7098
  • kisPesti
    Szevasztok.

Egy activity-t csinálok és akadt vele egy kis gond. Van benne egy alforgalom, amely keresztezi az én utamat(DDU, Szentlőrincen jönne Barcs felől én meg kitolattan jelzőn túl Dombóvár fele). Valamiélyt előbb nekem ad szabad utat foglalt vágányra (Tab-al haladok be), pedíg úgy kéne, hogy elöbb bemegy az ai.

Mi lehet a gond, hogyan tudom megoldani. Segítségeteket előre is szívélyesen köszönöm.

Üdv:
  • Tommacska
    Már megint kimaradt valami, a DX hibát a következőképp figyelhetjük meg.
    Gyorsítsunk a szerelvénnyel mondjuk 100 Km/h-ra bárhol, hajoljunk ki a mozdony ablakából, navigáljunk a nyilakkal úgy hogy látómező a sínekhez viszonyítva derékszöget zárjon be. Ilyenkor az FPS érték teljesen indokoltan, azonnal a maximumra ugrik. Úgy tudom, hogy az emberi szem 30 képkocka/másodperc fölött már nem látja a különbséget. Gondoljunk bele ez pont egy film képkockasebessége. NA! , ha most is úgy látjuk, hogy szaggat, az a DX probléma! Minden egyéb akadás a gyenge hardwer miatt van.!
  • Tommacska
    Az előbb leírtakat kiegészíteném, néhány IGEN RADIKÁLISNAK mondott dologgal, az MSTS legoptimálisabb futása érdekében! Csak HOZZÁÉRTŐK kíséreljék meg!!!!!!!
    Visszatérnék az 1. pont elé: Legyen mondjuk -1. pont.:
    A C:/ (Windows partíció-100GB) csökkentsük le 50 GB-ra, egy partícionáló program segítségével és a fennmaradó 50-et pedig szenteljük csak az MSTS-nek. A neve legyen Z:/ meghajtó.
    0. pont.: Formázzuk NTFS-be és telepítsünk rá egy ALAP XP-t (SP2) + a hardware driver-eit, utána SEMMI frissítés, SEMMI program!!!!!, hogy a lehető legtöbb erőforrást ki tudja használni a program. Valahol olvastam, (remélem igaz mert én elkövettem ezeket a merészségeket) hogy az MSTS DirectX 6.1 re lett optimalizálva, állítólag ezért van a kisebb-nagyobb mértékű, de folyamatos szaggatás a játékban. Mivel én a DX10.0-ás verzióval játszok minden játékot, sőt állítólag már 11 is van, egyértelműnek éreztem ezt a beavatkozást, mert szemrontóan szaggatott, folyamatosan. Úgy tudom, hogy az ALAP XP csak DX8-at vagy 9 et használ, még ez is ultramodern a 6.1 hez, DE nálam megszűnt a szűnni nem akaró akadás. Végre láthattam (VALÓS) 40-50-es de egyes helyeken 60-as maximum FPS értéket! (((A DX hiba NEM összetévesztendő a gyenge hardware-el))) Telepítsünk fel minden kiegészítőt az előbb leírt sorrendben. Majd az utolsó nagyon fontos dolog következik: Az immár új, mindentől teljesen különálló, MSTS -partíció-ja TELJES TÖREDEZETTSÉG-MENTESÍTÉSE!!! A széttöredezés (tiszta piros lesz) a rendkívül sok és rendkívül kicsi file-méret miatt van szerintem!
    13. pont.: Az Alföld 5 pályához szükség van a Metropol Euronight összetevőkre.
    Ha nem akarunk mindent folyton letöltögetni, időnként készítsünk biztonsági másolatot a TELJES /TRAINS mappáról, mondjuk önkitömörítő .rar archívum-ba, egy másik partícióra!
    Még egyszer, csak a hozzáértők kíséreljék meg!!!!! Nagyon radikális és nagyon időigényes folyamat!!!!!

