7098
  • gmilan
    Csak úgy eszembe jutott az ötlet az Úton Darjeelingbe c. film alatt. Ebben van egy ilyen jelenet, hogy a vonatot elterelik egy másik vágányra.
    És nem én nem ismerem alaposan a pályát, hanem az act "forgatókönyve" szerint egy újonc vezető vagy pl.
  • Unikey
    No comment xD
  • Yoda001
    rossz helyen írogatsz ilyen stílusban :)

kár, hogy tök normálisan kérdezte a dolgokat, az meg hogy nem ért a pályaszerkesztéshez.. hát istenem...
  • Unikey
    Miért jó felnézni néha néha a fórumokra... Jót röhöghet az ember xD

Te gmilan... kezdjük azzal, hogy mi az, hogy nem ismered alaposan a pályát?? xD
    Meg, mi az, hogy rossz vágányra terelnek? xD

Szerintem egy kicsit olvass utána a dolgoknak, meg tanulj egy kicsit és akkor jobban fogod érteni a szimulátorok lényegét :-) És persze meg fogod tudni válaszolni a saját kérdésedet is.
  • gmilan
    Kitaláltam egy act-ot, nem tudom mennyire lehet érdekes/megvalósítható:

Az alapszituáció az lenne, hogy első alkalommal mennél a 100-as vonalon, pl. egy Bp.-Debrecen viszonylatban sebesvonattal. A lényeg, hogy nem ismered alaposan a pályát, és pl. Ceglédnél rossz vágányra terelnek, így elindulsz Szeged felé. De utána jön az utasítás, hogy rossz vágányra küldtek, és egy többvágányú állomásnál, pl. Nagykőrösnél a mozdonnyal a vonat mögé mennél és így visszafelé már a jó pályán haladnál Szolnokon át Debrecenig.

Nem tudom, létezik-e már hasonló act, vagy hogy mennyire reális lehet egy ilyen dolog, én sajnos nem értek az ilyenekhez, csak a szimulátort használom. :)
  • Leo747
    Köszönöm szépen Yoda a válaszodat az ajtók nyitásával kapcsolatban!
  • Fedon
    Most már nekem is bejön, tegnap azt írta, hogy nem regisztrált oldal, és megijedtem egy kicsit, de most rendben van, köszönöm.
  • Yoda001
    ctrl+7, ctrl+9, amivel tudod MSTS-ben nyitni az ajtókat :) (vagy ctrl helyett alt, nem tudom már sajnos) - de msts-ben is csak ott működnek ahol beprogramozták őket, tehát nem mindegyik kocsin... ami megy OR-ben, az megy majd msts-ben is
  • kjhun
    Nekem bejön, kicsit lassan, de biztosan. ( Ez? )
  • tamas1985
    Sziasztok,

Már megoldódott a Győri pálya, már nem lép li. Visszaolvastam és letöltöttem amit kell. Mégegyszer nagyon köszönöm színkeverőnek a mesteri munkát. De annyia jó lenne ha már ránk miskolc környékiekre is gondolnátok, ha értitek ebben a célzást :))) Mégegyszer köszönöm nektek.

Üdv Tamás
  • Fedon
    Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy az MSTSV63futohaz oldallal mi történt?
  • tamas1985
    Sziasztok,

Segítsetek nekem legyetek szivesek, leszedtem a BP_Győr pályát, és Pesten belül folyamatosan kilép olyan hibával hogy Tram_a2.......S file stb. Valami shape filét keres. Feltettem minden javítást 2-est és 3-as is. Sorrendben.

Kérlek segítetek mi lehet a megoldás.

Köszönöm előre is,

Üdv TAmás
  • tamas1985
    Sziasztok,

Köszönjük a jelszót, végre hála istennek működik a kicsomagolás. Remélem fog is menni nekem.

Viszont a TRAXX-al kapcsolatos kérdésemre nem tudnátok valami segítséget adni?

