Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wollnerd
Azt még én sem tudom.<#fejvakaras>
De ezeket nem piszkáltam.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

spyy55
Lenne pár kérdésem OpenRails beállításánl, mi mit jelent?
1. Graduated Release Air Brakes
2. "XX" Brake Pipe Charging Rate (PSI/s)
3. Warning Log

spyy55
VIDEÓKÁRTYA BEÁLLÍTÁS VOLT!!! <#falbav>

spyy55
SÕt: próbálom ablak módban is futtatni, hátha (mert FullScreen-ben feket képernyõ fogadott, és a hang jól mûködött), de EZ JELENT MEG!. Nem értem régebben nem volt ilyen problémám. Videókártya frissítve, Direct9.c fent van ... 😞

spyy55
Üdv! A Comodonak jeleztem, hogy hagyja figyelmen kívül az OpenRails-t és így más ek (szeretne) indulni, csak az a baj, hogy EZ A KÉP fogad. Valaki tudna segíteni, mit tegyek?

spyy55
A Comodo Antivirus & Internet Security belemagyarázott egyszer és sandbox-ba tette. Az lehet a felelõs?

Háj mindenkinek!
Ismételten elárulom a "nagy titkot" MSTS ügyben. Egy esetleges Windows meghalás esetén NEM KELL a hosszú idõ alatt fáradságosan felépített TS-t ÚJRATELEPÍTENI a windows újratelepítése után! - amennyiben a döglött windowsú géprõl nem formattálással pucoljuk le az adatokat, hanem csak a windowst töröljük (mondjuk a HIREN CD miniXP-jével) elegendõ a teljes MSTS mappát elmenteni egy adott helyre - ami természetesen ne a formattálandó winyó legyen!.
A Windows újratelepítése után mondjuk a C:\Games mappába másoljuk a "Train Simulator"-t és a train.exe-rõl parancsikont teszünk az "asztalra". A TS mûködni fog!! csupán annyi a dolgunk, hogy az opciókat (minden indításkor!) a szokott beállításra beállítjuk. SEMMI MÁS NEM SZÜKSÉGES A JÁTÉKHOZ amennyiben elõtte kifogástalanul mûködött a TS.
Ugyanígy mûködik a TS egy mobilwinyóról egy olyan gépen is amelyik sohasem találkozott a MSTS-el.
Ahhoz, hogy az opciós beállításokat a gép "megtartsa" csupán az alappálya telepitését kell elvégezni - akár a Program Files\Train Simulator (default) mappába és minden update-, Xtrax-, Newroad...stb telepítgetése nélkül tökéletesen használható a TS. Én már évek óta ezt a módszert alkalmazom, de ebbõl adódóan sohasem volt problémám a játékkal.
A mobilwinyóban még az is a jó, hogy bárhová magammal vihetem a TS-t és ha egy alkalmas gép közelében vonatozhatnékom támad, csak feldugom az USB-re, train.exe parancsikon az asztalra aztán GO! - emellet még biztonsági tartaléknak is kiválóan alkalmas... természetesen parancsikon nélkül is indítható a train.exe a TS mappájából is - de így az indítási opciókat (-mem:, -vm😊 nem lehet paraméterezni és csak full képernyõs módban játszható! - a felbontás és minden egyéb a TS játékopcióiban mindig beállítandó!
További kellemes vonatozást!...... mert vonatozni jó, mivel a terepasztal mindig befér a lakásba...
spyy55
Felesleges mindet leszedned. Elég csak a 6-ot, majd a hozzá tartozó update-ket 6.3-ig. Ha nincs a TS listában, akkor csinálj egy útvonalat Editorban bárhová és akkor már látnia kell (de alapból is). A telepítõt elindítva csak a Train Simulator mappát kell kiválasztani (megkeresni a gépeden) és a többit elintézi!

Hello mindenki az a kérdésem van ha le töltöttem az összes ALFÖLD 1.2.3.4.5.6 ezeket melyik mappába kell rakni mert a Routes Mappába be teszem akkor nem teszi a pályák közé 1-talán az alföld pályát
Elõre is köszi
spyy55
Igen!
1. MSTS (és a hozzá tartozó kötelezõ progik pl. MSTSBin, stb.)
2. Microsoft XNA Framework Redistributable 3.1
3. Microsoft .NET Framework 4 (ez alapból fent volt Win7 64bit-en)
4. OpenRails: letöltés kicsomagolás, START ---> és itt hibaüzenettel leáll, mikor a fekete ablak elkezd(ene) számolgatni.

