Microsoft Train Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a Magyar vonatok miatt tettem fel mert gondolom az meg van mindenkinek. Csak érdekességnek szántam.<#wave>#wave>
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt http://msts.banal.net/catalog/ itt országokra vannak osztva a vonatok.
Esetleg nincs olyan német mód, amivel Bécstõl lehet közlekedni?
Esetleg valamelyik Pro Train???
Roleee, jó helyen vagy 😊
Az olasz pályák legtöbbjének telepítéséhez az alappályák szükségesek az "installme" futtatásához - ami a pályákhoz további elemeket telepít.... (én 45 pályát válogattam össze...)
Egyéb MSTS letölteni valót a Msts.lap.hu-n lehet válogatni....
Pár kedvcsináló 😊
Nem Train, de jó lenne ott is vonatozni virtuálisan 😊
tehát most akkor mi is fog megszûnni velük kapcsolatban?
http://9gag.com/gag/5135249
Én egy külföldi oldalról töltöttem le de nem ezzel a vonattal volt a gond hanem amibe be kellett másolnom OBB_1116 mappa. Hibás volt cvf fájl neve.
ahozhogy letudd tölteni, regisztrálnod kell! remélem tudttam segiteni üdv.
Segítség kellene mert nem tudom miért nem jelenik meg a kabin nézete, a OBB_1116_214-6_Spirit_Of_Hungary.rar Railjet vonatnak. Hiába raktam be ahogy le volt írva nem jeleníti meg a játékban. Conbuilderrel raktam össze és itt nem jelez semmi hibát. Próbáltam más Cabviev-vel is, és úgy is hogy hozzá rendeltem már mûködõ OBB_1116-os vonathoz is de nem volt jó. Ha tud valaki kérlek segítsetek.
iPhone XS Max 256GB
Erre az ace konvertálásra rájöttem. Sõt már azt is sikerült kiderítenem, hogy a .sd file maga az objektum tömörített formátuma. Csak azt nem találom a neten sehol, hogy milyen program nyitja meg ezt a fájlt, vagy melyikkel lehet olyan formátumba (pl.: 3ds) konvertálni, hogy meg tudjam nyitni 3d szerkesztó programmal.
Én nem értek hozzá de úgy tudom ezekkel csinálják: http://3dtrains.com/downloads/utilities.shtml
Átfestés készítéséhez alapvetõen 2 programra van szükség. Egyik a TGAtool2 nevû program, mellyel a TrainSim .ACE kiterjesztésû textúráit lehet megnyitni, a másik meg egy képszerkesztõ program, pl Adobe Photoshop, vagy Jasc Paint Shop Pro. Paint Shop Pro. Viszont VM 15 oldalán találsz sok segítséget.
Még csak ismerkedem a játékkal. De nagyon tetszik. Sajnos a videokártyám miatt nem fut a legújabb verzió, így az alap játékkal játszom.
Az lenne a kérdésem, hogy a vagonokat, mozdonyokat milyen 3d szerkesztõvel lehet megnyitni? Ugyanis szeretnék modelleket készíteni, átfesteni, meg hasonlóak.
Eddig 3ds maxot használtam más játékoknál a modellezéshez, de ezzel nem tudom megnyitni a .eng, .s és .sd fájlokat.
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Gooogle!! 2 másodperc alatt megleltem. Katt a download gombra, aztán a Slow Download gombra kattintasz. Várd meg míg leszámolja a 35 másodpercet, aztán Download file now gombra kattintani. Ha nem tudod leszedni felrakom másik tárhelyre.
Gondolom erre gondoltál:
NewRoads Version v4.0
for the End User
Newroads - Complete package
(Includes Tsection.dat build 38)
Katt ide: NewRoads_V40_MSTS1_Setup
hoztam megint egy kis alakított képet 😊

ASUS M5A99FX Pro | AMD FX8350 | AMD RADEON R9 280X | HYPERX FURY 8GB | LG 29UM68
Egyik kedvenc (német) pályám a Wupper Express 11 amiben kialakítottam egy olyan útvonalat, hogy egy egy adott ponton folytatva a vonatozást, sosem jutok vakvágányra. Hasonló mentésekkel vonatozom az Alföld4-ben is egy korábbi "szupervonatból" extrahált 5 vonat bármelyikével....
Lenne egy kis problémám:Amikor max grafikán van a játék és megnyomom az f4-et akkor beadja a pályamonitort, de amikor leveszem közepes grafikára és megnyomom az f4-et akkor kidob a játékból hibaüzenet nélkül.
egyébként nekem is gond van a szélesképernyõvel, de mint mondtam, nagyon szép a játék, és élvezhetõ, semmi gond nincs a két oldali csíkkal... legalább fut 😊
http://9gag.com/gag/5135249
Ideiglenesen kapcsoljuk ki az internet kapcsolatot, hogy a windowsnak eszébe ne jusson frissítéseket keresni és letölteni.
Kapcsoljuk ki a víruskeresõt és ne ütemezzük a vírusvizsgálatot, vagy a töredezettségmentesítést....
Kapcsoljunk ki minden feleslegesen futó programot....
A szinte akadásmentes száguldást jelenleg élvezhetjük a DDU még nem objektumozott pályaszakaszain - én is itt szoktam kiélni a sebességmámort...