Köszönöm előre is,

Üdv Tomi
  • Leo747
    Sziasztok!
    Az Open Rails-ban néhány kocsi ajtaját ki lehet nyitni a "q", ill. a "Shift+q" billentyűkkel. (pl. a Tisza nemz. gyors feladatnál is) Az MSTS ezt tudja? Vagy valahogy el lehet érni benne, hogy itt is nyíljonak a kocsiajtók? Régebben emlékszem volt olyan kocsi, amelyiknek akkor nyíltak ki az ajtajai, ha leengedte a ember az áramszedőt. Kicsit furcsa volt... Ez sokkal jobb variáció lenne.
    Előre is köszi a segítséget!
  • railjet66
    Helló,Sziasztok!
    Az a kérdésem lenné még hogy, tehát akkor a Route Edtitor pálya építő programot nem kell külön letölteni hanem a Train Szimulátor programot kell?
    Mert amúgy nekem megvan a Train Szimulátor de nincs ott olyan program hogy Route Editor
  • Bagaméry
    Hosszú órák alatt végre letöltődött a BPHH.zip is. A kicsomagoláshoz NEM KELL JELSZÓ!
  • Bagaméry
    O.K. az almaspite feloldotta a titkosítást
    KÖSZ!
  • kjhun
    Na, körülnéztem a marci fórumán, és megvan a kód, a data-n lévő rarokhoz: almaspite
  • Bagaméry
    A #6266-on van az oldal linkje ahol a rar.ok is vannak
    Remélem a letöltődő .zip nem jelszavazott...
    Szerencsére a 2, 3, javító .rar szabadon kicsomagolható.
  • Bagaméry
    A https://rapidshare.com/files/3256484002/BpHH.zip most működik!!! - már töltöm is!

• kjhun
    https://rapidshare.com/files/3256484002/BpHH.zip, ezt nekem nekiáll letölteni, ha hagyom.

Ha bejön az oldal, Katt a "Save File to..." alatt lévő zöld "DOWNLOAD" feliratú gombra.

És, amúgy nincs itt olyan aki fent van azon a marci.triak.hu-s fórumon?? Kinyöghetné ide azt a jelszót igazán, ezt én se értem minek lekódolni, bár állítólag, nem törlik olyan hamar le a cuccot, a tárhelyről, ha kódolt. Linkeld be azért a rar-t, megnézem.
  • Bagaméry
    Martin!
    Haladok, mint Intercity a Balaton északkal... remélem én azért be tudom fejezni. Egyébként az a gondom, hogy ahogy előre haladok a problémák csak szaporodnak, ahelyett, hogy a megoldásokkal csökkennének (ehhez a fához újra kell éleznem a baltát... esetleg elő kell vennem a láncfűrészt is...)
    Egyes probléma megoldása a munka előre haladtával zsákutcába visz, aztán del, del, del, és újra neki kell rugaszkodni másik útvonalon...
    Mivel meglehetősen gyakorlatias vagyok, ezért az is lassítja a munkát, hogy egy-egy megoldást valós pályákon le is tesztelem és ez eléggé időigényes, pláne,ha a teszt folyamán valami nem tetszik, akkor a módosítással ismét vonatozhatok egyet (kettőt).
    A hangzás-koncepció-, a fájlrendszer végül is ki van dolgozva, de néhány referencia pálya és a gördülő állomány hangjainak javítása (módosítása) nélkül még nem kerek a megoldás.

kjhun!
    Nem erre a zip-re gondoltam - ez már megoldódott! henem erre (BPHH 1-es fővonal): https://rapidshare.com/files/3256484002/BpHH.zip

ez viszont letölthető: https://rapidshare.com/files/3025327555/BpHH.z01

az ugyanitt letölthető .rar-hoz kellene a kicsomagolási jelszó (már több logikus karaktercsoporttal próbálkoztam - sikertelenül)
    megjegyzésem: egy szabad letöltésű anyagot mi a fenének kell jelszóval védeni???

