7098
  • Bagaméry
    Frissítettem a Flash playert a 10.3-ra, de a banner így sem jelenik meg Ie8, Ie9-ben. Firefoxban, Google cromeban a frissítés eredményes volt....
  • M41 2143
    Sziasztok!
    Újabb mozdonnyal szolgálhatok nektek! Mivel már kezditek lassan unni a V43-as mozdonyokat ezért szeretnék egy másik fajta géppel szolgálni ez pedig nem más, mint a Gysev 1047 504-4. Azért nem fogunk elszakadni a Gysev gépektől. :) Engedélyt adta: Zsoltee
    http://img1.indafoto.hu/3/5/128005_0bad88f8faf04c2aac9abb9bab5d406b/13253469_4fcaf92e18eafb4674e95927869258f9_m.jpg
    Innen lehet tölteni: www.mstsoldal.atw.hu
    Jó vonatozást kívánok!
    ÜDV: M41 2143
  • Bagaméry
    Mi az oka, hogy az utóbbi időben Ie8, Ie9 -ben a legfelső - áttűnéses - kép nem jelenik meg? csak a bal felső sarokban egy piros x látható?.... korábban ezt a jelenséget nem tapasztaltam.
  • M41 2143
    Az olvasottak alapján jól kiteregettetek minden rossz tulajdonságát az mstsn-ek.  De a jó dolgokról sem feledkeztetek, meg amit jól tesztek.
    Valaki írta, hogy nem lehetne e letölteni a járműveket egy az egybe és, hogy fogjanak össze a készítők és tegyék fel egy oldalra, ami nem szűnne meg. Ezzel most 2 kivetni való van! Az egyik az a készítők beleegyezése a másik az már komolyabb témakörbe tartozik. Egyrészt ezeket mi ingyen kapjuk, tehát nem kell semmit sem fizetni érte. Na, már most kellene, egy olyan oldal ahol legalább 100 GB tárhely van, és ez ne legyen fizetős, mert akkor máris a készítők fizetnek és mi meg ingyen letöltjük, de közbe mi nem adunk semmi készpénzt érte tehát itt már ki bukik a dolog. Ehhez ennyit fűznék csak hozzá.
    Még az actok terén is volt valami beszélgetés is. Ehhez is lenne egy két szavam. Mint tudjuk, ehhez érteni kell, hogy actokat lehessen gyártani nagyüzembe. Hiába van neki más mappája, mint nekünk egy átírással már orvosoljuk is a hibát tehát most az a 2-3 perc az már ne legyen meg terhelő számotokra. Az más tésztába tartozik, ha kifagy, a játék sajna gyakran kell menteni és ezzel nem nagyon lehet kezdeni semmit sem. Az Act készítők elég sok munkát adnak bele nem, hogy, még akik modelleket és átfestéseket gyártanak. Sok és idő igényes munka amit ts-hez kapunk ingyen.
    Becsüljük, meg amink van és hagyjuk a siránkozást, mert nem juttok előre semmivel sem.
    Lényeg az, hogy érteni kell a TS alap működéséhez mit hova kell tenni, de ebbe bele, lehet tanulni könnyedén. Elég lenne már az is, ha elolvassátok az msts-hez tartozó leírásokat, és aki írta is a saját kárán tanulná, meg mit hogyan kellene csinálni.
    Ehhez már van egy korszerűbb verzió is, amit még nagyon anno kezdtem el egy barátom (nem kérésre csak késztetést éreztem rá) részére, aki az óta már tudja mit hova kell tenni és régen már publikáltam is, holott nem vettem célba ezt. Nem volt szándékomban publikálni amilyen hirtelen ötletem támadt, hogy ki kéne adni és ki is adtam. Igaz akkor még nem volt oldalam és egyedül is csináltam így Data.hu-ra tettem ki, amíg nem csináltam honlapot neki. Utána egy segítő társra találtam, aki elég sokat segített mit kéne bele tenni, ami még hiányzik, de a végére már sajna ő is elérhetetlen lett. Azt hiszem, hogy most ahogy elnéztem ezt az eltelt 1 évet a legelején felkapott lett, de most már inkább azon töröm a fejem, hogy miért is készítettem el és miért szenvedtem vele annyi időt, amikor jobb dolgom is lehetett volna. De ezek után hiába mondtam el egyes embereknek olvasd el azt a részét és akkor meg találod rá a választ, de hát nem nézte meg inkább a választ várta. Ezért gondolkodtam el annyiszor, hogy megérte-e annyit dolgozni rajta. De most már kár is rágódni rajta. (Ami volt elmúlt ezzel együtt kell élni). Gondolom, akit érdekelt az tudja, hogy a mostani V2.4-es leírásról van szó. (Akkor még V1.2 volt). 3-szor csináltam oldalt és az utolsó a végleges formája az oldalnak, amit nagy nehezen, de sikerült létre is hozni. 
    Ennyi lenne.
    Elnézést a kisregényért, de legalább kiadtam magamból. 
    Szép estét és eseménymentes szolgálatot kívánok!
  • kokos
    Nos jó kis csapat alakúlt itt ki mostanában...!
    Viszont leírhatom,hogy kb 1 hetes szenvedéssel elértem azt,hogy az Alföld 4,Dél dunántul 2 Jászkisér- Nagybereg,Tiszántúl,Balaton dél 4.0 pályákon játszva már csak 1 db hiba keletkezik betöltésnél....hurrá!!!!

