Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hali!
lenne egy kérdésem: Vistán fut a játék?
wanlo
Szép reggelt.
Nyugi már,én még nem láttam ideges Mozdony vezetõt.

...DREAM TEAM...

tmartin
#3543 Bagaméry:
Értem én, hogy segíteni akarsz, de sajnos ezek a dizájnos dolgok nem
az alap IE-ra van tervezve. Te is észrevetted, hogy IE-ban rossz
másik böngészõben jó. Ezért kérlek szállj le a félig lemaradt
hozzászólásszámról amikor tudod, hogy másik böngészõvel
(Firefox,Opera,Safari,Google Chrome, stb.) biztosan meg tudod nyitni
tökéletesen. Ezért, ha zavar a félig lemaradt hozzászólásszám akkor
kérlek használj böngészõt és akkor hanyagoljuk ezt a témát. Köszi.

#3544 1c3 t34:
Köszi a lelkesedést, de még szerintem ráérsz csinálni mert még ennek
van egy hete ennek a bannernak, utána meg jön Wanlo-é egy hónapig és
ha nem hargszotok az azt követõt én szeretném csinálni. De ha
gondolod csinálhatsz elrakom és egyszer biztos felkerül a fórumra.
Viszont ha ekkora a lelkesedés a bannerkészítésre felõlem válthatjuk
másfél hetenként és akkor mindenkié aki készít fog szerepelni és így
mindenkinek többször van lehetõsége készíteni. Mit szóltok hozzá?

IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

spyy55
<#boxer><#falbav><#violent><#csodalk><#duma><#wilting><#gun><#guluszem1><#bdead> Kezd NAGYON elegem lenni a TS instabilitásából. Még csökkentett forgalommal is kilép... Gyér forgalommal meg <#levele> az egész.
De akkor is megcsinálom az összesített activity-t Szobról-Lökösházára! Harcolni fogok!!!

Hát... én ezért szoktam le az IE-rõl...
Persze nem mondom meg, hogy milyen böngészõt használj, de én nagyon nem voltam az IE-vel kibékülve. A firefox 1 fokkal jobb, de nekem az opera a favorit. Persze kinek ez, kinek az.

Azt viszont én is támogatnám, hogy a hozzászólások fejléce kaphatna egy kékes színt, mert szerintem csak elõnye van, bár nekem így is megfelel.

És lehet, hogy megpróbálok összedobni 1 bannert, bár nem ígérek semmit. :D
A #3532 felvetés kapcsán - és a helyzet folyományaként; a "nagyítás" nem szerencsés mûvelet az Ie8-ban! Ha felnagyítom az oldalt, utána megérem kivárni a görgetés (lapozás) eredményét. A legfõbb baj viszont az, hogy utána hiába állítom vissza a nagyítást a korábbi 100%-ra, csak akkor áll vissza az eredeti gördülékeny görgetés, ha a lapot újra megnyitom (a frissítés nem segít!)...(!?)<#conf><#csodalk>
Sõt, a baj nem jár egyedül elvén ez a mûvelet, még az üzenetírást is lassítja!(a kurzor el-el tûnik!)...
Érdekes, hogy ugyanazon a gépen pl. a Firefox mûködését nem befolyásolja a nagyítás-kicsinyítés....<#fejvakaras>

wanlo
Szép napot topik!
Elnézést de 2 napra elmentem pecázni.Megcsinálhatjuk azt is,hogy minden hónapban más-más Banner lesz(Így mindenki kiveheti a részét a munkából).Addig jó míg valaki foglalkozik a fórummal,eddig le se sz...ták ha jól visszaemlékezem.Tiszteljük egymást és egymás munkáját,amíg ezt betartva építõ jelleggel új és újabb ötletek születnek addig ez mind a fórumot szépíti és támogatja.Mindenkinek kellemes napot és sok-sok kötött pályás km-t.

...DREAM TEAM...

Szerintem jobb a linux, de hát nekem játékra is kell a gép. :D Arra meg csak a win a jó. :S Mondjuk emulátorral el lehet szórakozni pár dologgal. :)

Nah...de ne offoljunk. :D
bagaméri fagylaltját MAGA MÉRI!!!

Alapvetõen nincs semmi probléma, csak a fórum fórumában megbeszéljük a kompatibilitási problémákat (amikor a látszólagos probléma nem is probléma, csak rossz szögbõl nézzük!....)

spyy55
JAAJ! Na, mi van itt?! <#nyes>

Tudom, hogy léteznek jobb explorerek mint az Ie8, de a "megszokás", a "gyöp" nagy úr tud lenni...., ahogyan az agyondícsért, biztonságosabb linux helyett mégis csak windowst használunk...