• kjhun
    Erre gondoltál??? (Alföld:6.1.zip)
  • tamas1985
    Sziasztok,

Nem akarok már ezzel a kérdésemmel kellemetlenkedni, de biztos nem tud nekem senki segíteni abban, hogy ha Alföld 6.1-en Traxxot választok ki, akkor betöltés közben kilép/kifagy. Mással nem, csak ezzel. Vsizont sima Alföld 6-on minden OK volt.

Köszönöm előre is,

Üdv Tamás
  • tmartin
    Húú hát figyelj én ebbe sajnos már nem tudok segíteni, én még azon a napon gyorsan letöltöttem torrenten, akkor az úgy működött is. Kérdezzétek meg a fórumon a marci.triak.hu fórumán abba a témába hátha ott tudnak segíteni. Amúgy hoyg állasz a hang reformokkal? :)
  • Bagaméry
    Háj Martin!
    Az 1-es fővonal letöltésével valami gond van. A ...zip letöltésének választásakor visszajön az eredeti oldal és nem töltödik le semii. A z01 letölthető, de a ...zip nélkül nem ér semmit.
    A rar-ok letölthetők, de a kicsomagoláshoz jelszót kér! amiről nem találtam infót...
    Így két szék között a pad alá eshetünk és nem az egyes fővonalra.... (ie8, ie9,Firefox egyaránt azonos "eredményt" ad) A korábban említett torrent sem működik...
  • railjet66
    Jah és még annyit szeretnék mondani hogy én már írtam a skura msts oldalra, hogy ha lehet nem e csinálná meg a GySEV 0470 502 é 0470 504 es Taurust mert még elég sokáig fognak járni a 20-as vonalon.
  • railjet66
    Hello!
    Természetesen rakok majd fel képeket de még nem tudtam elkezdeni mert, azt én mstsben nincs Route Editor ezért le kell töltenem de amint eltudom kezdeni és már meg lesz Székesfehérvár-Várpalota akkor rakok fel képeket!
    Üdv mindenkinek!
  • tamas1985
    Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni tőletek 2 dologban. Az egyik az hogy a Győri pályát ha letöltöm és amikor illeszteném össze jelszót kér. És sajnos nem tudom mi lehet az. A másik dolog az hogy az alföld 6.1-en ha Traxxal szeretnék kenni akkor kilép ezzel a hibával: "a vasút inicializálása sikertelen. Eddi a sima alföld 6-on nem volt ilyen. Tudnátok nekem segíteni ezekben a dolgokban? Nagyon köszönöm előre is.
  • tmartin
    Hello! Hát az act editor: Start menü/Microsot Games/Train Simulator/ Train Simulator Editors&Tools.exe. Ez a szerkesztő! Majd képeket kérünk a készülő pályáról.:D

1-es vonal letöltési linkje:
    http://www.mstsbphh.eoldal.hu/

Alul ott vannak a letöltési linkek, a jávításokat is rakd fel, de sorban kettes aztán hármas, és mindig írj felül mindent.:)
  • railjet66
    Helló.Sziasztok!
    Köszönöm wollnerd a segítséget, esetleg egy pontos letöltési linket tudnál küldeni a programról amivel pályát lehet csinálni, és ha megvan elkezdem csinálni.
    Előre is köszönöm!

