Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Még azt nem értem miért nem mûködik rendesen a Gysev v43-nál a kabinnézet? Jobbra nem lehet nézni és a sebességmutató sem látszik,ugyanúgy telepítettem mint a többit.

OFF
Megnézném ugyan ezzel a festéssel, de az új pályaszámmal (431 001) a homlokán 😄 ja, és persze az oldalán a 12 jegyûvel😄
ON

Willenbrock
Megtaláltam a retro festésû szilit,jól néz ki.

Willenbrock
Be kell másolni a tömörített fájlokat ahova írják.A consist mappában levõ con fájlról másolatot kell csinálni és abban átírni a pályaszámot,menteni és conbuilderrel hozzáadni.A klikkelõsek általában a helyükre települnek,de ha nincs con fájljuk kell nekik csinálni.

Hello
Töltöttem le a játékhoz vonatokat de nem tudom hogy hogy kell belerakni.Valaki tudna segíteni?
Willenbrock
A V63-asnál menet közben fura kereplõ hang is hallatszik,mint amikor kártyalapot csíptetnek a bicikliküllõk közé,ez normális dolog vagy valami hangfájl sérült?

Willenbrock
Végre rájöttem hogy csak simán ki kell választani a gépet a con builderben és menteni,így hozzáadja a programhoz.Még egy kérdésem lenne:Azt írják 2 féle festés van az 1001-es v43-ashoz van egy szoci retró festés is.Hogy lehet ugyanazon gépnél kiválasztani a másik festést ?

Willenbrock
A V63-asokhoz pedig azt írják csak le kell futtatni a klikkelõs telepítõt aztán minden a helyére települ ha a C meghajtón van a játék.Nekem ott van mégsem láthatóak a V63-asok.

Willenbrock
A HDMSTS oldalon levõ mozdonyokhoz nincs consist fájl?Próbáltam csinálni a V43 1001-eshez ahogy olvastam:másolatot csináltam a V43 1005-ös con fájljáról aztán csak átírtam benne notepaddal a pályaszámot 1001-re.Mentettem a consisit mappában de mégsem látható a listában.Melyik sort mire kell pontosen átírni?És ha olyan mozdonyhoz kell con fájlt csinálni amihez egyáltalán nincs,abban mit kell beleírni?

Háj!
A vonatok összeállítása - consistok szerkesztése - az MSTS Editorral, vagy ConBuilder-rel lehetséges.
Az Editor használata eléggé macerás, mivel "csak" vonatszerkesztõ menüpont az Editorban nincs, ezért csak egy látszólgos activity-ben állíthatjuk elõ a megfelelõ vonatokat.
A Conbuilder ugyan "helybõl" vonatszerkesztõ alkalmazás, de (amit eddig ismerek) csak a jármûvek egységes (egyforma) piktogramjaival láthatjuk az összeállított vonatunkat, mindössze a jármûvek neveit olvashatjuk a képek alatt - ez eléggé megnehezíti a vonat képének elképzelését...
Manapság létezik már ennél korszerûbb ConBuilder változat, ami a jármûvek valóságos képét is mutatja - a TS Editorhoz hasonlóan?? - és hozzá is férhetõ..??

Valakinek nincs egy leírása, hogy hogy kell modellezni MSTS-be, és hogy milyen program kell hozzá?

A probléma már nem probléma.... a "hiányos" telepítés okozta. Ugyanis, ha a TS-t telepítés nélkül használjuk akkor a korábban precízen telepített játék az új windowsban is tökéletesen mûködik, de az EDITOR hibátlan használatához mindenképpen kell egy alaptelepítést végezni a megfelelõ kiegészítõ telepítésekkel együtt (xtraks, update, newroads, patch...) No ezek hiányoztak a mûködéshez.
Telepítés után eltüntek a hibajelzések......

Egy mai:

Hát a szeretett TS most megint problémázik. Mint köztudott a TS indításkor MINDENT ellenõriz. A játék közben semmi probléma nem adódott, de miután az EDITORT akartam használni, egy rakás kifogása lett az acthus .eng fájlokkal - az Unit (5) és a Headlight () értékekkel van gondja
No akkor ilyenkor mit lehet tenni...? Valakinek van erre megoldása?

Hát bizony a TS már csak ilyen - nem mentes a maceráktól - de ezzel együtt is szeretjük.....

Willenbrock
Tudom,szerelvényfájl-az editor meg a szerkesztõje.Csak kicsit macerás mindent külön összevadászni,a V63-asok pedig klikkelõs telepítõjûek mégsem látom azokat sem a listában,mindegy majd lassan rájövök hol a probléma.

Willenbrock!
A TS alapszabálya, hogy azok a mozdonyok jelennek meg a játékban amelyiknek van "consist"-ja! Ezt a "futtatós" telepítõk oda is teszik ahova kell, de a "kicsomagolós" verzióknál a kicsomagolás után NEKED kell a helyére rakni. Ha a "csomagban" véletlenül nics a mozdonyhoz consist, akkor Neked kell a TS Editorral készítened....
Azt remélem tudod, hogy mi a consist-, meg az Editor.... <#csodalk>

wanlo
Kötött pályás szép napot!
Gyors 855 Nagykanizsa -Budapest-Déli

...DREAM TEAM...

