Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tmartin
Sziasztok! Látom megint beindult egy kicsit a fórum élete csak így tovább. Közben azt szeretném felajánlani, hogy készíteném az oldalt, ha belementek abba, hogy igenis segítitek az oldal mûködését emellett még a RailWorks 2 Train Simulator is helyet foglalna az oldalon. Várom a megjegyzéseket!

IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

wanlo

A vissza fordítás azért kell a második kocsinál mert az áramszedõk különben egyszerre mûködnek ha megfordítod a kocsit akkor szembe állnak egymással!

...DREAM TEAM...

wanlo
Hy topik!
Ezt nézd meg,itt pontosan le van vezetve,hogyan kell csatlakoztatni!
Elég érdekes összeállítás és elforgatás árán lehet elérni az összképet.
Aki kicsit ért a ConBuilder progihoz akkor nem nehéz összedobni a szerelvényt,A vezérlõ+B vagon+csatlás illesztés(Ezt kivételesen a vagonok között éred el,Flírt csatlás néven)+Cvagon+Dvezérlõ.B+C vagon közé kell mindenféle képen a csatlás egység,fontos megjegyeznem,hogy a B kocsit meg kell fordítani,hogy az áramszedõk is jól mûködjenek.A,B,C és D egységek a Mozdonyok között vannak,a csatlás ami persze vagonként jelenik meg a progiban de a játékban már nem az meg a vagonok között éred el.
Ez a régi összeállítás,az új szerint A+B vezérlõ kocsik mozdonyként a köztes kocsik meg vagonként szerepelnek!

...DREAM TEAM...

És az ics sem megy. kérlek ebben is segíts!
Helló! Segítsen valaki, hogyan tudom telepíteni a FLIRT motorvonatot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

PLEASEEEEEEE!!!! BITTEEEEEE! Légyszííí!
a segítséget elõre is kösziXD
bmwcrash
Hali!
Az a problémám hogy letöltött vonatokat a gép felinstalálja ,de nem mindegyik jelnik meg a játékban,amelyik megjelenik a menüben azt meg amikor elakoarom indítani azt írja ki hogy vlalami SMS fájl hiányzik,
a pályák pedig egyáltalán nem jelennek meg a menüben.
léci sgeítsetek.<#help>
Én még abban kérném a segítségeteket, hogy mi lehet a baja a játéknak vagy a telepítéssel van-e a gond, hogy feltelepítem az acthukat, mozdonyokat, vagonokat egyebeket, és a játék nem akarja megjeleníteni, elõre szólok, nem consistot akarok csinálni, szimplán egy pár activityt meg szabad vonatozást, csak nincs hozzá vonatom, az a baj!!!!Léétszi, Help me!
CFR Wrmz 88-96 letöltése után, berakatam a Trainset-be, de az activity indításánál, folyamatosan kiírja, hogy CFR Wrmz 88-96.wag olvasása sikertelen.

Mi a probléma??

Légyszi segítsetek, mert a hajam kihullik már ettõl a szartól!! 😊)
Hali.Nincs se fordítópont se semmi más. Szabad a pálya. Alföld5.4 Békéscsaba - Lõkösháza. A többi jelzõ mûködik végig ahogy kell csak kijáratot nem ad.<#fejvakaras>
wanlo
Hy topik!

...DREAM TEAM...

Az még a jobbik eset hogy ha azt írná ki, de a felrakott mozdonyok, meg egyebek meg se jelennek a játékban, nekem az a bajom....
kisPesti
Csõ.

szocs30: Az activity-nél azt írja ki a mozdonyhoz hogy ISMERETLEN?

whiskys28: Nem vagyok egy nagy feladatszerkesztõ de lenne egy öttletem. A jelzõ után, majdnem közvetlen nics egy fordítópont?

<#help><#help><#help>
Üdv mindenkinek. A következõben kérném a segítségeteket. Activity készítésnél amikor lefektetek egy új nyomvonalat a kijárati jelzõm vörös marad.Miért? Az adott vágány kijárati jelzõjét még külön be kell valahogy állítani? Nem magától áll be?<#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras>
DE nekem az a bajom, hogy a mozdonyokat, meg egyéb jármûveket feletlepítem a feladatokhoz (activitikhez) és a vonat nem jelenik meg a játékban hiába rakoom be a trainset mappába, tehát nem consistcot akarok csinálni csak egyszerûen a vonatokat feltelepíteni a játékba, de mostanra meg azt írta ki hogy a memóriaterületen nem hajtható végre a mûvelet train.exe----ezt megoldom sztem egy újrarakással, de kéne az hogy mi a baja hogy telepítés után nem jelenik meg a játékbnn a vonat.
kisPesti
Üdv mindenkinek.
Huh, hol is kezdjem

PetiM44: Akkor egy másik módszer. Mikor kilépsz, kattics valahova az asztalra, hogy a TS ne legyen aktív (vagyis bemélyedve a tálcán). Ezek után vagy rákattintással, vagy ALT+TAB-bal lépj visza. Ja és elötte ellenõrizd feladatkezelõvel, hogy egyáltalán válaszol e a program.