90%-ban működnek a feladatok is dehát úgy nem lehet ám játszani,hogy a balkezem az A-D gombokon a jobb kezem a É-Á gombokon és éppen megyek Kelebiából-Nyugati-ig.Közben az asszony felébreszt hajnali 3-kor fejem hátraletyenve és mondja ,hogy "te mi van veled áll a vonat a mezőn,most már jó lenne ha az ágyban lennél"....jah hu bakker.De ezt megoldom valahogy.Hy!
  • Tommacska
    Csak itt vagyok megint ilyenkor éjnek évadján. Éjszakai bagoly vagyok nem tudok aludni! Így hát vasút! Végigolvastam kokos írását ismét és néhány gondolat még eszembe jutott.
    Mint elmondta ő is régi motoros már, hát én sem mondom magamat kezdőnek!
    A játékról: Többen is felvetettétek, hogy az alapjáték 2CD-s. Hát nem tudom... Az enyém 1 DVD-s A tökéletes eredeti nekem nincs meg, viszont az egyik barátomnak megvan (meg volt) és annó én róla másoltam át egy az egyben. Emlékeim szerint az övé origy csomagolású volt. Na mindegy, erről ennyit....
    A pályákról: hát van szép számmal igaz, de van egy favoritom: Az alföld. Az alapjátékra való telepítésnél ez az egy amit egyenesen a TS be rakok. Innentől az összes egyéb pályát az asztalra irányítom. Hogy miért, félek a fájl felülírásoktól. Az én meglátásom szerint ez egyben tönkreteheti az összes pályát. Például majdnem mindegyik pálya rak bőven a GLOBAL könyvtárba dolgokat. Halvány fingom nincs mi az a hunbuffer, meg egyéb káromkodások, de abban biztos vagyok, hogy jórészt felülírásra kerülne az Alföldé amiben megbízok. Total Commanderrel való behelyezésnél, ha megkérdezi, hogy "felülírja" én a nemre nyomok. A ROUTES mappában mindig csak az a pálya van, amelyikkel játszom, a többi a ROUTES2 ben van. Az Alföld6 alapfeladatok néhány kivételtől eltekintve actHU-s járműveket használnak! Megfelelő sorrendű telepítésnél mind a pálya mind a feladatok HIBÁTLANUL végig kell, hogy fussanak. Nincs mese.
    A feladatokról: Igazság szerint, (bár az alább leírtakból ez nem jön le) eddig kb.: nyolc saját activitit próbáltam szerkeszteni, ezidáig a mai szent napig sikertelenül. Eddig úton útfélen, itt-ott-amott ahol épp gondolta kifagyott. Igaz én az elejétől kezdve bonyolultakat találtam ki, mert az alapok túl egyszerűek már. Igaz, mondjuk úgy, hogy azok csak a pályát bemutató feladatok. Bár milyen jó, hogy vannak. Némelyik pályaépítő még azt sem teszi meg, hogy egy útvonalat csinál, hogy egyáltalán a hozzá nem túlságosan értő egyén is ki tudja próbálni.
    """Ha van egy kis tologatás akkor kifagy""" Több letöltött feladat nálam is kifagyott. A következőt vettem észre. Feltettem egy olyan act-ot amit biztosan tudok hogy Szolnokon kifagyott úgy ahogy a sajátjaim. Vajon miért! Ez is a bonyolultak közé tartozott volna. Mozdonycsere, szerelvény összeállítás -> fordító pont hegyek. Ezt megnyitottam az editorral és kiszámíttattam vele az időket. Hogy miért pont ezt, mert arra emlékszem, hogy a sajátjaim közül egyiket sem bírta kiszámítani valami miatt. Már a menetrend editor is kifagyott, egyértelműen ott a Szolnoki fordítópontnál ahol a játékban is. Ebből az a tapasztalatom, hogy nagyon nem mindegy, hogy hova tesszük azt a bizonyos fordítópontot. A váltókörzeten túl vagy azon belülre a főjelző elé, mögé és mégis MENNYIVEL? Akár csak egy milliméternyit rakjuk odébb máris lehet, hogy megy is a dolog. Régebben azon hiedelemben éltem, ha egy bizonyos vonalszakaszon többször is áthúzzuk azt a bizonyos zöld vonalat, akkor az máris hibás path-ot fog eredményezni. Tévedtem, simán olvassa azt is a program. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden olyan activiti amely sok fordítópontot tartalmaz, illetve amelynél nem lehet kiszámítani a menetrendet az valószínűleg ki fog fagyni, ez nem feltétlen igaz, lehet annak ezer más oka is. Túl sok mozgó szerelvény Szolnok állomás kellős közepén, vagy például az egyik emlékezetes számomra: valamelyik act kért egy bizonyos vagont, hogy melyiket azt nem taglalnám. Nagy nehezen felkutattam és betettem a JÁTÁK ÁLTAL kért mappába. A feladatban érkezik felém a nemzetközi gyorsvonat láttam messziről, de ahogy kb 500 méter volt már csupán csak a távolság, minden előzetes hibaküldés nélkül kifagyott. Miért? Ha (állítólag) a játék a pálya betöltése előtt MINDENT ellenőriz. Na akkor Editor... -> ... Nem jelez hibát... -> ...Akkor jöhet a ConBuilder, ő sem jelez hibát, semmi nem jelez hibát. Az összes hajszálam megőszült, de azon a ponton, ugyanott mindig kifagyott. Mondom ez lehetetlen, nincs magyarázat! Legutolsó kétségbeesésembe az összes .con fájlt végignéztem. Lőn világosság, annak ellenére, hogy biztosan helyén van a vagon, minden hibátlan, a vagon helyén szép fekete négyzet volt. Na ez mi. Ezt a jelenséget hosszú ideig homály fedte. Ma már valószínűsíteni tudom, hogy a shape hivatkozás el volt gépelve. Kicseréltem egy másik vagonra és tökéletesen végigment a feladat. Egyébként ez volt eddigi leghosszabb utam. Valami 770Km és 12óra.
    De végre meg lett a gyümölcse a dolognak. Mind a saját mind a letöltött activiti hibátlan. A sajátomon még egy kicsit finomítgatok aztán feldobom valahová nektek is.

