Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://marci.triak.hu/msts/viewtopic.php?t=23&postdays=0&postorder=asc&start=8975

és lapoz lejjebb és ott lesz

kisPesti
Csáo.
Egy kis segítséget kérnék. Egyes feladatokhoz az MSTS mvv packot kér. Beraktam de még mindíg hiányol egy-két .eng és . wag fájlt. A packba és a frissítésbe sem találtam ilyeneket: ***_2.eng. Ha esetleg valakinek van ötlete. vagy olyan packja amibe az van kérem segítsen.

Köszi

midnen beállítás grafikánál fullon van de ahoz gép is kell rendesen 😊

Szia! Nagyon szép vonat... Tehetnél fel több képet is! +Mitõl van ilyen grafikája?
vmarc

http://raba-steiger-ls.blog.hu/

Tölthetõ az új ütemes Z-line menetrend és hozzá SzVÖR a 2009/2010-es menetrendi évre!
Aki a korábbi (októberi) verziókat szedte le, annak is ajánlom a letöltését, mivel néhány módosítás történt.

Jó vonatozást!

LETÖLTÉS[/img]
Vezérállás váltása: Vezetõfülke nézetben (1-es bill.) mégegyszer nyomd meg az 1-et.
Másik mozdonyra váltás: Csak úgy mûködik, ha a másik mozdony is rá van kapcsolva a szerelvényedre. Vezetõfülke nézetben, nyomd meg az F9-et. A megjelenõ kis ablakban látod a szerelvényedet. Válaszd ki egy kattintással a másik mozdonyt, majd nyomj 1-es billentyût.
Másik áramszedõ használata: Shift+P.
Üdv!

A route-ot már sikerült kifogástalanul elindítani, viszont sztem valami még mindig nincs rendesen feltelepítve.
"Az MSTS Bin sok új dolgot visz a játékba, ilyen dolgok pl a vezérállás váltás, a megfelelõ modelleknél több áramszedõ használata, utasnézet váltása másik mozdony használata ugyanazon feladaton belül, stb"
Hogy kell másik vezérállásra, vagy másik mozdonyra váltani? Azért gondolom, hogy nem megfelelõen van feltelepítve a BIN, mert nekem egyiket sem sikerült sehogy váltani. Hogy lehet tehát ezek között váltani? Köszönöm!

lehet hogy a telepitö rosz helyre telepiti fel a acthu-jármü csomagot!
-telepid ki a más helyre és onnan probáld beteni kûlön!
A jármûveket a -TRAINS/TRAINSET/acthu-teher,motor,villany,személy,dizel
Ha van eng fáj akkor a - A TRAIN SIMULATOR /ACTHU_original-eng-be(PL teher acthu ki kell cserélni,felûlirja ennél biztos!!
a pálya telepitést!
-activites a pálya telepitöbe(PL ALFÖLD//ACTIVITIES!
valamikor betelepiti a pályába de akkor át kell rakni hogy mûködjön!
-a al vonatokat a TRAINS/CONSISTS be kell tenni!
de elöfordul hogy meg van adva a pályára készûlt vonatokat,kocsikat kûlön kell bete ni mert nem szerepel a acthu jármû csomagban!

Hali!

A readmeben szereplõ mappába raktam az acthu-s zipben lévõ fájlokat.

Az xtracks-ot hogy lehet rosszul feltelepíteni? Inkább hogy lehet jól? 😊

#2829: Az ActHu csomagok nem lettek jól feltelepítve. A pályánál valószínûleg az XTracks lett rosszul feltelepítve.

#2830: Amelyiknek a betöltõképét látod a képen... <#zavart1>
melyik pályánál dobja ki nálad a Shape-ra vonatkozó hibát "route"

A vonatoknál ez a hibaüzenet:
http://kephost.com/images/84hiba.jpg

Az összes packban szereplõ vonatra ezt dobja egyesével, minden betökltéskor.

A route-nál pedig ez:
http://kephost.com/images/48hiba2.jpg

Név szerint nem tudom melyiknél, de rengeteg fájlnál kiakad itt is.

Feltettem a toolsupdate-t, mert nem volt fenn, de semmi változás. Fenn volt ellenben eddig is a hivatalos frissítés, az MSTS Bin Patch (Patch 1.8.010516en.exe), valamint a route mellett felsorolt szükséges programok; xtracks 3.20, Newroads útbõvítmény csomag 4.0-ás verziója.
Mindezek ellenére jön fel a hibaüzenet!