Ulvar: 2 féleképpen is kell berakni, mert némely szerkesztõ másképp használja.
1. A vol 1-et és a vol 2-õt másold be egy mappába, aminek legyen a neveH-Start_szemelyvonat_pack
2. Külön-külön is telepíteni kell külön mappákba.
Vol 1: H-Start_szemelyvonat_pack_vol1
Vol 2: H-Start_szemelyvonat_pack_vol2

szocs30: Consistot kell létrehozni. Privátba kapsz egy leírás, hogy hogyan.

Üdv.:

Helósztok! Segítséget kérnék azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell a vonatokat úgy berakni a Train simulator mappába, hogy azt láthassam a játékban, mert eddig úgy csináltam hogy simán átmásoltam a Train/trainset mappába, aztán annyi, de semmi vonatot nem látok a játékban......Segítség!!
Ulvar
Srácok a H-Start személyvonat pack vol 2 az milyen mappa név alatt legyen?

simán szemelyvonat_pack vagy a végén még legyen _vol2

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Megpróbáltam, de nem megy, mert amíg nyomva tartom az Alt-ot, addig nem is lép vissza a programba. Úgyhogy még mindig várom a megoldásokat.
kisPesti
Csõ.

Hogy mi okozza fogalmam sincs. Azt csináld, hogy ALT+TAb-bal lépj vissza és az ALT-ot tartsd lenyomva még bent nem vagy (vagy még egy kicsit tovább is).

Üdv.:

Üdv!

Problémám lenne. Amikor (akár csak úgy szabadon, akár küldetésben) kilépek az aktuális vonatból, vagy akár csak Alt + Tab-bal lekicsinyítem a játékot, nem tudok visszajönni, mert ha a tálcán rámegyek az MSTS-re, akkor elfeketedik a képernyõ, és visszadob az asztalra.

Mi lehet a gond vele?
kisPesti
kk8:

Tudsz esetleg adni egy szükséges jármûvek listát (ha megvan fájlba küld el privátba)?

Háj!
Már sokszor szóba került a MSTS "akadása" amit többféle programfuttatási "kapcsolók" (-mem, -vm anisotropic...stb) beiktatásával próbáltunk javítani - de ezek csak bizonyos körülmények között adn(t)ak némi eredményt.
A MSTS (nem azért mert RÉGI) egy olyan programozású játék, amely a futás közben olvassa be a következõkben megjelenítendõ információkat. (a napjainkban készített "modern" játékok között is találunk ilyen jellegûen programozottakat...)
Ezek után a MSTS "szaggatása" elsõsorban az adatbeolvasás sebességétõl függ amit egyaránt befolyásol a winyó típusa (IDE, Sata1, Sata2 - a Sata2 ezek közül a leggyorsabb (de ehhez az alaplapnak is sata2 csatlakozóval kell rendelkeznie!), a processor teljesítménye - ami nem elsõsorban a magok száma, hanem az "adatbusz" átviteli sebessége befolyásol. A gépben levõ memória sebessége is számít a beolvasásnál...
S ha az adatbeolvasás megfelelõ sebességgel megtörténik akkor jön be a "képbe" a VGA megjelenítõ teljesítménye - amivel a képsebességet (fps) lehet befolyásolni (shift (Y)-al lehet ezt a paramétert folyamatosan kiíratni a MSTS jobb alsó képsarkába).
Mindezek mellett hiába van egy olyan "combos" gépünk amelynél az fps érték akár a 100!-at is eléri és egy "dúsabb" pályaszakasz beolvasásakor ez az érték akár 60!-ra lecsökken, akkor ezt úgy kell érteni, hogy 100 fpsbõl 40! fps alatt a kép állva marad - azaz a "szaggatás" mintegy 0.4 másodperces volt..... Ebbõl adódóan látható, hogy egy bizonyos "elégséges" (max 30-40 fps) megjelenítéshez szükséges VGA teljesítmény felett a nagyobb teljesítményû monitorkártya nem ad lényegesen jobb megoldást a "szaggatásra" - ezeket az állításokat saját tapasztalataim szerint bátorkodtam leírni - ugyanis a baráti körömben ha valaki összeállít egy-egy "combosabb" gépet, akkor én azon tesztelni szoktam a MSTS-t (legutóbb egy Core-i7 (3.4 GHz) processzor, 8 Gb DDR3 ram, Sata3 HDD gépen teszteltem a MSTS-t, de nem estem hanyatt a látványtól - a szaggatást ezen is tapasztaltam alig kisebb mértékben, mint egy "normál" gép esetén.... és ezt még a W7-es sem tudja megfelelõen konpenzálni az "elõreolvasás" lehetõségével..
EZ VAN!

