7098
  • ekepista
    sziasztok ez akisvonat mejk játékhoz van meg avilamos az openn railshoz asegítséget előre is köszi
  • Yoda001
    na, regeltem az msts.tk-ra, remélem sok jó dolgot találok majd rajta:)

egyébként martin: "Köszönjük a regisztrációdat a(az) [oldalnév]!"
    ez rögtön a regisztráció gombra kattintás után van, esetleg majd átírhatnátok pl "az oldalunkra", vagy "az msts.tk-ra"...
    egyébként mellékesen, ha gondoljátok és van is rá szükség, én szívesen segítenék az oldal fejlesztésében és karbantartásában, fájlok feltöltésében, bármiben, bár igencsak egyben van már most is az egész :)
  • Yoda001
    hát igen, a "kis vonat", mai napig szeretik szüleim is, igaz, nagyon nagyon ritkán megyünk már fel érte :)

egyébként f5 a játékban és eltudod tüntetni a baloldal fent lévő kis táblázatot... egyébként ezek melyik pályák, linket tudnál esetleg adni hozzájuk?
  • vasasgabri
    A fiam kedvence
  • vasasgabri
    Köszi a segítséget!
  • Bagaméry
    Háj!
    Aki tovább informálódott az Open Rails-ról az tudja, hogy a jelenlegi verzió csupán egy béta változatú fejlesztés alatt levő állapotban van! Nem véletlen, hogy sok a macera és a rossz működés. (kb. olyan állapotban van, mint a mi DDU2 pályánk...) A fejlesztő csapat is türelmet kér a felhasználóktól..., de ez is csak úgy készül, mint a mi TS pályáink - szabad időben, ingyenesen...
    Ha tényleg elkészül - a jelenlegi állapotból is megállapíthatóan - valóban jó futtatókörnyezet lehet a virtuális vonatozáshoz...
    Megnéztük, kipróbáltuk, de még egy darabig a jó öreg MSTS-t célszerű használnunk a hibátlanabb vonatozáshoz.. (bár macera abban is van)
    Aki mégis az Open Rails-t akarja használni, az irányítás helyességéhez olvassa el az 5880, 5881 hozzászólásokat a billentyűzet kiosztásáról....
    O.R. kérdés: az ORsource_v07-t mire lehet (kell) használni?
  • csintalanakos
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni mi csinálja ezeket a Dél-Dunántúl pálya 2-őn ?
    Mit csináljak hogy ne tegyen ide ilyen üzeneteket?

• wollnerd #5886
    Ezért kell használni képfeltöltő oldalt! Sose használtad???
    Ajánlom hogy ezzel próbáld: noob.hu
  • vasasgabri
    Ide az oldalra nekem csak a 20 Kbyte-os képet engedi feltenni és ha ilyen kicsire konvertálom akkor már rossz a kép minősége.
  • wollnerd #5884
    Egy kicsit bővebben? Azt akarod mondani hogy a program csak max ennyit támogat??
  • vasasgabri
    Sajnos nekem nem jön össze mivel csak 20 Kbyte-os képet lehet fel tenni már nem jó a kép.
  • wollnerd #5882
    XnView
    Telepítés után, a windows intézőben egy képfájlra kattintva jobb egérgombbal megjelenik a menüben a XnShell és ott Convert Into-ban kiválaszthatod a kívánt formátumot. Akkor létrejön ugyanabban a mappában, ugyanolyan névvel, de más formátumban. :)
  • Bagaméry
    Kiigazítás - nem én tévedtem, hanem a leírás!

Clock Backward: ( ü) - és NEM shift+ó! - lehet, hogy más sem az ami a táblázatban van...?

Egyébként egyre jobban kezd tetszeni az O.R. annak ellenére, hogy a vonatvezetés egy kissé "macerás"... mivel a TS-t inkább az egyszerűsített verzióban szoktam használni....
  • Bagaméry
    Tehát az OR táblázat eltérései magyar billentyűzeten:

BREAKES:

Train Brake Increase : ( á )
    Train Brake Decrease: ( é )
    Engine Brake Increase: ( ú ) - hosszú ú
    Engine Brake Decrease: ( ő ) - hosszú ő
    Dynamic Breake Increase: (?,)
    Dynamic Breake Decrease: ( : .) - kettőspont
    Bail off : ( -_) - a jobb shift mellett (de mi az a Bail ??)