A böngészõd csapja le a számok végét.
Internet Explorerrel nekem is pont ugyan úgy néz ki, de én operát használok és ezzel nincs baj.

http://pixbin.mmtorrents.hu/pictures/2010-Aug-17/sg_pixbin_.jpg
Azt hiszem egy bizonyos elnézést kell kérnem.
Tovább vizsgálódtam a megjelenítés ügyében; a "homályos" karakterek oka 8-as Ie-ben található (6-oson is JÓ, meg Firefoxon is JÓ!!, a kisebb karakterméret nem érzékelhetõ negatívan - több helyen nem vizsgálódtam) Firefoxban valóban nem lóg ki az utolsó karakter fele a képbõl...(ehhez csak egy családi információ tartozik; a honlap dizájnt több fajta explorer szimulációval kell tervezni, hogy a lehetõség szerint minden fontosabb böngészõvel elfogadható minõséget lehessen produkálni - hoppá, már megint tanácsot adok...bocs!

A nagy igyekezetemben lemaradt a "fórumkép"rõl a magyarázat;
hát errõl az utolsó félkarakterekrõl rizsálok - itt abizonyíték, ha már a szövegelésemnek nem hisztek! a felbontás 1280x1024., de 1024x768-ban is ugyanúgy hiányzik az utolsó szám FELE!

No 'mégeccer'! (továbbra is segítõ szándékkal)
Megnéztem több gépen, több felbontásban, de "üveges" monitoron is "lemarad" a sorszám utolsó karakterének FELE! - bármilyen felbontásban!. Szerintem ezzel csak annyit kellene tenni, hogy ezt a szövegrészt minimum 1 karakterrel balra kell kiírni.
Hagyományos monitoron ugyan látható bizonyos színeltérés a hozzászólás háttérszíne-, ill. a fejléc között, de ez LCD-n csak NAGYON PRECÍZ beállításnál vehetõ észre. Sajnos az átlagos felhasználók, átlagosan beállított LCD monitorain (még nálam sem) gyakorlatolag ezek a halvány pasztell háttérszínek NEM LÁTSZÓDNAK! - ezért kellene valamivel sötétebb színeket választani a fejléchez... és a fejléc karakterméreteit "egyel", vagy "kettõvel" nagyobb méretre beállítani a jobb elkülönülés végett..

A ctrl+görgõs méretállítás azért nem célszerû, mert lassítja a szöveg görgetési sebességét (gyengébb gépeknél már zavaró lehet)
Egyébként a jelenlegi karakterméret az 1024x768 felbontás esetén kompatibilis a felbontással....(ezért nincs problémája 1c3 t34 -nek)
Bocsi, hogy ténylegesen nem tudok segíteni a munkádban...
(általában az a véleményem a környezetemben is történõ különbözõ változásokról, hogy az ÚJ mindig legyen szebb-, jobb-, praktikusabb... és ne csak a változás ténye miatt történjen a változtatás...)<#email>[/img]

Bagaméry: CTRL + egér görgõ felfele és máris nagyobb lesz a kép, így a betûk is.
Én jelenleg egy 1024x768-as alapfelbontású vacak CRT-t használok és nem marad le a hozzászólások számának vége.

Szerintem nincs gond a design-al, gond nélkül el tudok olvasni mindent és semmi "szemzavaró" dolgot nem találtam eddig.

üdv
tmartin
Rendben Bagaméry, csak nálam tökéletes az egész fórum. Nálam nincs lemaradva félig semmi, és én nekem bõven megfelel ez a betûméret és eltudom olvasni, hagyományos monitoron is Icd monitoron is. Tehát szerintem csak nálad lehet gond. De ha ez megnyugtat majd utánanézek, hogyan lehet nagyobb betûméretet varázsolni. A hozzászólás számmal nálam nincsen semmi gond, és én is 1280x1024-es felbontást használok. Sajnálom, de, mint mondtam amíg 3 felhasználó legalább nem írja azt, hogy ez a dizájn rossz addig ez marad. A betûméreten pedig próbálok változtatni.