F4-től vagy F9-től nekem még soha nem fagyott ki. Erre nem tudok válaszolni.
    """Gondol egyet tesz bele valami bzmot-féleséget ami az acthu csomagból hiányzik és már bebaszott!""" Én nem tudok olyan H-Startos személyről amit az acthu_szemely-be kellene rakni, sem Bz motorvonatról amit az acthu motor mappába kellene helyezni. A Bz-ket a H-Start_Bzmot mappába kell tenni. Nagy valószínűséggel ezt egyszerűen elfelejtette az act készítője és csak linkelt egyet. Nagy hiba! Viszont van asszem olyan taurus amit az acthu-villany-ba kell húzni.
    Olvass el.txt Kb 30 db V43- ast kér az act. Csak annyi volt odaírva, hogy HDMSTS oldal. Hát ez kevés mert legalább 10 nem is volt ott, azt pedig nem tudom elképzelni, hogy levesznek mozdonyokat arról az oldalról.
    Ezen most jelenleg 185 db V43-as van fenn. Ez szerintem több mint elég. Lehetőleg válasszunk ezek közül.
    Kis és nagy betűk: Lehet, hogy most nagy hülyeséget mondok, de én úgy tudom, hogy ez a program nem tesz különbséget. Tehát ha a( CABVIEW ) mappa így van írva, vagy így ( cabview ) az mindegy. Így is megtalálja a kabintextúra helyét. Viszont hogy hová teszi a dolgokat a telepítő az már nagyon nem mindegy. Erre jó megoldás amit feljebb már leírtam. Mindent összefoglalva azt a globális trainset mappát a szakértő urak helyébe megcsinálnám, hogy tényleg, legalább ezek a hibajelenségek eltűnjenek. Az ez után készülő járműveket pedig patch útján kidobni. ... Engedélyt kell tőlük kérni, miért, már egyszer kiadták őket nem! Ahhoz a járművekhez úgyis az ő nevük fog fűződni!
    Ez a játék nem felnőtteknek hanem kb.10 éves gyereknek szól, hát én kíváncsi lennék ebből a kuszaságból mi jön le nekik.

Zárásként annyit: Rőfi Ákos kérte, hogy ha bármilyen orvosolható hibát tapasztalunk jelezzük neki és ha tudja javítja. Nos Biharkeresztes állomáson egyetlenegy csonka vágány van. (feladatban) erre sem ráhajtani, sem lehajtani róla nem lehet. Azonnal kifagyassza a játékot. Én nem tudom az ő elérhetőségét, aki tudja, kérem tegye meg!
  • Tommacska
    Kedves mindenki!

Yoda001:
    -Series2000, 310, 380 én sajnos nem tudok segíteni mert új ts telepítésnél az első, hogy az alap trainsetet törlöm, talán majd valaki más...

Nohab:
    -Bár pályát soha nem építettem, ha belegondolok határeset lehet.
    Ugyanis..., ha max látótávolságban gondolkodunk, az ugye 2000m ezt toldjuk meg még 500m-el az a biztos, akkor a kipufferelés (nem tudom máshogy mondani) és a bepufferelésre össz visz marad 5000m... lehet, hogy a két pályaudvar között NINCS ekkora távolság, hát nem tudom... Nagyon határeset lehet! Pesti vagyok de ezt még soha nem mértem le...

Bagaméry:
    -Én hallom de tudnék mit módosítani. Ezt a hangerő dolgot hol állítod be?
    PL.: HDMSTS: V43-1116_2011, 60 felett a fülkében a mozdony hangja szerintem túl hangos, viszont a váltókörzet és hát a vonat hangja túl halk. A MAV_Hangok/InterCity/DZUG140.sms féle vonathangál a vezetőfülkébe semmi nem hallatszik!
    - Dehát az úgy élmény... Ha menetrend szerint mész, mondjuk valós activitivel nem? És nem tudhatod, hogy mi történik előtted! Most olyanon kísérletezek, hogy gépcserénél nem én megyek egy másikért, hanem álljon rá inkább a kolega + hátulról egyidőben kapcsolnak az öt kocsihoz még vagy ötöt. Rafinált de megszerkeszthető!

Aztán nem oly rég ráérős kedvemben kitaláltam, hogy elszabadult, jól megrakott tehervagonokat elölről vagy hátulról befogni és lefékezni. Az Alföldön csak néhány helyen lehet, de lehet!

??? Ápropó nem tud esetleg valaki olyan kocsiról, ami a vágányhoz képest egy kicsit ferdén áll??? Tehát a teljes vagon textúrája nem a sínen van hanem azzal egy kicsit sréhen? Mondjuk ki kell kerülni egy kisiklott tehervonatot! Ötleteim lennének bőven, csak nem tudok sem pályát, sem vagonokat készíteni. ÁÁÁÁ

Sok ezer kilómétert mindenkinek!!!
  • Yoda001
    aki tudja, az kérem töltse fel nekem a Series2000, 310, 380 mappákat? köszönöm, ha valaki rászánja magát :)
  • Nohab
    Korai Alföldel nem játszottam, csak régen olvastam. Lehet azóta megváltozott bennem az emlék, de az biztos, hogy a TS nem bírja a nagyobb állomásokat ilyen kidolgozottság mellett. A vonal hossza nem probléma neki.

Egyik fórumon olvastam, hogy a Keleti és a Nyugati pályaudvar közelsége miatt egyszerre töltené be, így kiakasztaná a Ts-t.
  • Bagaméry
    Tommacska kiegészítéseként.....
    Nekem kb.2 Gb a TRAISET - de ebbe még a módosított korábbi verziós adatok is benne vannak (egyébként is néhány kedvenc vonaton kívül nem nagyon használok extra járműveket)
    Az is csökkenti vonataim számát, hogy általában a pályákat activity nélkül(!) telepítem (speciális módszerrel), mivel elegem volt, hogy a TRAINSET-ből éppen hiányzó járművekre vadásszak.... Ezzel együtt osztom azt a véleményt, hogy az activity készítői "tokkal vonóval" a consistok mellett a közlekedő járműparkkal együtt állítsák össze a feladatokat....
    Mivel nem nagyon szeretem a kötöttséget, ezért inkább free üzemmódban vonatozgatok - a feladatokat nem nagyon sikerült megkedvelnem....
    A spéci fájlokkal kapcsolatos véleményemet a Railsimulator kapcsán alakítottam ki....
    A HUNGARY LINE -ben a Szentgothárd-Záhony vonal talán mégsem olyan utópisztikus - hátha összeáll végül is a NAGY CSAPAT..... akik majd megmutatják a világnak a "magyar virtust" - esetleg pályázhatunk a "Világ legnagyobb MSTS pályája" címre is....
    Mióta a gépem teljesítménye engedi, azóta 1280x1024 felbontásban használom a MSTS-t (szuper) sőt az 1680x1050 felbontású 22" monitoron 1280x1024 "ablakban'(!) használom a TS-t, hogy ne torzuljanak a vonatok.....
    Az Alföld új hangjait (még) nem ismerem, de a saját izlésem szerint a pályák környezeti-hang .sms-eiben módosítani szoktam a "hallhatóság" beállításait - így az állomási hangosbeszélőt mind a mozdony vezetőfülkéjében-, mind a személykocsi utasfülkéjében hallom!....(az "eredeti" állapotban ezek a hangok csak külső kameraállásnál hallhatók (általában)....
  • Tommacska
    Aha valami lemaradt!

