Microsoft Train Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként mind a két IC activityjét ki lehet választani a listából, de ahogy rákattintok abban a pillanatban ki lép a játék.
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
Biztos, hogy nem ezért, hisz aki gyártota az is az Alföld 5-re gyártotta. Le tudod írni pontosan, hogy mi a hibajelenség. Ez az Intercity msts féle?
Üdv.:
Tudtok valami megoldást?
Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)
http://intercitymsts.hupont.hu/16/deldunantul-palyara-feladatok
Dél-Dunántúli pályán van teher activity!
Elöbb olvastam martin üzenetét, bocsi 😄
Az alábbi problémában szeretném kérni a segítségeteket:
Az MSTS a betöltés után azt írta ki hogy nem találja a következõ fájlokat:
H-Start_Bombardier_ZazA\H-Start_50_55_80-05_447-4.eng
H-Start_Bombardier_ZazA\H-Start_50_55_20-05_773-6.wag
H-Start_Bombardier_ZazA\H-Start_50_55_20-05_860-1.wag
Letöltöttem a következõ activity-t:
18702-18705 sz. sebesvonatok
(Budapest Déli pu. -) Székesfehérvár – Fonyód és viszont
Pálya: Balaton 3.1
Az activity helyes mûködéséhez szükséges vontató és vontatott jármûvek:
V43 2248 – készítette: Attis
http://www.hdmsts.hungary-trains.hu/
H-START Bombardier pack* – készítette: ZazA
http://www.vm15.hu/
Hà17D (Horvát Vasutak) személykocsik – készítette: Ferito
http://ferito-msts.atw.hu/
*: mivel az activity ennek a csomagnak a tartalma, így természetesen nem kell letölteni még egyszer.
Azt írja hogy ez az activity tartalmazza ezt így nem töltöttem le de betöltés után mégis hiányolta, utánna letöltöttem de a probléma továbbra is fennáll.
Ilyenkor mi a teendõ? Vagy esetleg eltudná küldeni ezeket a fájlokat erre a címre? [email protected]
Elõre is köszönöm!
Egyébként van olyan activity amibe tehervonattal kell közlekedni?
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Lementettem a fontos adatokat!
Valaki feltöltené a pl. addát.hu-ra a Train Simulator alapjáték Uninstall.exe-t?
Az a baj hogy én felakartam rakni a LÁEV kisvasúti pályát De BAROMI <#lama>#lama> voltam!!!
Mert már megtörtént régen is hogy a LÁEV feltelepítésével a Train Simulator Meghibásodott!
Rövid Loading után CRASH!!! Uninstall.exe-vel töröltem a pályát sõt még a LÁEV-hez tartozó Mozdonyt ÉS a CONSISTS-ját is töröltem de még mindig crash! 😞
Nekem gyanús a Trains/trainset/DEFAULT mappában lévõ defaulf.wag fájl! Valõszínû az miatt fagy ki a game. (elküldené a privátba a default.wag fájlt? )
Másodszor azért kérem a Uninstall.exe-t, mert van benne a Repair parancs.
De inkább újra kéne raknom NAGY FÁRADSÁGGAL!!!! <#gonosz3>#gonosz3><#boxer>#boxer>
A LÁEV pálya a MS Train Simulator VÍRUSA!!!
...DREAM TEAM...
Most kezdtem el játszani az MSTS Hungary-vel és nézegettem itt a képeket, Wanlo rakott be képeket a MÁV Cargorol. Ezt le lehet valahonnan tölteni?
Szerintem még nem,igaz én nem is hallottam,hogy neki állt volna valaki(Ha mégis 1000 bocsi).Nézz körül a fórumokon,esetleg ott tudsz meg több infót a kérdésedre.
...DREAM TEAM...
iPhone XS Max 256GB
A MÁV Trakciós mozdonyt kiadták már, mit tudtok róla??
iPhone XS Max 256GB
Nincs meg véletlenül vmelyikõtöknek a Berlin Subway c. kiegészítõ? Sajnos akadt 1 kis probléma. Azt írja a könyv, h a P betûvel kell ajtót nyitni. Mikor megnyomom elkezd kinyílni, egybõl vissza is záródik, és megszólal a zárjelzõ is. Mit tegyek, hogy kinyíljon rendesen az ajtó?😞
Válaszotokat elõre is köszönöm
IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro
Én az alábbiakat olvastam errõl a dologról! A helyzet a következõ! ...Igaz, ezt a pályát nem ismerem,
De vegyük az alapesetet. "A" pontból el akarsz menni "B" pontba. A játék lefoglalja a teljes útvonaladat, minden esetben te mész elõbb! Kivéve, ha úgy állítod be az AI érkezését hogy VALAMIVEL õ érjen ehhez a ponthoz elõbb, vagy az AI indulási ideje legyen korábban mint az activity kezdete! Nagyon macerás meló, mert 1 másodperc is dönthet afelõl, hogy ki megy elõbb. ...én is jártam így a Nyugati-ba, elõszõr engem keresztez két AI, plusz még bejön mellém kettõ, és csak aztán indulok én! Nagyon fifikás, de kivitelezhetõ...
