Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

allock: lehet,hogy olvashatatlan,de ha többször kérsz új szavakat elõbb utóbb sikerülni fog.Nekem is így jött össze egy teljesen új emaillel. Közben én is gyanúsított lettem,de megérte egy kicsit variálni a dolgokat 😊
Viszont a mentalitást azt nem értem,ha valami nem megy rögtön az illegális utat kell választani? Valami Help gondolom van az oldalon.
allock
Akkor cseréld át azt a szar captchát regisztrációnál valami olvashatóbbra, mert olvashatatlan.

#hhwnd

Nem járolunk hozzá. Ha fos akkor lehet jobbat csinálni. Ha nem jó a mail címed és nem igazolod vissza ha küld linket vessél magadra.

allock
Üdv.
Valaki feltöltené ezt a V43-2248 valami tárhelyre ideiglenesen? Lehetõleg ne skydrivera.
Vagy mstshungaryról belinkelné a direkt letöltõ linket? Regisztrációnál a nyamvadt captcha folyton hibádzik, mikor meg beírom jól már spammernek néz. Ilyen fst még nem láttam. Kösz elõre is. <#email>

#hhwnd

spyy55
Azt írtad, hogy lehet állítani AI sebességét, de hogy hogyan, azt nem...
Püspökladányon állok (2.vágány): kezdés 18:04-kor. Indulás 18:10-kor. Beállítottam egy IC szerelvényt, ami Nyíregyháza felõl jön Szolnok irányába, ami 18:04-kor jelenik meg az állomástól nem messze. A menetrend szerkesztõben beállítottam, hogy mikor érjen Püspökladányra (5. vágány) és mikor induljon el, azonban 20-30 km/h-val totyog befelé és kb. 18:10-11 -re ér be. A Vmax-okat nem bántottam (ami egyébként km/h-ban, vagy milyen mértékegységben szerepel???). Ezt hogy kellene megoldani?

Azt is le írtam neked. A sebességet.

spyy55
A K.Marci menetrendszerkesztõben a Vmax érték mit állít? Súgóban nincs erre semmi 😞

spyy55
Nekem az legBESTebb pálya az ALFÖLD! Ákos nagyon ügyes! Örülök, hogy van egy REÁLIS MAGYAR pálya, ami tényleg élethû, növekszik és szépen fejlõdik! Csak így tovább...

Most épp azon vagyok, hogy a 6418 személyvonatnál Sápon van egy keresztezés. Az én szerelvényem 18:27-re ér be és várja a szembõl érkezõ IC-t. Na ez a gyenge pontja (azt hiszem) az egésznek, hogy várakozom és a szembe jövõ AI is beragad miattam. Azt szeretném elérni, hogy 18:32-kor száguldjon el az AI, mert nekem 18:33-kor kell(ene) indulnom. Teszt....

Ha már várakozás: ötletek vannak arra, hogy lehet megoldani egy keresztet, vagy elõzést (engem elõznének) OR-ben?

Nagyon szívesen segítek neked technikai szempontból tesztelni az OR-t, sajnos pálya/actszerkesztéssel kapcsolatosan nincs tapasztalatom.
Egyébként ezt az OR-t én is az Alfölddel tesztelgetem, illetve még a ProTrain néhány kiadásával.
spyy55
Buke & Gmilan!
Köszönöm a válaszokat, sok új info és fejlesztés született egy év elteltével 😊 aminek kimondottan örülök. Ezt az új menetrendszerkesztõt mától kóstolgatni fogom, mert ez még új számomra. Egy egyszerû 6418 (Püspökladány - Biharkeresztes) activityvel tesztelni fogok ezt-azt. Remélem számíthatok a segítségetekre továbbra is 😊

Szia!
Igen, én is ezt ajánlottam, csak az általam leírt módon nem kell manuálisan letölteni és felülírni mindent, hanem a frissítõ elvégzi a szükséges lépéseket. 😊
2-3 hónapja, amikor ráakadtam erre a bétára, csak ezt használom, az "éles" OR-t nem is tudom, mióta nem indítottam el, mert ezekkel a bétákkal problémám még nem volt. A fejlesztés jelenlegi fázisát a https://launchpad.net/or/trunk oldalon tudod nyomon követni, itt lehet hibákat, észrevételeket is bejelenteni. Eszerint a fejlesztési oldal szerint az 1.0-s verzió már teljes értékûen támogatni fogja az MSTS minden funkcióját, valószínûleg az AI rendes mûködését és az utasok számától függõ várakozást is megvalósítják.
Egyébként az actkészítéssel kapcsolatban, állításuk alapján a 4.0-s verzió már saját pályaszerkesztõt is fog kapni, tehát szvsz igyekeznek teljesen függetlenedni az MSTS-tõl.
Persze, lehtséges, hogy valami nem mûködik a bétában, mostanában a füstöléssel kísérletezgetnek, de általában 24 órán belül orvosolják a hibát.
spyy55: Szia!