ADVANCED BRAKING

Initialize Brakes : (Shift)+(-_) - shift+"bail off"
    Handbrake Full : (Shift)+(á)
    Handbrake None (Shift)+(é)
    Retainers On : (Shift)+(ú)
    Retainers Off: (Shift)+(ő)
    Brake Hose Connect : (ű) - hosszú ű
    Brake Hose Disconnect : (Shift)+(ű)

GAME SETTINGS

Overcast Increase : (Ctrl)+(ó)
    Overcast Decrease : (Ctrl)+(Shift)+(ó)
    Clock Forward : (ó)
    Clock Backward : (Shift)+(ó)

No ezeket rajzoljátok át az Open Rails billentyű táblázatában (de ha lenne valaki aki ezzel a módosítással - netán magyarítva is - elkészítené az OR táblázatot, azt hiszem sokan megköszönné(n)k.....
    A többi billentyűparancs "oldalhelyes" a magyar billentyűzettel...!
  • vasasgabri
    Wollnerd mivel konvertálod a képeidet, hogy ilyen nagyban fel tudod tenni és jó minőségű is?
  • Bagaméry
    Háj!
    Azt hiszem rájöttem, hogy miért nem működnek a billentyűzet kiosztás szerint a kezelőszervek!
    A működtető billentyűk US billentyűzet kiosztásba müködik!!!!! Az általunk használt használt HUN billentyűzeten bizonyos karakterek más "fedőnéven" vannak.( Z = Y...stb)
  • tmartin
    Király. :) Így tovább. :)
  • wollnerd #5876
    Pörög a topik. :)
    Népszerű témák
    1. Valóvilág I-V Series
    2. Autómodellek
    3. World of Tanks
    4. Need for Speed World (MMORG)
    5. A nagy szavazó topik
    6. Battlefield 3
    7. Mass Effect 3
    8. Guild Wars 1-2 MMORPG
    9. IL-2 Sturmovik
    10. Microsoft Train Simulator
  • wollnerd #5875
    Igen, ezt én is tapasztaltam.
    Elég súlyos. :(
  • vasasgabri
    Ez másnál is így van az áram szedővel fel megy az ajtó is[IMG]http://[/IMG]
  • szil balázs
    Hát yoda úgy gatyába rázni a gépem hogy a msts normális körülmények között menyen :) am :) (yoda mégis menyire vagy közel fót hóz :)?
  • tmartin
    Nemgond. :DD
  • Yoda001
    na... pont akkor írtam amikor még nem volt ez a hozzászólás, szóval most dupla lesz, bocs :)
    köszönöm
  • Yoda001
    nem hiszem, de én egész közel lakok Fóthoz, mi kellene? :)
  • tmartin
    Hali! :) A honlapunkon (msts.tk) elég sok flirtes act van, válogass. :DD
  • szil balázs
    van Köztünk aki FÓTI?
  • vasasgabri
    Ez nálam is így van.
  • wollnerd #5866
    Ja, válaszd ki a "V2.4-es leírás" linket!
  • wollnerd #5865
    Szia!
    Ebben a leírásban megtalálsz minden információt a játékról!
    A tartalomjegyzéket nézd meg, hogy megtaláld mire van szükséged. Pl. MSTS telepítési útmutató, Kiegészítők elérhetősége, Mozdonyokról, A trains mappa ismertetése és a járművek telepítése, Acthu telepítése, Routes mappa ismertetése és telepítése,
    Pályák telepítése, stb.
    Remélem ezzel tudtam segíteni.
  • szil balázs
    Üdv mindenkinek az a kérdésem lenne hogy 1-dül vonatozni nem valami jó hogyan jöhetnek velem szembe vonatok nem karambol meg hasonló csak el mennek mellettem vagy pirosat kapok vagy ilyenek azon kivül a meg van az alföld és a nem tudok játszani a balatoni vagy a Nyugat-Dunántúl pályával miért lehet ez?
    és hogy minden villany dízel személy és teher vonatot le szetem és nem jó hiba kod a leg elején és még azt hogy tudom be álitaní hogy milyen szerelvények tudok menni pl ha 2-flirt el akarok menni azt hogy tudom meg oldani meg be álitani. na meg a az éber ségi fokozat csak a nyugati tol indulok és kb rendezőig jó utána nem működik ez miért lehet?