Aki szerint én rosszul tudom ezeket a dolgokat, kérem javítson ki, nem szándékozom hülyeségeket írni!!! Üdv.
  • Tommacska
    Hello fulcrum falcon!
    Szerintem nincs fent a hivatalos update + a bin patch, ha mégis akkor rádfér egy újratelepítés!
    Még egyszer a KÖTELEZŐ SORREND:
    1. MSTS Alapjáték (full program)
    2. Trainupdate (hivatalos frissítés)
    3. Toolsupdate (hivatalos frissítés)
    4. XTracks 3.20 (sínbővítménycsomag) (TSection.dat Build 38)
    5. Newroads 4.0 (útbővítménycsomag) (TSection.dat Build 38)
    6. Bin patch 1.8.052113en
    7. Magyarosítás.
    8. (Extrák) Magyaros váltóállásjelző, Magyaros képernyőképek, Hang és kameranézet bővítés.
    9. MÁV hangok 1.2
    10. Az összes ActHU csomag (frissítéseivel együtt, sorrendben)
    11. És most jöhetnek csak a pályák (ha a pálya telepített mappájában van olyan fájl, hogy INSTALlME.bat akkor azt is indítsuk el!)
    12. "Egyéb TRAINSET letöltése"
    Ezenkívül ha letöltünk activity-ket, ELŐFORDULHAT, hogy olyan TRAINSET hivatkozások vannak benne, (consists.con) ami nekünk nincs a TRAINS/TRAINSET mappában akkor érdemes telepíteni a ConBuilder consists módosító programot. Ha úgy döntünk, hogy mindenképp az activity készítő által kiválasztott kocsikkal és mozdonyokkal akarunk játszani, (ez javallott és ez az optimális is) akkor készüljünk fel arra hogy csak a TRAINS/TRAINSET mappa mérete elérheti, sőt meghaladhatja akár a 16-GB ot is!
    Én MINDENT EBBEN A SORRENDBEN CSINÁLTAM és nincs is problémám! Ha ti is betartjátok ezt a sorrendet, akkor hogy működni fog a játék 99%. Üdv.
  • fulcrum falcon
    Hello!
    Nekem egy olyan problémám lenne hogy amikor elinditom a játékot kidobja azt a hibát hogy hiányoznak az acthu "csomagok" meg szinte minden magyar szerelvény kiegészitő, de közben ezek felvannak "telepitve"/bemásolva a trains->trainset mappába. Az alföld 5 pályát raktam fel, de felraktam minden kiegészitőt mellé ami kell. Mi lehet a gond? A segitséget előre is köszi!
  • kisPesti
    Cső.

Ez se egy eosz oldal, van egy-két Flirt-ős is:

klikk
    Üdv.:
  • tmartin
    Itt fogsz találni: http://intercitymsts.atw.hu/
  • Krisz018
    Köszi a segítséget :) És még egy olyat szeretnék kérdezni hogy van olyan activiti amin flirt el kel menni?
  • tmartin
    Hello!
    Hogy megtudd nyitni a Editors & Tools-t, hogyha nincsen akkor készítened kell egy parancsikont a következő módon:
    1. Az asztalon jobbegér: új -> parancsikon
    2. Az, hogy honnan indítsa el oda tallózd be a Train Simulator mappán belül a launcher.exe fájlt és az idézőjel után másold ez be: -runeditor
    3. A parancsikonnak add azt a nevet amit akarsz és utána nyomj továbbot amíg a végére nem érsz és utána használd.

Remélem segítettem. Üdv.:
  • joco22
    Nem tudok róla,hogy lenne ilyen!
  • Krisz018
    Köszi, de én sehol nem találom a Editors & Tools , nem lehet valahonnan letölteni?
  • kisPesti
    Cső.

Ha fel van telepítve ez MSTS, gyáriéag felrakja a Train Simulator Editors & Tools programot (XP esetén: start menü/minden porgramok/Microsorf games/train simulator). Ezze a programmal tudsz activity-ket csinálni.

Meg kel határozni Start és végpontot (közben lehet fordítópont is). Ezen felűl rakhatsz be helyhez, vagy időköz kötött eseményeket, számítatkatsz menetrendet, bejelőlheted, hogy hol keljen megálni, vagonokat vehetsz fel, csinálhatsz alforgalmat, stb.

Öszegezve egy igen bonyulult dolog.

Üdv.:
  • Krisz018
    Köszi sikerült :) még egy olyan kérdésem lenne hogy hogy tudok activitiket csinálni? milyen programok kellenek hozzá? bonyolult dolog ? aki ért hozzá létszi magyarázza el vagy vegyen fel msn.re és ott tudunk beszélni.

Köszi előre is , várom a válaszokat.

