7098
  • cartmen2000
    Sziasztok!
    Valaki elmagyarázná hogy amit berakok msts be vonatokat miért nem látom (főmenübe) ??
    Előre köszönöm szépen
  • Willenbrock
    Sziasztok!

Régen játszottam már a programmal,azt kérdezném meg hogy mit és milyen sorrendben kell telepíteni a sima msts-re?(x-tracks-ra emlékszem)Meg hogy honnan lehet mozdonyokat,pályákat tölteni?
    A 303-as gőzös már megvan,van 301-es is?
  • wanlo
    Kötött pályás jó reggelt!
  • vasasgabri
    Sziasztok!
    Tud valaki segíteni abban ,hogy esetleg a vonatok kapcsolódását meg lehet változtatni, mivel az úttörő vasutat akarom berakni de a mozdony láncosan csatlakozik, a vagonok pedig automatikusan és ezért nem engedi szerelvénybe rakni. Előre is köszi!
  • joco22
    Csak szólók az nem annyira jó mint a 001-es!
  • mdani01
    Hello! Engedd meg hogy kijavítsalak a 002-es Traxx is kész van a TS-hez.

Ami innen tölthető: http://www.halycon.de/news/7-halycon-adventsaktion-2010---bonuspack-5/350.html

A hangja pedig innen: http://www.halycon.de/news/3-halycon-adventsaktion-2010---bonuspack-3/340.html.

Üdv.
  • wanlo
    Nagyvasutak: lényegében klasszikus felépítményen (zúzottkő ágyazatú – keresztaljas, illetve betonlemezes pályaszerkezeten), mozdonyvonat vagy motorkocsis üzemmódban közlekedő vasút, amely a legelterjedtebb hálózatait alkotja a kötött pályás közlekedésnek.
    ...erre mondják:-nincs több kérdésem. XD

Különben a Mozdonyvezetők így köszönnek szolgálat felvételkor (Reggel) .
  • joco22
    Az az egy darab Traxx van csak másik nincs!
  • Malarki
    Erre nem is gondoltam volna, de megoldotta a problémát, úgyhogy köszönöm szépen a választ!

Még egy kérdésem van: Trakciós Traxx-okat honnan tudnék letölteni? Eddig én csak a 001-est találtam meg.
  • wollnerd #5395
    Bocs de nem tudom miért is kötött pályás....
    2 pályán megy az a egy activity?
  • wanlo
    Kötött pályás jó reggelt!

• Bagaméry
    Először a hang beéllításokban a hangok mennyiségét állítsd maximumra és próbáld úgy a mozdonyok hangjait.... Sokszor ez is megoldja a hangtalanságot.... Ha ezután sincs hang... passz!
  • Malarki
    Segítséget szeretnék kérni. Felraktam jó pár mozdonyt, de a többségnél nincs hang a fülkében, van amelyiknél meg semmilyen sincs. ez miért lehet? A Sound mappa megvan, az játék is elindul, csak éppen hangjuk nincs.
  • roleee15
    Egy gyors Szeged-KKFHáza személy, majd Tauval (egyenlőre) Köki-ig :D De már csak max pár hét és irány Hegyeshalom :D
  • tmartin
    Amúgy nincs kedved jönni az MVKK-s nyílt vezetésekre?:O És ki az aki jönni fog, vagy kipróbálná magát? :D
  • tmartin
    Rendben én benne vagyok. Ha megszerezted az engedélyeket meg minden akkor szóljál. Jó lenne ha még a jövőhéten belevágnánk mert akkor éjjel, nappal elérhető leszek. :D Utána nem annyira.
  • Unikey
    Örülnék a segítségnek. addig nem kezdek hozzá, amíg nem kapok áldást a dolgokra... Ha indul a buli, akkor Drupbal rendszer fog üzemelni, ha minden jól megy :)
  • tmartin
    Én jó vagyok honlapszerkesztésbe. Nagyon szívesen segítek az oldal karbantartásában. Milyen tartalomkezelő rendszert használsz?:O
  • Unikey
    Üdv!

Örülök, hogy tetszik az ötlet. Talán egy próbát megér, vessétek fel az ötletet nekik, és küldjétek el a reakciókat nekem, ha lehetséges. Én vállalnám a plusz munkát.

Természetesen a fórum házigazdákra én igényt tartanék, hisz elég lesz nekem az oldal karbantartása is utána, így mindenki bőven kivehetné a részét az egészből, mindenkinek lehetne saját topicja, ahol adminkodhatna.

Jó példa erre a Trainz világ magyar grupja, de talán a fórum kérdést is meg lehetne oldani, ha a többiről sikerülne egy közös megegyezésre jutni...

• tmartin
    Sziasztok! Személyes véleményem az, hogy ez szinte nem kivitelezhető. :// Ötletnek jó, de ez ötletnek is marad. Első dolog az, hogy én a fórumot azt nem támogatom. Minden fórum házigazdája a saját fórumját és ezért semelyik fórum nem fog beszűnni és mindeggyik menni fog tovább. Másik, hogy rengeteg magyar oldal van mstsel kapcsolatba. Nagyobb ismertségű kisebb ismertségű és nem hiszem, hogy mondjuk egy hdmsts vagy egy vm15 oldala ebbe belemenne. Kis egyszerű, beépített tartalomkezelős act letöltő oldalak szerkesztői lehet belemennének, de a nagyobb ismert oldalak nem. Akkor meg már megint ott tartunk, hogy létrejött megint egy mstses oldal, semmi értelme csak plusz eggyel több. Szerintem ezzel elkéstünk. Ha ebbe 6 évvel ezelőtt akartunk volna belevágni akkor azt mondom jólvan de mostmár ez kivitelezhetetlen szerintem. Ez a saját véleményem. És úgy gondolom, hogy ez sima időpazarlás lenne. Jó lenne egy ilyen oldal, de nem fog ilyen formában megalakulni a büdös életben sem.. Sajnos... Pedig én is örülnék neki.. Ezt a szöveget nem megbántásnak szántam csak leírtama véleményem. Remélem megértitek amit mondtam. :D
  • roleee15
    Te is tudod, hogy ez hatalmas munka, és biztos lesz olyan készítő, aki nem megy bele, de alapvetően jó ötlet, hisz sok készítő nem hagyná félbe az oldala üzemeltetését, a fórum szerintem az, ami kérdéses nagyon, mindenki a saját fórumán "otthon érzi magát", és nehezen jön egy idegen helyre. Fel kell vetni többi fórumon is ezt az ötletet, és várni a reakciókra. Én személy szerint örülnék egy ilyen oldalnak, reméljük a másik félnek (készítők) is tetszik az ötlet és lesz belőle valami!
  • Unikey
    Roleee15:
    Nekem első sorban az a véleményem, hogy igazuk is van, meg nem is...
    Az activity gyártók előbb utóbb le fogják tölteni ezeket a szerelvényeket és beteszik a küldetésekbe. Így jó pár ember vagy nem fogja tudni letölteni őket, avagy, fel lesznek téve más tárhelyekre. Így alapból ez a megoldás senkinek se jó.

Továbbá vannak olyan felhasználók, akik a leírások ellenére sem tudják letölteni a fájlokat, néha ezeknek kell segíteni, ők is támogatás nélkül maradnak. Ha ez így lesz, akkor a továbbiakban csak támogatásokat fognak veszíteni a felhasználók és népszerűtlenebbé fog válni a játék. Ezt szeretnénk? Szerintem nem. Mindenki köszöni a készítők nagyrabecsűlt munkáját.

Abban igazuk van, hogy tudni szeretnék gondolom, hogy megéri-e készíteni a skineket, modelleket. Így biztosan nem lesznek átfestegetve belenyúlva stb... a fájlokba.

Én ajánlanék egy kompromisszumos megoldást, amivel mindenki jól járna!
    Egy ideje figyelem, hogy kb 7-8 oldalról kell beszereznünk a különböző módokat szerelvényeket, 3 nagy fórum van az MSTS-ről (SG, INDEX, MARCI) így eléggé megoszlik a közönség / közösség.

Az ajánlat a következő:
    Webmester és weblapkészítő révén, létrehoznék a saját időmből és elszántságomból egy weboldalt, ahol összegyűjtve megtalálhatóak lennének az összes modellek, pályák, elérhetőségükkel (download - link), készítők nevével, elérhetőségükkel (e-mail cím), mellé egy nagyszabású fórummal, ahol a három közösséget eggyé lehetne kovácsolni.
    Továbbá, mire is gondolok bővebben:
    - Az oldal tartalmát (letöltések) csak regisztráció után lehetne elérni
    - Az oldalra a kiegészítőket / modellek / pályák / actok / egyebek (letöltések menüpont) a saját készítőik tölthetnék fel, admin jogot kapnának.
    - Az oldal a nap 24 h elérhető lenne.
    - A fórumba nem csak regisztrált felhasználók írhatnának.
    - Létezne egy RSS funkció is, amelyről mindig naprakészek lehetnénk, adminok hozzáférésével.

és így tovább...
    Ha tovább adjátok a készítőknek a monológomat, ötletemet és jóvá is hagyják ezt, vagy részletek érdekelnék bármikor állok rendelkezésre, csak írjanak az [email protected] e-mail címre.

Így szerintem maga az MSTS közösség, tökéletesen egy közösség lenne, megszűnnének a sok linkek, problémák... egyszerűbbé válna az élet :)
  • roleee15
    Hatalmas sajnálattal olvasom ami Marci Triak Fórumán (Fórumra) történik :( Elszomorít az, hogy vannak új szilik, csörgők de pár ember miatt azt a készítők nem adják a publikum elé. Sajnálattal olvasom azt, hogy olyan megoldást akarnak kidolgozni, vagy éppenséggel már megoldva, nem tudom, hogy azok érhetik majd el akiknek a készítők ismerik a természetét a fórumról.

"Új rendszer az, hogy skydrive-on keresztül le lehet tölteni őket, de csak annak akinek a fő alkotó hozzáférést ad. Olyan félpublikus. Javarészt ismerjük már az itt lévők természetét és ez alapján dönt(ünk). " - atis0418

Kérdezném én, hogy mi lesz velünk, kik nincsenek felregisztrálva fórumra (holott ingyenes, de személy szerint olyanra nem regelek, amit nem használok)? Akik nem ismerik a készítőket, és a készítők sem tudnak a felhasználó létezéséről? És azokkal akik nem olvassák a fórumot, és létezéséről nem tudnak, de néha-néha fellépnek HDMSTS oldalára hátha van valami új? Nekünk mezei felhasználóknak ez jár csak?

Félreértés elkerülése végett, nekem nincs baj a készítőkkel, valamilyen szinten meg is értem őket, mivel nap, mint nap olvasom azt a fórumot is és tényleg van jópár ember, aki nem bír a vérével, de ő miattuk szívjunk mi is? Felregelnék én arra a fórumra, de mit szóljak én ott hozzá bármihez is, amikor semmihez nem értek? És ha nem szólok hozzá, akkor hogy ismernek meg a készítők, és mi alapján döntik el, hogy megérdemlem-e hogy letöltsem? Sajnos lassan odáig fajul a dolog, hogy csak kiválasztottaknak lehetnek, új, a mai járművek legélethűbb modelljei, nekünk mezei felhasználóknak nem.

Ez mind szerény véleményem volt, meg lehet érte szólni, de az semmin nem változtat.
  • tmartin
    Magyar Virtuális Közlekedési Központ:
    Az MVKK október 31-től november 6-ig nyílt vezetéseket tart. Ez alatt az értendő, hogy az MVKK-hoz nem regisztrált emberek, vezetők, szimulátor rajongók is nyugodtan jöhetnek vezetni. A fórumról is várunk mindenkit vezetni, próbáljátok ki magatokat egyszer. Szinte minden vezetésen MSTS programot használunk. Töltsétek velünk az őszi szünetet, azaz október 31-től november 6-ig tartsatok velünk. Csodás órákat fogunk eltölteni együtt. Várunk mindenkit!
    További információ: http://mvkk.hu/
  • M41 2143
    Helló
    Már készül egy amit laszlovecsei készít, ha minden igaz.

To: Bagaméry
    Nem tudom mi lehet a probléma én már 3szor próbáltam ki a regisztrációt és mind a 3-szor sikerült is. Igaz csak teszteltem egy kicsit milyen betűket fogad el. Ha elolvasod a Gyík menü pontot akkor szerintem lehet hogy megérted. Ha továbbra sem megy a regisztráció akkor küldj egy mailt és megoldjuk a problémát.

ÜDV: M41 2143
  • Unikey
    Nem tudom, hogy mennyire olvassák a fórumot a jármű állomány festők & készítők:

De ha valaki tudja küldje el nekik érdekesség képen, hogy naprakész állapotban legyünk :)
    http://www.youtube.com/watch?v=hLIenChIffc&feature=related
  • Bagaméry
    ..aztán a railserve.com\utility-k között is megtaláltam a "Route control"-t ami az ismertetője szerint arra hivatott, mint a Kosmos, de azt sem lehetett letölteni- Jaj! Ez a link nem működik szöveget olvashattam...
  • Bagaméry
    Háj!
    Megpróbáltam a www.mstsoldal.atw.hu-n regisztrálni (mivel letölteni CSAK regisztrált(!?) látogatóknak lehet) de háromszori kísérletre sem sikerült - bár egyszer sem kaptam infot, hogy miért nem?....
    tehát hogyan lehet ehhez az "időjárás kreátorhoz" hozzájutni emberbarát megközelítéssel?
    Azt még megjegyzem, hogy néhány fórumon olvastam, hogy a Kosmos nem egészen barátja a MSTS-nek, mivel szeret ettől összeomlani.... azért csak csak kipróbálnám.
    Megjegyzendő, hogy a MSTS alapban rendelkezik "időjárás opció"-val; Tavasz-Nyár-Ősz-Tél, tiszta-havazik-esik beállítások lehetőségével (csak a köd hiányzik! - bár ennek megfelelő működéséhez az adott pályának is rendelkeznie kell a kiválasztott opciók programozásával a TEXTURES mappában....
  • M41 2143
    Helló
    Igazából meg van az a leírás csak leleményesnek kell lenni. :) Na de a viccet félre téve a www.mstsoldal.atw.hu -n meg van. Regisztráció után a Letöltések/Leírások/V2.4-es leírás és abban le van írva. 22. oldaltól a 24. oldalig tárgyalva. Anno ezt az iho.hu -ról másoltam át ide, hogy itt is megmaradjon. De attól függetlenül nem sokan olvassák. :(
    ÜDV: M41 2143
  • roleee15
    OFF
    V43-1221 a kedvenc :D és szerencsére csak az oldaláról szedték le a számot.. azért is kár...
    OFF END
  • wollnerd #5373
  • tmartin
    És az én képeim ugyanezen a vezetésen:

És egy régebbi képem, egy régebbi vezetésről: :D
  • tmartin
    Kispesti képei az október 22-én tartott MVKK vezetésen:

(A képeket Kispesti készítette, én vágogattam ki, szerkesztgettem meg :D)
  • wollnerd #5370
    ja, tényleg.
    Volt egy magyar leírás a program használatához a régi iho.hu-n, csak ugye az megszűnt...
  • wanlo
    Hy,
    ...Kosmos 1.0 a program neve amivel lehet befolyásolni az időjárást.Egy kis Angol nyelvtudás nem árt hozzá mert nincs Magyarosítás hozzá.
  • wollnerd #5368

Egyedi időjárás??? Hogyan?
  • wanlo
    Szép napot!

• wanlo
    Hy topik!
    Gratulálok,szép munka!
  • M41 2143
    Sziasztok!Kiadnám az első kijelzőimet a Desiro motorvonatokhoz.
    Néhány kép róla:

További infó itt:
    www.mstsoldal.atw.hu Hírek menü pont alatt.
  • wollnerd #5364