Viszont nekem is lenne egy kérdésem: Ez az a Nyugati-s szitu. Csak akkor vált v.sárga-sárgára a jelzõ, ha behúzom tartásig a fékeket, ha ezt nem teszem, az idõk végezetéig piros marad!
Egy activity-t csinálok és akadt vele egy kis gond. Van benne egy alforgalom, amely keresztezi az én utamat(DDU, Szentlõrincen jönne Barcs felõl én meg kitolattan jelzõn túl Dombóvár fele). Valamiélyt elõbb nekem ad szabad utat foglalt vágányra (Tab-al haladok be), pedíg úgy kéne, hogy elöbb bemegy az ai.
Mi lehet a gond, hogyan tudom megoldani. Segítségeteket elõre is szívélyesen köszönöm. <#help>#help>
Üdv:
Gyorsítsunk a szerelvénnyel mondjuk 100 Km/h-ra bárhol, hajoljunk ki a mozdony ablakából, navigáljunk a nyilakkal úgy hogy látómezõ a sínekhez viszonyítva derékszöget zárjon be. Ilyenkor az FPS érték teljesen indokoltan, azonnal a maximumra ugrik. Úgy tudom, hogy az emberi szem 30 képkocka/másodperc fölött már nem látja a különbséget. Gondoljunk bele ez pont egy film képkockasebessége. NA! , ha most is úgy látjuk, hogy szaggat, az a DX probléma! Minden egyéb akadás a gyenge hardwer miatt van.!
Visszatérnék az 1. pont elé: Legyen mondjuk -1. pont.:
A C:/ (Windows partíció-100G😎 csökkentsük le 50 GB-ra, egy partícionáló program segítségével és a fennmaradó 50-et pedig szenteljük csak az MSTS-nek. A neve legyen Z:/ meghajtó.
0. pont.: Formázzuk NTFS-be és telepítsünk rá egy ALAP XP-t (SP2) + a hardware driver-eit, utána SEMMI frissítés, SEMMI program!!!!!, hogy a lehetõ legtöbb erõforrást ki tudja használni a program. Valahol olvastam, (remélem igaz mert én elkövettem ezeket a merészségeket) hogy az MSTS DirectX 6.1 re lett optimalizálva, állítólag ezért van a kisebb-nagyobb mértékû, de folyamatos szaggatás a játékban. Mivel én a DX10.0-ás verzióval játszok minden játékot, sõt állítólag már 11 is van, egyértelmûnek éreztem ezt a beavatkozást, mert szemrontóan szaggatott, folyamatosan. Úgy tudom, hogy az ALAP XP csak DX8-at vagy 9 et használ, még ez is ultramodern a 6.1 hez, DE nálam megszûnt a szûnni nem akaró akadás. Végre láthattam (VALÓS) 40-50-es de egyes helyeken 60-as maximum FPS értéket! (((A DX hiba NEM összetévesztendõ a gyenge hardware-el))) Telepítsünk fel minden kiegészítõt az elõbb leírt sorrendben. Majd az utolsó nagyon fontos dolog következik: Az immár új, mindentõl teljesen különálló, MSTS -partíció-ja TELJES TÖREDEZETTSÉG-MENTESÍTÉSE!!! A széttöredezés (tiszta piros lesz) a rendkívül sok és rendkívül kicsi file-méret miatt van szerintem!
13. pont.: Az Alföld 5 pályához szükség van a Metropol Euronight összetevõkre.
Ha nem akarunk mindent folyton letöltögetni, idõnként készítsünk biztonsági másolatot a TELJES /TRAINS mappáról, mondjuk önkitömörítõ .rar archívum-ba, egy másik partícióra!
Még egyszer, csak a hozzáértõk kíséreljék meg!!!!! Nagyon radikális és nagyon idõigényes folyamat!!!!!
Aki szerint én rosszul tudom ezeket a dolgokat, kérem javítson ki, nem szándékozom hülyeségeket írni!!! Üdv.
Szerintem nincs fent a hivatalos update + a bin patch, ha mégis akkor rádfér egy újratelepítés!
Még egyszer a KÖTELEZÕ SORREND:
1. MSTS Alapjáték (full program)
2. Trainupdate (hivatalos frissítés)
3. Toolsupdate (hivatalos frissítés)
4. XTracks 3.20 (sínbõvítménycsomag) (TSection.dat Build 38)
5. Newroads 4.0 (útbõvítménycsomag) (TSection.dat Build 38)
6. Bin patch 1.8.052113en
7. Magyarosítás.
8. (Extrák) Magyaros váltóállásjelzõ, Magyaros képernyõképek, Hang és kameranézet bõvítés.
9. MÁV hangok 1.2
10. Az összes ActHU csomag (frissítéseivel együtt, sorrendben)
11. És most jöhetnek csak a pályák (ha a pálya telepített mappájában van olyan fájl, hogy INSTALlME.bat akkor azt is indítsuk el!)
