7098
-
MikaM #6858 Üdv!
Belépsz megnyitod az eszközöket (tartalomkezelőt) ott a cdp fájl importálására mész kiválasztod
a fájlt és beimportálod. -
Citadella1 #6857 Sziasztok jó reggelt!
Meg tudja nekem mondani valaki hogyan tudok cdp fájlokat és egyéb fájlokat bemásolni a Trainz Simulator 2009 es verzióba?Régen az internetről valaki egy videóban meg mutatta hogyan kell,de már nem tudom melyik lapon. -
#6856 Tánalmáspite? -
drago14 #6855 Sziasztok!
Hogyan kell az 1-es vonalat telepíteni? Mert nekem kicsomagolásnál kéri a jelszót és nem tudom hogy mi!
Valaki le tudná írni nekem hogy mi a jelszó? Köszönöm előre! -
Citadella1 #6854 Sziasztok jó reggelt!
Meg tudja nekem mondani valaki hogyan tudok cdp fájlokat és egyéb fájlokat bemásolni a Trainz Simulator 2009 es verzióba? -
joco22 #6853 Már jó a fórum. -
joco22 #6852 Szerver gond van valami belső hiba van rajta.
-
Pelsodriver #6851 Mi van PTRMarciékkal? Nem tudok belépni az oldalukra tegnap délután óta... -
joco22 #6850 Ami a hdmsts oldalon volt az 5-6 gb nekem az actjaim ami 2-300 mb akkor ott van Vágóhíd át festései pályájai meg az egyéb dolgai. Akkor ott van még unikey át festései. De a feltötlés gyorsan meg lesz mert a dolgoakt 120-130 kb/s között töltöm fel. Még a jármű park részét kell rendbe tennünk utána töltöm fel a dolgokat és ha ez meg volt nyitunk. -
kjhun #6849 Az mennyi cucc lenne körülbelül méretileg? -
Savanya12 #6848 Sziasztok!
Leszedtem a Győr-Budapest útvonalat, és a hozzá és a játékhoz kellő minden frissítést, amit írtak, hogy kell.
Innen a fórumról is leszedtem a "közkinccsé" tett global mappát, de még így sem akar menni a pálya.
Ilyeneket dobál fel:
Legalábbis, ha Győr 1-ről akarok indulni. Komáromból BP felé belép a pályába, a nézetek is működnek, de amint megmozdulna a vonat - akár előre, akár hátra -, minden hibaüzenet nélkül kilép.
Mi lehet a hiba?
Illetve, ha csak a fájlok a hibák, valaki lenne olyan kedves, és a maga működő SHAPES és TEXTURE mappáját feltenné? :)
Köszi előre is! :) -
joco22 #6847 Nem tudom. Attól függ milyen gyorsan töltöm fel a 4 honlap dolgait egy helyre. -
siemenstaurus #6846 Sziasztok!
Szintén HDmsts "probléma". 1000es V43ashoz keresnék hangfájlokat, a SOUND mappát. Ha jól rémlik kettő verzió is volt; illetve a CABVIEW mappát győri vagy Győr környéki virtuális kollégától lenne célszerű;
mert eddigiektől eltérően cserébe felt tudnék ajánlani egy próbakört ezzel:
http://www.youtube.com/watch?v=n8WL4sxnae0
:-)
Szép napot!
siemenstaurus kukac dzsímél pont com -
koncsihancsi #6845 És kb mikorra várható a nyitás? -
joco22 #6844 Hello!
Ne várd el senkitől,hgoy majd neked el küldi az 5 - 6 gb hdmsts cucokat mert ez lehetetlen főleg egyben. Készül az új honlap majd elérhető lesz minden nem sokár. Csak a rendszert kell újra hangolni és nyitunk. -
ladawfts #6843 Sziasztok! A küldetéseim változatosabbá tételéhez szükségem lenne a HD MSTS oldal teljes készletére, viszont az oldal már rég bezárt, ezért kérlek meg titeket, hogy ha valaki tudja, hogy honnan lehetne letölteni a cuccokat, akkor egy linket, vagy ha valakinek megvan a teljes Trainset, akkor azt legyen kedves elküldeni. Előreis köszönöm.
Ezenkívül 480-s TRAXX letöltési helyét, vagy ugyancsak magát a mozdonyokat elküldve is megköszönném. Cserébe ha tudok, segítek!!!
