7098
  • wollnerd #5853
    Nem tudom hogy tényleg így van-e, de én úgy vettem észre hogy még nem mozognak az AI vonatok az act-ban.
    De láttam megjelenni őket, de kicsit furcsa pozícióban...
  • zorba3333
    OpenRails billentyűzet kiosztás:
    Billentyűzet kiosztás

#5850:
    Az OpenRails programot innen tudod letölteni:
    OpenRails 0.7.0

Mind a két csomagot töltsd le, illetve ha nincs még a gépedre telepítve, akkor kell a Mikrosoft.Xna.Framework 3.1, és a NET. Framework 3.5 SP1 is a helyes működéshez.
    Ezeket a kiegészítőket szintén az előbbi linkről tudsz letölteni.
  • vasasgabri
    Szia!
    Az 5811-es hozzá szólásnál meg találod nekem kellett mellé a Mikrosoft.Xna.Framework 3.1 is
  • Bagaméry
    Háj!
    Az Open Rails-hoz hogyan lehet hozzájutni? letölthető?
  • vasasgabri
    Köszönöm válaszod ezek mennek de a dízel vonatokkal nem tudod mi a helyzet?
  • zorba3333
    V43 sorozatú gépeknél miután az áramszedőt felengedted (P) be kell kapcsolnod a főmegszakítót (X), és a szellőzőket (V).
    Ezután kapcsold az irányváltót menet állásba (W) majd, ha megjön a szabad jelzés, és a beszállítás is befejeződött, oldhatod a fékeket, majd a kontroller kerék ("D" fokozat fel, "A" fokozat vissza.) forgatásával tudsz elindulni.
    Az "Y" gommbal az éberségi berendezés jelzését tudod nyugtázni, ha be van kapcsolva.
  • vasasgabri
    Az is meg volt, a dízel vonatoknál sem indul pl: BZMOT sem indul.
  • wollnerd #5846
    Ha villanymozdony, akkor még az áramszedőt is fel kell tenni. (P)
    Ott látod az F5-ös ablaknál hogy Electric power: Off vagy On.
  • vasasgabri
    Sziasztok!
    Kellene egy kis segítség az OpenRails-nál mivel nem mindegyik vonat akar elindulni ki engedek minden féket és az y-ont is meg nyomom menetirányba állítom és nem megy a gyorsítás 0%-on marad hiába nyomom a D betűt. Esetleg kell még valami mást is kapcsolni?
  • wollnerd #5844
    Noha, hiába válaszuk ki a 1900x1200-as felbontást, automatikusan 1680x1050-be vált.
    Egy pintscreennel teszteltem le.A kép mentése után láttam hogy 1680x1050-es volt a felbontás.
  • wollnerd #5843
    Nekem is ott van! o.O
  • zsoltim412198
    légyszi valaki tud segíteni abban hogy miért van az hogy pl letöltöttem ezt a 8568 as személyt a balatonra és betölt majd lefagy és kidob kérlek segítsetek ha van ötlet akkor írjátok már le
  • Yoda001
    lehetséges, én most meg nem mondom hogy melyik bin van nekem, de a legújabb, ami még stabil volt :)
    nekem, ahogy mondtam 1680x1050 a max felbontás, ennek ellenére a legördülőben ott az 1920*1200 is, érdekes :)

igen, a Flirt nagyon gyors élőben és az MSTS-ben is, ahogy gyorsul az valami hihetetlen, igaz, nem is olyan nehéz mint egy V43 több vagonnal (gondolom) :)
  • zorba3333
    A felbontás állíthatóságának mértéke valószínű videókártya / monitorfüggő.
    Nekem 1920x1200 a legnagyobb választható opció a legördülő menüben.
    Ez a monitorom max. felbontása is, így lehet, hogy nálam ezért adja be ezt az értéket.

A gyorsulásra nincs tippem. Ha MSTS alatt jó volt a fizikája a Flirt-nek, akkor valószínű, hogy az Openrails hiányosságára vezethető vissza a probléma. Amennyiben ott is gondjaid voltak vele, érdemes lehet a scriptben átírni az értékeket.