Valaki kérdezte, hogy lehet e olyan belső, "külső nézetet" kreálni ahol mondjuk egy ablakon kihajoló utas szem szemszögéből, vagy egy tehervagon egyik végén pl.: (tagds) a kocsirendező szemszögéből is meglehessen figyelni az eseményeket.
    Nos igen!
    http://www.vm15.hu/download.php?view.150
    A számunkra hasznos rész valahol a közepefele van! Nem bonyolult csak próbálkozni kell!
  • Tommacska
    Nos akkor Tommacska is hozzátenne még egy két dolgot!

Visszatérnék az előbb említett három videóra. Az én meglátásom szerint, az eső (persze V43 ason ülök) az egészen jónak tűnik, a fények (korom sötétség) egyenesen 0-ák , nekem legjobban a szerelvény imbolygása dőlése jön be, bár lehetne mit javítani rajta! Na ennyit ezekről.

Unikey: ,,de ha mindent megfelelően másolunk be" ... akkor működik minden activity, ez igaz is, de akkor egyugyanazon mozdony, vagon 888 különböző mappában lesz . AHA! akkor ezért van némelyikőtöknek 50GB-os trainset-e. Tényleg jó lenne egy globális gyűjteményt összehozni, igaz bizos, hogy az nagy tortúra lenne.

Bagaméry. "A fájlok nagy része egyszerűen SZÖVEGSZERKESZTŐVEL kezelhető - és nem kell hozzá speciális fájlszerkesztő-, fordító program mint a javaslatokban leírt tömörített fájlformátumú játékoknál"
    -Ebben nem értünk egyet, nem véletlenül mondtam a Doom3 féle .pk4 fájl. Ez sima Total Commanderrel megnyitható (próbáld ki) ...és már láthatnánk is 1db fájlban GLOBAL/SHAPES mappát, ami 8228 fájl áll és CSAK 34,7 MB.

Nohab: "Ki akarják tolni a TS korlátait. Pl.: ha minden igaz az Alföldbe is visszakerülhetne a Keleti."
    -Miért mikor volt benne? Szerintem ha Rőfi Ákos bele akarná építeni akkor benne lenne! Nem értem a korlátot? Az MSTS.ro oldalon megjelent egy új pálya ami (nem emlékszem pontosan) valami 3000Km, akkor miért nem lehetne benne a Keleti, vagy akár a Déli is.

Ismét Bagaméry: Hát ez nekem is eszembe jutott! Fokozzuk egy kicsit: Szombathelyről hosszabbítsunk egy kicsit!!! -Szentgotthárd-tól - Záhony-ig- de akkor már inkább egyenesen Moszkváig. HAHA persze csak vicc. Egyébként ha összeülnének a pályaépítő csapatok lehet, hogy meg lehetne csinálni röpke egy évtized alatt!

Yoda001: Asszem nem, ez a max. álljunkmegálljunkmeg irigyellek megnézném milyen! Egyébként most kapaszkodj meg! Én két napja nem léptem ki. (most is ittvan a tálcán) Visszatért az activity készítés kedvem. Végre sikerült normálisan kiszámítania az időket! Ez eddig nem sikerült! Hibás is volt a path.

Végezetül: Aki szeretne még egy kicsit módosítani az agyonra módosítotton annak ajánlom ezt:
    http://v431048.atw.hu/
    Alföld hangmódosítás! Készítő ha minden igaz Rófia. Szerintem kva jó lett. Végre beszűrődik némi zaj a kabinba. Előtte készítsen mindenki másolatot az Alfold_6/SOUND mappáról ha mégse jönne be!

Üdvözlök mindenkit!
  • Yoda001
    nem tudjátok, hogy magasabb felbontásra 1280*1024-nél lehet-e állítani a játékot?
    elcsodálkoztam, mert a 20" monitoron igencsak jól néz ki még ezen a felbontáson is, szebb mint eddig valaha... nagyon sokat számít, de lehet csak a teljesen új gép, erősebb dolgok miatt, élsimítás és a többi segített rajta. szóval így is nagyon jó, de ha lehetne mégnagyobb felbontás, asszem ki se lépnék a játékból :)
  • Bagaméry
    Háj!
    Régóta foglalkoztat, hogy meglevő pályákat lehetséges-e valamilyen módszerrel integrálni - mondjuk egy "HUNGÁRIA" projekt létrehozásához ami tartalmarná az ALFÖLD, Nyugat Dunántúl, DélDunántúl, Balaton, Zala.... stb pályákat - avagy ezt csak ÚJ szerkesztéssel lehetséges előállítani...?
    Nem vagyok telhetetlen a jelenlegi lehetőségekkel, csak úgy morfondíroztam; milyen lenne Szombathelyről Nyíregyházára-, vagy Nagykanizsáról Szegedre vonatozni.... (egy alkalmas CSAPAT nagyot tudna alkotni...)
    ..... O.K. felébredtem....
  • Nohab
    Tudtommal a Train Simulator 2 projekt félbeszakadt, és az emberek átvándoroltak az EA-be, ahol megalkották a Rail Simulatort. Később onnan is távoztak és máshol folítatták Railworks, Railworks 2. Most jön a Railworks 3, amit valamiért inkább Train Simulator 2012-nek neveztek el. Állítólag időközben a "veteránok" kikoptak a csapatból, és sokak szerint ezért ilyen az Rw. Jó-jó, de hiányzik belőle valami.

Az Openrail pillanatnyilag egy éretlen gyümölcs. Az ígéretek szépek, meglátjuk mi lesz belőlük. Ki akarják tolni a TS korlátait. Pl.: ha minden igaz az Alföldbe is visszakerülhetne a Keleti.
  • Yoda001
    az az esős környezet NAGYON jól néz ki, és a pálya egyenetlenséget a videó alatt mondták is, szerintem javítják, látható helyen van :)
  • Bagaméry
    A Train Simulator 2012 - Railworks! és ez nem a MSTS uj verziója hanem a Rail Simulátoré - ahogy ezt Nohab demóvideóiból megállapítottam! Az eső és a fények valóban jónak mondhatók, de a pálya egyenetlensége CSAK kabin nézetből látható - külső kameraállásnál a mozdony MEG SE REZDÜL.... ezem még van tennivaló!
    Az Openrails-t is kipróbáltam - de a megállapításom szerint ez csak egy másik futtató környezet, és nem láttam benne semmi újdonságot (csk egy kicsit MÁS)
  • wollnerd #5299
    Train Simulator 2012??? Nem is halottam róla! A TS 2012 lesz a Train Simulator folytatása a félbeszakadt Train Simulator 2 helyett?
    Melyik fejlesztő készíti?
  • Nohab
    A Train Simulator 2012 (Railworks 3) már javított a világítás terén, illetve lesz benne túlemelés. Beállíthatjuk a pályának az egyenetlenségét. Az esőcseppek már megjelennek az ablakon. Minden eddigi objektum kompatibilis lesz vele, így a magyar modellezőknek nem kell újrakezdeniük semmit. Fizikán szerintem nem javítanak. Érdemes rá odafigyelni. Pár bemutatóvideó: eső, Túlemeslés és a fények.

Illetve ha már Train Simulator. Van egy garázsprojekt, ami a TS adatain alapul, de egy saját motorral. Még van mit fejlődniük. Röviden az Openrails szebb grafikát és jobb fizikát ígér. Erre is érdemes odafigyelni.
  • Bagaméry
    Háj!
    A "Rail..."-ok élethűségéről csak annyit, hogy éjszakai járatban szinte vaksötétban vonatozhatunk, mivel a mozdony lámpája egyáltalán nem világítja meg a pályát annak ellenére, ha a mozdony elé megyünk a kamerával - akkor úgy látszik mintha világítana..... A kamerapozíciók váltásakor mindig az adott kamerapozíció default értékére-, vagy az utolsóként használt kameraállásnak megfelelő pozícióba áll vissza - a TS a korábbi adott kamerabeállításra!....
    A Trainz-okban a vezérlőállásba (1) csak akkor kapcsolhatunk, ha a külső kamera a mozdonyon van....ez bizony NEM életszerű, és nem felhasználóbarát.....
    No de azt hiszem felesleges más játékok rossz oldalát részletezni amikor a TS úgyis a FAVORIT!....
  • djozsi72
    Helo.1-2 példa: Railsimulator,Trainz 2004, -2006, -2009, -2010, -2012, Railvorks... stb-ezek elégé élethübbek.modernebbekis és lehethogy bonyolultabbakis mint a TS! deazér mindigis a TS lesz az alap! nálam legalábbis.(ezeket itt megistudod nézni az SG forumán!)
  • Unikey

Kis nappali szolgálat :)
  • Bagaméry
    Háj!
    Úgy látszik, hogy kokos rendesen kiborította a bilit - de ez így van jól (korábban úgyis a fórum bezárása fenyegetett mindnyájunkat) most legalább van megtárgyalnivaó témánk.
    Mint már valamikor korábban (is) azon a véleményen voltam, hogy - a hibái ellenére - NÁLAM még mindig a TS a favorit - és éppen azért, mert ilyen a felépítése. A fájlok nagy része egyszerűen SZÖVEGSZERKESZTŐVEL kezelhető - és nem kell hozzá speciális fájlszerkesztő-, fordító program mint a javaslatokban leírt tömörített fájlformátumú játékoknál (ami a mai modern autókhoz hasonlóan - ahol a motorház felnyitásán kívül egyebet nem lehet otthon tenni - csak belenézhetünk a játék mappáiba, de semmihez nem tudunk speciális ismeretek nélkül hozzálőni!)
    Egy sokak számára talán jelentős hiba (egyszerű) megoldása. A Zline pályán nem lehet(ett) éjszaka normálisan közlekedni, mivel minden állomás előtt egy-egy hiányzó .ace-ra hivatkozó hibajelzést kaptam. Hosszas tanulmányozás után kiderült, hogy a Zline\TEXTURES\NIGHT mappából hiányoznak az "állomás nevű".ace fájlok. A textures "gyökerében" kiválogattam az összes "állomás nevű".ace fájlt (mindegyik csupa NAGYBETÚVEL van írva) és egyszerűen bemásoltam az említett NIGHT mappába - és nem kaptam több hibajelzést az éjszakai vonatozáskor....
    Immáron harmadik éve, 2009 év eleje óta TS-ezem (bár első vonatos játékom a Railsimulator volt - de a megismerése óta a TS viszi a pálmát) Sokáig el tudok gyönyörködni egy egy jól sikerült pályaudvarban amit "csupán" játékos kedvű emberek kreálnak (ingyen) - és nem GYÁRBAN készülnek sok eurós, vagy dolláros fizetésért....
    Kipróbáltam "másik" vonatos programokat is (Trainz 2004, -2006, -2009, -2010, -2012, Railvorks... stb) de egyik sem tudott eltéríteni hosszabb időre a TS-től - a tökéletesebb grafika nem kompenzálja a macerás-, számomra sokszor logikátlan műkodést, a speciális fájlformátumokról már nem is szólva.....
    Zárszóként; a problémák azért vannak, hogy legyen mit megoldani, a hibák meg azért, hogy legyen mit kijavítani - no meg legyen miről beszélgetni.....
  • Unikey
    Rendszerezést támogatom, de ehhez a készítőknek is hozzá kell járulni egy közös projekt oldal elkészítéséhez, ahol minden egy helyen megtalálható lenne, javított hivatkozásokkal a készítők segítségével.

Ez után az ACTiviti gyártóknak kellene összefogniuk, hogy az actokat javítsák át ezen összegzésekre...
    Valóban ez által kevesebb lenne a macera, kevesebb lenne a hiba, könnyebb lenne a kezelés és a tárolás is.

De ezt a tortúrát ki fogja vállalni?

Amúgy a lenti hibákra annyit írnék, hogy én nem rég óta játszok a Train Simulatorral, kb fél éve... Tapasztaltam néhány hibát, de ha mindent megfelelően másolunk be és alkalmazunk akkor nincsenek hibák és probléma mentesen fut a játék...
  • vasasgabri
    Szia!
    Egyet értek veled ezt már én is nagyon szeretném mivel ha valamit kérünk nem igazán küldik el. Nem tudom mi okból de valószínűleg mivel keveset írunk fel ezért figyelmen kívül hagynak. Már én is 7 éve játszom a játékkal és ha véletlen elszáll a gépem mire összeszedek mindent hogy jól mennyen addigra az oldalak vagy meg szűnnek vagy más ok miatt nem üzemel és sok hét is eltelik mire meg tudom szerezni a vonatokat, ha egyáltalán sikerül. Igazából még csak háromszor kértem de egyszer sem kaptam választ. Ezt nem panaszkodás képen mondom de azért jó volna ezt valahogy orvosolni. Sok vonatos játékom van de ezt szeretjük a fiammal a legjobban. Nem szeretném ha ez a játék fejlesztés és szerkesztés meg szűnne. Mivel nem tudok érdemben hozzátenni a játék hoz ezért szeretném meg kérni a hozzá értőket esetleg nem tudnának ennek érdekében valamit tenni. Tudom mindenki a szabad idejét áldozza fel és teljesen ingyen kapunk jó minőségű játékot de azért jó lenne valami megoldás.
  • Tommacska
    Üdvözlök minden MSTS rajongót!

Az előzőekkel maximálisan egyetértek!
    Ezt a rengeteg összetevőt én is el tudnám képzelni mondjuk: DOOM3 féle .pk4 fájlokban!

Kedves ACTIVITY és JÁRMŰ készítők FIGYELEM!
    Nekem ami kínai az az, hogy mi a büdös francnak kell ugyan azon összetevőket,
    ( TRAINSET) nyolc más különböző nevű mappába tenni! Csak egy példát mondok:
    PL.: Személyvonat és Gyorsvonat_Pack_vol 1-2-3-16-stb...
    Nálam kétféle mappa van H-Start_Szemelyvonat_Pack - H-Start_Gyorsvonat_Pack!
    Ezeket a dolgokat miért nem lehetett olyan rendszerezve elkészíteni és felhasználni mint például a VM15 oldalról letölthető:
    H-Start_IC_LP_Pack , Ez BIZTOS hogy mindenkinél így szerepel a TRAINS/TRAINSET mappában!

Találkoztam olyan különböző activity-kkel, ahol az egyik ebből, a másik a másikból, a harmadik a harmadikból szedte, egy és ugyanazon vagonokat. Ez maximális helypazarlás!

Nekiláttam egy komplett TRAINSET újra gyűjtésnek! Egy kategóriájú jármű csak egy mappában szerepel!
    A másik, ha már elkészítetek, elkészítettetek egy vagont vagy mozdonyt akkor a .eng-.wag fájlba olyan CABVIEW vagy SOUND hivatkozást írjatok ami MOST aktuális!
    PL.: Ki használ még v43eng.sms-t, vagy v43.cvf -fájlt, már nagyon le sem lehet tölteni! H-MAVTR_V43_eng.sms!

Ha olyan járművet használtok fel aminek a mappáját ti neveztétek el, (át), akkor azt felrakni az activity-vel együtt, különben azzal az act-tal csak ti tudtok játszani. Más számára használhatatlan lesz!

Négy napja nyitogatok minden eng. - wag fájlt (TRAINSET jelenleg 16 GB ) , ha hiszitek, ha nem az egyharmada nemlétező hivatkozásra mutat! Ezenkívül elég sok hibás .eng-.wag fájl van, amit a telepítős ConBuilder 2.4.5 jelez. Ha sok ilyenünk van akkor fagy ki az Editors & Tools -on belüli Consist Editor!

Szerintem kéne csinálni egy az actHU -hoz hasonló "GLOBÁLIS" TRAINSET mappát ahol az összes magyar mozdony és vagon RENDSZEREZVE SZEREPEL és feldobni valahová ahol mindenki MINDIG el tudja érni!
    Ha megjelenik egy új jármű azt PATCH formájában kiadni! Csak így kerülhető el az állandó keresgélés, kunyerálás, mert mindenkinek ugyan olyan lenne a TRAINSET mappája!
  • Yoda001
    azt a pár vonatost sorold fel kérlek, aminek van is valami élménye, és nem csak gáz-fék a dolog :)
  • djozsi72
    Helo igen tökéletesen igazadvan nekemis töbszöris az idegeimrement a TS de ha valaki szeret virtuálisan vonatozni annak kelegykis áldozatot hoznia és nemszabad feladni! amugymeg a TS-en kivül már azért vanegypár ujjab korszerübb vonatozos játék szoval havalaki nemboldogul a TS-el akkor lehet másik vonatozos játékot választani! deazért mégiscsak a TS az alap legalábbis nekem. de persze ezcsak az én magánvéleményem a TS-röl!
  • Bagaméry
    Hát valahogy így megy a TS vonatozás (tanulni, tanulni, tanulni....) semmi sem lehet maradéktalanul tökéletes!
  • djozsi72
    Sziasztok! kokosnak és Bagaméry-nek és kjhun-nakis igazatok van.amiket leirtatok hiányosságokat hibákat meg problémákat oldjátok meg! és nefogjátokvissza magatokat! ésnemásoktolvárjátok a megoldásokat (csináld magad meg!). a ts egy régi játék és nemlehetrajta változtatni de én kb 5-6 éve ts-ezem és voltak vannak és lesznek problémáim meg gondjaim de állandoan utánnaolvasok és ezért szinte 99.9%-osan tudok a ts-el boldogulni pedig nemigazánértek a számitogéphez pláne a programozáshoz! de ha bármi gondom bajom van nemvagyok rest és utánnaolvasok és megkérdezek nálamnál okosabbakat de szerintem minden problémára azalegjob megoldás ha nem másoktolvárjukel a segitséget hanem a sajár kárunkbol tanulva jövünk rá!!! Remélem nem bántottam meg senkit ha meg igen az az ő baja!!!
  • kokos
    Hy!
    Így van ahogy írod!

Az off-ban leírtakhoz, én fizetnék is csak jó legyen!

Amúgy van ilyen most is egyben
    " fent" az Alföld 3,4,Tiszántúl az 70% működik is.7gb körüli!
  • Bagaméry
    Háj!
    Az utóbbi TS-vélemények alapján megállapítható , "Ne fogjon senki könnyelműen".... a TS telepítéséhez - mert a megfelelő működéshez némi (nem is kevés) számítástechnikai jártasság szükséges.... - ha a telepítő nem éppen felhasználóbarát.....
    Szerencsémre a TS által adott feladatok 99%-át sikerült megoldanom...pl. olyan is volt, hogy a TS a GLOBAL\TEXTURES-ben keresett olyan fájlt ami a pálya\TEXTURES-ben volt - ezt a problémát a fájlok másolásával lehetett megoldani.....
  • kjhun
    Sziasztok

Kokos-nak és Bagaméry-nek a véleményeiben vannak igazságok. Az a baj leginkább ezzel a játékkal, hogy egy átlagos felhasználó nem nagyon fog sose eligazodni ennek a játéknak a fájlrendszerén/szerkezetén, mivel egy nagyon megpakolt/moddolt verzió akár 100-200 ezer db fájlból áll, ha nem több. Aztán ha hiba van, hogy bogarássza ki a sok fájl közül, hogy most éppen mit hiányol, mi a baja??? Hol mit írjon át, mit hova másoljon és a többi dolog?? Valamilyen filsystem patchet kéne már összedobni már inkább hozzá, hogy valamivel átláthatóbb legyen a fájlrendszer benne. Például az összes azonos kiterjesztésű fájlt mappánként egy tömörítetlen ZIP-be rakni (pl.: COD 1/2/4, DOOM 3, Crysis játékok fájlszerkezete), és így olvassa be a játék a fájlokat, ha már a Microsoft írta, akkor aligha okozna nekik gondot az, hogy a ZIP-et képes legyen kezelni a játék, lásd: Windows, meg ha beleakarsz rakni valamit akkor TC/FAR netán WinRAR, és belemásolod ami kell, de ezt jól megírt telepítővel és szkripttel is meglehet csinálni. Ha új fájl(ok) akkor meg mellé másolja és kész, és hamarabb fel is menne valamivel a nagyobb terjedelmű cuccok, pár darab fájjlal, mint 20 ezer darabbal, és hamarabb le is törölhetnéd a játékot is így. Ami már egyszer alapban benne van a játékban, vagy már belekerült, ne kelljen már össze-vissza másolgatni egy-egy pálya működéséhez, akárhova, hanem legyen szíves onnan olvasni onnan ahol vannak eredetileg a fájlok, és így a szükséges helyigény is kissebb lenne. Ami a telepítőket illeti simán meg lehet csinálni a telepítővel is azt, amit az akármi.bat végezne el a telepítés befejezéséhez. Na most vagy integráljátok az összes fájlt a telepítőbe vagy a telepítő a már a gépen, az ott meglévő fájlokkal/fájlokat másolja át, ezt ide, amazt oda, stb... végezze el a kívánt műveletet. NSIS-t senki sem használ??? Vagy INNO-t?? Ezek azért valamivel profibb telepítőkészítők mint a Clickteam. És dizájnosabbakat is fabrikálhattok velük, meg valamivel jobban és akár gyorsabban is tömörít, ha már csináltál egy 2GB-ot foglaló pályát, egy mai gépen max 1 óra alatt össze lehetne tömöríteni a telepítőbe és ezt az időt sajnáljátok mindig a legvégén, hogy rendesen össze legyen tömörítve a cucc, egyes modokra/magyarításokra is jellemző ez. És a neten keringő NoGRP-s magyar nyelvű kalóz verzióban is van olyan, hogy egy mappa kétszer van benne egy adott mappában, mert az egyik kis, a másik meg nagy betűvel van írva/kezdődik, vagy az adott mappa ugyanolyan néven, egy ugyanolyan nevű mappában van, mint a mappa neve, vagyis egy mappával mélyebben van a kelleténél. pl.: TRAINSET\akármi\Cabciew\*.fájlok, így jó, de nem ide kerülnek a fájlok, hanem ide: TRAINSET\akármi\Cabview\Cabview\*.fájlok, ilyen hibát is láttam már. Nem ártana a mappa nevek közt is már egy rendet csapni, mert a kiegek sem mentesek néha ettől a hibától.

Egy kis OFF:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ha már egyeseknek tényleg minden pálya/act satöbbi működik, és minden négyzetcentimétere bejárható a játéknak, a különféle hibáktól mentes, akkor patchként feldobhatná telepítőbe tömörítve az egészet szőröstűl-bőröstül torrentre, ne már akinek eredetiben van meg a játék, az is csak szenvedjen vele, mert akkor leszedné az eredeti birtokában a normálisan működő patchet/ játék-verziót, bár ez nem legális dolog!!! És csak annyi legyen a dolga, hogy fel teszi az eredeti 2 cd-ről a játékot, aztán ezt a giga-patchként felrakott stuffot rá, és menne minden, mint a karikacsapás. Nem ezt letöltöm most, most meg amazt, jajjj, telepítek, most ez kell, ezt másoljam ide, most jol rontottam ezt el?? Mert szerintem sokuknak volt/van ilyen baja rendesen ezzel a játékkal.