Üdv.
  • Tommacska
    Srácok! Segítséget kérek!
    1.) Nekikezdtem az első activitimnek, Alföld 5.3.1-re! Egy dupla FLIRT AI-t szeretnék belerakni, a FLIRT oldalról letölthető olvass el-ben megadott képlet alapján. Nekem a conbuilder folyton jelez, hogy Warring... (a kapcsolást nem ítéli jónak) ennek ellenére mentettem és beleraktam a játékba. Tényleg nem jó, mert ahogy közeledek a találkozási pont felé, kb 1 Km-ről látom is hogy ott van, de ebben a pillanatban kilép az MSTS! Lehet, hogy én vagyok a béna de e kép alapján nem tudom elkészíteni a helyes CONSIST-ot! Ti hogy tapasztaltátok? Mi lehet a gond?
    2.) Legalább 10 próbálkozás után bebizonyosodott, hogy Bp. Nyugati - Kőbánya Kispest (az indulásig 5 perc van AI-k miatt) között, minden szabályt betartva (lassúmenetek a teljes vonat hosszán érvényesek), nem túlságosan túlvezérelve a mozdonyt, Zuglóba megállva 1 percre, MIN. 15perc és 30 másodperc a menetidő, az vezetett vonatom az Editors&Tools szerint sokkal korábban ér oda! A sebességi rátát alap 75-ről szinte 0 ra tettem és még így is fennáll a probléma! Miért van ez? És most jön a kérdés, hogy így nem tudom leszimulálni az Editors&Tools al valósághűen az ACT-ot. Egy 600 Km-es ACT készítésénél ez igen nagy probléma.
    3.) A megadott időben egy AI-t belerak a játékba kb. 2-3 Km-re előttem. Ebben a pillanatban az FPS 25-30ről (Zugló környéke) visszaesik egy pillanatra 1-re! Az alap ACT-okban ilyet nem tapasztaltam!
    4.) A valós körülményekhez viszonyítva én több AI-t, előzést szeretnék belerakni! Mennyi a minimum követési távolság amit még a jelzőzés elbír?
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Tommacska
    Köszönöm Joco22!
    Esetleg tudsz, tudtok olyan építői blogot ami az Alföld-del foglalkozik? Azt hiszem a Dél Dunántúlnak van is ilyen!
  • PetiM44
    Már játékoknál nekem is volt ilyen, és az volt a megoldás, hogy rendszergazdai fiók felől kellett indítani a programot.
  • joco22
    Hello! Mátészalka Nyírbátor nem lesz az Alföld pályában! Nyíregyházáig tuti meg lesz csinálva ha lesz ideje Rofiának!
  • Krisz018
    Sziasztok egy olyan gondom lenne hogy újra raktam a játékot és nem menti el a billentyűzet beállításomat, ez miért lehet?

Köszi előre is.

Üdv.
  • Tommacska
    Kedves vonat rajongók! Tudja esetleg valaki, hogy az Alföld pálya tovább fog e készülni Nyírbátor - Mátészalka, illetve Nyíregyháza - Záhony felé?
  • djattys
    Köszönöm szépen!!! ;)
  • kisPesti
    Cső.

Intercity féle?

2010 V2.0: klikk

Az oldalom így találod meg: MSTS/consistok
  • Krisz018
    sziasztok !!

2009-2010 BELFÖLDI INTERCITY ÖSSZEÁLLÍTÁS ezt a csomagot hol találom?
  • Deviance95
    én is kérek pár helpet...
    Nekem amióta felraktam a Balaton-Déli pályát sem a Balaton,Sem a DDU,Sem Az Alföld5-nél nem nyillik meg a menetrend...
    Ez lehet az is,hogy amikor a balaton V3.15(?) volt bent,akkor csináltam egy Activity-t Zalakomár-Székesfehérvár között,és véletlen újra felraktam az 1.2-t és njincs ott a Zalakomári rész?
  • mdani01
    Sziasztok!!

Segítségeteket szeretném kérni abban h ha megnyitom a MSTS Editors & Tools t és rámegyek a a megnyitás gombra akk nem csinál semmit, már újra tettem a játékot és semmi ugyanezt csinálja.
    Mi lehet a baj???

Köszi a választ előre is.
  • Krisz018
    Köszi!

