    Sőt, a baj nem jár egyedül elvén ez a művelet, még az üzenetírást is lassítja!(a kurzor el-el tűnik!)...
    Érdekes, hogy ugyanazon a gépen pl. a Firefox működését nem befolyásolja a nagyítás-kicsinyítés....
  • wanlo
    Szép napot topik!
    Elnézést de 2 napra elmentem pecázni.Megcsinálhatjuk azt is,hogy minden hónapban más-más Banner lesz(Így mindenki kiveheti a részét a munkából).Addig jó míg valaki foglalkozik a fórummal,eddig le se sz...ták ha jól visszaemlékezem.Tiszteljük egymást és egymás munkáját,amíg ezt betartva építő jelleggel új és újabb ötletek születnek addig ez mind a fórumot szépíti és támogatja.Mindenkinek kellemes napot és sok-sok kötött pályás km-t.
  • 1c3 t34
    Szerintem jobb a linux, de hát nekem játékra is kell a gép. :D Arra meg csak a win a jó. :S Mondjuk emulátorral el lehet szórakozni pár dologgal. :)

Nah...de ne offoljunk. :D
  • SimonCar
    bagaméri fagylaltját MAGA MÉRI!!!
  • Bagaméry
    Alapvetően nincs semmi probléma, csak a fórum fórumában megbeszéljük a kompatibilitási problémákat (amikor a látszólagos probléma nem is probléma, csak rossz szögből nézzük!....)
  • spyy55
    JAAJ! Na, mi van itt?!
  • Bagaméry
    Tudom, hogy léteznek jobb explorerek mint az Ie8, de a "megszokás", a "gyöp" nagy úr tud lenni...., ahogyan az agyondícsért, biztonságosabb linux helyett mégis csak windowst használunk...
  • 1c3 t34
    A böngésződ csapja le a számok végét.
    Internet Explorerrel nekem is pont ugyan úgy néz ki, de én operát használok és ezzel nincs baj.

http://pixbin.mmtorrents.hu/pictures/2010-Aug-17/sg_pixbin_.jpg
  • Bagaméry
    Azt hiszem egy bizonyos elnézést kell kérnem.
    Tovább vizsgálódtam a megjelenítés ügyében; a "homályos" karakterek oka 8-as Ie-ben található (6-oson is JÓ, meg Firefoxon is JÓ!!, a kisebb karakterméret nem érzékelhető negatívan - több helyen nem vizsgálódtam) Firefoxban valóban nem lóg ki az utolsó karakter fele a képből...(ehhez csak egy családi információ tartozik; a honlap dizájnt több fajta explorer szimulációval kell tervezni, hogy a lehetőség szerint minden fontosabb böngészővel elfogadható minőséget lehessen produkálni - hoppá, már megint tanácsot adok...bocs!
  • Bagaméry
    A nagy igyekezetemben lemaradt a "fórumkép"ről a magyarázat;
    hát erről az utolsó félkarakterekről rizsálok - itt abizonyíték, ha már a szövegelésemnek nem hisztek! a felbontás 1280x1024., de 1024x768-ban is ugyanúgy hiányzik az utolsó szám FELE!
  • Bagaméry
    No 'mégeccer'! (továbbra is segítő szándékkal)
    Megnéztem több gépen, több felbontásban, de "üveges" monitoron is "lemarad" a sorszám utolsó karakterének FELE! - bármilyen felbontásban!. Szerintem ezzel csak annyit kellene tenni, hogy ezt a szövegrészt minimum 1 karakterrel balra kell kiírni.
    Hagyományos monitoron ugyan látható bizonyos színeltérés a hozzászólás háttérszíne-, ill. a fejléc között, de ez LCD-n csak NAGYON PRECÍZ beállításnál vehető észre. Sajnos az átlagos felhasználók, átlagosan beállított LCD monitorain (még nálam sem) gyakorlatolag ezek a halvány pasztell háttérszínek NEM LÁTSZÓDNAK! - ezért kellene valamivel sötétebb színeket választani a fejléchez... és a fejléc karakterméreteit "egyel", vagy "kettővel" nagyobb méretre beállítani a jobb elkülönülés végett..

A ctrl+görgős méretállítás azért nem célszerű, mert lassítja a szöveg görgetési sebességét (gyengébb gépeknél már zavaró lehet)
    Egyébként a jelenlegi karakterméret az 1024x768 felbontás esetén kompatibilis a felbontással....(ezért nincs problémája 1c3 t34 -nek)
    Bocsi, hogy ténylegesen nem tudok segíteni a munkádban...
    (általában az a véleményem a környezetemben is történő különböző változásokról, hogy az ÚJ mindig legyen szebb-, jobb-, praktikusabb... és ne csak a változás ténye miatt történjen a változtatás...)[/IMG]
  • 1c3 t34
    Bagaméry: CTRL + egér görgő felfele és máris nagyobb lesz a kép, így a betűk is.
    Én jelenleg egy 1024x768-as alapfelbontású vacak CRT-t használok [már nem sokáig :) ] és nem marad le a hozzászólások számának vége.