Valamit rosszul csinálok? <#nemtudom>

TONI
Akár az összes jármû lehet egy mappában, és szerintem nincs msts bin.

kell a toolsupdate is a trainupdate mellé

De dobj pár képet a hibáról...

az MSTS megragad :D

Itt egy hibaüzenet;
"Error reading train darabase file
File: Trains\Trainset\acthu_dizel\acthu_m41-2109"
Annak ellenére, hogy a leírás alapján telepíttetem a packot, meglepõ, hogy neken nincs is acthu_dizel mappám, csak acthu_szemely?
Köszönöm

Sziasztok!

Valaki kérem segítsen!

Hiába ovlastam végig a HSTC helpjét, folyton kidob hibaüzenettel.
1.: Hivatalos játékfrissítés telepítése. ( trainupdate.) - Csak erre telepíthetõ a Bin patch.
2.: MSTS Bin patch telepítése
3.: Acthu csomagok telepítése
Ebben a sorrendben ment minden, és egyetlen mozdony sem kocsi nem mûködik, hiába teszek fel bármiféle acthu-s packokat. Telepítettem ezen felül egy route-ot is, ami szintén hibaüzenetek tömkelegével az asztalra dob. Valamit rosszul csinálok? 😞

Nem tudjátok mi van az észak-balatoni pályával?
Na végre egy értelmes ember aki leirta mi a hiba Köszönöm szépen Deviance95!Thanx

sziasztok megint egy csomó hiányzik de nem tom miért
már több mint 11 gbot feltettem a játékba de még mindig hiányos 4 mappám hiányzik😞 irom öket : MAV_2041 , MAV_2067Bp , MAV_M40-233,mvv pack akinek megvan tegye fel az oldalra mert nemtalálom semelyik oldalon elõre is köszönöm😄
kösz szépen megtaláltam azok a linkek nem voltak jó de tláltam másikat az oldalon😄
Error reading train database file

File:trains/Trainset/acthu_szemely/acthu_h-start_wrric.wag

Ha már alapról ott van az error ami a HIBA a reading ami az OLVASÁS és ha ott van az hogy .wag akkor rögtön kijön hogy hiba az olvasás közben a .wag fájlnál ami a wagon lelke...
de csak akkor lehet rossz helyra másolni ha mondgyuk az ActHU villanymozdony csomagot a Drive:\Program files\train simulator\routes mappába,és nem a Drive:\Program files\train simulator\trains\trainsetbe másolod...
vagy nincs MSTS bin

Ha még a felbontást sem tudod megváltoztatni akkor ez a játék nem neked való. A fórumokat is olvasni szokás. Ezt talán gyorsabban olvasod mint egy pdf-et amiben minden levan írva?
A hülyegyerek unokája nemsokkal fiatalabb mint te. A linkkel sokat segítettem mert egy TS használónak kötelezõ.
Szerintem te menj a faszba majd akkor gyere vissza, ha normálisan tudsz beszélni. Ez nem az Euro truks fórum.
ha van neked idõd olvasgatni akkor olvasgassá hülyegyerek nekem nincs ezért kérdeztem mit hogyan csináljak te idióta de ha arra nem vagy képes hogy leird vagy elmond hogy könnyebb legyen akkor menj a faszba te szerencsétlen

kössz végre nem fölösleges az orosz gabonakocsi😄😄😄😄😄😄😄
mindjárt dobok fel pár képet

Hiba = nincs helyén a fájl amit be akar tölteni am lejjebb vagy másik oldalon megtalálod a választ csak READ!

Ne csak kérdezz, olvass!!! 1000x leírták +http://msts.lap.hu/
Megvan ez is sikerült is DE amikor elindito ma játékot ezt urja ki

Error reading train database file

File:trains/Trainset/acthu_szemely/acthu_h-start_wrric.wag

Na és még ezekbõl vagy egy csomo egymás után közbe nyomogatom az Enter-t:=(

Tud erre a hibára vki megoldást?Lehet vmiket rosssz helyre másoltam?

Köszönöm!Most már csak azt mondhatnád el lépésrõl-lépésre mert fogalmam sincs mit hova kell tenni mit kell feltelepiteni hogy az egész játék MÁV-os legyen pályák,vonatok,máv hangok stb...😊
Ebben kérnék segitséget ugyan olvasgattam a forumot de nem igazán értettem mit hova kell:o.O

Ha valaki leirná nekem azt megköszönném!😊

Üdv

Amikor elindítottad a játékot és betöltötte a menüt, a jobb alsó sarokban van egy beállítások gomb. A beállításoknál, felül válaszd jobbról a második fület és ott lehet állítani a felbontást. A menü mindig marad az alapértelmezett, alacsony felbontáson. De ha elindítasz egy Activity-t, vagy Explore mode-ot, akkor a beállított felbontásra fog váltani.
Hello valaki megmondaná hogy a grafikát hogy lehet átállítani?Mer nekem semmit nem csinál ugyanugy 640*480-ba van.

