7098
  • Bagaméry
    Az én verziómmal Charger nélkül bármikor vontathatok magyar vonatokat - nem nagy durranás, de nekem tetszik, mivel régóta vágytam erre a megoldásra, hogy magyar pályákon ne az amerikai kocsikkal kelljen vonatozni - szeretem a különleges megoldásokat...
    A honosítás tulajdonképpen az .eng fájl(ok)ban a Coupling(Type(Automatic) helyett (Chain)-ra van javítva... a velejáró egyéb apróbb módosításokkal együtt.
    Ezzel a módszerrel külön kategóriás mozdony(ok)at lehet létrehozni - akár fordított helyzetben az M62 is "rábírható" az amerikai kocsik vontatására (charger használata nélkül)...
    Lehet, hogy furcsa
    De a lényeg, hogy húzza!....
    egyébként a chargert honnan lehet beszerezni..?
    hallottad már HIFI subbas fejhallgatóval a Dash9-, vagy a Gp38 hangját?.... n a g y o n á l l a t !!!
  • vasasgabri
    Valaki nem tud segíteni Railjet vezérlő kocsi helyes működésében, már több helyről le töltöttem de nem tudom a kabin nézetet be állítani mert amit ajánlanak hozzá azokkal nem működik.
  • xaxoimi
    Köszönet!!!(:
  • zorba3333
    Megérkezett Nagykanizsára az első, négy tagból álló, kimondottan nehéz tehervonatok vontatására készült mozdonyom.

A gép eredeti, nem én variáltam össze!
  • zorba3333
    Mit értesz azon, hogy "honosított"?
    Ha a kocsik közötti kapcsolószerkezet cseréjére gondolsz, akkor azt nem kell külön variálnod, ha
    a Consist Changer segédprogrammal készíted a consistot, ugyanis a program úgy van megírva, hogy nem veszi figyelembe a kapcsolószerkezeteket.
    Így bármilyen mozdonnyal bármilyen személykocsit, vagy tehervagont tudsz vontatni.
    Működése gyakorlatilag megegyezik a ConBuilder működésével.
  • Bagaméry
    Csakazértis "magyar gyorsvonat" 2 db honosított kompatibilizált GP38-al.
    Lehet, hogy furcsa
    De a lényeg, hogy húzza!....

• zsoltim412198
    oké köszi a javítást
  • zorba3333
    Bocsi, de ez lemaradt:

A Belinkelt ConBuilder-t nem kell telepítened, portable.
    Csak csomagold ki, és indítsd az exe fájlt, és használd kedvedre :)

Most próbáltam, működik!!
  • vasasgabri
    Sziasztok!
    Van valakinek jól működő Railjet szerelvénye, és le írná nekem honnan töltötte le és milyen hang és kabin nézetet használ? Előre is köszönöm.
  • zorba3333
    A ConBuilder működik Win-7/64bit alatt!
    Nekem is ilyen rendszerem van, és ConBuilder-t használok. Annyi a trükkje, hogy telepítés során, mikor a kompatibilitási gond ablakot behozza, a Not All opciót kell választani a jobb alsó sarokban, és nem a Yes-t.
    Ekkor nem fogja felülírni a fájlokat, és simán 32bit-es rendszerként érzékeli a Windows-t.
    Még egy fontos dolog. A C:\Program Files (X86) mappába telepítsd. Eredetileg ez a telepítő által ajánlott célmappa is.

Innen tudod letölteni:
    ConBuilder

• Bagaméry
    DASH9hu - honosítva! - nekem már kompatibilis....
  • vasasgabri
    Magyar Államvasutak. Bocs nem kötözködni akarok de ez a helyes meg nevezés pontosabban Magyar Államvasutak Zrt.
  • wollnerd #5921
    :O
    A Dash-9-nek más a kapcsolója mint a Bhp kocsiknak, nem kompatibilisek egymással!
  • zsoltim412198
    Magyar Állami Vasutak
  • vasasgabri
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_%C3%81llamvasutak_Zrt.
  • xaxoimi
    Hali(:
    Valaki nem tudja hogy minek a rövidítése a "MÁV" igaz hülye kérdés de a tanár kérdezte... nagyon fontos lenne:D
    Előre is köszi!!
  • Bagaméry
    DASH is the TRAIN! - farmotornak meg egy M62-109....
  • Bagaméry
    Azért ilyen vonatot is ritkán látni Tápiószecsőn....(!)