Willenbrock
Kipróbáltam a 328-ast,nagyon szép ez a modell.Közben egy furcsaságot is észrevettem:Ha Szentes fth. nál állítom be a havazást akkor hibaüzenetet küld,máshol viszont nem.A 328-ast a debreceni fth-nál próbáltam ki.

wanlo
Hidd el nekem,hogy az sem jó megoldás ha mindenféle vonatot másolgatsz folyton a TS agyába.Maradj egynél tesztelgesd azt majd töröld ki és rakj másikat.Én pl sok mozdonyt saját mappába rakom elnevezem és abba rakok minden egyéb kiegészítõt hozzá: Cabview, Sound.Ezekben pedig csak azok ami kell a géphez.

...DREAM TEAM...

Dunakeszi (A4) - jó éjt!

Willenbrock
Az 1001-es számú v43-ast nem mutatja a program pedig a v43 wmv mappába lett bemásolva.Ez miért lehet?

Még egy téli kép Vácott:

Kozmikus téli képek Szob környékérõl....

Willenbrock
Nagyon várom már mert pont a vonal mellett lakom és gyakran utazom is rajta.

Amik még HDMSTS-en vannak azok a (ha jól tudom) "2. generációsak" és most készül egy új adag, új pályaszámokkal, hangokkal.
4 újabb van a 1109, 1116, 1335, 1350, de ezeknek is csak a textúrája új, de a régi vezetõállást használják.

Willenbrock
Letöltöttem néhány v43-as átfestést,csak a v43 wmv mappába kell ezeket kicsomagolni.Azt írták hogy nagyobb felbontásúra cserélték bennük a textúrákat,de bármelyiket is választom ki a ts-ban mindnek olyan a textúrája mint a régebbi v43-asoknak,a fülke is a régi fajta.Valamit még le kéne tölteni ezekhez a v43-asokhoz?

Egyre nagyobb a nyüzsgés 1. sz fõvonal topikjába, már színkeverõ az objektek évszakos kinézetét csinálja, azt konkrétan nem írta, hogy visszajött a jelzõzésbõl, van is egy kép amit õ készített amibe már a háttérbe egy jelzõ befigyel, feszül a hangulat <#eplus2>

wanlo

...DREAM TEAM...

wanlo
Hello,
Ha ez megfelel akkor tessék: Hasznos dolgok:Minden ami MSTS
Valahol láttam más szélsõséges idõjárás helyzeteket de hol...majd keresgélek.

...DREAM TEAM...

Wanlo!
az #5438-as jegyzetedben ismertetett leírás már nem tölthetõ le! - lécci tedd ismét elérhetõvé....
Kérdés: a Kosmos-hoz lehet valahonnan további .env fájlokat letölteni? - a további idõjárásféleségek használatához. Eléggé megnyerte a tetszésemet az "idõjárásgenerátor"!.......
Találtam ugyan egy helyet ahol elég szép villámlásos idõjárások képei vannak, de letölthetõ .env fájlokat nem találtam....
Martin! kösz a takarítást.....

wanlo
Kötött pályás szép estét!

Kandó Kálmán tiszteletére pár képkocka.

...DREAM TEAM...

Háj!
Végül is kiderült a "Kosmoshiba" (NEM az volt a hibás, hanem a winyó indexállománya döglött be olyanníira, hogy a gép újraindításakor csaknem fél óráig rakta rendbe a W7 az indextáblát a TS Winyón....)
Ezt csak azért osztom meg Veletek, hogy nem biztos, ha a TS rendetlenkedik, az lehet, hogy nem is a TS hibája.....

Zivatar Esztergom felett! - délelõtt 10 órakor (!) (Kosmos segítségével) - a TS-ben szépen cikáznak a villámok is!

Sziasztok!

MSTS Bin patch.

Melyik verziót kell letölteni!

Willenbrock
Végre nem hiányol már fájlokat.A V43 1105_2009 eng fájlját hiányolta,nem értettem hogy lehet mikor ez a mozdony is telepítve van.Jobban megnéztem hát az eng fájlok 09-re és nem 2009-re végzõdtek,átnevezés után már jó.

No szóval csak összejött a kép (én voltam a béna, mert rossz linket szúrtam be) Egyúttal a W7 is megette a Kosmost, most már ott is mûködik (nemtom mi volt a baja...)
A lényeg: a Kosmos-ban elõször be kell állítani a kívánt pályának az idõjárását és csak azután lehet indítani a TS-t. Mûködõ TS alatt még akkor sem lehet Kosmosozni, ha éppen a fõmenüben vagyunk....
A legfontosabb beállítási és használati útmutatót a Wanlo #5438-ban ismertetett link (.pdf) letöltésébõl lehet meríteni.
Azért az idõjárás buherálása inkább csak a hozzáértõknek ajánlott - különben akár rendszerfagyás is következhet belõle (amint nálam is elõfordult...)
Tehát a kép: õszi vonatozás Szobon....

A Kosmos tapasztalataimat hamarosan közreadom....

A Kosmos Xp-ben megfelelõen mûködik;

[/url][/img]

wanlo
Ha oda mutat a telepítõ akkor nem kell megadni neki,csak abban az esetben ha neked kell kiválasztani.

...DREAM TEAM...

Willenbrock
Már csak 1 kérdésem maradt: Tudom hogy a routes mappában kell lennie a pályának,de a telepítõjének nem kell kitallózni a routes mappát mert alapértelmezetten tudja hova kell települnie nem?Azért kérdem mert múltkor megadtam neki a routes mappát de telepítés után nem láttam az alföld6-ot a routes-ben.Utána hagytam hogy a telepítõ alapértelmezett elérési úton települjön,akkor meg bekerült a pálya a routes mappába.

Willenbrock
Kösz,ezeket feltelepítem de azt hittem az acthu csomagokban ezek is benn vannak.Tudom hogy a V43 mozdony,van belõle vagy 8-9 festés változatom,erre is azt gondoltam biztos az acthu csomagban van ami kell.
Jó akkor majd elkezdek külön telepítgetni amit hiányol.Kösz a segítséget!

Willenbrock
Szerintem minden rendben lett telepítve:
trainupdate,toolsupdate,binpatch,x-tracks 3.2,newroad 4,(ezek kicsomagolója tudja az elérési utat,alapértelmezetten telepítettem õket-vagy mind a gyökérkönyvtárra települ)
Aztán az achthu csomagokat a trainset mappába bemásoltam,a consist mappákban levõ fájlokat a consist mappába.(villany,dízel,személy,teher)Mégis mindíg kijön ez a bombardier hiány,meg a V43 eng vagy cab.

wanlo
Hello
Amire szükséged lehet:
H-Start Bombardier pack
Maga a pálya ponos helye:
C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\ROUTES\Alfold_6
A V43 meg egy mozdony amit utólag kell bele helyezned de azt most fejbõl nem vágom.

...DREAM TEAM...

Willenbrock
Újra telepítettem mindent,megint a Jadro oldalán levõ acthu csomagokat is betelepítettem a trainset mappába mégis bombardier vagonokat hiányolt,meg valami V43 eng fájlt,az acthu villany pack is telepítve van a trainsetbe pedig.Alföld 6-ot újra letöltöttem biztos nem az a hibás.Az achthu csomagokkal lehet valami,talán azokat is újra kéne letölteni-sérültek lehetnek?
Ha átugrom a hibajelzéseket akkor el lehet indítani a progit de így zavaró.
Alföld6 pályát csak simán a gyökérkönyvtárra kell telepíteni igaz?Nem a routes-be?A bombardier packot amit hiányol külön telepítem de nem tudom hogy nevezzem el pontosan mert a pack nem kapott mappát csak úgy bele van hányva a rar-ba.Azt hittem hogy a Jadro oldalon levõ acthu pakkok elegek lesznek az alföld6-hoz mert úgy van leírva de ezek szerint nem,van amit külön kell még telepíteni pl ezt a bombardier packot.Vagy sérült a letöltés,nem tudom mi lehet.

wanlo
Hy Bagaméry!
Találtam egy kis leírást magyarosítva:
22-23-24 oldalt értékes infó!
Ha ezzel tudtam neked segíteni.

...DREAM TEAM...

Telepítettem a Kosmost - az elsõ próbálkozáskor úgy lefagyott a TS a W7-tel együtt, hogy csak a kikapcsolás után tudtam lelket lehelni a rendszerbe... szerencsére a Restore opcióval sikerült visszaállítani az eredeti TS enviroment-et.....
Végül is valamiféle használható leírás kellene a használatához, hogy mûködjön is az idõjárásgenerálás...
Egyébként én úgy gondoltam, hogy a Kosmos "beépül" a TS-be és ott bõvíti az idõjárás beállítási lehetõségeit, de ez nem így van. A rövid tapasztalatom szerint a TS idõjárás beállításához elõször a Kosmos-t kell használni, majd a beállítás után indítható a TS a beállított idõjárással. A használatkor úgy látszik, hogy az enviroment fájlokat cseréli ki a Kosmos - ezt a TS-be is be lehetne építeni, hogy külön program helyett bármelyik pályába külön beállítgatások nélkül lehessen használni....

Némi kiegészítés a Kosmos-hoz:
A Nom :traduction fr Kosmos V 1.0 - az elsõ fejezet - FONTGYÛJTEMÉNY!!!
a Kosmos 1.0 (idõjárásgenerátor!) a harmadik színes sorban van (letöltve 19108 kb!) a kiegészítése a Kosmos 1.1 csak a fõprogram telepítése után telepíthetõ!!! - csak így elsõ blikkre ennyi a megjegyzésem
Kösz Wanlo! - remélem mûködni is fog....

wanlo
Tessék,egy kis Karácsonyi meglepi csak nektek:
kosmos1.0+Kosmos 1.01+traduction fr Kosmos V 1.0

...DREAM TEAM...