"Egy szembe jövõ AI vonat egyik vagonjának a textúráját nem tudta betölteni"

**Ez a probléma már a múlté. Marci fórumon OR általános topic 59 oldalától leírva,ha 32 bites OP.-ed van akkor is rendben egy kis szerkesztéssel,ott van az én példám😊😊 is.

"nem mindegyik fut "teljes" gyorsasággal (teljesítmény 100-ra állítva AE-ban) az adott szakasz beállításaihoz.
Valamelyik gyors, valamelyik 20-30 km/h-val "robog".

**AE-t itt a teljesítménynél felejtsd el.Több oka is lehet: forgalom alakulása, Ts-hez gyártott act esetén
túlzottan sok waiting point,az OR által olvasott sebesség érték ténylegesen kicsi.Ezt lehet álíltani a
Kmarci-féle Menetrend szerkesztõben.

"A várakozási pontok sem mûködnek még megfelelõen, néhol egyáltalán nem veszi észre az AI, valahol meg pl. 20 másodperc helyett "örökké" álldogálna (teszteltem a béta OR-al)."

**Általános elfogadott vélemény,hogy ne legyen várakozási pont az actban OR esetén. Én azt tapasztaltam,hogy kivételesen egy-egy lerakott várakozási pont még nem zavarja meg az AI-k mozgását és teszteléssel eldönthetõ hosszútávra is,hogy bírja-e vagy sem.Nálam forgalom alakítási szempontból be kellett raknom 1-2 actba és mûködött. Marci fórumban leírtam szeptember környékén. A lényege az egésznek,hogy nem elég bizonyos(összetettebb) forgalmi sorrendnél az OR által adott (szvsz!!) két lehetõség,

1.a menetrendtõl való eltérés összehasonlítása.
2.a következõ állomáson kitérõzik-e? Melyiken kitérõzik? 1.vágány 2.vágány stb.

Ha beteszel egy waiting point-ot,akkor azzal a vonattal nem számol a várakozás idejére,azaz befolyásolni tudod a berkezõ-kijáró vonatok pontos,menetrendbõl másolt sorrendjét,érk.-ind.helyét.A vezetett vonatnál is lehet.
Igy már tényleg a valós forgalmat tudja produkálni az OR ! §Köszönet§
Leteszteltem a 2012-es évi, 150-es vonal elõvárosi szakaszánál.Teljes menetrendi forgalom tehervonatokkal
együtt.

"A peronoknál lévõ utasszámok beállításával lehetséges a fel-le szállás ideje, azonban még ebben a verzióban mindenhol 1 perc az idõ. Remélem hamar kész lesz ez a probléma, mert fõleg az AI vonatokat ezek alapján várakoztatom az állomásokon."

**Nincs ilyen probléma,( milyen 1 perc?) a megállási idõt add meg, reális lesz a várakozás.Ha jól emlékszem a
teher vágánynál is számol ??

***Igen a béták néha látszatra mintha instabilabbá válnának,de folyamatosan fejlesztik.
Nálam most az árnyék okoz 15-20 FPS visszaesést és a terheltebb Alföld 6.4 területeken kifejezetten emiatt vág le.
Elvileg árnyék nélkül,borongós idõben nagyon nagy az FPS 50-60-80, 1200m esetén.
spyy55
Üdv!
Egy segítõtársam EZT az oldalt ajánlotta, ahol fent van mindig a legújabb béta tesztverzió. Remélem ez pont az, amit te is ajánlasz.