Mindennek folyománya, hogy a fene nagy valósághûség érdekében egyes pályák olyannyira objektumozva vannak, hogy néha a kevesebb több lenne, mivel a látvány nem mindenkor kárpótolja az akadozós vonatozást.
Ugyanígy (szintén tapasztalatból beszélek) a mozdonyok és a környezet is tele van zsúfolva - ha nem is felesleges de - szükségtelennek mondható hangokkal (a környezetben madárfütty, kutyaugatás, békabrekegés, tehénbõgés, a mozdonyban minden jelentéktelen kattanás, pisszenés...stb (ami a pl. a motor hangjától egyébként nem is hallható, de a beolvasást fékezi). ugyanakkor a ScalabiltyGroup( 5, -3,-1, -0 ) hanbeállítások rosszul vannak programozva. Csak info; a max hanbeállításban az (5), a közepesben a (3), a minimálisban az (1) az activityben a (0) hangcsoport beállításai szólnak... Találkoztam ár olyan "hangfájllal ami 1.5 Mb nagyságba CSÖNDet tartalmazott. A felesleges hangok azért is tudják fékezni a beolvasást, mert a TS MINDIG BEOLVASSA a külsõ-, ill. belsõ hangokat , csupán a kamerapozíció választásnak megfelelõen szólaltatja meg......
Hát lenne még korszerûsítenivaló a TS körül....
Gondolom, Microsoft Games nem számított a jövõben érkezõ nagyméretû pályákra.. Az alappályáknak nincs nagyméretû objektumai, így elég volt annó ennyire korlátozni az adatbeolvasási sebességet.
Tehát az akadásos mûködés nem a program korszerúségétõl, hanem a mûködési elvétõl függ!....
Ha a TS-t alkalmassá tennék arra, hogy a kiválasztott pályát, a közlekedtetõ vonato(k)at... tokkal vonóval a memóriába olvasná be, talán akkor a minimálisra csökkenne az akadása....mert jelenleg a mem: kapcsolóval megadott memóriaterületre nem olvassa be az adatokat - kipróbáltam a mem:6144 értékkel amibe egy kiválasztott a pálya, a GLOBAL, a vonat(ok)... adatok mindenképpen beleférnének, de az eredmény nem változott ....
EZ VAN!
Ha nem csak a problémáddal foglalkoznál, hanem egy kicsit olvasnád is a fórumot akkor a #5530-ban megtaláltad volna a "mozdonynézegetõt" a "helyrõl (talán)lehet letölteni" szövegkörnyezetben. A kék "helyrõl"re kattintasz és letöltöd.....
Wollnerd!
Több alkalommal megmagyaráztam már, hogy a TS "akadásában" a winyóról történõ adatbeolvasás sebessége a fõ ludas - és nem annyira a directX! - no meg bármelyik windows azon maradi és máig érthetetlen tulajdonsága (és ebben a W7 sem jobb), hogy vagy olvas, vagy megjelenít! Tehát ha a TS pl. 60 f/s képsebességgel fut és következik egy olyan nagy objeltum, pályarész amelynek a beolvasása csak 30 f alatt történik meg akkor a TS mintegy 30 f - azaz fél másodpercig ÁLL! Ez a magyarázata, hogy a f/s kijelzõt bekapcsolva (shift+y) a 30 -as érték láttán nem értjük, hogy mégis megtorpanást látunk a vonat futásában. Ez azért van, mert az elõtte még 60 f/s-bõl csupán 30-at látunk és ez nem azonos a 30f/s értékkel....csupán a kijelzõ nem tudja másképpen kiírni...
Az lenne a jó megoldás ha a beolvasás az adott f/s max 2%-ánál nem tartana tovább, mert ezt a kis mértékû "akadást" a szemünk látási "tehetetlensége" nem veszi észere - mint a moziban.... Ideális esetben 1 f beolvasás - 1 f megjelenítés, így egy 50 f/s megjelenítés esetén a megfelelõ 25 f/s képsebességgel FOLYAMATOSAN mennének a vonatok - azt hiszem ilyen beolvasásmanager csak utópia marad. Addig is használjunk a lehetõségünk szerint legalább 7200 f/s sata2, vagy sata3 winyót, 3 GHz körüli DuaCore procit, DDR3 memóriát, HD5670 1 Gb vga-t... vagy ezeknél még jobbat.....
Még annyit; ezek (vagy hasonló) megtorpanásokat a többi (trainz, Railworks...) vonatos progival ugyan úgy tapasztalhatunk, pedig a RW korszerûnek mondható....(ezeket a gyakorlatból tudom...)
Remek.... Win7-tel is elbaszhattam 64 frissítéssel... De frissítések telepítések elõtt telepítettem a MSTS-t és akkor is volt directX-féle akadozások...<#nemtudom>#nemtudom>
Nekem támadt egy olyan ötletem hogy a virtuális SP2-es XP-én futtathassam a TS-t VitualBox-val... de azon se lesz jó, mert 4 RAM-ból max. 1860 MB RAM-ot tudtam adni a Virtuális gép-nek hogy maradjon a gazdagépnek. Ráadásul 8 monitorbeállítás-ként CSAK 256 MB Videókari RAM-ot enged a 1024 MB-os kariból. (hülye Virtualbox)
Szal így se lehetséges...<#levele>#levele>