Szerintem nincs gond a design-al, gond nélkül el tudok olvasni mindent és semmi "szemzavaró" dolgot nem találtam eddig.

üdv
  • tmartin
    Rendben Bagaméry, csak nálam tökéletes az egész fórum. Nálam nincs lemaradva félig semmi, és én nekem bőven megfelel ez a betűméret és eltudom olvasni, hagyományos monitoron is Icd monitoron is. Tehát szerintem csak nálad lehet gond. De ha ez megnyugtat majd utánanézek, hogyan lehet nagyobb betűméretet varázsolni. A hozzászólás számmal nálam nincsen semmi gond, és én is 1280x1024-es felbontást használok. Sajnálom, de, mint mondtam amíg 3 felhasználó legalább nem írja azt, hogy ez a dizájn rossz addig ez marad. A betűméreten pedig próbálok változtatni.
  • Bagaméry
    Martingazda!
    Úgy látom, hogy tüskébe léptél, vagy valaki felbosszantott és így azt is az ellenségednek gondolod, aki segíteni akar....
    Abban igazad van, hogy nem tudok honlapot gyártani (ettől függetlenül azért még véleményem lehet!...)
    1. Ha lcd monitorod van akkor TE is láthatod, hogy az "egyel kisebb" karakterméret miatt a betűk "szellemképesen" jelennek meg az 1280x1024 átlagos felbontás esetén (ami a fórum alapfelbontása - legalább is ennek látszik) Hagyományos monitor esetén a karakterek mérete nem befolyásolja ilyen mértékben a megjelenítést. Tehát nem első sorban a méret, hanem az ebből adódó MEGJELENÉS nem szerencsés....
    2. Az "adattárolók" kialakításáról, a fórumozók kiírásáról CSAK lehetőség, (óhaj) szinten morfondíroztam - és nem "kötelező" megvalósításról.... (ha nem, NEM)
    3. A hozzászólások fejlécének dizájnjára pedig azt JAVASOLTAM (!) amit a saját szövegednek készítettél a kép alatt... vagy legalább egy (a korábbihoz hasonló) háttérszínnel kellene ellátni a hozzászólás feljécét a megfelelő "elválasztás" céljából.
    4. Az is TÉNY, hogy a hozzászólások #xxxx sorszámának utolsó karaktere CSAK FÉLIG látszik!
    5. Ha már egy ilyen mértékű változtatásba belefogtál, akkor meg NE PANASZKODJ a sok munkáról - mert ezt TE adtad magadnak(!) .... és ne vedd személyes sértésnek és "belepofázásnak" a segítő szándékú hozzászólást.(!)
  • tmartin
    Hello Bagaméry!
    A fórum tárhelyre már én is gondoltam még mindig dolgozom raja a F.A.Q-val együtt. Amúgy meg a fejléc az 50 képponttal kisebb magasságú. Ha még van 3 felhasználó a fórumon belül aki azt mondja, hogy a régi dizájn jobb volt meg ezt így lefikázza akkor majd visszarakom a régire. Tájékoztatlak, hogy a betűméret csak egyel kisebb, mint eddig volt. Ha nem látod rendesen, vegyél szemüveget! Amúgy meg, ha ennyire tudod mondani, hogy mit és hogyan akkor nyugodtan megcsinálhatod te amiket mondtál. Csak tudod ehez kell elég sok idő, hogy F.a.Q-t csinálj, utána nézz próbálkozz a tárhelyel, a fórumozók érdekeit szolgáld, csináltam új dizánjn-t. Képzeld senki másnak nem volt még panasza a fórum kinézetére. Ha ennyire tudod mit kell csinálni akkor csináld meg te írjad nekem sorozatba ennek a HTML kódjait csinálj mindennek tárhelyet. Csak tudod az van, hogy te még azt se tudod, hogyan kell névhez logot készíteni. Tehát szerintem igazán magadba szállhatnál és megbecsülni ezt a mi van, mert fogadni mernék, hogy te sem tudnád jobban megcsinálni egyedül. Tehát akkor pofázz nekem, hogy mit, hogy kéne ha te jobban tudod. És legközelebb a fórumban nem szeretnék tőled fujjogást hallani a dizájnra mert azt a hozzászólást kapásból törlöm!