Egyébként egy év TS + OR kihagyás után teszteltem tegnap (legfrissebb OR bétával) egy 2513 személyvonatot Cegléd - Bp.-ig, amit én készítettem. Az elsõ benyomásom az, hogy fantasztikusan szépen fut a program, a TS szinte egy új, szebb sim lett. Régebben a sima TS motorjával már rég kilépett volna fagyással (pedig nem a gépemtõl függ, mert más erõt igénylõ játék szépen fut rajta), vagy üzenet nélkül, de most egyszer tréfált meg Zugló elõtt, amikor kb. 10 másodpercig beállt a menet (gondolkodás miatt), aztán mikor már azt hittem volna, hogy FAGYÁS, akkor tovább indult. Egy szembe jövõ AI vonat egyik vagonjának a textúráját nem tudta betölteni, gondolom azért gondolkodott annyit.
Különösen tetszik az, hogy mentés után minden kameraállás, kapcsoló ugyanúgy töltõdik be, ahogy azt hagytam. Ez sok szempontból is elõnyös. Fõleg, hogy Activity után ha gondolom, folytathatom a vonatozást (pl. a mozdony lekapcsolását, majd fûtõházba állását, stb.).
Az AI vonatokat még csiszolni kell, mert észrevételeim alapján nem mindegyik fut "teljes" gyorsasággal (teljesítmény 100-ra állítva AE-ban) az adott szakasz beállításaihoz. Valamelyik gyors, valamelyik 20-30 km/h-val "robog". A várakozási pontok sem mûködnek még megfelelõen, néhol egyáltalán nem veszi észre az AI, valahol meg pl. 20 másodperc helyett "örökké" álldogálna (teszteltem a béta OR-al).
A peronoknál lévõ utasszámok beállításával lehetséges a fel-le szállás ideje, azonban még ebben a verzióban mindenhol 1 perc az idõ. Remélem hamar kész lesz ez a probléma, mert fõleg az AI vonatokat ezek alapján várakoztatom az állomásokon.
A bétában meg eltûnt a köd beállítási lehetõsége (ctrl+Ó, ctrl+Ü).

Összességében már nem hinném, hogy sima TS-hez készítek több Actot, csakis OR-hez.
Egyébként a béta verziókban lehetséges az, hogy valami nem mûködik a hivatalos oldalon fent lévõ (V0.9) verzióhoz képest, azonban +lehetõségek vannak benne?
Ha jól értem te próbálgatod a legújabb bétát + a hivatalos oldalon lévõ verziókat együtt?

Köszönöm a segítséged! <#worship>

Szia!

Én az OR-nek mindig az aktuális bétáját szedem le, így minden frissítést azonnal "kézhez kapok". Ehhez elõször egy programot kell letölteni, a TortoiseSVN-t, innen, majd létrehozni egy mappát az OR bétájának (nálam ez orsvn). Erre jobb gombbal klikkelve feljön a menübe illesztve egy olyan pont, hogy "SVN checkout", ha erre kattintasz, feljön egy ablak, hogy honnan szeretnéd letölteni a bétát. Az "URL of repository" (felsõ) mezõbe írd be a http://svn.uktrainsim.com/svn/openrails/trunk címet, alul a "checkout repository" maradjon a kiválasztott mappád, a többit hagyd ahogy van, majd kattints az OK gombra! Ekkor elkezdi letölteni az OR aktuális állapotban lévõ bétáját, majd ha végzett, a mappán belüli "Program" mappában lesz az Openrails.exe ami a legfrissebb verziót futtatja.
Mivel általában 1-2 naponta patchelgetik a programot, ajánlott a mappán jobb gombbal néha kiválasztani az "SVN update" menüt, ami frissíti az aktuális verzióra a mappát.
Mivel ezek nem végleges verziók, ajánlott a hivatalos oldalról letölteni az OR-t egy másik mappába, valamint nem biztos, hogy úgy futnak mint egy végleges verziónak kellene, de véleményem szerint tesztelni megfelelõ.
Ha valami nem érthetõ, szívesen segítek még <#vigyor3>
spyy55
Sziasztok!
Nemrég visszatértem az MSTS-hez, és nagy reményekkel azonnal az OpenRails honlapját kerestem fel, hogy hol tartanak a fejlesztõk (V0.9). Nyomban ki is próbáltam és friss TS + programok csiszolgatása után elkezdtem egy könnyû Activityt készíteni, hogy hogyan mûködik az OR, azonban még mindig akadályokba ütköztem (pl. a várakozási pontoknál az AI vonatok "örökké"állnak). Mivel a külföldi fórumokon szinte képtelenség kiigazodni, nálatok érdeklõdnék pár funkció mûködésérõl OR-ban.