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Martingazda!
Úgy látom, hogy tüskébe léptél, vagy valaki felbosszantott és így azt is az ellenségednek gondolod, aki segíteni akar....
Abban igazad van, hogy nem tudok honlapot gyártani (ettõl függetlenül azért még véleményem lehet!...)
1. Ha lcd monitorod van akkor TE is láthatod, hogy az "egyel kisebb" karakterméret miatt a betûk "szellemképesen" jelennek meg az 1280x1024 átlagos felbontás esetén (ami a fórum alapfelbontása - legalább is ennek látszik) Hagyományos monitor esetén a karakterek mérete nem befolyásolja ilyen mértékben a megjelenítést. Tehát nem elsõ sorban a méret, hanem az ebbõl adódó MEGJELENÉS nem szerencsés....
2. Az "adattárolók" kialakításáról, a fórumozók kiírásáról CSAK lehetõség, (óhaj) szinten morfondíroztam - és nem "kötelezõ" megvalósításról.... (ha nem, NEM)
3. A hozzászólások fejlécének dizájnjára pedig azt JAVASOLTAM (!) amit a saját szövegednek készítettél a kép alatt... vagy legalább egy (a korábbihoz hasonló) háttérszínnel kellene ellátni a hozzászólás feljécét a megfelelõ "elválasztás" céljából.
4. Az is TÉNY, hogy a hozzászólások #xxxx sorszámának utolsó karaktere CSAK FÉLIG látszik!
5. Ha már egy ilyen mértékû változtatásba belefogtál, akkor meg NE PANASZKODJ a sok munkáról - mert ezt TE adtad magadnak(!) <#fejvakaras>.... és ne vedd személyes sértésnek és "belepofázásnak" a segítõ szándékú hozzászólást.(!)<#nemtudom>

tmartin
Hello Bagaméry!
A fórum tárhelyre már én is gondoltam még mindig dolgozom raja a F.A.Q-val együtt. Amúgy meg a fejléc az 50 képponttal kisebb magasságú. Ha még van 3 felhasználó a fórumon belül aki azt mondja, hogy a régi dizájn jobb volt meg ezt így lefikázza akkor majd visszarakom a régire. Tájékoztatlak, hogy a betûméret csak egyel kisebb, mint eddig volt. Ha nem látod rendesen, vegyél szemüveget! Amúgy meg, ha ennyire tudod mondani, hogy mit és hogyan akkor nyugodtan megcsinálhatod te amiket mondtál. Csak tudod ehez kell elég sok idõ, hogy F.a.Q-t csinálj, utána nézz próbálkozz a tárhelyel, a fórumozók érdekeit szolgáld, csináltam új dizánjn-t. Képzeld senki másnak nem volt még panasza a fórum kinézetére. Ha ennyire tudod mit kell csinálni akkor csináld meg te írjad nekem sorozatba ennek a HTML kódjait csinálj mindennek tárhelyet. Csak tudod az van, hogy te még azt se tudod, hogyan kell névhez logot készíteni. Tehát szerintem igazán magadba szállhatnál és megbecsülni ezt a mi van, mert fogadni mernék, hogy te sem tudnád jobban megcsinálni egyedül. Tehát akkor pofázz nekem, hogy mit, hogy kéne ha te jobban tudod. És legközelebb a fórumban nem szeretnék tõled fujjogást hallani a dizájnra mert azt a hozzászólást kapásból törlöm!

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

A fórum korábbi formátuma - bár a jelenlegi "korszerûbbnek" mondható - sokkal célszerûbb volt a felhasználók szemszögébõl.
Most a bejegyzéseknek nincs egyértelmû fejléce, a karakterek kisebbek, mint korábban (így kisebb monitorokon nehezebben olvashatók), és nem is illeszkedik az 1280x1024 felbontáshoz (nem lehet a korábban bevált "éles" karaktereket elõállítani) A "bejelentkezõ ablak" karakterei pont megfelelõek (mint korábban).... A válaszok sorszámának utolsó karaktere is csak félig látszik....
A hozzászólás fejléceként jobb lenne a "grande kép" alatti "tmartin" típusú fejlécdizájn - jobban kiemeli a lényeget...
A fejléckép még mindig túl grande! - ha lehet, még nagyobb, mint elõször (pedig igéretet kaptunk a zanzásításra....)
No és, ha már kíírható, hogy hányan fórumoznak, akkor "rákattintva" talán megnézhetõ lenne, hogy ki az a hány!....

HÁJ!
Ha már a korszerûsítésnél tartunk célszerû lenne, ha eme fórumnak saját tárterülete lenne, ahova ADATOT! is fel lehetne tenni megosztás céljából és ne kelljen mindenkinek azon mojolni, hogy milyen módszerrel oszthatja meg az ilyen információit a többiekkel... ugyanígy elkelne a közös képtár és videotár terület is, ami szintén "egyedi" megoldásokat követel mindenkitõl... így a "nem linkelhetõ" információk a "saját" helyükön mindig elérhetõk lennének.... Természetesen választhatóságot is kell adni, hogy az adott képet a fórumba-, vagy a közös képtárba teszi-e valaki. (tudom, hogy jelenleg is léteznek különbözõ video-, és képtárak, de azokban nem csak TS anyagok vannak....)
Végül egy kérdés; hogyan lehet a névhez "logo"-t kreálni?