Címem: [email protected] -
koncsihancsi #6842 Nekem is jó lenne, mivel sok minden a hdmsts-en volt elérhető. -
#6841 nekem is kéne ez. -
krisztian1329 #6840 H-start_50_55_20-05_648-0.wag
H-Start_belteres_bdt-442_b.eng
H-start_50_55_20-05_802-3.wag
H-start_belteres_bdt-442_b.eng
H-Start_50_55_20-05_769-4.wag
V43-1105_2009.eng
Ez a fájl hiányzik nekem.
Valaki akinek megvan elküldené e-mailben vagy egy linket?
e-mail cím:[email protected] -
krisztian1329 #6839 OK. -
sztyopa1025 #6838 Remek, letárgyaltuk, feltöltöm a data.hu-s tárhelyemre a kért fájlokat, a link meg majd megy neked emailben a megadott címedre :)
Cserébe erre a címre küldj annyi V43-ast, amennyit csak tudsz (elsősorban HDMSTS-eseket ha lehet) :D
[email protected] -
-
krisztian1329 #6836 Rendben.V43 van egy csomó. -
sztyopa1025 #6835 Nekem történetesen mindegyik megvan az általad említettek közül, elküldöm, ha cserébe fel tudsz ajánlani (ex) V43,M41,M62-eseket cserébe pl.! -
sztyopa1025 #6834 Az MSTS-t anno 4:3-as képarányra, és kisebb felbontásra tervezték, én a játékban engedélyezett legnagyobb felbontást használom, 16:9-es monitoron, teljes képernyőt nem is használom, hanem ablakos üzemmódban futtatom, mert full screen-en nagyon bénán néz ki, ablakban viszont nagyon zsír! :D -
krisztian1329 #6833 H-start_50_55_20-05_648-0.wag
H-Start_belteres_bdt-442_b.eng
H-start_50_55_20-05_802-3.wag
H-start_belteres_bdt-442_b.eng
H-Start_50_55_20-05_769-4.wag
V43-1105_2009.eng
Ez a fájl hiányzik nekem.
Valaki akinek megvan elküldené e-mailben?
e-mail cím:[email protected] -
vasasgabri #6832 Sziasztok!
Ezt ismeritek?http://iho.hu/hir/a-megoldas -
#6831 TS alapból nem tudja, majd OpenRailsban. -
krisztian1329 #6830 Hogy kell megcsinálni hogy 1920X1080 felbontásba játszak?Nekem csak 1280X1024 felbontásig enged. -
#6829 Üdv buke! Több próbálkozás ellenére sem sikerült a Balaton-Dél pályán Balatonlelle-Felsó-nél egy olyan kikerülést készítenem, ahol a szembe jövő szerelvény pl. 5-6 percet késsen :( Hát...már várom azt az OPENRAILSet!!! -
#6828 Rendben, köszönöm a válaszokat és segítségeket :) -
buke #6827 spy55: A keresztet nehezen tudom elmagyarázni--mások talán jobban eltudják--,de képzeld el a két szerelvény elejére van kapcsolva egy hosszú érzékelő; ha a legutólsó szegmensük átfedik egymást a pálya adott részén a közelítés során és ott elkerülési lehetőség van,akkor megvan a "kereszt". Ki kell gyakorolni,nekem így sikerült.
A közeli várakozási pont csak utólagos késleltetésre szolgál--a kereszt létrjötte esetén--,úgy hogy a jelzők még ne jelezzék a közeledését. A mostani Alföld pályán nem is lehet térben közel időzítve keresztet csinálni,régen még tudtam.Nem is baj így élethűbb.
Dominancia nincs elvileg a Ts-ben csak Te tudod csiki-csuki útfoglalással elérni a látszólagos dominanciát.
Igen.csak acthus mind a kettő act. -
Bagaméry #6826 Háj!
Még egy apróság... a magyar nyelvű EDITOR használatához az említett alaptelepítésbe még a "magyarítást" is telepíteni kell! - az nem elég, hogy a letárolt TS magyarul működik a játék során, mivel a szerkesztő az alaptelepítés információit (is) használja! -
#6825 KÖSZÍÍÍÍÍÍÍ!