Fõleg az Activityk elkészítése miatt érdekelnek a következõk, hogy mûködnek-e OP-ban:
1 - várakozási pont elhelyezése és annak idejének beállítása
2 - sebességkorlátozások bizonyos szakaszokon AI vonatoknak (AE-ben ezt piros vonallal+zászlóval jelzik)
3 - a peronokon várakozó utasok mennyiségének megadása (ezzel beállítható pl. az AI vonatok várakozása az állomásokon)
4 - fordítópontok mûködése
5 - Loose Consist elhelyezése még OR-nak is "fáj"?
6 - Nagy poligonszámú (részletességû) AI vonatokat még OR-ban sem ajánlott rakni?
(az 5 & 6 pontokkal kipróbálva valamiért kifagy az OR)

Hirtelen most ennyi jutott eszembe, ami talán fontos lehet Actok készítésénél.
Esetleg tudtok ajánlani egy oldalt, ahol MAGYARUL vesézik ki az OR-t, hogy épp hol is tart?
Segítségeteket elõre köszönöm!

spyy55
Köszi, de megoldottam egy másik email címmel, remélem többet nem kell azt használnom...

Egy év kihagyás után próbálom behozni a lemaradást: úgy döntöttem elõveszem újra az MSTS-t. Tudtok esetleg egy oldalt (fórum esetleg), ahol az Open Rails-ot MAGYARUL követik nyomon a MAGYAR pályákhoz mérten? Vagyis arra gondolok, hogy pl. a MAGYAR jelzõk már mûködnek-e V0.9-ben (és még mit fejlesztgettek a OR-nél?). Társalognak valahol ezekrõl??? DE MAGYARUL!!! 😊

V43 1105
Ha van facebookod ott elérhetõ, de ha leírod privátban a problémád, felhasználónév, email akkor eljuttatom neki szívesen.

Más: nincs valakinek pár Nohabja? 😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

spyy55
Üdv!
Regisztráltam (vagyis szerettem volna) az MSTS HUNGARY oldalra. Mikor az aktiváló linkre kellett volna kattintanom, a link a gmail SPAM mappájában volt, amit (megszokásból automatikusan) töröltem. Az oldalon Josh23 a házigazda (ha jól látom), de sehol egy email cím, vagy bármi, amin írhatnék neki, hogy mi a teendõ ilyenkor. A regisztrált email címet szeretném megtartani, mert más nincs... Ötlet?

BÚÉK!
Valósághû pályaalap készítéséhez szükségem lenne a jelenleg használatos DEMEX, MicroDem-, és egyéb ehhez hozzátartozó programokra - eddig semmilyen keresési opcióval nem sikerült rátalálnom...

Magyarország fantáziapálya: http://www.dflash.atw.hu/ -ról tölthetõ (reg.kell!)

sziasztok amagyarország pályát honét lehet letölteni
Hello!
Segítséget kérek miért nem fut rendesen az MSTS az új laptopomon. A régi fatengelyes lábbalhajtoson gond nélkül megy. Az újon 64 bites Windows 8.1 van. Rendesen feltelepül,de az inditó képernyõ utáni kezdõlapon ahol a pályát kell kiválasztani villogva betükarakterek jelennek meg. Ha sikerül kijelölni egy activitit az is megjelenik, de a betükarakterek villogása nem szünik meg. Érekes,hogy a jóval újabb RailWorks gond nélkül mûködik. Az asztali gépemen 32 bites Windows 7 van azon is probléma nélkül fut.
Elõre is köszönöm.
Hello!
Van egy problémám és nem jutok ötröl a hatra. Milehet az oka hogy az MSTS Windows 8 alatt nem mûködik rendesen. Minden más játék mûködik rajta csak ez nem. Tulajdonképpen elindul, de a képernyõ teljes felületén villogva karakterek ugrálnak fel. Ez egy új laptop. Van egy ezeréves is amin XP van és arra rendesen fel lehet tenni és mûködk is. Az aztali gépen WINDOWS 7 van azon is megy rendesen. Egy valamire gondolok, hogy a Win 8 64 bites, a Win 7 pedig 32. Egyébként telepítéskor ezek a játékok egy 32 bites Program Files könyvtárba vanak települve.Ha valakinek van ötlete, várom válaszát
Köszönöm. <#worship>

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hol találok olyan oldalt ahol a bombardier és az összes villagy valamint dízel mozdonyt letudnám tölteni? Mert hiába van meg az alapjáték ha ezek az achtu csomagok hiányoznak, meg a consist pack csomag. 😞 Sajnos a jadro oldal már nem mûködik.