Viszont erős a gyanúm, hogy a BIN verziószáma erősen befolyásolja a működést Openrails alatt.
    Nekem még a 1.8.052113en van fent, lehet, hogy többek között ezért nem működik nálam a "Q" gomb, és az animáció?
  • Yoda001
    hopp, mégis megy 1920*1080-ban, bár nem tudom hogy hogy csinálja... de oké :)
    szerintetek valahol lehetne állítani, hogy normálisan gyorsuljanak a vonatok?
    pl. ez a flirt élőben nem ilyen hangot ad szerintem teljes gázadásnál (és közben vánszorog 50-el)...
    kb. 50től 100% gázadásig ugyanúgy gyorsul, furcsa az egész
  • Yoda001
    1680x1050 a max, de bekapcsoltam mindent a beállításokban, elején csak 1-2 volt bepipálva, csodálkoztam is pár dolgon... de így már teljes a dolog :)
    köszi mindkettőtöknek a választ, megnézem a kamera közelítést meg a bin hangokat is... igaz nekem voltak állomás hangok is, meg minden ahogy kell :)
    flirttel pedig ú és á betűvel fékezve :)
  • tmartin
    Valamelyik odlalon kikell, hogy jöjjön. A másik odlaon pedig Shift+Q-val jön ki. :)
  • zorba3333
    Egérrel tudod mozgatni a kamerát. :)

A BIN kompatibilis móddal hallod azokat a pálya, bemondó, illetve gép hangokat, amiket alap esetben nem, vagy az MSTS-hez hasonlóan ráközelítve hallhatsz.

Kapcsold be a felső vezeték láthatósága opciót. (Simulation / overhead wire) Őrület mennyire szép 1920x1200-as felbontáson az Alföld 6.3

Hmmmm a Flirt-re nem tudok mit mondani, nálam meg az ajtók nem működnek, sőt az ajtók alatt a fellépő sem jön ki a "Q" megnyomására.
  • tmartin
    Na és akkor te most, hogy állsz meg a flirttel? :).. amúgy a közelítés távolítás a page up illetve page down gombbal lehetséges. :D
  • Yoda001
    gyorsan csináltam is egy képet, végülis 3mb lett egy kép png formátumban, szóljatok majd ha valakinek esetleg lelalssítja a topik betöltést vagy ilyesmi, mert akkor lehet hogy hagyni kellene majd a jpg formátumot képeknél :)
    ami közel van az nagyon nagyon szépen néz ki, pl. bal oldalt a váltó, meg jobb oldalt a kocsi kidolgozottsága is... csodás

• Yoda001
    meglestem, nekem sem megy a fék... ezt a bin kompatibilis dolgot kipróbálom, mi változik vele? :)

még annyi, hogy a kamerát hogy lehet normálisan mozgatni pl elől a mozdonynál? egy tengelye van a kamerának, és akörül lehet csak mozgatni, de így alapból a fele mozdony kilóg, tehát se előre se hátra nem lehet menni... ez valakinek sikerült már?
  • zorba3333
    Az Option / Sound menüben pipáld be a BIN kompatibilis módot. Valami nem oké még a progival, mert nem csak a hangot optimalizálja BIN alá, hanem a többi funkciót is. Nálam a Flirt 012-025 van összepárosítva, és működik a fék. Ajtóanimáció nálam nincs, de ez valószínű még a program hiányossága.
    Normál esetben NUM9 jobb oldali, NUM7 Bal oldali ajtókat nyitja.
  • Yoda001
    meglesem majd nem sokára, addig szerintem próbáld ki a dolgokat benne, nekem is nagyon új még az egész :)
    egyébként sajnos engem is nagyon zavar, hogy nincs benne a max sebesség kijelzés...
    a q betűt pedig nem is gondoltam volna, sőt nem is próbáltam a többi betűt, lehet hogy érdemes lenne végignyomni mindet :)
    játék közben f1 asszem, és akkor behoz egy kis billentyűzetet színesen jelölve a gombokat, alatta pedig leírással hogy mi mit csinál... azt sem futottam át, de ezek szerint vannak még ilyen dolgok
  • tmartin
    Bocsi, megpróbálnád a flirtet, nálad működik-e a dinamikus fék. Mert nálam nem, vagy rosszul próbálkozok. Ugyanúgy nyomom az a betűt de leviszi 0%-ra a menetszabályzót és a dynamic brake résznél nem csinál, nem ír ki semmit, pedig bepipáltam én is a fékes dolgokat. Ja és még 1 dolog. Hogy nyitom ki az ajtókat, én most flirtel próbálkoztam, arra rájöttem, hogy a q betű kitolja azokat a dolgokat az ajtók alatt, de az ajtót nem nyitja ki. Hogyan csinálom? Előre is köszi! :)
  • tmartin
    Oké köszi szépen a választ! :D
  • Yoda001
    pontosan 4 hozzászólással előbb másoltam be, hogy nincsen maximum sebesség kijelzés..

