7098
  • szocs30
    Az még a jobbik eset hogy ha azt írná ki, de a felrakott mozdonyok, meg egyebek meg se jelennek a játékban, nekem az a bajom....
  • kisPesti
    Cső.

szocs30: Az activity-nél azt írja ki a mozdonyhoz hogy ISMERETLEN?

whiskys28: Nem vagyok egy nagy feladatszerkesztő de lenne egy öttletem. A jelző után, majdnem közvetlen nics egy fordítópont?
  • whiskys28
  • whiskys28
    Üdv mindenkinek. A következőben kérném a segítségeteket. Activity készítésnél amikor lefektetek egy új nyomvonalat a kijárati jelzőm vörös marad.Miért? Az adott vágány kijárati jelzőjét még külön be kell valahogy állítani? Nem magától áll be?
  • szocs30
    DE nekem az a bajom, hogy a mozdonyokat, meg egyéb járműveket feletlepítem a feladatokhoz (activitikhez) és a vonat nem jelenik meg a játékban hiába rakoom be a trainset mappába, tehát nem consistcot akarok csinálni csak egyszerűen a vonatokat feltelepíteni a játékba, de mostanra meg azt írta ki hogy a memóriaterületen nem hajtható végre a művelet train.exe----ezt megoldom sztem egy újrarakással, de kéne az hogy mi a baja hogy telepítés után nem jelenik meg a játékbnn a vonat.
  • kisPesti
    Üdv mindenkinek.
    Huh, hol is kezdjem

PetiM44: Akkor egy másik módszer. Mikor kilépsz, kattics valahova az asztalra, hogy a TS ne legyen aktív (vagyis bemélyedve a tálcán). Ezek után vagy rákattintással, vagy ALT+TAB-bal lépj visza. Ja és elötte ellenőrizd feladatkezelővel, hogy egyáltalán válaszol e a program.

Ulvar: 2 féleképpen is kell berakni, mert némely szerkesztő másképp használja.
    1. A vol 1-et és a vol 2-őt másold be egy mappába, aminek legyen a neveH-Start_szemelyvonat_pack
    2. Külön-külön is telepíteni kell külön mappákba.
    Vol 1: H-Start_szemelyvonat_pack_vol1
    Vol 2: H-Start_szemelyvonat_pack_vol2

szocs30: Consistot kell létrehozni. Privátba kapsz egy leírás, hogy hogyan.

Üdv.:
  • szocs30
    Helósztok! Segítséget kérnék azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell a vonatokat úgy berakni a Train simulator mappába, hogy azt láthassam a játékban, mert eddig úgy csináltam hogy simán átmásoltam a Train/trainset mappába, aztán annyi, de semmi vonatot nem látok a játékban......Segítség!!
  • Ulvar
    Srácok a H-Start személyvonat pack vol 2 az milyen mappa név alatt legyen?

simán szemelyvonat_pack vagy a végén még legyen _vol2

• PetiM44
    Megpróbáltam, de nem megy, mert amíg nyomva tartom az Alt-ot, addig nem is lép vissza a programba. Úgyhogy még mindig várom a megoldásokat.
  • kisPesti
    Cső.

Hogy mi okozza fogalmam sincs. Azt csináld, hogy ALT+TAb-bal lépj vissza és az ALT-ot tartsd lenyomva még bent nem vagy (vagy még egy kicsit tovább is).

Üdv.:
  • PetiM44
    Üdv!

Problémám lenne. Amikor (akár csak úgy szabadon, akár küldetésben) kilépek az aktuális vonatból, vagy akár csak Alt + Tab-bal lekicsinyítem a játékot, nem tudok visszajönni, mert ha a tálcán rámegyek az MSTS-re, akkor elfeketedik a képernyő, és visszadob az asztalra.

Mi lehet a gond vele?
  • kisPesti
    kk8:

Tudsz esetleg adni egy szükséges járművek listát (ha megvan fájlba küld el privátba)?
  • Bagaméry
    Háj!
    Már sokszor szóba került a MSTS "akadása" amit többféle programfuttatási "kapcsolók" (-mem, -vm anisotropic...stb) beiktatásával próbáltunk javítani - de ezek csak bizonyos körülmények között adn(t)ak némi eredményt.
    A MSTS (nem azért mert RÉGI) egy olyan programozású játék, amely a futás közben olvassa be a következőkben megjelenítendő információkat. (a napjainkban készített "modern" játékok között is találunk ilyen jellegűen programozottakat...)
    Ezek után a MSTS "szaggatása" elsősorban az adatbeolvasás sebességétől függ amit egyaránt befolyásol a winyó típusa (IDE, Sata1, Sata2 - a Sata2 ezek közül a leggyorsabb (de ehhez az alaplapnak is sata2 csatlakozóval kell rendelkeznie!), a processor teljesítménye - ami nem elsősorban a magok száma, hanem az "adatbusz" átviteli sebessége befolyásol. A gépben levő memória sebessége is számít a beolvasásnál...
    S ha az adatbeolvasás megfelelő sebességgel megtörténik akkor jön be a "képbe" a VGA megjelenítő teljesítménye - amivel a képsebességet (fps) lehet befolyásolni (shift (Y)-al lehet ezt a paramétert folyamatosan kiíratni a MSTS jobb alsó képsarkába).
    Mindezek mellett hiába van egy olyan "combos" gépünk amelynél az fps érték akár a 100!-at is eléri és egy "dúsabb" pályaszakasz beolvasásakor ez az érték akár 60!-ra lecsökken, akkor ezt úgy kell érteni, hogy 100 fpsből 40! fps alatt a kép állva marad - azaz a "szaggatás" mintegy 0.4 másodperces volt..... Ebből adódóan látható, hogy egy bizonyos "elégséges" (max 30-40 fps) megjelenítéshez szükséges VGA teljesítmény felett a nagyobb teljesítményű monitorkártya nem ad lényegesen jobb megoldást a "szaggatásra" - ezeket az állításokat saját tapasztalataim szerint bátorkodtam leírni - ugyanis a baráti körömben ha valaki összeállít egy-egy "combosabb" gépet, akkor én azon tesztelni szoktam a MSTS-t (legutóbb egy Core-i7 (3.4 GHz) processzor, 8 Gb DDR3 ram, Sata3 HDD gépen teszteltem a MSTS-t, de nem estem hanyatt a látványtól - a szaggatást ezen is tapasztaltam alig kisebb mértékben, mint egy "normál" gép esetén.... és ezt még a W7-es sem tudja megfelelően konpenzálni az "előreolvasás" lehetőségével..
    EZ VAN!
  • NoZoli
    Nekem 4 magos proci és 4gb RAM van, 1gb-os VGA-val. Mivel, ez egy 10 éves játék, teljesen mindegy, hány magos procid van, úgyis csak egyet fog használni. Nálam is, ha sok részletes modellt kell betöltenie egy rövid szakaszra (pl. Szolnok állomás), akkor előfordul akadozás, fagyás. Sőt, napszak-váltásnál, bárhol képes lefagyni, ha éppen úgy gondolja a progi. Egy valami nálam azért redukálta az akadozást, fagyást. Nyitsd meg az MSTS parancsikon tulajdonságait és a "cél:" mezőben, a train.exe hivatkozás után, írd be ezeket: /fsaa /anisotropic /nofiltercab -mem:1024
  • kk8
    users2.ml.mindenkilapja.hu, azt hiszem Leviboy készítette
  • kisPesti
    Cső.

Ki csinálta, honnan töltötted le?
  • kk8
    Sziasztok!

SOS segítségre lenne szükségem! EN Ister EuroNight activity indításakor az alábbi hibaüzenetet kapom " A train database olvasása sikertelen. TRAINS\Trainset\OBB_73_81_21-91_101-5_Bmz_old.wag"

Mi a probléma? Mit tegyek?
  • kisPesti
    Cső.

H-Start gyorsvonati pack vol 1
    H-Start gyorsvonati pack vol 2

Tipp: Ugy telepítsd, hogy a 2.-ik részletet rakd össze az elsővel és úgy másold be (H-Start_gyorsvonat_pack). Ezen felűl a második részletet rakd egy másik mappába is (H-Start_gyorsvonat_pack_vol2) mert valamelyik szerkesztő így is használja.
  • Ulvar
    Nincs meg valakinek a Máv gyorsvonati kocsik működő linkje? Egyszerűen sehol sem találok működőt...
  • Ulvar
    Nem írtam le, de megoldódott, külön leszedtem EZT (remélem jól linkelem). Ezek plusz hangfájlok és most bemehettem Szolnokra a mentésem után is. Nagyon örültem minden, viszont akkor jött megint a bibi. Szenvedek azzal hogy rendesen megcsináljam azt a feladat részt, hogy rákötöm az első 4 kocsit a miskolci vonatra. Már legalább addig eljutottam egyszer hogy rákötöm, majd előre tettem és hiába választottam le a mozdonyt, egy darabon elhúzta a teljes miskolci járatot, azután szerintem meghülyült a rendszer mert elmentem egy piros lámpáig és úgy maradt.... Majd még próbálkozom vele, remélem egyszer sikerül és folytathatom az utam.
  • Tommacska
    Ja a lényeg kimaradt! Ha kifagy a játék, de előtte mentettem, asszem F2-vel akkor az újrabetöltés után miért nem tudja betölteni a mentést!
  • Tommacska
    Kedves "ELŐZŐ" MSTS Rajongó és Igentisztelt Publikum!
    A tegnapi nap folyamán én is ugyanezt az act-ot szerettem volna végigvinni! (4280-as üzenet) KB. ott ahol neked is - nekem is kifagyott (train.exe alkalmazáshiba... stb üzenettel) Én egyetlen problémára gondolok: úgy néz ki, hogy ehhez, (FELTÉTELEZEM, hogy Alföld 5.4.1) gyenge a gép! (Ha egy erőműved van akkor bocs!) Hát én is nehezen veszem tudomásul, de szerintem ez a helyzet! Ha MÉGSEM, a válaszotokat várom! Sőt, a saját activity-m ben Újpest után az északi össz. v. hídon sem tudok keresztül jönni az előbb említett kifagyás miatt! AMD 3800+ 2.4 Ghz, 2GB RAM, VGA NV 9500GT 1GB! Az árnyékok kivételével minden MAX, Látótáv 1250m, FPS 15-59 között mozog! Átlag 20-25 tehát akad!
    Megkérnék egy olyan "nem lódító" rajongót akinek komoly gépe van pl.:Proci 2-4 mag és vagy 4-6 GB RAM, hogy nála mondjuk Szolnok vagy Békéscsaba kellős közepén, amikor mondjuk mellettünk mozok vagy 4 másik szerelvény akkor mennyi a MINIMUM FPS érték, tehát mennyire akad! Nemsokára szeretnék gépet venni, ezért kérdezem! De ha valaki tud ennél olcsóbb és egyszerűbb megoldást, persze csak a kifagyások ellen azt hallgatom! A regényemért pedig bocsánat!
  • Ulvar
    Sziasztok!