Köszönöm, ha tudtok segíteni.

V43 1105
Sziasztok..

Taurusokat hol találok ? :-)

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Sok szerzõje van annak a csomagnak és õk már nem foglalkoznak MSTS-el tehát így szerzõi engedély kell a feltöltéshez. Még akkor is ha nem elérhetõek. Én kértem annó engedélyt meg sem kaptam mivel minden festésnek és modellnek más volt a szerzõje õk meg ilyenekre engedélít sajnos nem adnak.

kõszi csak kõzbe lelett tõrõlve😊
wollnerd
Ácsi-ácsi.. Hogy érted hogy sehova nem lehet feltölteni ? Szerzõi...?
Ki a pontos készítõje a actcu-nak? jadro.yofej oldal már megszûnt tudtommal...

E szempontból a fájl ZÁROLVA lett!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

wollnerd
MSTS ActHU csomagok
Az összes létezõ csomag be van csomagolva egy RAR fájlba!
Letöltés (MEGA)

(tmartin berakhatná a bannerba hogy bemaradjon. 😊)

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

wollnerd
Nekem megvan. Feldobom a MEGA-ra.

kár akkor ennek annyi
Helló!

Azokat már sehonnan nem tudod letölteni. Max el tudod kérni olyantól akinek meg van. Mivel az acthus csomagokat sehova sem lehet feltölteni.

Sziasztok.Az ActHU csomagokat honnan lehet letõlteni?Minden találat a jadro.yofej.re vissz
krisztian1329:

Szia!
Kell hozzá a TS, onnan olvas mindent. A két programot ne felejtsd feltenni,amit az oldalon leír (XNA és NET framework). A hivatalos oldalról letöltöd az OR v.0.9-et és kibontott valahová és elíndítod az openrails.exe fájlt. A felugró ablaktól kezdve már egyértelmû a futtatás...Egyébként a legtöbb részletet az OR-rel kapcsolatban a marci fórumon találsz. Érdemes belelolvasni, ha érdekelni fog a téma.
Remélem tudtam segíteni valamennyire. üdv. buke.
UI.: A 2. kérdésedre nehéz a válasz, valami hiányzik a kiegek közül,vagy rossz a telepítés. Több infóval sem biztos,hogy ki lehet így a távolból találni a fagyást. Ha most kezdted az egész dolgot akkor még nehezebb,de ha kitartásod van és mellé némi idõd kizárásos alapon a legtöbb ilyen gondot ki lehet szûrni. Legalábbis én annak idején az aktív érdeklõdésem okán leküzdöttem az ilyen fagyásokat stb.
Open Rails-t hogy kell használni?
Van még egy hiba a feladatoknál ha megnyitom a pályaablakot lefagy miért?
wollnerd
Openrails-sal...

Hogy tudok full hd-ban játszani?
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem rég leszedtem az OpenRailst az msts nálam rendesen mûködik csak néha akadozik egy kicsit ha nagyon gyorsan megyek, de az Openrailsban elég nagy az árnyékolás a szerelvény egyik oldala tiszta fekete nem tudom hogy kell ki kapcsolni, meg nagyon akadozik játék. Valaki esetleg tudna valamit segíteni vagy valami feltelepítõ leírást magyarosítást vagy ilyesmi?
A válaszokat elõre is köszönöm,
Minden jót Kívánok!
Már az elmentett activity betöltése is problémát okoz..
Sziasztok!

Nem tudná valaki megmondani, hogy miért fagy ki az MSTS activity alatt? Jelen esetben a Bereg IC-nél és máskor sose fagyott ki..
Nagy köszönet az oldalért, már szerintem sokan várták! 😊
Ez már nem hdmsts oldal egyébként.

Újra megnyilt a hdmsts: http://mstshungary.hu/
Fedon
Svetozor bocsánat a késõi válaszért, privi ment.

De jó elkommunikálgatunk itt...tisztára mint a politikusok...
Nem mondok semmit a nyitásról.

Hello!
Joco22, még mindig nem lehet tudni valamit a nyitásról? Szeptemberig ki lesz nyitva?
Köszi a válasz!
Értem, köszi.
Nem tudjuk mikor nyitjuk meg.