És még egy olyan kérdésem lenne hogy hogy kell elindulni a ZSSK 350.002-K (K) val a METROPOL EURONIGHT B .ben ? mert odáig oké hogy kimegy magától de utána megáll és nem tudom hogy kell elindítani. Valaki segítene? előre is köszönöm.
  • wanlo
    Bp.Nyugati Pu.-Esztergom az Alföldi Projekt része de Esztergom a végállomás,amire kíváncsi vagy azt még senki sem építette meg a Virtuális Világ számára(sajnos).
    Alföld:
    - 2-es vonal: Budapest – Esztergom ( 53 km )
    - 70-es vonal: Budapest – Szob ( 60 km )
    - 71-es vonal: Rákospalota-Újpest - Vác ( 41 km )
    - 100-as vonal: Budapest – Debrecen ( 230 km )
    - 140-es vonal: Cegléd – Szeged ( 118 km )
    - 142-es vonal: Budapest – Kecskemét (92 km )
    - 145-ös vonal: Szolnok – Kecskemét ( 67 km )
    - 146-os vonal: Kiskunfélegyháza - Lakitelek ( 25 km )
    - 147-es vonal: Kiskunfélegyháza - Szentes ( 39 km )
    - 150-es vonal: Kiskunhalas - Kelebia ( 29 km )
    - 155-ös vonal: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas ( 46 km
    - Új vasútvonal Püspökladány-Biharkeresztes
    - Szajol - Lőkösháza vonal
    - Szeged - Békéscsaba vonal (135-ös)
    Ez áll rendelkezésedre ha az Alföld Pálya és Frissítéseit használod.(Egyenlőre ennyi de folyamatosan frissül és épül)
  • Krisz018
    Helló!!

Azt szeretném kérdezni hogy van-e Esztergom-Tatabánya vonal ?
  • Bagaméry
    Háj!
    (látszólag) bedöglött adattároló(k) szórabírásához, ADATMENTÉSHEZ! találtam egy érdekes megoldást. Azért itt adom közre a felfedezésemet, mert itt is olvashattam összeomlott windowsról és kinyiffant winchesterekről....
    ADATMENTÉS LINUXal!!!(?)
    A minap a MSTS szinte valamennyi telepítési adatát tartalmazó USB-s winyómról 5 (!!!) db (Xp - W7) számítógép is azt üzente, hogy az eszköz NEM OLVASHATÓ, formázhatja-e? (szerencsémre nem tettem eleget a kéréseknek)
    Bekapcsoltam az UBUNTU 10.04 (Linux) telepítést tartalmazó számítógépemet (amit csupán ismeretszerzés miatt telepítettem) - és láss csodát; az Xp-k és win7-ek által döglött(!) winyóról hibátlanul le tudtam menteni minden tárolt adatot.... Ha hiszek a Windowsoknak, minden adatomnak annyi! lett volna...
    Tehát, ha "olvashatatlanná" válik egy adathordozó, akkor az esetleges helyreállító programok bevetése előtt érdemes LINUX-al próbálkozni (nekem bevált - most legalább is...)
  • tmartin
    Az MSTS Binpatch itt van: http://www.blueboard.cz/dcounter.php?hid=k42xfvonax5af9b6jc7a8pm35fxu4a&down=true&url=http://mstsbin.uktrainsim.com/data/MSTSPatch1.8.052113en.zip (ez a legújabb)
  • djattys
    a 3. pontban nem tudom letölteni a kiegészítőt....ilyenkor mi a teendő?
  • kitt2000
    Tiszántul pálya honan lehet letölteni?
    Debrecen-Balmazújváros feledat van?
    Elöre is köszönöm a segitséget!
  • kisPesti
    Cső.

Ezt a vonatot(Desiro)tartalmazza az actHUN csomag.

Üdv.:
  • Krisz018
    Helló azt szeretném kérdezni hogy ezt a vonatot bele lehet rakni ?
  • Krisz018
    Köszönöm !!
  • joco22
    Hello! Van még pedig az Alföld 5 pályában!
  • Krisz018
    Sziasztok !! Azt szeretném kérdezni hogy van Esztergom - Budapest nyugati pálya udvar vonal kiegészítés ?
  • mdani01
    Sziasztok!!

Az lenne a kérdésem h mit tudtok a Traxx ról kiadták már??
    Ha igen küldjetek linket ahonnan le tudnám tölteni.

Üdv.
  • tmartin
    Hát ha majd lesz időm akkor majd próbálkozom vele. Köszönöm szépen a dícséretet.
  • wollnerd #3938
    A magyar kiegészítők helyes telepítési sorrendje a pálya és mozdony, vagon a végére kerül sor!
    Plusz: Nézd meg EZT a hozzászólást!
  • kisPesti
    Cső.

Egységes kiegészítő nincs, de minden külön-külön letölthető.

Üdv.: