7098
  • wanlo
    Hy,szép napot topik!

• roleee15
    Az attól függ, hogy mi értesz az alatt, hogy " nem tudod lekapcsolni". Olyan lehet, hogy lekapcsolod, és amikor megpróbálsz elindulni visszakapcsol, erre az a megoldás, hogy lekapcsolod, a menetszabályzót a legkisebb állásra rakod, várod amíg elég távolságra kerülsz, ahhoz hogy ne rántson vissza. Olyan eshetőséggel nem találkoztam, hogy mikor ráklikkelsz kétszer nem válik el. Remélem segítettem :)
  • roli02
    Sziasztok tudnátok nekem segiteni abba, hogy néhány mozdonyrol nem tudom le kapcsolni a szerelvényt, hogy ez miért van?
  • joco22
    http://www.vm15.hu/news.php innen tudod leszedni őket
  • Tsingi
    Szép Estét mindenkinek!
    Megpróbáltam az egyik activityvel játszani, de kiadott egy hibaüzenetet, nem találja a következőt:
    H-Start_gyorsvonat_pack_vol2\H-Start_50_55_19-37_004-1.wag-os fájlt, illetve a Személyvonat_pack_vol2\H-Start_50_55_82-28_124-0.wag-ot, honnan tudnám ezeket beszerezni? Választ előre is köszönöm :)
  • v43 001
    Szép estét!

Fonyód? :)
  • wanlo
    Szép estét topik!
  • Tsingi
    Köszönöm szépen, akkor le is töltöm a sebest, úgy is azzal járok haza ^^ :)
  • joco22
    www.train-act.atw.hu 1 db sebes van az oldalamon ami Nyíregyről indul meg az IC act pack 1-2 de abból a záhonyi IC-ék hiányoznak még! De az actok nem acthus gépeket használnak!
  • Tsingi
    Nyíregyháza-Budapest Nyugati activityt tud valaki adni? Fontos lenne, mert az, ami az Acthu-ban van, az hibás, mert 120km/h-val indul, és úgy elég nehézkes megállni időben, h ne sodródjon ki :S
  • joco22
    Üdv!

1-es vonal még készül jelzőzésen van a pálya! Alföld 6, Balatod Dél, DDu ezek valósak de az utóbbit is még csinálják!
  • Willenbrock
    Üdv!

Érdeklődök hogy jelenleg milyen pályák vannak amik valódiak nem fikciósak?(Budapest-Komárom-Győr vonal nincs-e?)
    Mit és milyen sorrendben kell a sima MSTS-ra rátelepíteni,és hogy honnan tölthető?
  • tmartin
    Huhh.. Hát ez furcsa dolog :S Nem tudom mi lehet a probléma... Ha majd lesz egy kis csöpnyi időm akkor a bugokat megpróbálom mostmár javítani.. Addig is türelem! Köszönöm!
  • Bagaméry
    Alternatív szmájli beszúrás Ie9-ben;
    1. a szájli kiválasztásakor - ugyan nem történik meg a beszúrás, de a szmájli csomagot az "asztalra" teszi az Ie9 - letesszük a "tálcára" az explorert...
    2. az asztalon levő ablakban ismételten kiválasztjuk a beszúrandó szmájlit - ekkor a szmájli-ablak bal sarkába kiíródik a szmájli neve
    3. ezt kijelöljük - a zárójelekkel együtt! - majd ctrl+c (másolás)
    4. visszamegyünk az éppen írt hozzászólásunkra és ctrl+v (beillesztés)
    Egyenlőre csak így működik a szmájli beszúrása....

MARTIN ! ezt jó lenne orvosolni....!
  • wollnerd #5349
    Hát bizony!
  • Bagaméry
    Ja igen... közben kiderült a 64 bites probléma - a szükséges C++ nem volt feltelepítve! Most már működik a RW3 a 64 bites oprendszer alatt is (én voltam a béna...) - itt is tovább idegesíthetem magam az érthetetlen problémákon...
    Még egy apróság; a MSTS-ben a "szabad vonatozás"-kor oda megyek ahova akarok - csak vágány legyen arrafelé... A RW3-ban ez közel sem igaz!, ráadásul a MSTS automatikus váltóállítási szisztámája abszolúte hiányzik, így nem csak a bejárati-, hanem a kijárati váltókat is állandóan ellenőrizni kell a kisiklás veszélye miatt (ez is AGYMENÉS!)....
  • Bagaméry
    Háj!
    Egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni a RW3 (ts 2012) agymenéseit. (még mindig nem adtam fel a küzdelmet a "névbitorló(!)" - mármint "Train Simulator" (!) a RailSimulator név helyett! - RW3 tesztelésével)
    Kamerapozíciós böszmeségek!;
    A MSTS a kameraképek váltásakor mindig a korábbi beállításokat adja vissza - ezzel ellentétben a RW3 (TS2012) általában a default kameranézetre tér vissza változtatások esetén....(igen általában, mert még ezt is tudja cifrázni!)
    Külső (2) kamerát beállítom a (pl) a mozdony után a 2. vagonra... megnézem a vonat végét (3 kamera), majd visszamegyek a (2)-re és ismét a mozdonyt mutatja a kamera (a második kocsi helyett!) Aztán (3) - (1) - (2) kamera esetén a mozdonnyal szemben vagyok(!)... azaz még az is befolyásolja "lárpurlál" kameranézetet, hogy milyen sorrendben váltom a nézeteket.... EZ egyszerűen AGYMENÉS!!! - nemá' , hogy a program mondja meg NEKEM, hogy hogyan nézzem a játékot (!??)
    No persze olvastam már olyan véleményt, hogy a "vonatot vezetni a mozdony vezetőfülkéjében kell, akkor nem lesz ilyen "problémánk"! (?)....
    apropos a szmájli beszúrása Ie9-ben miért nem működik??? - régen ezzel nem volt probléma....
  • Rozsdika
    köszike:)
  • Yoda001
    hiába veszed meg, semmivel nem leszel előrébb, nem lesz benne alföld :)

ezen a linken a telepítési segédlet, ez alapján mindent megtudsz csinálni:
    Xtracks: http://jadro.yofej.hu/
    Newroads: http://www.comboios.org/download/index.php
    Trainupdate: http://jadro.yofej.hu/
    MSTS Bin patch hivatalos oldal: http://mstsbin.uktrainsim.com/index.htm
    Acthu csomagok letöltése. http://jadro.yofej.hu

természetesen az oldalon ezek kattintható linkek, tényleg nem nagy ördöngösség :)
  • Rozsdika
    Köszi.Pedig ám arra is gondoltam, hogy egyszerűbb lenne, ha megvenném hivatalosan, de az a baj, hogy sehol sem találtam nálunk a boltokban.
  • djozsi72
    Helo. hát tudod az élet nem egy habostorta, a nemzetközi helyzet meg egyre fokozodik,szoval sajna egyre bonyolultabb az élet is!
  • Rozsdika
    Szia djozsi72!
    Köszi a segítséget, majd megpróbálom. Csak az Alföld 3-hoz nekem nem kellett semmi mást letölteni, hogy tudjam telepíteni. Ez meg így nekem egy kicsit bonyolult. (pedig nem vagyok szőke)
  • djozsi72
    Helo. a jadro.yofej.hu-s oldalon mindent megtalálsz!!!(katt!!! leírások+Telepítési segédlet,stb. remélem tudttam segiteni elkell olvasni amit csak lehet ,mert mindenki elölröl kezdi általában,de például a régi nagy msts készitök,gyártoknak nemvolt leirva !!! Évekkel ezelött csak kiadtták az msts-t 2001-ben és kész csak angolul volthozzá némi leirások.
  • Rozsdika
    Szia Joco22!
    Köszi, de ezek is kellenek ahhoz Xtracks 3.20, Newroads 4.0, trainupdate, MSTS Bin patch? Ha igen akkor ezekkel mit csináljak?
  • joco22
    Hello! Alföld 6-ot innen le tudod szedni meg a javítást is: http://jadro.yofej.hu/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=16&Itemid=3
  • Rozsdika
    Sziasztok!
    Remélem ti tudtok nekem segíteni? Szeretném a Páromnak letölteni az Alflöd 6-ot, vagy az Alföld 5.4.1-et, de mivel nem vagyok valami nagy számítógép zseni, létezik-e olyan link ahol csak letöltöm és telepítem és nam kell semmiféle más plusz programokat "beleépíteni"? Segítségeteket előre is köszönöm.
  • tmartin
    Köszönjük Bagaméry, végre egy jó válasz! Nekem is ez a véleményem. Ha majd lesz hozzá rengeteg magyar pálya meg magyar vonat akkor azt mondom lehet róla szó, hogy van olyan szinten mint az MSTS. De még ahoz kellene jó 10 év ameddigre abból lenne valami. Addig meg az MSTS a király szerintem még mindig.
  • Bagaméry
    Kiegészítő info!
    A TS 2012-t 64 bites W7 oprendszeren nem tudtam használhatóvá tenni - lehet, hogy bennem van a hiba, de előfordul, hogy tényleg nem lehet futtatni 64 bites környezetben.... még dolgozom rajta, mivel a korábbi Railworkssal ilyen probléma nem volt.
    A MSTS eddig még bármelyik Windows-ban használható volt - a bitektől függetlenül....
  • Bagaméry
    Háj mindenkinek! - Train Simulator 2012 info(k)... (csak a némi összehasonlítás kedvéért, hogy továbbra is a MSTS maradjon a favorit)
    Tesztelésre sikerült megszereznem a TS 2012 (RW3)-t, hogy némi fogalmam legyen a beharangozott JÓ(!?) tulajdonságairól. Az első benyomások a TS2012-ről;
    A mozdonyok világítása CSAK akkor működik, ha a "Train Simulator 2012 Game Engine Technology" opció be van kapcsolva!!! - ezen opció használatához meglehetősen COMBOS! gépre van szükség az élvezetes játékhoz (Intel 2410 proci, Nvidia 525M 1 Gb, 4 Gb memória (notebookban) csak mintegy 12-14 fps gyatra módban lehet játszani!) A mozdonyvilágítás - a megvilágított pálya - a vezetőfülkéből továbbra sem látható (én legalább is a tesztelt pályán nem láttam, Intel 8400 prici, HD 5600 vga... már eléggé jó eredményt ad...) Az "élethűség" kapcsán a pályaegyenetlenség túlzottan (zavaróan) billegteti a mozdonyt. Mintegy 200 km/ó-nál kisikló vonat alig néhány 100 méter múlva megáll - ilyen sebességnél kisikló vonat a valóságban SOKKAL TOVÁBB "repül"! A hangok továbbra is ugyanolyan gyatrák, mint a korábbi verzióknál - a korábbi "lukak" továbbra is megvannak.... További részletes teszt tapasztalatokat a Railsimulator fórumban szándékozok közölni - itt csak annyit; a MSTS továbbra is a Király!.....nálam legalább is!
  • wanlo
    Szép napot mindenkinek!