• fcbarcelona1
    Sziasztok!
    Valaki megtudná mondani , hogy az 1-es vonalat honnan lehetne letölteni?
  • wollnerd #6263
    Itt van egy jó, leírás
    Itt meg hosszabb, részletesebb leírás
  • railjet66
    Hello!
    Köszönöm a válaszodat, ha esetleg tundál vagy tudnátok segíteni hogy kezdjem el építeni akkor én nagyon szívesen megcsinálnám, a 20-as vonalat mert eléggé jól ismerem a közelében lakom pontosabban Várpalota közelében.Nem csináltam még pályát soha de nagyon kíváncsi lennék hogy hogy kell. Mert azért annyira nem vagyok kezdő, és szerintem megtudnám csinálni, csak nem tudom hogy kezdjem el.
  • tmartin
    Ja és Szolnok Záhony már ideje járható az Alföld 6.1-es módosítással. Innen tudod letölteni:
    http://dl.dropbox.com/u/71925267/Alfold_6.1.zip
    http://dl.dropbox.com/u/71925267/Alfold_6.1.z01
    http://dl.dropbox.com/u/71925267/Alfold_6.1.z02
    http://dl.dropbox.com/u/71925267/Alfold_6.1.z03
    http://dl.dropbox.com/u/71925267/Alfold_6.1.z04
    http://dl.dropbox.com/u/71925267/Alfold_6.1.z05
    http://dl.dropbox.com/u/71925267/Alfold_6.1.z06
    Csomagold össze, és telepítsd fel. Előtte fent kell hogy legyen az eredeti Alföld 6.0 vagy Alföld 6.03 pálya.
  • tmartin
    A 20-as vonalat tudtom szerint sajnos senki sem építi jelenleg. A másik kérdésedre meg annyit, hogy én a 30a vonal mellett lakom, pontosabban Velencén tehát tudom, hogy mi hogy áll. Jelenleg, Kápolnásnyéken, Tárnokon dolgoznak a leginkább, Gárdonyt szinte már teljesen befejezték. Velencét is csinálgatják, az aluljárók és az állomás felújítás kb. 90:%-os lehet. Most jelenleg ugye ahogy mondtad a Dinnyés - Székesfehérvár vonalon dolgoznak a legtöbbet. Az egész vonal átadását december közepe felé ígérték, szerintem ez sikerülni is fog. Viszont addig ugye amíg nincs kész nem érdemes nekiállni megépíteni. Utána nem tudom hogy lesz-e rá vállalkozó ember, én gondolkoztam hogy megcsinálom de nemhinném hogy lenne türelmem. Viszont télleg jó lenne ha megcsinálná valaki mert például a felújítás befejeztével a tervek szerint Tárnok És Kápolnásnyék, illetve Dinnyés és Székesfehérvár között a vonatok 160 km/h-val a Velencei-tó két határa között (Dinnyés-Kápolnásnyék) pedig 120 km-hval lenne járható ami szerintem megint csak nagyon élvezetes. Reméljük egyszer tudunk rajta vonatozni! :)
  • railjet66
    Helló,Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni hogy az mstsben lesz e 20-as vonal (Székesfehérvár-Szombathely) elkezdte már e valaki??
    Meg a Budapest-Martonvásár-Székesfehérvár vonal kész lesz mert, Dinnyéstől Székesfehérvárig már majd nem kész fehérvár közelében építik már?
    És mivel hogy április.15 van a Tisza Gyors feladatban meg lesz (Szolnok-Záhony,Záhony-Szolnok)?
    A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
    Üdv mindenkinek!
  • tmartin
    Örülünk neki Bagaméry, sok sikert a dologhoz, én már várom! Mindenesetre a www.msts.tk oldalon mindenképpen kapsz helyet a módosításaidnak, ha benne vagy. :)
  • Bagaméry
    Háj mindenkinek!
    2012.03.15-én a #6022 hozzászólásban jeleztem a TS hangrendszerének reformját. A munka előrehaladtával egyre több problémával, javítandóval szembesülök, hogy ha mindent kijavítok, leírok akkor a végén összejön akár egy "kisdoktori" is! Most, a reform első felénél tartok (a korábban jelzett 70% még abból adódott, hogy akkor még az időközben felmerült problémák és javítani valók nem voltak ismertek...) hozzávetőlegesen 40%-ban, mintegy a 30. oldalnál tartok... Az említettek miatt határidőt nem tudok mondani, de igyekszem a szabad időmban szinte csak ezzel foglalkozni, hogy azért a nyár végére pont kerüljön a munka végére is... a problémákról csak annyit; még az alappályák programozásaiban is találtam sok javítanivalót(!)....TÜRELEM!
  • spyy55
    Mikor indul az act (idő) és elvileg meddig tart? Milyen évszakban?