Természetesen az AE-t mindig újra indítom, mert már tapasztaltam én is a hibáit (van pár...). OpenRails-ot már NAGYON VÁROM, épp emiatt. TS-ben is lehetett volna olyan programozás AE-ben az AI-knak, ahol megadhatom, hogy melyiknek legyen "elsőbbsége", nagyobb "dominanciája", vagyis, hogy kinek legyen mindig szabad útja. Pl. az egyes szám lehetett volna az, aki az én példámban jobbról jon és én az alárendelt szerelvényemmel a várakozó.
A keresztet nem nagyon értem, mert attól még a két vonat egymással szemben áll. Vagy ha azt érted, hogy az érkező AI-t várakozási ponttal várakoztatom a bemeneti jelző után egy kicsivel ("I" szakasz eleje), majd később beindul az állomásra, azt nem igazán szeretem, mert mikor én beállok, akkor látom, hogy több száz méterrel előttem vár és az nem igazán reális.
Az AE furfangjait, azaz hibáit ismerem, hidd el, csak ezt az egyet sosem tudtam megoldani, pedig szeretném, mert érdekessé teszi a játékélményt (pl. Balaton déli partján a tipikus egymásra várakozások). Az előzést csak ezután merem kipróbálni.
Az AI-t csak azon a szakaszon alkalmazom, ahol éppen én járok, tehát nem csinálok nekik km-es távokat, aztán végpontal mennek a semmibe.
Ez a teher act csak ActHU barát? -
buke #6824 Bocs a rossz nick névért! Már nem tudom javítani. -
buke #6823 spyss55: A szövegelés helyett ez egyszerűbb, Balaton Dél pályára 2 tehervonat feladat még 2011-ből:
2 teher activity
Az AE-t ne felejtsd újra indítani minden egyes lejátszás után,mert különben megakad. Üdv.buke. -
buke #6822 spy55: Szia! Nincs lerágott csont soha. Előzetes: A Treno Fantasma előfogat jó ötlet,de a kezdő állomáson foglaltadhatod vele a jelzőt előre.Így a Te vonatod nem tud előre foglalni. Már én is ezt alkalmazom a következő actomban,de lehet hogy jövőre hagyom.:)
A leírásodból úgy tűnik,hogy egy 1X-es szimpla vonatkeresztet próbálsz létrehozni,ahol késlelteted az egyik szerelvényt. Ebben az esetben felesleges a treno fantasma ! Dupla fordítót sohase alkalmazz,nem szeretik a játékosok,mert illúzió romboló a felesleges tologatás.Kivétel az ingavonatok.
1.készíts egyszerű keresztet: -csak 1 helyen tudják elkerülni egymást
-az ai és a Te vonatod jelző foglalása pálya függő
( az Alföld 6.3.1-en szinte végtelen számú jelzőt jelent) Addig kell próbálni vizuálisan,amíg jó nem lesz. Minden variálás után újra kell indítani az AE-t. Számok alapján nem fog menni az act készítés,annyit hibázik az AE. A teret és az időt tudod erre felhasználni -->tér=térközök, idő=várakozási ponttal történő előidőzítés.
Egy kis gyakorlással---én évente 1-3 hétig bírtam 2007-től:)---és 1-2 trükkel (és nem trükkök százaival !) lehet érni,hogy adott helyen a legtöbb forgalmi szituáció összejöjjön. Ideértem a többszörös egymásba fűzött kereszteket,előzéseket a vezetett vonattal szintetizálva,sőt ugyanezek egymást követő állomásokon is létrehozhatók.( lásd. legújabb actomban /alfold631_44265/ is már van ilyen.)
-lehetőleg a kereszt előtti és utáni állomásokon vezesd ki az ai-t
-csak a már működő kereszt esetén érdemes várakozó ponttal elvégezni a beérkezési sorrendet.
2.Tesztelés a Ts-ben, itt előjönnek az AE tévesztéseit leginkább az időzítés lesz más mint a szerkesztőben. Áltatában--saját megfigyelés alapján--a vezetett vonat gyorsabb a szerkesztőben. Az ai-k késnek a játékban min. 5-7 percet,----játékba lépéskor még jó!--,de ha 1-2 kerülés után közelítenek a már látható esemény színhelyére,akkor akár 20-25 perc múlva érkeznek meg. Ezt utólag kell korrigálni az AE-ban és jó lesz.