• djozsi72
    Nagyon köszönjük szépen!
  • buke
    Sziasztok !
    A Balaton-Dél pályára elkészültem két feladattal.
    Mindkét küldetésben valós (08./09.évi téli) menetrendi forgalomban kell vezetni egy-egy valós időben közlekedő,de fiktív összeállítású tehervonatot.
    Acthu-n és Treno Fantasmán kívül mást nem igényel.Sokszor tesztelt.A leírást mindenképp olvassátok el! Jó játékot!
    41930_42773_tehervonatok
    A két friss act mellé tettem három régebbit,ami az azóta megszünt addat-on volt,azok kedvéért,akik most nyár óta ismerik az msts-t.Ezeket is újra teszteltem.
  • tmartin
    Köszi az infót, megnézzük!
  • M41 2143
    Sziasztok!
    Új hét, régi mozdony kerül ismét újbóli kiadásra. Mostani mozdonyunk már nem a Gysev hanem a MÁV színeiben jelenik meg. Ez a mozdony nem más, mint a V43 1286-os számú villanymozdony. Engedélyért köszönet Vonder-nek.
    Innen lehet leszedni: www.mstsoldal.atw.hu
    http://img1.indafoto.hu/3/5/128005_0bad88f8faf04c2aac9abb9bab5d406b/13345815_2e70e00ac244bff44473523bba59e23b_s.jpg
    ÜDV: M41 2143
  • tmartin
    Sziasztok! A bünti pontokat nem fogjuk használni viszont a nem mstshez hanem a másik szimulátorhoz kapcsolódó üzenetek törlésre kerülnek.
  • Unikey
    Gyerekek. Szerintem annyira mind1 most már, hogy mi mekkora helyet foglal... Ezt utólag nagyon nehéz már módosítani sajnos. A készítők is elrontották ezt, és a moddolók is sajnos. Sok helyen kuszaság lett. Ez tény. De sok helyen viszont rendezettség van. Pl.: HDMSTS oldalról mindent rendezetten lehet letölteni, pöpec összeszedett az oldal és a fájlok is, sok modder pedig innen töltött fájlokat alakít át, és azok is jól bepasszolnak oda. Van ami nem...

De a mai világban lassan egy 500 GB-s winyó alap felszereletség a gépekben- laptopokban, egy igazán előre látó felhasználónál pedig ha teheti már egy 1 TB-s winyó-t ficegtet a gépében... Ott nem elfér a train simulator?

Örüljünk annak, hogy egyáltalán ez is van!
    Minél több kiegészítőt használsz a játékba, annál több helyet foglal...
    Minél jobb kiegészítőt használsz, annál több helyet foglal...
    Ez van, ezen nem lehet változtatni, ez mindig is így volt és lesz is...

Boltba bemész, egy jobb minőségű termék drágább, mint egy rosszabb minőségű... (Ez a minőségre...)
    Minél több extrát szeretnél otthonra (LED TV - Házimozi - Hifi - PC - LAPTOP) mind a helyet foglalják, de szeretnéd őket... Remélem ezzel pont kerül a dolgokra :-) és azt is remélem, hogy a készítők minél több HQ-s és reális kiegeket készítenek majd.

A többi játékra pedig:
    Tudjátok, valóban jobbak grafikailag, de a microsoft túlságosan elzárta az egyszerű felhasználók elől a játékokat, mert ők azt szeretnék, hogy minél többen megvennék a játékot, na meg azt is, hogy nyomnak hozzá majd ŐK kiegészítőket, azokat is megvásárolják az emberek. Nem érdekük már, hogy sokáig használják az emberek és lehessen módosítani... Ők gyorsan akarnak rajta kaszálni, majd jövőre jöhet egy újabb játék, amin megint csak lehet...
  • Bagaméry
    Kösz, hogy nem kaptam büntit a segítőkészségemért - bár azt hiszem ezt a dolgot azért nem kellene ennyire szigorúan venni. Vannak olyan kezdő "főrumozók" akik véletlenül rátévednek az MSTS fórumára és látják, hogy ez egy vonatos játék fóruma, nyilván eleresztik az őket foglalkoztató kérdést hátha valaki meg tudja oldani a problémájukat (hátha még azt sem gondolják, hogy a TRAIN meg a TRAINZ teljesen más játék, csak éppen mindkettő vonatos) - nem kell mindjárt ágyuval lőni ilyen esetben - mivel azt az embert sem lehet kitiltani a gyógyszetárból aki háromszor kérdezte meg; - Banán van?....(ez egy régi vicc(!))

Egyébként az Ie9 banner problémám megoldódott. Egy másik gépen (ahol a banner megjelent) megállapítottam, hogy csak az én gépemben lehet a hiba.... a megjelenítő flash bővitményt valami kóbor program letiltotta.
    A beigért bünti kockázatával mondom, hogy ilyen megjelenítési probléma esetén az explorer "Eszközök" menüpontjában a bővítmények beállításait ellenőrizni kell - és a "letiltott" megjelenítőt engedélyezni kell......(bocs, de azt hiszem ez az infó közvetetten a fórum megfelelő használatához szükséges...)
  • Yoda001
    kedves matrin, nagyon örülök hogy tisztában tartod a topikot, de mivel szó volt a belinkelt játékról (hasonlítás képpen, itt nem is rég), gondoltam belinkelem, ANNAK AKI VÁRTA, és kipróbálná.
    ha nincs sok türelmed, egyéni gond, ne engem hibáztass. modik pedig majd okkal kitiltanak, de asszem amíg itt valaki az MSTS-t akarja lewarezolni (most nem azokra gondolok, akik azt mondták legyen egy egységes pack), azután nem kell így megmondani a tutit... béke
  • tmartin
    Hogy így olvasgattam láttam pár hozzászólást még ami nem kéne az MSTS topikba. ' figyelmeztetés jár Robikaka nevű felhasználónak, hiszen nem MSTS-el kérdezett. Bagamérynek most nem adok, hiszen ő csak választ adott rá viszont a hozzászólásokat törlöm. Légyszíves a jövőben ezeket mellőzük. Köszönöm!
  • tmartin
    Yoda001:
    1.) A fórumot nem offoljuk be.
    2.) A nem ide illő hozzászólásokat mellőzzük, mert nincs sok türelmem.
    Még két ilyen és kitiltás lesz a vége. Három darab nem ide illő otromba hozzászólásért végleges kitiltás járhat. Úgyhogy figyelmeztetek mindenkit, hogy ezt ne produkálja ki!

Bagaméry:
    Nem tudom mi lehet a baj, de most őszintén nem is nagyon fogok foglalkozni a dologgal, mert semmi időm rá. Sajnálom, de most nem tudok nagyon jelen lenni a fórum életébe.Viszont Örülök, hogy a fórum újra életre kapott.