Mondjuk én nem szenvedtem ilyennel sosem, mivel nem foglalkoztam ilyennel egyszer sem.

Ha telepítő kell, segítséget kérhettek Tom Evin-től, vagy i2k-től, netán aki ért nagyon hozzá attól, az ismerőseitek között. Az INNO az már minimális programozói tudást is igényel, bár az NSIS-nek is vannak nehezebb részei. Ha csak annyi kell, hogy csomagolja ki a stuffot, meg mondjuk ezt ide-oda másolja, ahhoz elég az NSIS is, meg ne kelljen kibogarászni a játék mappáját, a telepítési könyvtár megadásához, azt is tudja, ha rendesen fel van telepítve a játék. (Registryből ki olvassa, hova van feltelepítve a játék).
  • Bagaméry
    Háj!
    Kokos véleményében sajnos vannak igazságok!
    Én sem értem többek között, hogy az "installme.bat"-os telepítőknek alapjában véve mi az értelme....
    Aki még nem találkozott ezzel a típusú telepítővel - annak röviden; egy ilyen adott pálya telepítésekor - a setup.exe futtatása után a telepítés még csak FÉLIG van kész.. Ha a setup exe befejeződése után a pálya maappában (keresgélés után) találunk egy installme.bat-ot, akkor a teljes telepítéshez ezt is futtatni kell. - kivéve, ha ez automatikusan el nem indul... Ez a .bat fájl általában az alappályákból még további fájlokat másol be a feltelepített pályához - ezért is szükséges, hogy új pálya telepítésekor az alappályáknak a helyükön kell lenni....
    Tehát miért nem lehet ezeket az utólag bemásolandó fájlokat eleve beletenni a telepítőbe; az a néhány megabájtnyi fájlméretkülönbség kiküszöbölné az utólagos macerákat.....
    Ez azért sem érthető, mivel a pályaépítéskor a pályafájlokban ezeknek a fájloknak eleve jelen kell lenniük a megfelelő működéshez, akkor a telepítőből miért kell kiszedni és fáradságos munkával egy "visszarakó" installme.bat-ot létrehozni?.....
  • vasasgabri
    Szia!
    Sokban egyet értek veled de azért nem ennyire tragikus a helyzet, szerintem azt kellene csinálni amit sok külföldi oldalon már meg tettek, hogy amikor acht-ot készít valaki mellékelje a szerelvényeket és a consist. Kicsivel több munka meg nagyobb fájl de nem kellene annyit keresgélni meg kunyerálni.
  • M41 2143
    Figyelem! Újra elérhetők a leírások. A letöltések menü pont alatt meg is találjátok. www.mstsoldal.atw.hu
  • kokos
    Hy!
    Véleményem a játékról!Kb 6éve nyomom.Nálam betelt a pohár.
    Nagyon jó lenne,de az egész játékban a káosz uralkodik és ez idegesítő annyira,hogy már le írom...hátha!

Jönnek itt a készítők ,hogy Alföld 6,meg Dél Dunántúl 2, stb de egyik sem működik rendesen!

Pl:A pályákhoz nem működnek az Acht-ok,van kivétel de az egyszerű feladatok vannak benne!Ha már van benne valami tolatgatás ott hiba lép fel.Vagy lefagy az F4t-ől vagy az F9-től....igazából szarrá van módolva az egész és így csak az tud vele játszani aki csinálta!Gondol egyett tesz bele valami bzmot-féleséget ami az acthu csomagból hiányzik és már bebaszott!
    Persze írja,hogy kell az achthu csomag ok fel is teszem de mégse jó!

Másik pl:A játék hiba mentes.......addig míg le nem szeded a Dél Dunántúl 2-őt onnantól hiba, keresi azt a bu.i H-Start szart minek tette bele.Meg az acthu személyre hivatkozik hibával....fent van!
    Csak hát gondolom belepiszkált a készítő a programba"acht-hu személybe" és az csak neki van meg.Az achthu személybe meg nincs amit le lehet tölteni!

Pl:Valaki meg a telepítőt ba..a el(mondjuk az updatét) kisbetűvel írja de nem oda teszi a progi azt te meg lesel miért nem jó....hát mert nem ott van,nem oda települt!És akkor másolgathatsz szerencséd van sikerül!

De a pályák amúgy szépek meg biztos sok munka van bennük de kéne valaki aki ezt az egészet összefogja
    és felügyeli mit szabad bele tenni mit nem,mi kompatibilis mi nem az!Lehet a saját gépén kompatibilis másén már nem biztos.

Volt olyan,hogy feltettem a Jászkisér-Nagybereg-et és betöltésnél nem lett hiba...pedig előtte volt!Utánna meg a feladatok nem működtek az Alföld 6-ban.Ez mi ha nem fas.ság!Káosz,kupleráj,inkább ne csináljatok ilyen játékot mert becsapjátok az embereket....pl:aki játszana vele.......vagy ha csináltok akkor meg legyen jó...ne ilyen szedett-vedett, ez kell meg az kell még hozzá!Azt majd megszerzed ha tudod!Van de nem jó!

A másik mi a fas.nak kell 86 féle ,,,bzmot,,,,legyen 3 féle de az jó, és akkor nem keresi a cab-ot,hang-ot, mert csak 3 féle van nem 86 varia!Nos ennyi!
    Remélem nem bántottam meg senkit ha meg igen az az ő baja!
    Hy!
  • M41 2143
    Üdvözlök minden msts rajongót!
    Újabb mozdony kerül ki a régen elkészített mozdonyok közül. Ez nem más mint a Gysev V43 333 amit V43-1134 készített.
    http://img2.indafoto.hu/3/5/128005_0bad88f8faf04c2aac9abb9bab5d406b/13165163_cc873f03e1a7431c1cd450c034c0cee6_m.jpg
    Innen lehet szedni: www.mstsoldal.atw.hu
    Jó vonatozást kívánok hozzá!
  • Unikey
    Üdv, egy újabb adag :)

• Unikey
    Üdv! Remélem feldobom egy kicsit a topicot :)