Sok probléma de aki tud valamibe segíteni Köszönöm:)
  • wollnerd #5863
    Itt vannak a bizonyítékok hogy az Openrails-ban NEM járnak az AI vonatok!
    A sima MSTS-ben is kipróbáltam az actot, gond nélkül megy.
    képek: (JPG-ben vannak, most nem szépség, hanem a bizonyíték a lényeg. :P)
    ez az gyors a kép jobb oldalán nem jelent meg a op-ban:

A 1070-es se jelent meg:

A M41 megjelent a OP-ban, de a váltó előtt állt! Nem pedig közeledve jött a váltó felé. az időpont ugyan az volt...

Utolsó pedig az a nemzetközi vonat: A MSTS most gördül be a 3. vágányon az Istvánteleken. Az OP-ban messzebb volt már a peron végén, és mikor elértem a peron elejét, akkor következett be a hiba.

Ez nem köthető a act-hoz, de az vettem észre hogy a BDh ablaka tisztább a OP-ban...

vasasgabri, nálad is ez a jelenség?
  • ekepista
    sziasztok az open rails az egy vonatos játék mert ha vonatos akor leszedem asegítséget előre is köszi
  • Yoda001
    nálam hasonló hibák a Balaton pályánál vannak, de másnak sem indult
    én tegnap a Desiro-t nem tudtam elindítani az istenért sem... :(

tudtok adni nekem egy Flirt-ös actot? úgy mennék vele, de sajnos actot nem találtam hozzá
    mellékesen az AI vonatok tökéletesek, nálam mentek, gyorsítottak, megálltak, stb... :)
  • vasasgabri
    Tud nekem valaki egy normális Railjet szerelvényt adni mert amik fent vannak azok nekem nem akarnak menni. Vagy a vezérlő kocsi nem jelenik meg vagy a Taurus kabin nézete miatt dob ki. Már legalább 30 féleképpen próbáltam de nem sikerül meg csinálni. Szerkesztéssel átírással is próbálkoztam.
  • vasasgabri
    Szia! Nekem megy rendesen minden hiba nélkül.
  • wollnerd #5858
    Érdekes hiba jött a "Személyvonat Szobra" nevű act közben az Openrails-ban, ami itt található, de acthoz szükséges egy jugoszláv kocsit nem találtam, ezért átszerkesztettem, ami itt van, így EV pack kell helyette.
    Valaki letesztelné, hogy nála oké-e? (tényleg az bizonyosul hogy a hiba az én készülékemben van... :)
    Hiba:
  • zorba3333
    Win7 alatt előfordult már valakinek, hogy az Alföld 6.3 pályához tartozó alap act (a5-37233) futtatása közben összeomlott a rendszer?

XP alatt rendesen fut, nincs semmi gond, de ugyanaz a feladat Win7 alatt, már nem fut tökéletesen, és nemcsak kilép a programból, hanem összeomlik az egész rendszer.

Létezhet, hogy az fent említett feladatban lévő BZmot 237 (Acthu csomag része) még nem BIN kompatibilis, ellenben az OpenRails alapból BIN patch alá van fejlesztve, és ez okozza a galibát?
  • vasasgabri
    Hát legalább most már tudom, hogy nem nálam van a hiba. Amúgy nagyon teszik és sokkal hangulatosabb a játék ezzel a progival.
  • wollnerd #5855
    Nem vagy egyedül. Én sem tudom elindítani...
  • vasasgabri
    A BZMOT vonatokat el tudjátok indítani? Légyszi próbálja már meg valaki hogy elindul e. Minden működik rajta csak a menet szabályzó nem akar menni. Még az ajtók is nyílnak, a V betűvel be indul a motor, ki engedem a fékeket irányba teszem de nem lehet sebességet adni neki 0%-on marad.