• joco22
    Ebben a hónapban már nem lesz elérhető az oldalam!
  • joco22
    Hello!
    Ameddig nem jó az oldalam addig innen tölthető a javítás: https://mianuq.bay.livefilestore.com/y1p1cpvI8Ruf1lTCRr5HcVZ0-33CJd1PyJK2G5BWsQtGIc9JyBYD5aJEFBMG1jkTrKPaTwSvNAfet9hCfT8cPQbqw/Alfold_6.03.zip?download&psid=1

A6 Pálya: https://skydrive.live.com/?cid=58dab889aff1a6ef#cid=58DAB889AFF1A6EF&id=58DAB889AFF1A6EF%21432 egyenlőre fájlonként tölthető!
  • Gabi1972
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni, hogy a MSTS Consist cserélőnek van-e Win7-re 64 bites változata? Mert a az eredeti v1.0 -ás nem működik!
  • crodgok3
    Sziasztok!
    Valaki tud nekem egy linket adni, ahonnan letudnám tölteni az Alföld 6-ot és hozzá a frissítéseket?
  • zsoltim412198
    mármint a márciusi hónapban?
  • joco22
    Lehet ebben a hónapban végig zárva lesz! Nem tudom pontosan meg mondani!
  • zsoltim412198
    kb mennyi idö?
  • joco22
    Majd igen!
  • zsoltim412198
    oké köszi és ugyan innen töltsük le a sct-train.t15.org ről?
  • joco22
    Korlátozás lett túl lett lépve a meg határozott 10 giga határ 6 gigával! De meg van az okom a túl lépésre de ezt amjd tapasztaljátok ha újra elérhető lesz az oldalam mivel egyben éjjel fel töltötem a tárhelyemre az Alföld 6 pályát így egyben le leeht majd tölteni ha müködni fog újra az oldal! Pálya letöltését csak letöltés vezérlővel szedjétek le majd!
  • zsoltim412198
    mi lett az act-train.t15.org oldallal
  • Bagaméry
    Háj!
    Dash9, Acela hang anomália megoldása! - eléggé "szivatós" jelenség volt...
    A Dash9, Acela kürt (space billentyű) megnyomásakor az utasfigyelmeztető harang (bell) mindig megszólal(t)! feleslegesen - és csak a "B" megnyomásakor hallgatott el (!?). A problémát a dash9.eng, acela.eng programhibája okozza.
    A "DoesHornTriggerBell( 1 )" kifejezést DoesHornTriggerBell( 0 )-ra kell javítani, így a két hang függetlenül használható a saját kapcsolójukkal, ahogy általában a többi mozdonynál is...
    Ha netán másik mozdonynál is tapasztalható ez a jelenség azoknak az ".eng"-jében is el kell végezni a javítást...
  • zsoltim412198
    olyan kérdésem lenne hogy hogyan birok olyan actot csinálni mint pl hogy találkozzak más gépekkel meg hasonló
  • zorba3333
    Nincs meg valakinek ez a V43 vezetőállás? A játékkal foglalkozó oldalakon sajnos már nem elérhető :(

• vasasgabri
    Ami nekem még érdekes ebben a progiban az hogy van olyan szerelvény össze állításom ami MSTS-ban nem indul el de itt meg elindul hiba üzenet nélkül.
  • vasasgabri
    Olvasd el a | #5824 be jegyzést mindent le írt Yoda001
  • Yoda001
    szép kép, szép dolgokkal rajta, gratula a képhez :)

tényleg ég és föld a kettő mondhatni... kipróbáltam MSTS-t rögtön OR előtt és után is, és inkább nem is minősítem a dolgot.
    egyébként ami nagyon tetszik MSTS-ben, hogy reálisabb pl. a Flirt gyorsulás - fékezés, ez OpenRails-ben nagyon nagyon döcögős és már irreálisan lassú (de minden vonatnál), esetleg a hangok (pl. kabinon belül is lehet hallani a váltók zajait, stb, ezt nagyon hiányolom)
    egyébként tökéletes az OR, még ilyen béta változatban is, ha egyszer kész lesz...!:)

• ekepista
    sziasztok az open railst hogy kell elindítani
  • vasasgabri
    Bocs a sok képé de nem tudok betelni az új progi képi meg jelenítésével, gyönyörűen vissza adja a vonatok és a környezet részleteit még motor füst is sokkal jobb.
  • railjet66
    Helló,Sziasztok!
    Őszintén kérdezem nem idegesítés képen, már egyszer én is megakartam csinálni de sajnos nincs rá időm.
    Amúgy elvileg Január végere írták hogy kb. akkor lesz kész.
    A kérdésem az lenne valaki esetleg nem tudná megmondani hogy kb. mikor várható hogy kész lesz az 1-es Fővonal.
    És tényleg nem akarok itt senkit sem idegesíteni, csak nemrég olvastam és hallottam és nagyon megörültem neki hogy végre tudnám vezetni a Railjet-et, és a Gyseves vonatokat a válszokat
    Előre is nagyon köszönöm!
    Üdv mindenkinek!
  • vasasgabri
    Szia!
    Mind a kettőn megy MSTS és Open Rails
  • vasasgabri
    Szia!
    Az egyik :http://marci.triak.hu Jaev pálya
    A másik Hungaro tram http://www.vm15.hu oldalán