Nekem 4 magos proci és 4gb RAM van, 1gb-os VGA-val. Mivel, ez egy 10 éves játék, teljesen mindegy, hány magos procid van, úgyis csak egyet fog használni. Nálam is, ha sok részletes modellt kell betöltenie egy rövid szakaszra (pl. Szolnok állomás), akkor elõfordul akadozás, fagyás. Sõt, napszak-váltásnál, bárhol képes lefagyni, ha éppen úgy gondolja a progi. Egy valami nálam azért redukálta az akadozást, fagyást. Nyitsd meg az MSTS parancsikon tulajdonságait és a "cél:" mezõben, a train.exe hivatkozás után, írd be ezeket: /fsaa /anisotropic /nofiltercab -mem:1024
users2.ml.mindenkilapja.hu, azt hiszem Leviboy készítette
kisPesti
Csõ.

Ki csinálta, honnan töltötted le?

Sziasztok!

SOS segítségre lenne szükségem! EN Ister EuroNight activity indításakor az alábbi hibaüzenetet kapom " A train database olvasása sikertelen. TRAINS\Trainset\OBB_73_81_21-91_101-5_Bmz_old.wag"

Mi a probléma? Mit tegyek?
kisPesti
Csõ.

H-Start gyorsvonati pack vol 1
H-Start gyorsvonati pack vol 2

Tipp: Ugy telepítsd, hogy a 2.-ik részletet rakd össze az elsõvel és úgy másold be (H-Start_gyorsvonat_pack). Ezen felûl a második részletet rakd egy másik mappába is (H-Start_gyorsvonat_pack_vol2) mert valamelyik szerkesztõ így is használja.

Ulvar
Nincs meg valakinek a Máv gyorsvonati kocsik mûködõ linkje? Egyszerûen sehol sem találok mûködõt...

Ulvar
Nem írtam le, de megoldódott, külön leszedtem EZT (remélem jól linkelem). Ezek plusz hangfájlok és most bemehettem Szolnokra a mentésem után is. Nagyon örültem minden, viszont akkor jött megint a bibi. Szenvedek azzal hogy rendesen megcsináljam azt a feladat részt, hogy rákötöm az elsõ 4 kocsit a miskolci vonatra. Már legalább addig eljutottam egyszer hogy rákötöm, majd elõre tettem és hiába választottam le a mozdonyt, egy darabon elhúzta a teljes miskolci járatot, azután szerintem meghülyült a rendszer mert elmentem egy piros lámpáig és úgy maradt.... Majd még próbálkozom vele, remélem egyszer sikerül és folytathatom az utam.

Ja a lényeg kimaradt! Ha kifagy a játék, de elõtte mentettem, asszem F2-vel akkor az újrabetöltés után miért nem tudja betölteni a mentést!
Kedves "ELÕZÕ" MSTS Rajongó és Igentisztelt Publikum!
A tegnapi nap folyamán én is ugyanezt az act-ot szerettem volna végigvinni! (4280-as üzenet) KB. ott ahol neked is - nekem is kifagyott (train.exe alkalmazáshiba... stb üzenettel) Én egyetlen problémára gondolok: úgy néz ki, hogy ehhez, (FELTÉTELEZEM, hogy Alföld 5.4.1) gyenge a gép! (Ha egy erõmûved van akkor bocs!) Hát én is nehezen veszem tudomásul, de szerintem ez a helyzet! Ha MÉGSEM, a válaszotokat várom! Sõt, a saját activity-m ben Újpest után az északi össz. v. hídon sem tudok keresztül jönni az elõbb említett kifagyás miatt! AMD 3800+ 2.4 Ghz, 2GB RAM, VGA NV 9500GT 1GB! Az árnyékok kivételével minden MAX, Látótáv 1250m, FPS 15-59 között mozog! Átlag 20-25 tehát akad!
Megkérnék egy olyan "nem lódító" rajongót akinek komoly gépe van pl.😛roci 2-4 mag és vagy 4-6 GB RAM, hogy nála mondjuk Szolnok vagy Békéscsaba kellõs közepén, amikor mondjuk mellettünk mozok vagy 4 másik szerelvény akkor mennyi a MINIMUM FPS érték, tehát mennyire akad! Nemsokára szeretnék gépet venni, ezért kérdezem! De ha valaki tud ennél olcsóbb és egyszerûbb megoldást, persze csak a kifagyások ellen azt hallgatom! A regényemért pedig bocsánat!
Ulvar
Sziasztok!

Van egy problémám.

Ezt a vonatot irányítom:

Feladat adott, nem is lenne gond, igen ám, de amikor Szolnokra mennék be (kb. 1 km-re vagyok, vagy már a pályaudvar bejáratnál) egyszerûen kifagy a játék, kidob asztalra. Nem tudom miért, valami hiányozna-e neki...fingom sincs. Igaz menet közben kiírt olyan hibákat, amik hangfájlok hiányára utalnak (intercity is volt köztük, de konkrétan 3 hiba jön fel). Nem tudom hogy ez, vagy valami más befolyásolja a kiakadást. Gondolok itt másra, hogy Szolnokon jön be a képen már olvasható feladat rész, miszerint 4 kocsit át kell soroznom egy másik vonathoz, majd vissza a sajátomhoz.

Valami megoldást erre tud valaki? Megköszönném, mert így 3 óra vonatozásom ment el, mert már kétszer próbáltam ezt a feladatot megcsinálni.

Elõre is köszönöm!

Köszönöm, most már mûködik! 😊
Ulvar
Nagyon szépen köszönöm!!!

kisPesti
Metropol EN pack (javított link)

Elvileg változtatott, javított a pack-on ezért újra fel lett töltve.

Ulvar
De erre nekem azt írja hogy nem regisztrált oldal, és nem tudok letölteni, én is ezt néztem elõször.

kisPesti
Ulvar
Sziasztok!

A metropol activitynek a jármûvei kellenének. Rengeteg feladat van az Alföld 5ben amit nem tudok megcsinálni nélkülük, ahol meg a letöltési link van egy hibás oldalra visz át. Esetleg máshonnan lelehetne szedni?

418,5 MB a fájl, ennyit tudok.

Köszönöm
Üdv.

nyomd meg az éberségi gombot (azt hiszem az í vagy az y gomb)

kisPesti
Felengedted? (P)

Olyankor mi a teendõ, amikor a legtöbb villanymozdony (fõként magyarok) azért nem tudnak elindulni mert vmiért nem érm érzékel hogy fent vannak az áramszedõk.. nemtom találkozott e már valaki hasonlóval..zékeli
kisPesti
Csõ.

Hát ez egy elég nehéz ügy. Próbáld a tanksapkát és a "töltõpisztolyt" egy vonalba hozni. Ezek után F9, katt a mozdonyra, majd nyomd meg az 5-ös billenytyût (a betûk fölöttit). Ha nem indul el a tankolás amit hallasz és láthatsz is kiírva akkor óvatosan mozgasd a mozdonyt addig, amég nem találod meg azt a pontot ahól tölt.

SZIASZTOK TUDNA VALAKI SEGÍTENI ALFÖD5 VAN NEKEM ÉS NEM TUDOM FEL TANKOLNI A DIESEL MOZDONYOKAT MIT TEGYEK HA TUD VALAKI SEGÍTENI ÍRJA MEG IDE VAGY A [email protected] CÍMRE KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET ELÕRE IS
tmartin
Szép napot!
Hát sajnos így nem igazán foglalkozom a honlappal hiszen nem fogunk tudni rárakni dolgokat. Eddig egy activity érkezett és ezzel nem megyünk szinte semmire. Hírek nem igazán vannak ezért nem hiszem, hogy lesz honlap, sajnálom.

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

kisPesti
Köszönöm szépen.

Én külön programon futtatom amit egy ingyenes regisztráció után letölthetsz innen. Amúgy a 2-es metró oldala.

wollnerd
Ez nagyon tetszik!
Honnan is lehet magát a vonatot is letölteni ami elfogadja a hangokat is a játék alatt?

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

flirt hangok
letöltése pl downloadhelperrel firefox alatt érhetõ el.
kisPesti
Sziasztok!
Honnan lehet letölteni Flirt-hez utastályékoztató hangokat? Lenne egy külön programom (dbpm2 bemondó) ami futna a TS alatt, csak nincsenek meg a hangok.