Intercity mikor lessz észak balaton pálya körülbelül még a nyáron rakj fell egy két fotót léci köszi:)
M41 2335
Szép munka, bár nekem a mostani jobban tetszik.
Apropó. Valahonnan békéscsabai sziliket le lehet szedni? Csak mert milyen gáz már, h a Lõkösháza - Szolnok vonalon gyõri géppel megyek. :D
tmartin
Hello Wanlo!
Köszi a bannert szerintem jó lesz!<#smile> Én most lementem és amikor enek lejár az egy hónapja akkor kicserélem, mivel úgy döntöttem minden banner egy hónapig van. Még egyszer köszi!

wanlo
Szép estét,csináltam egy Banner féleséget,ha a HG és a közönség is úgy dönt,hogy megfelel egy oldal arculataként akkor tessék:

...DREAM TEAM...

Jaaa! Így már értem! :D
wanlo
Az 5.1 frissítéssel a sínpárok le lettek fektetve csak nem lehetett használni,nem hiszem,hogy sok minden lett módosítva utólag talán ezért lehet ez a kevés adat mennyiség.

...DREAM TEAM...

Nem értem félre, azt furcsállom, hogy ha ez kb +100Km hossz, akkor az hogy lehet, hogy kevesebb, mint 30mb?
wanlo
Valamit félre értesz,nem csak az 5.2-t kell letöltened ha még nincs fent a pálya,hanem a "A helyes mûködéshez fel kell telepíteni az 5.0-ás, majd az 5.1-es és ezután az 5.2-es frissítést is!"(758,4 MB + 180 MB +2),ez nem kevés adat figyelmesen tessék mindig mindent elolvasni.<#nezze><#wink>

...DREAM TEAM...

Nahát. :O Tényleg van. Köszi! :D

Most töltöm le. Elég érdekes, hogy a telepítõ kisebb, mint 30mb...:|

Na mindjárt kipróbáljuk. :D
wanlo
Alföld 5.2,sztem van.Az új frissítésben Szajol-Lökösháza benne van,tehát a kérdésedre felelve van.

...DREAM TEAM...

Szia mindenki!

Békéscsaba felé nincs pályaépítés?
wanlo
Szép napot topik!

...DREAM TEAM...

tmartin
Hello! Elkészítettem a látványtervet.
Póló nélkül, rányomtatandó ábra:

Pólóval:

A póló kör alakú nyakkal és 100% pamuttal rendelkezik.
Ára: 3898 Ft (Az ár a házhoz szállítás díját tartalmazza utánvételben)
Ha szeretnéd megrendelni, írj privát üzenetet.

tmartin
Oké. Elkészítem a látványtervet. Megnézem ez mennyibe kerülne kiszállítással.

kisPesti
Csö tmartin.
Én szeretnék egy TS-es pólót egy Nohabbal. Viszont kérnék valami látványtervet és árat is mielött megrendelném.

Üdv.: kisPesti

wanlo
Például ott vettem én is.

...DREAM TEAM...

és hol??Tesco??

wanlo
Hy,szép estét!
Ha már annyira megrögzött Vasút barát vagy akkor sztem nem nagy pénzkidobás(Én is megvettem):
Microsoft Train Simulator exclusive PC
Ár: 1,470 Ft+Áfa=1,838 Ft

...DREAM TEAM...

Valaki tudna adni linket a Train simulator hoz hogy letöltsem!!!!!!!

tmartin
Nem tudom. Elképzelhetõ.

Az nem számít valamit,hogy a Transit könyvtáramban 7.6 GB vonat van és azért nem tudja meg nyitni? Az egész játék nekem 34 GB. ami telepítve van.
tmartin
Hát én az alapot használom, és nálam mûködik Win 7 alatt is.

Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki,hogy Win7 alatt milyen consist editor mûködik? Próbáltam a régieket de azok sajnos nem mennek. Ami a Játékban van saját szerkesztõ az sem megy mikor már a vonatokat szerkeszteném kifagy. Köszönettel Gabi!
tmartin
Igen, ez is bejöhet.

Yoda001
jobb kattintás linken, hivatkozás mentése más néven (pdf mentéshez)

http://9gag.com/gag/5135249

tmartin
Ja. És pályaépítés kezdõknek néven.

tmartin
Nem tudom átküldeni mivel valami hibát ír ki. http://marci.triak.hu/pn/ ezen a linken oldalt a leírásoknál találod a PDF-et.

v43 001
Az szép :D

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!