wollnerd

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

spyy55
4-es alapból fent van, de akkor is kidob hibaüzenettel. Akkor itt valami más lehet... 😞

wollnerd
A 4-es frissebb verzió mint a 3.5. Elég csak a 4-est felrakni.. Nekem is ez van és simán megy.

spyy55
Open Rails miatt: Ha a Microsoft .NET Framework 3.5-t szeretném telepíteni, a 4-es verziót le kell szedni elõtte? A 3.5 nem akar felmenni és OR kilép indításkor. Minden más fent van, ami kell.

spyy55
Nos: feltettem az Alföld pályát és láss csodát, már látszanak a villanymozdonyok TS-ban (a kedvenc pályám segített). 😊

#6780-ban tud valaki küldeni vamait?

Sziasztok!

Tudtok küldeni egy linket egy msts hungary packról(például amibe trainsetnek a tartalma is benne van).
Nagyon fontos lenne, mert mindig elõrõl kell kezdenem az egészet és mivel a hdmsts is megszûnt hát..nagyon jól jönne 😞
spyy55
<#gonosz2> NEM ÉRTEM!!! Újra tettem az egész TS-t, mindent a segédletek alapján csinálok, de az ActHU_villany 1.1-et nem akarja látni a TS! Consistok is rendben. Van valakinek ötlete, mitõl lehet ez?

Sziasztok! Lenne két kérdésem: Amikor a BpHH pályán a 67-es Railjet EC-vel szeretnék menni, akkor mindig 3 db fájlt hiányol a common.snd\voz mappából. Én letöltöttem a Railjet-hez és a Taurushoz tartozó hangokat és kabin nézetet, de így sem mûködik. Valaki meg tudná mondani, hogy mi itt a probléma?

Mégegy: HDMSTS (pl. 432 200) és train-act (traxx 013) oldaláról kell sok féle mozdony sok activity-hez, amiket így nem tudok feltelepíteni. Valaki tudna adni ezekhez egy másik linket adni vagy nem tudjátok, hogy mikor nyitnak újra ezek a weboldalak?

A válaszokat elõre is köszönöm!
spyy55
EZT a hangcuccot honnan lehet letölteni? Esetleg a fülkét?

spyy55
Üdv! Friss TS-em van. Feltelepítettem az összes ActHU csomagot. A villany 1.1 telepítése után a legördülõ menüben nem látja a villanymozdonyokat a TS. A consistokat a helyükre másoltam ahogy kell, de semmi. Az Editorban is készítettem direkt próbaképpen egy külön (pl. V63-as) consistot, de így sem látja. Ötlet?

ha a linkeke nem jók akkor ezen a forum ezen lapján megtalálod mégegyszer:http://marci.triak.hu/msts/viewtopic.php?f=31&t=980&start=500

Ha valami probléma van csak írj.
Üdv!

Linkekek: http://data.hu/get/5551275/Balaton-Eszak.rar (lassú letöltés, ingyenes)
Hiányzó fájlok:
https://docs.google.com/file/d/0B9shT46 ... sp=sharing
Hangjavító fájlok: https://docs.google.com/file/d/0B9shT46 ... xPWm8/edit.

A sound mappa nincs benne a Balaton-dél-ét használja azt kell átmásolni.
Üdv
Köszönöm szépen irnál egy konkrét linket mert nem találom,lehet hogy én bénázok
nézd el nekem.Köszike :Jenka 01
Üdv!

Igen létezik, letölthetõ de még nincs kész.
Az msts ptrmarci honlapon van link, képek és hírek a pályáról.
Sziasztok

Szeretném megtudni,hogy a balaton-észak pálya létezik-e mert csak elõkészületeket olvastam a fiammal.
A déli pálya megy nagyon tetszik.Köszi elõre is.

Üdv:Jenka01 Balaton-Vasút rajongó
Freddycom
Köszönöm szépen, sikerült kimentenem a textúráját. Igen, szerkeszteni szeretném, csak nem ehhez a játékhoz.

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Nem tudom mire akarod használni, ha csak szerkeszteni akarod http://msts.uw.hu/Az_objektum_V2.pdf van sok hasznos tanács.
Freddycom
Tiszteletem

Leszedtem ezt a modot (http://forum.treinpunt.nl/index.php?action=downloads;sa=view;down=2723), amiból engem csak a textúra fájl érdekelne, de olyan kiterjesztésekkel találkozok, mint ace, s, sd, eng, amikkel nem tudok mit kezdeni, nem tudom kibontani (ace-t nem nyitja meg a 7zip).

