Microsoft Train Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy kis problémám, WIN7ben játszom a játékkal, de a pálya betöltésnél rengeteg Shade hibát ír ki, amiket játék közben, tehát pályán is kiír. Mi erre a gyógyír?
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
A Railjetet össze lehet rakni valahogy, vagy csak én vagyok ilyen béna! Nem tudja a cabinnézetet se betölteni, meg keres rajtam egy ilyen filét, hogy /common.snd/vozy/CDvuzOsKlima4nEx.sms. A common.snd könyvtárban még csak hasonló sms flie sincs, nem beszélve arról a "vozy" direktóriról. Segítsen valaki lécci, mert nagyon szeretném megcsinálni azt a 4855-ös actot.
A nyomtáv ugyebár 1435 mm. a legkorszerûbb fõvonalas (legszélesebb) színkorona mérete (is) mintegy 76 mm. így a sínkorona 76/1435 = 5.3% a nyomtávnak. Ha a TS-ben pálya nyomtávját megmérve úgy, hogy az kb 143 mm, ennél a méretnél mérve a sínkorona 11 mm-re adódik ami 7.7% aránynak felel meg a nyomtávhoz képest - ez mitegy 1.45 szöröse a kívánalomnak!!!! - hát ezért ilyen otromba vastagok a sínek!
A TS NEM modellvasút (ahol a sínméret és a nyomtáv köszönõ viszonyban sincs egymással), itt valós méretû síneken is lehet(ne) közlekedni! (a Mura2 pályában a sín csupán 9 mm, így az arány 6.3 %, továbbá a sínkorona fényes része is jelentõsen vékonyabb, így optikailag is szükebbnek látszik...)
Mint már említettem behatóan foglalkozom a TS hangreformjával - a tervezett feladatok mintegy 70%-át már elvégeztem...
Az most megjelent BpHH (1-es fõvonal) pályát is mindjárt kezelésbe kellett vennem - a "track" hangokat összességében kicseréltem, a kölnyezeti hangok .sms-eit ideiglenesen módosítottam -, hogy elviselhetõbb hanghatások érjenek a pályabejárás alkalmával..., mivel az "eredeti" hangokkal csak a Keleti kijárati váltókig bírtam... (a végleges módosítások is (javaslati szinten) belekerülnek a TSSound Servicepack-omba...)
Egyébként nagy gratula' Színkeverõnek az elsõ referencia pályához - a Bp-Keleti - Gyõr szakasz az általa is említett hibáktól eltekintve nagyon jól sikerült (a béta verzió ellenére is)
Ami NEM tetszik - ebben-, és az utóbbi idõkben készült új pályákban - a Sínek MÉRETE!!! Tudom, hogy ez nem a pályaépítõk "hibája", hanem a sínkészlet megalkotóié akik - nem tudom milyen okból - dupla szélességû sínkoronát rajzoltak az újabb sínekhez!! (annak ideján az alappályás TS pont ezért az otromba kinézetû sínek miatt nem volt számomra szimpatikus - bár azoknak a síneknek még jóformán sín kinézetük sincs!)
Tehát a lényeg, hoz ezeken a túlméretezett síneken lehet-e változtatni, vagy most már eszi, nem eszi....?
Esetleg ha lenne valami elérhetõ shape szerkesztõ - vagy amivel a sínek otrombástalaníthatók lennének - venném a fáradságot a sínfaragásra is....
Az is jó lenne, ha egyszer az összes (jól, reálisan szerkesztett) magyar pályát egységesítenék egy telepítõ file-ként és lehetne durva act-okat készíteni.
(eddig nálam Ákosé a Best, szívesen rábíznám a Magyar hálózat elkészítését, de anno Z-line is gyönyörû volt)
Hangok: Vannak hangok amik kimaradnak.
De ez még csak BÉTA! Már a köv. verzió is elõrébb lesz majd biztos! 😊
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Indul Keletirõl.
Ferencvároson.
A vonat és a M7-es autópálya. 😊
Megállt Kelenföldön.
A folytatása hamarosan!!!<#integet2>#integet2>
noob.hu szünetel...
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Gyõrtõl Sopronig, majd Szombathelyig legenerált terep törlésével jelentõsen csökkentettem a pálya méretét, ezt a terepet külön patch-ben teszem majd elérhetõvém ha igény van rá.