Van egy problémám.

Ezt a vonatot irányítom:

Feladat adott, nem is lenne gond, igen ám, de amikor Szolnokra mennék be (kb. 1 km-re vagyok, vagy már a pályaudvar bejáratnál) egyszerűen kifagy a játék, kidob asztalra. Nem tudom miért, valami hiányozna-e neki...fingom sincs. Igaz menet közben kiírt olyan hibákat, amik hangfájlok hiányára utalnak (intercity is volt köztük, de konkrétan 3 hiba jön fel). Nem tudom hogy ez, vagy valami más befolyásolja a kiakadást. Gondolok itt másra, hogy Szolnokon jön be a képen már olvasható feladat rész, miszerint 4 kocsit át kell soroznom egy másik vonathoz, majd vissza a sajátomhoz.

Valami megoldást erre tud valaki? Megköszönném, mert így 3 óra vonatozásom ment el, mert már kétszer próbáltam ezt a feladatot megcsinálni.

Előre is köszönöm!
  • SH3
    Köszönöm, most már működik! :)
  • Ulvar
    Nagyon szépen köszönöm!!!
  • kisPesti
    Metropol EN pack (javított link)

Elvileg változtatott, javított a pack-on ezért újra fel lett töltve.
  • Ulvar
    De erre nekem azt írja hogy nem regisztrált oldal, és nem tudok letölteni, én is ezt néztem először.
  • kisPesti
    Metropol EN pack
  • Ulvar
    Sziasztok!

A metropol activitynek a járművei kellenének. Rengeteg feladat van az Alföld 5ben amit nem tudok megcsinálni nélkülük, ahol meg a letöltési link van egy hibás oldalra visz át. Esetleg máshonnan lelehetne szedni?

418,5 MB a fájl, ennyit tudok.

Köszönöm
    Üdv.
  • spy803
    nyomd meg az éberségi gombot (azt hiszem az í vagy az y gomb)
  • kisPesti
    Felengedted? (P)
  • SH3
    Olyankor mi a teendő, amikor a legtöbb villanymozdony (főként magyarok) azért nem tudnak elindulni mert vmiért nem érm érzékel hogy fent vannak az áramszedők.. nemtom találkozott e már valaki hasonlóval..zékeli
  • kisPesti
    Cső.

Hát ez egy elég nehéz ügy. Próbáld a tanksapkát és a "töltőpisztolyt" egy vonalba hozni. Ezek után F9, katt a mozdonyra, majd nyomd meg az 5-ös billenytyűt (a betűk fölöttit). Ha nem indul el a tankolás amit hallasz és láthatsz is kiírva akkor óvatosan mozgasd a mozdonyt addig, amég nem találod meg azt a pontot ahól tölt.
  • M41 2197
    SZIASZTOK TUDNA VALAKI SEGÍTENI ALFÖD5 VAN NEKEM ÉS NEM TUDOM FEL TANKOLNI A DIESEL MOZDONYOKAT MIT TEGYEK HA TUD VALAKI SEGÍTENI ÍRJA MEG IDE VAGY A [email protected] CÍMRE KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS
  • tmartin
    Szép napot!
    Hát sajnos így nem igazán foglalkozom a honlappal hiszen nem fogunk tudni rárakni dolgokat. Eddig egy activity érkezett és ezzel nem megyünk szinte semmire. Hírek nem igazán vannak ezért nem hiszem, hogy lesz honlap, sajnálom.
  • kisPesti
    Köszönöm szépen.

Én külön programon futtatom amit egy ingyenes regisztráció után letölthetsz innen. Amúgy a 2-es metró oldala.
  • wollnerd #4266
    Ez nagyon tetszik!
    Honnan is lehet magát a vonatot is letölteni ami elfogadja a hangokat is a játék alatt?
  • lacko891113
    vagy itt is letölthető
  • lacko891113
    flirt hangok
    letöltése pl downloadhelperrel firefox alatt érhető el.
  • kisPesti
    Sziasztok!
    Honnan lehet letölteni Flirt-hez utastályékoztató hangokat? Lenne egy külön programom (dbpm2 bemondó) ami futna a TS alatt, csak nincsenek meg a hangok.