Tehát meg tudnátok mondani legyetek szívesek, h hogyan férek hozzá a textúrához?

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Szia!
Nem bántásként írom de meg kell tanulnod ezt a játékot játszhatóvá tenni. Teljesen az alapoktól kell kezdeni mert másképp nem fogsz haladni. Nagyon sok tökéletes leírás található a játék elsajátításához amit most nem írok le mert számtalan helyen fórumokon ki lettek vesézve, többek között ezen a fórumon is minimum tízszer.(vissza kell olvasni) Be írod hogy Msts a keresõbe és már meg is vannak a megoldások. Sokat kell olvasni hogy mûködõ képessé tedd a játékot. Ezeket a hiba üzeneteket is többféleképpen lehet orvosolni telepítéssel(hiányzó vonatok,vagonok,kabinnézet,hang, pótlása) és átnevezéssel. Mivel sok jármûvet nehéz meg szerezni ezért saját vonatokkal kell meg oldani. Vannak jó segéd progik amik ebben segítséget nyújtanak, de ezek kezelését megint meg kell tanulni. Hidd el én is így tanulgatom a játékot még most is.
Üdv Gabi
aerolive
Sziasztok

Az Alföld 6-tal szeretnék játszani, de egyszerûen nem tudok. Feltettem elõször azokat, amik kellenek hozzá, majd sorba a 6, 6.1, 6.2, 6.3 és a betöltõképernyõ után saccra olyan 2-300 hibaüzenetet kapok, amit folyamatos enter nyomvatartás mellett is 1 percig tart. A hibaüzenet szerint a train-database olvasása sikertelen és az acthu_xxxx-ben lévõ .eng fájlokra hivatkozik, illetve azon belül 1-1 sorra. Nem értem mi a baj, valaki?

Sziasztok!

Valaki valami problémamegoldást tud-e az MSTS editor and tools-hoz, mivel amikor activity szerkesztés/készítésnél betölteném vagy az alföld 6/6.1/6.2-t mindig kifagy..

Üdv.: Koncsihancsi
szil balázs: Szia! Innen: Alföld_összes

A 6.31 még úgy tudom, hogy tesztelés alatt van.( ? ) A 6.30-ra a nem hivatalos javitás itt van ezen az oldalon,lejjebb. Jó töltögetést!
Sziasztok van egy kérdésem az ALFÖLD -PÁLYÁT HONNAN LEHET AZ 1-TÖL A 6-IG LE TÖLTENI KÖSZI 😄
Tesztelés után viszont nem sok változás van a patch után sem. Talán az m61-62-s nél tapasztalható némi változás. (A legtöbben csak annyi hiba volt, hogy volt egy extra zárójel a végén aminek nem volt párja) Talán csak komolyabb hiba az M62-s mozdony SMS fájlban volt. Amit talán az M61-s is használ. (Amire rengeteg panasz is volt már itt a fórumban, hogy nem müxik rendesen)
Van ott olyan hogy fájl menü letöltés. Elvben egyben leszedi az egészet.
Azt nem tudom, hogy a mentések visszatölthetõek e utána. De gyanúm hogy nem. Ugyanis erre nagyon érzékeny.
/.3 elsõ fele mega a bejövõ oldalon lévõ download fülön van. A többi része meg a listában. Hogy müködjön ahhoz szükséges 6.0 6.1 és 6.2 is elõzõleg. Ha ezzel megvagy akkor kell az általam készített patch, hogy ne fagyjon ki Városöldnél. De hamarosan jön Ákos is ha minden igaz az új 6.3 vagy nem tudom milyen verzióval.
spyy55
Üdv!
Letöltöttem innen az Alföld 6.3-at, de a part1 hiányzik. Vagy ez normális? 6.2 már fent van, mûködik, de 6.3-at hogy kell pontosan telepíteni? (a rar file-ok is üresek)

Bocs bakuta01, de nincs semmi probléma a .rar letöltésével sem. Az alatta levõ "Fájl" opciót lenyitva a "Letöltés"-t választva a .rar egyben letölthetõ... aztán kicsomagolva minden a helyére is kerül a TRAINSET mappában - ettõl függetlenül NE mindjárt a MSTS gyökerébõl csomagoljuk ki, mivel így mindjárt felülíródnak a fájlok... amikrõl a kicsomagolás elõtt célszerû másolatot készíteni a biztonság kedvéért... már csak azért is, mivel az erre figyelmeztetõ .txt fájl is csak kicsomagolás után válik láthatóvá... amikor már talán késõ, mivel már a fájlok felülírásra kerültek...