Az egy kicsit bonyolultabb feladat. Megint a Desirot hozom fel példának: az ".eng" fájlban kétszer is szerepel a "Coupling". Vagyis, két kapcsolószerkezet van definiálva. Tehát, a következõt kell tenned:
az általad kiválasztott közvetítõkocsi ".wag" fájljában most többek között ezek a sorok szerepelnek (esetleg a számértékek eltérhetnek):
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 1e6N/m/s )
Break ( 5.1e7N 5.1e7N )
r0 ( 1cm 25cm )
)
CouplingHasRigidConnection ()
Velocity ( 0.1m/s )
)

Ezeket a sorokat kijelölöd, másolod, majd beilleszted a fent említett sorok alá, új sor kezdésével. Ezután, az egyiknél a "Type" sorban átírod a "Chain" szót "Automatic"-ra és kész.
Ekkor a kocsi mindkét végén rendelkezni fog csavarkapoccsal és önmûködõ kapcsolókészülékkel is. A modellen ez nem fog látszani.
mert arra kéne hogy a szergejre rá a közvetítõkocsit(amit most akarok megszerkeszteni) és aztán orosz gabonakocsikat

nem mûköödik ha átírom mert én úgy akarom hogy az eggyik felén csvarkapocs a másikon meg autómata de átírom és nem mûködik nincs rajta akasztó

és ha én az eggyik végére autómatát a másikra csavarkapocst akarok akkor

Type ( chain,automatic )
???

Háj!
Balaton 2: linkek a (#1662) - ha még mûködik a letöltés....

A kocsi ".wag" fájlját megnyitod egy szövegszerkesztõben.
Rákeresel a "Coupling" szóra.
A szó utáni sorban, a "Type" szó után, a zárójelben lévõ szót módosítod: "Chain" ("lánc", csavarkapocs), "Automatic" ("automatikus", önmûködõ), "Bar" ("rúd", vonórúd-pl.: Desiro A és B része közötti kapcsolat).
nincs meg valakinek a balaton 2es verziója mert kéne mert activitym van hozzá nekem csak a pálya nincs: ha van valaki külgye át nekem MSN:[email protected] köszi😄
Intercity
Interneten... Sõt ingyen. Olvass vissza kérlek!!!!

És közvetítõ kocsit nem bírnátok belinkeni???

Deviance95: a vasúti kocsik csatlakozását nem lehet állítgatni azt a jármû készítõk tudják megoldani h milyen legyen.

Joci:http://cdgalaxis.hu/PC/8113/train-simulator.html

HY!
a vasúti kocsik akasztótípusát holl lehet beállítani?

Ja és még egy és teljes a játékom a MAV_2041 Mappa hiányzik köszi 😊<#vigyor4>
sziasztok nem tudná valaki feltenni /mvv packot és MAVM40-233 mozdonyt elöre is köszi😊
Sziaszatok!Nem tudnátok megmondani hogy hol lehet olcsón megvenni a Trai sim.-t??? <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

Kovács Tamás

mivel 2 azért az elõzõ re épülõ változatát jelöli tehát elég neked csak az egyik.

sziasztk!
A tiszántúl pályát szeretném feltelepiteni!
kérdésem hogy!
Mindkét pályát fel kell telepiteni vagy csak a tiszántúl2 pályát mert az már tartalmaza a elözö útvonalat 108-ast Debrecen -Fûzesabony!
Ha kölön kell ökett feltelepiteni vagy egybe!

TONI

talán ez ad egy kis segítséget neked ha még mûködik az oldal
elvileg igen de ami telepítõs azt nem kell.

Üdv!

Köszi a linkeket, sokat segítettek. Arról azonban nem találtam sehol adatot, hogy melyik diesel mozdony típusonként mekkora motorral és fogyasztással rendelkezik, ez érdekelne legfõként!

Telepíteni szimpla mappába másolással tudom a kiegészítõket?

Toni:I. http://bkvfejlesztesek.b13.hu/
II.http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%81V_mozdonysorozatok
http://www.albertbahn.hu/magyar/vasut/magyarkepek/sorozat.html
http://www.mav-trakcio.hu/gorduloallomany/villamos_mozdonyok.php