12. "Egyéb TRAINSET letöltése"
Ezenkívül ha letöltünk activity-ket, ELÕFORDULHAT, hogy olyan TRAINSET hivatkozások vannak benne, (consists.con) ami nekünk nincs a TRAINS/TRAINSET mappában akkor érdemes telepíteni a ConBuilder consists módosító programot. Ha úgy döntünk, hogy mindenképp az activity készítõ által kiválasztott kocsikkal és mozdonyokkal akarunk játszani, (ez javallott és ez az optimális is) akkor készüljünk fel arra hogy csak a TRAINS/TRAINSET mappa mérete elérheti, sõt meghaladhatja akár a 16-GB ot is!
Én MINDENT EBBEN A SORRENDBEN CSINÁLTAM és nincs is problémám! Ha ti is betartjátok ezt a sorrendet, akkor hogy mûködni fog a játék 99%. Üdv.
Nekem egy olyan problémám lenne hogy amikor elinditom a játékot kidobja azt a hibát hogy hiányoznak az acthu "csomagok" meg szinte minden magyar szerelvény kiegészitõ, de közben ezek felvannak "telepitve"/bemásolva a trains->trainset mappába. Az alföld 5 pályát raktam fel, de felraktam minden kiegészitõt mellé ami kell. Mi lehet a gond? A segitséget elõre is köszi!
IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro
Hogy megtudd nyitni a Editors & Tools-t, hogyha nincsen akkor készítened kell egy parancsikont a következõ módon:
1. Az asztalon jobbegér: új -> parancsikon
2. Az, hogy honnan indítsa el oda tallózd be a Train Simulator mappán belül a launcher.exe fájlt és az idézõjel után másold ez be: -runeditor
3. A parancsikonnak add azt a nevet amit akarsz és utána nyomj továbbot amíg a végére nem érsz és utána használd.
Remélem segítettem. Üdv.:
Ha fel van telepítve ez MSTS, gyáriéag felrakja a Train Simulator Editors & Tools programot (XP esetén: start menü/minden porgramok/Microsorf games/train simulator). Ezze a programmal tudsz activity-ket csinálni.
Meg kel határozni Start és végpontot (közben lehet fordítópont is). Ezen felûl rakhatsz be helyhez, vagy idõköz kötött eseményeket, számítatkatsz menetrendet, bejelõlheted, hogy hol keljen megálni, vagonokat vehetsz fel, csinálhatsz alforgalmat, stb.
Öszegezve egy igen bonyulult dolog.
Üdv.:
Köszi elõre is , várom a válaszokat.
Üdv.
1.) Nekikezdtem az elsõ activitimnek, Alföld 5.3.1-re! Egy dupla FLIRT AI-t szeretnék belerakni, a FLIRT oldalról letölthetõ olvass el-ben megadott képlet alapján. Nekem a conbuilder folyton jelez, hogy Warring... (a kapcsolást nem ítéli jónak) ennek ellenére mentettem és beleraktam a játékba. Tényleg nem jó, mert ahogy közeledek a találkozási pont felé, kb 1 Km-rõl látom is hogy ott van, de ebben a pillanatban kilép az MSTS! Lehet, hogy én vagyok a béna de e kép alapján nem tudom elkészíteni a helyes CONSIST-ot! Ti hogy tapasztaltátok? Mi lehet a gond?
2.) Legalább 10 próbálkozás után bebizonyosodott, hogy Bp. Nyugati - Kõbánya Kispest (az indulásig 5 perc van AI-k miatt) között, minden szabályt betartva (lassúmenetek a teljes vonat hosszán érvényesek), nem túlságosan túlvezérelve a mozdonyt, Zuglóba megállva 1 percre, MIN. 15perc és 30 másodperc a menetidõ, az vezetett vonatom az Editors&Tools szerint sokkal korábban ér oda! A sebességi rátát alap 75-rõl szinte 0 ra tettem és még így is fennáll a probléma! Miért van ez? És most jön a kérdés, hogy így nem tudom leszimulálni az Editors&Tools al valósághûen az ACT-ot. Egy 600 Km-es ACT készítésénél ez igen nagy probléma.
3.) A megadott idõben egy AI-t belerak a játékba kb. 2-3 Km-re elõttem. Ebben a pillanatban az FPS 25-30rõl (Zugló környéke) visszaesik egy pillanatra 1-re! Az alap ACT-okban ilyet nem tapasztaltam!
4.) A valós körülményekhez viszonyítva én több AI-t, elõzést szeretnék belerakni! Mennyi a minimum követési távolság amit még a jelzõzés elbír?
Elõre is köszönöm a segítséget!
Esetleg tudsz, tudtok olyan építõi blogot ami az Alföld-del foglalkozik? Azt hiszem a Dél Dunántúlnak van is ilyen!
Köszi elõre is.
Üdv.