Nálam mindkét linken a fájlok jelennek meg a .rar helyett (bár a .rar neve is ott olvasható, de nem letölthetõ...), így akár egy fél napig is eltartana egyenként letölteni a fájlokat (ami egyébként mûködik...).
Szerintem ez a link Google fiók nélkül is mûködik csupán a .rar-t is egy fájlként letölthatõvé kellene tenni.
Megjegyzés az Alföld-6.3 "javítófájljaihoz"; ha kicseéled a fájlokat, akkor a korábbi activity mentések nem folytathatók!

Martin!
A hozzászólás szerkesztõ mezõje megint macerás! világosszürke mezõbe kell fehér betûkkel írni - ami eléggé megnehezíti az olvashatóságot (bocs Martin, de ezt még meg kéne javítani... egyébként az új háttérkép nagyon szép lett...! akkor már sötétebb háttérrel legyen a szerkesztõ mezõ is..

#6754 és #6759 -nél lévõ cuccot, inkább data-ra tedd fel. Nem mindenkinek van google-fiókja.
Elnézést rossz link 😞 (Miért nem lehet szerkeszteni a hozzászólást?)
Íme a jó: https://docs.google.com/file/d/0B7Dpl3aBifjibldDRjZTOFhfOEE/edit?usp=sharing
És akkor itt is van:
Acthu csomag nem hivatalos patch: https://docs.google.com/file/d/0B7Dpl3aBifjidWk2TGZ6cUJ2eUE/edit?usp=sharing
Nincs mit. Tovább folytatva a dolgot. Biztos sokan tapasztaltátok, hogy Act-hus csomagok néha fagyást okoznak. Ennek oka is megvan., Rengeteg szintaktikai hibás vag eng és sms fájl van a csomagban pár felesleges vagy éppen lemaradt zárójel. Ezek felderítésén és javításán dolgozok. Tesztelés után ezeket is közzé teszem nem hivatalos pachként.
batuka01: Köszönjük!
A helyes letöltõ link 6.3 pályához: http://www.simtreni.com/download/comment.php?dlid=586
Üdv mindenkinek!
Nem tudom találkoztatok e már az alföld 6.3-s verziójával. Letöltés: http://www.simtreni.com/download/comment.php?dlid=5 Amelyen már Kõbánya-Kispest állomásról Soroksár írányába is eljuthatunk Kelebiára. Azonban sajnos a pálya jó néhány Bugot tartalmaz. Az egyik legvészesebb Városföld állomásnál van. Ahol is bármivel is közlekedve erre a program kifagy a logika vágányutak hibája miatt. De hasonló hibák vannak Kecskemét, Kiskunfélegyháza és Szolnok állomásokon is. Felvettem kapcsolatot Ákossal, aki a sok hiba miatt 6.2-bõl kezdve elkezdte újraépíteni a pályát. Azonban, hogy addig se kelljen várnotok készítettem egy patchet. Ami kiküszöböli a hibákat. (Nem hivatalos Patch legalább is egyenlõre) De használjátok egészséggel Letöltés: https://docs.google.com/file/d/0B7Dpl3aBifjiNHJzZEFkSGZnMVU/edit?usp=sharing
Értelemszerûen az Alföld6 mappába kell kicsomagolni, felülírva az eredetit, de ajánlatos elõtte az eredeti két fájlról másolatot készíteni a késõbbi problémák elkerülése végett.

Sziasztok!

Valaki nem tud abban segíteni, hogy hogyan kell mozdonyt készíteni az msts-be?

Üdv:Edem
Yoda001
köszönjük szépen, és szép estét oda is! 😊

http://9gag.com/gag/5135249

tmartin
Szép estét mindenkinek!
Egy kicsit helyrepofoztam a fórumot, bár még van mit módosítgatni rajta. Ha probléma van vele írjatok, megpróbálom mihamarabb helyrehozni.

És akkor egy mai kép tõlem:

További szép estét mindenkinek!

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Sziasztok!

Valaki fel tudná nekem tölteni valahova a h-mávtr 432-200-ast? Mindenütt kerestem de nem találtam. Elõre is köszi 😄
Sziasztok!

Feltelepitettem az openrailst és azt nem tudom hogy mentett állást azt hogy töltöm vissza?
Meg vezetõállást váltásra nem tudok rájönni hogy lehet ha egyáltalán lehet. F1 helpet néztem ott nem látom.
Elõre is köszönöm a segítséget!