3.Kész ! Ha bonyolultnak tűnik érdemes megvárni az OR feladat szerkesztőjét 1-2 év múlva talán csak meglesz! -
Bagaméry #6821 Háj! - én is belefutottam egy (saját) problémába;
A #6792 hozzászólásomban írtam:
"Ahhoz, hogy az opciós beállításokat a gép "megtartsa" csupán az alappálya telepitését kell elvégezni - akár a Program Files\Train Simulator (default) mappába és minden update-, Xtrax-, Newroad...stb telepítgetése nélkül tökéletesen használható a TS. Én már évek óta ezt a módszert alkalmazom, de ebből adódóan sohasem volt problémám a játékkal."
Az állításom (majdnem) igaz, ezért kiegészítésre - pontosításra - szorul...
Ez CSAK akkor igaz, ha csupán játszani akarunk a TS-el. A szerkesztési funkciók használatához a train update, tools update és az MSTS Patch1.8.0521 EN feltelepítése szükséges! (az Xtrax és a Newroads telepítésére azért nem fontos, mert ezeket már a MSTS telepítése tartalmazza...)
Az említett szükséges telepítések nélkül a járműpark beolvasásakor hibákat jelez a TS.
Amennyiben a TRAINS mappát átnevezéssel "kiiktatjuk" a beolvasáshoz, a pályaszerkesztés végül is megfelelően használható, de - járművek hiányában - vonatot összeállítani, activityt szerkeszteni nem lehet... bocsi de ezt csak most tapasztaltam! (saját káromon)....
-
#6820 Üdv!
Tudom, hogy lerágott csont, de akkor is érdekel, hogy van-e valakinek ötlete, mit javasol:
A következőt szeretném elérni: adott egy 2 vágányú állomás (pl. Balaton déli vonalán számtalan példa van erre). Balról érkezik egy szerelvény, beáll a 2. vágányra. Mivel a jobbról (szemből) érkező vonat késik 5 percet, ezért a kimeneti jelzője piros. A jobbról érkező vonat bemeneti jelzője is piros lesz, mert a 2. vágányon álló szerelvény lefoglalja a váltót. Tipikus patthelyzet. Erre találták ki a Treno Fantasma láthatatlan mozdonyt, ami segíti a hasonló „védettségeket”. Na de: A balról érkező szerelvény beáll 15:05-re a 2. vágányra (E szakaszra). A láthatatlan mozdony a G szakaszon áll a kijárati jelző után, hogy piros jelzőt „generáljon” a beérkezett szerelvénynek, ezzel a késő vonatnak (J szakaszról érkezve 15:10-kor) elvileg szabad jelzésnek kellene lennie. A láthatatlan mozdony STARTpontja a 2. vágányon lévő kijárati jelző után indul, és az első vágányra visszacsatlakozó váltó előtt van a VÉGpontja. A biztos tilos jelzés érdekében a láthatatlan mozdonyt 15:00-kor indítom szerkesztőben, mert a balról érkező szerelvény már közel járhat, így kb. 5 perccel előbb már foglalja a jelzőt!
A jobbról érkező szerelvény 15:10-kor érkez(ne) be az állomás 1. vágányára, azonban még a láthatatlan mozdony ellenére is piros jelzést mutat a bejárati jelző neki és megáll (pedig tudtommal a váltója szabad lenne a láthatatlan mozdonynak köszönhetően, nem?). Próbálkoztam azzal is, hogy a láthatatlan mozdony útját megfordítom, hogy szembe álljon a G szakaszon a balról érkező szerelvénnyel, de akkor sem ment.
Próbáltam egy olyan trükköt is (ami nem tetszik, de hatásos), hogy a jobbról érkező szerelvény mozdonya elé csatoltam kb. 50-60 láthatatlan mozdonyt és így már „bent állt a késő szerelvény” az állomáson, de amikor megjelenik a mozdony, akkor a fényei nem égnek, mert ugyebár kocsiként viselkedik, nem pedig mozdonyként. Várakozási pontokkal a pontos beállását tudtam korrigálni. Ez viszont nagyon illúzióromboló…
Azt szeretném elérni, hogy a balról érkező szerelvény álljon be a 2. vágányra, mert majd szemből egy gyorsabb (pl. IC) elmegy mellette. Azonban az késik 5 percet, ezért várakoznia kelljen!
A szakaszokkal elmagyarázva van valakinek ötlete egy jó megoldásra? (fordítópontokat nem szeretnék alkalmazni!)
-
#6819 Tudom! Csak egy örök álom marad, hogy Magyarország vonalhálózata egyben meglegyen és stabilan működjön egy értelmes TS alatt.