A pálya elkészítésére fordított becsült idõ: kb. 550 nap, 2500 - 3000 óra.
szerintem egy patchet majd elfogadunk, de ami még lényegesebb, hogy körülbelül másfél év munkája van benne... ez az amit nem lehet említés nélkül hagyni... ezért is egy óriási köszönetet szerintem mindenki nevében mondhatok, még egyszer 😊
http://9gag.com/gag/5135249
Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!
Mivel infót kaptam, hogy napokon belül napvilágra kerül az 1-es vonal, így gondoltam sok sok idõ után újból nekiesek az msts felrakásának.
Az alap játékot felraktam, valamint a toolsupdate, az xtarcks és a newroadsot is felraktam. Valami még hiányzik, hogy normálisan mûködjön a TS-em? Köszi a segítséget!
Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!
A Z-Line és a Tiszántúl pályát le lehet még valahonnan tölteni? Az Aranycsapat 470-esét milyen könyvtárba kell tenni, és hol van hozzá Cabinview és Sound.. Elõre is köszönöm, ha tud valaki segíteni.
Nálam azonnal letiltja a NOD32!
Próbáld meg itt:http://4megaupload.com/msts-pkp-sound.html
Készült egy nagyon jó kis activity a Balaton pályára,1380-1-es. Nem tudna valaki linket a PKP PR vagonok hangjaihoz, mert ami a readme-ben van link, az nem mûködik.
IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro
Elég régen én is arra a megállapításra jutottam, hogy "nincs az a combos gép, amelyiken akadás nélkül futna a TS", Ez nem a TS hibája, csupán ez így mûködik!! A közlekedés folyamán a beolvasandó pályaobjektumok, hangok mennyiségétõl, elsõsorban a fájlok összméretétõl függ a megtorpanás nagysága és ez annál rövidebb, minél gyorsabban tudja a gép a beolvasást elvégezni.....
A v2.4 leírás.pdf-ben találhatók;
Vonatok összeállítása
http://www.vonatosszeallitas.hu/kezdolap.html Belföldi Vonat összeállítás
http://users.atw.hu/diesirae/menetrend/belf_ic5.html Belföldi IC Összeállítás
http://users.atw.hu/diesirae/menetrend/nemz_vonatok.htm Nemzetközi gyors összeállítás
Szerelvények összeállítása kattints ide! Fiktív és valós vonat összeállítások.
Sos-sok nagyon száp vonatot tartalmaznak az összeállítások, de sajnos letölthetõ CONSIST-ot nem találtam hozzájuk - e nélkül viszont NEKEM kellene összeválogatnom a szerelvényeket??? , ez így túl macerás. Jó lenne ezekkel a vonatokkal közlekedni...! vannak valahol fellelhetõ consistok ezekhez?
Itt találsz segítséget:http://mstsoldal.atw.hu/leirasok/v2.4_es%20leiras.pdf
Segítsetek nekem lécci, új vagyok az MSTS-ben, nem tudom a Taurust sem, meg a Traxx-okat sem berakni a játékba. Hogyan kell, vagy hol találok rá valami érthetõ doksit?
Nézd meg azt is, hogy az összes ActHU csomag telepítve van-e, mert azért sikít...
Hát ez igen, ez tényleg egy felsõ kategóriás gép. Mondjuk az árai is felsõ kategóriásak.
Köszi a tanácsod, megnézem ott is...
Az én confogm ez, de nem kíméltem a pénztárcámat sem 😊 Nem szeretnék mostanában gépet venni!!!
Igazából procira és RAM-ra érdemes áldozni TS-nek, mivel az agya folyamatos betöltéseken alapszik.
Prociban mindenképp IC-i-set vennék (az enyém 4.4-en van), azt lehet húzni, de ekkor jön közbe alaplap + táp is!
Ha adhatok egy tanácsot, nézd meg iPon-on a cuccokat, jóval olcsóbbak (szerintem), és mire meglesz a zsetonod, már olcsóbban megveheted.
Igazából döntsd el mire szeretnéd használni a géped és aszerint korrigálj, hidd el érdemes. Ezt csak tanácsolni tudom, sokat segítettek nekem is ott... 😉
(bár megjegyezném, ez a TS nem fog szuperisztikus gépen sem normálisan futni...)
A #6087-re tud valaki segíteni?