egyébként: OpenRails.exe, fent options, és Simulation... én ott bepipáltam a fékezéssel kapcsolatos dolgot, de azelőtt is ment a dinamikus fék, amit mondtál, talán a BZmotnál, vagy nem tudom melyik az amelyik ugyanolyan "kis" vonat, és pár kocsiból áll összesen

wollnerd png-be szúrta be a képeket, látszik is rajtuk a tömörítetlenség, így jpgbe olyan mintha az mstsben csináltam volna a képet, meg az előző beszúrtat is.. itt mindenkinek bírná a nete az 1-2 megás képeket?
    mert akkor pakolhatnánk a png képeket, nem olyan nagy fájlok azok, csak még mindig sokan nem szeretik netre hivatkozva :)

• tmartin
    Nah mostmár így a hozzászólások alapján én is kipróbáltam ezt az OpenRailsot, és mit ne mondjak kimondottan tetszik, nagyon szép képet alkot viszont van egy-két dolog amit nem értek. Első az, hogy Flirtbe ugye ha jól tudom dinamikus féknek nevezik, tehát a menetszabályzót, ahogy viszem vissza és 0% alá viszem akkor fékez. viszont a flirt nem fékez csak a légfékkel tehát az á gomb megnyomásával. Hogy tudnék ugyanúgy fékezni, ahogy az alap ts-be? Aztán a másik, hogy látom van ilyen pálya monitor szerű, de, hogy van-e olyan ami mutatja a maximum sebességet? Tehát, hogy mennyivel szabad menni, mert én azért szoktam figyelni, nehogy tévedjek. :) Előre is köszi! :)
  • zsoltim412198
    légyszi valaki tud segíteni abban hogy miért van az hogy pl letöltöttem ezt a 8568 as személyt a balatonra és betölt majd lefagy és kidob
  • zorba3333
    Köszi :)

A Balaton pálya nekem sem fut, de az Alföld 6.3 kisebb szépséghibákkal egész jól működik vele.
    A jelzők kezelése, az animációk, és a hangok lejátszása még nem tökéletes, de lesz ez még jobb is.
    Kíváncsi leszek milyen lesz, ha végleg elkészül :)

Igen dicséretes újdonság a 3D kameramozgás, gyorsítható idő, változó napszakok, és a magas felbontás lehetősége, valamint, hogy sokkal több infót közöl a vonatról, és a pillanatnyi teljesítményről, mint az MSTS.
    Oké, a két játék között van 11 év, ami nem elhanyagolható.

Biztos, hogy jobban kihasználja már most a memóriát, mint az MSTS, mert nálam a kisebbik gépemen (3,1GHz), full felbontáson, csupán 4Gb RAM mellett, szinte tökéletesen futott egy öreg XP alatt (75 FPS belső nézet, 90 FPS külső nézet) az Alföld 6.3
  • Yoda001
    amit letöltöttem az oldalukról tömörített fájlt, azt kicsomagoltam egy külön mappába az asztalon (tehát az asztalon lévő mappában bemásoltam a zipből az Addons, Content mappát, és az összes többi fájlt ami még a csomagolt fájlba volt), és onnan tudom indítani az OpenRails.exe-vel

tehát igazából neked semmit nem kell csinálnod semmivel, összesen kitömöríteni valahova azt amit letöltöttél (hogy ne minden alkalommal kelljen kibontogatnia a fájlokat a gépnek), és mehet is a játék az összes vonattal, pályával :)
    annyi a gond, hogy a Balaton pálya nem megy egész egyszerűen, semelyik acttal, gondolom a pályával van a gond... indítás előtt feldob egy ablakot parancsokkal, és ennyi
    egyébként minden teljesen oké :)
  • zorba3333
    Rendesen működik a pálya Openrails alatt?
    Hova másoltad be Openrails-en belül a pályát, és a feladatokat?
  • Yoda001
    hopp, jött is az OpenRails-esektől a mail, hogy mi a helyzet a jelenlegi sebesség jelzésével:

"Daniel,
    Thanks for the support. Speed limits are not implemented in v0.7. They are scheduled to be done in the next release.
    chris van wagoner
    team lead"

na, majd a következő verzióban, gondolom ezen kívül még lesz elég dolog, ha már kb 3 hónapja azon dolgoznak :)
  • kjhun
    OFF/SPAM!! (Csak akkor olvasd el, ha nem zavar a téma. Vagy ugord át.)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Valaki kipróbálta már az orosz MSTS-st? Azt a bizonyos MSTS GrandPack 2001-2009 -et?
    A méretről annyit, hogy igen terjedelmes, közel ~70 GB(!) tömörítve. Plusz Update1-6, amelyek pár száz MB-ot foglalnak pluszban. Állítólag 175 GB(!!) szabad hely kell hozzá, hogy felmenjen (Lehet hogy így értették, hogy: 70GB tömörítve + kibontva meg 105GB??). Bár máshol meg ~50GB-nyi helyigényről írnak. Meg van egy MSTS GrandPack 2001-2010 is, amely lehet, hogy a RePack változata, 3DVD9-en ISO-ban, de lehet, hogy Light-os verzió. Ez elvileg tartalmazza a 6db Update-t is. Elvileg 24 ország pályáit tartalmazza (talán a kissebbik is, de lehet, hogy nem, csak a nagyobbikban van benne minden?), közte a magyart is (amik addig elkészültek).

Ebben ha jól fordít a google:

184 Pálya
    5500 szkript
    37000 jármű
    Fotorealisztikus grafika
    Pontos fizikai modell
    stb...

Képek:

• Yoda001
    hirtelen eszembe jutott még egy dolog az OpenRails-el kapcsolatban

a sebességhatárt valahol belehet kapcsolni, hogy mutassa? eddig a sima sebességnél ott volt msts-ben a limit, de itt egyszerűen sehol nem találtam...
  • wollnerd #5819
    A MÁV 376-ét használom. link
    Nem emlékszem már, de lehet hogy át kell írni a 375-1019.eng-ben.
    Hogyan is?
    A Notepaddal rákeresel a cvf szóra, meglesz ez: Cabview ( valami.cvf ) ezt átírod erre: Cabview ( 376.cvf )
    És kész is!
  • zsoltim412198
    valaki tud segíteni abban hogy miért van az hogy pl letöltöttem ezt a 8568 as személyt a balatonra és betölt majd lefagy és kidob a játékból
  • Yoda001
    na, kipróbáltam, meg csináltam próbaképp egy képet is... kellene mellé az MSTS is látni a különbséget, szerintem nem sok, és főleg azért nem látszik a képen mert jpg lesz a formátuma... játékon belül nagyon szép és kidolgozott minden :)
    még annyi, hogy mintha "akadozna", de nem úgy mint gyenge kép, hanem mintha ilyen lenne egyszerűen, az fps is teljesen stabil.. ez másnál is így van?

• Tommacska
    Hát ezt Tommacska sem tudja szó nélkül hagyni!
    ATYAÚRISTEN!
    Hát ez kirobban az élességtől!

Egy kicsit segítsetek! Tehát pontosan miről beszélünk?
    A fejlesztők a teljes Train Simulator alapprogramot le akarják cserélni erre az új OpenRails-re, úgy, hogy a összes MSTS alá gyártott pálya, gép és vagon kompatibilis legyen eme új programmal?

Ha igen akkor elismerésem! Nem akármilyen fába vágták a fejszéjüket!

Viszont, ha tényleg, akkor az a bizonyos 375.1019 CABVIEW is kompatibilis az MSTS-el! Nincs igazam? Wollnerd! Légyszíves áruld el, hogy honnan szedted! Baromi élethű!
  • Yoda001
    köszönöm a választ :)
    igazából arra értettem, hogy engem is érdekelne hogyan lehet használni a mozdonyokat, pályákat, vagyis mindent az MSTS-ből
    sajnos ahogy most nézem az openrails oldalát, semmi nem jön be :(
  • zorba3333
    Elvileg magasabb felbontásban, jobb memóriakihasználás mellett optimalizáltabb futtatási környezetet biztosít az MSTS pályák számára.
    Belekerült néhány olyan extra is, amit az MSTS nehezen, vagy csak kompromisszumok által kezel.
    Új elem a menet közben változó időjárás, a gyorsítható idő, és a napszakok változása.

Sajna többet én sem tudok róla, mert az alapcsomagban lévő gyári pályák irányíthatósága......szóval hagy még némi kívánnivalót maga után, de ne akarjunk ajtóstól a házba rontani, hiszen lelkes amatőr fejlesztők által, szabadidőben készített, díjmentesen hozzáférhető programról van szó, ami még bőven fejlesztés alatt áll.