Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az általad leírt hibaüzenet szerint olvasási hibát észlelt a vonat adatbázisában, vagyis
amennyiben mindent a helyére másoltál (gép, hang, csatlás, fülkenézet, fények), akkor valószínû, hogy kicsomagolás közben sérült az állomány, és emiatt van galiba.

Nálam tökéletesen mûködik a 012-es Flirt, így biztos, hogy nem az állománnyal van a gond.
Én a Total Commander beépített tömörítõjével csomagoltam ki, és szintén TC segítségével másoltam be, és rendesen mûködik.

Próbáld meg újból letölteni, és TC-vel kicsomagolni, illetve bemásolni a megfelelõ helyre.
A letöltéshez NE használj letöltésvezérlõt!

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Ebben az esetben az a baj, hogy nem találja a géphez tartozó cab állományt.
Ilyenkor ellenõrizd, hogy megvan-e a mozdonyhoz a fülkenézet, illetve a gép .eng fájljában megadott elérési útvonalon van-e bemásolva a játékba.
Két fajta elérési útja van a fülkenézeteknek.
1, Külsõ mappára való hivatkozás.
2, A gép saját mappájában való cab folder.

1, Ha az eng-fájlban perjeles hivatkozást látsz a cabview résznél, akkor külsõ mappára hivatkozik. Ez leginkább akkor fordul elõ, ha nem komplett mozdonyt / szerelvényt, (gép+cab+sound) hanem csak egy átfestést használsz, amihez nincsenek külön ilyen fájlok, és más gép hangját / fülkéjét használja.
Az általad említett RailJet Eurocity esetében a sakura féle cab nézetet használja, így célszerû letölteni ezt az állományt.

Ha netán nem sikerül, vagy nem akarsz bíbelõdni vele, akkor egyszerûen adj meg egy általad használni kívánt fülkenézetet, és használd azt.
Ezt a következõképp teheted meg:
Az eng fájlt megnyitod valamilyen szövegszerkesztõvel, pl.: wordpaddal,
(ha nincs társítva az alkalmazás akkor elõtte természetesen ezt tedd meg, hogy meg tudd nyitni.)

Megnyitás után a scriptben keresd meg a géptípus.cvf. bejegyzést. Ezt átírod arra, ami az új cab.cvf fájljának a neve, illetve elérése, és ezek után az adott engel az általad megadott cabview fog megjelenni.
Egyszerûbben fogalmazva beírod az általad használni kívánt fülkenézet elérési útvonalát a régi helyére.
Arra figyelj, hogy azonos géptípushoz azonos fülkenézetet társíts, mert könnyen elõfordulhat, hogy ellenkezõ esetben a méretek eltérése miatt hibásan jeleníti meg a típusidegen fülkét.

2, Amennyiben csupán az adott .cvf szerepel az eng-ben (perjelek nélkül), akkor a kabint a gép a saját mappáján belül lévõ CABVIEW mappában keresi. Ebben az esetben ide kell bemásolnod a gép fülkenézetét.
Saját fülke hozzárendelésénél ezt a megoldást is választhatod, csak ekkor ne felejtsd el átmásolni a használni kíván fülkenézetet az elõbb említett mappába.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Hali újra!

Lenne egy kis problémám, próbáltam felrakni pár Flirtet, be is másoltam a Trainsetsbe, sound, cabview, minden egyéb megvolt, de ahogy indítom a játékot bedobja a "Error reading train database" feliratot. Mindent ellenõriztem, Route Ritert is lefuttattam, az se talál hibát, de a játék mondja a magáét és nem található meg a vonat a játékban. Ír olyat is, hogy a hiba a 112. sorában van a H-Start_5341-012_A.eng fájlnak, abban a sorban csak ennyi található "Unit ( 4 )", semmi több, ezzel nem értem, mi problémája lehet.

Remélem valaki minél hamarabb tud segíteni, elõre is köszönöm!
Krisz018
Sziasztok!!

Az a problémám akadt hogy? feltettem a 67. számú Railjet EuroCity - Gyõr - Budapest-Keleti pu-t és mikor betölt közbe ezt írja ki: A Kabin nézet létrehozása sikertelen. Mi lehet a baj?

Elõre is köszönöm a segítséget !

Sziasztok!

Én is örülnék neki, ha valaki a legfrissebb Alföldhöz tudna elérhetõséget adni 😄 Remélem minél hamarabb helyreáll az oldal/találtok újat 😊
Ájjájjájjájj! Akkor megkérnék valakit akinek megvan, hogy küldje el nekem!
Rettentõen türelmetlen vagyok!
Fedon
Sajnos nem tudom elküldeni, mert letöröltem az exe fájlt <#falbav><#falbav><#falbav>

Krisz018
Megvan már mûködik (:

Krisz018
Te is a data.hu ról töltötted le? mert én igen

tmartin
Az oldalt sajnos letiltották a sok letöltés miatt, próbálunk ura lenni a helyzetnek, remélhetõleg hamarosan visszakapjuk.

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

FEDON

Megtennéd, hogy átküldöd mail-ba a 6.1.exe-t?

[email protected]
Fedon
A link még reggel jó volt, szerintem az oldal nem mûködik most valamiért. Bocsi, hogy nem ellenõriztem le, mielõtt leírtam a válaszom

Mûködõ linkre gondoltam...
Fedon
Szia Tommacska!
Ott a link #6168-ban, csak olvass vissza egy kicsit.

Krisz018
Nem tudom a jelszót, tõlem nem kért e.

Krisz018
Letöltöttem de a kicsomagoláshoz jelszót kér, mi a jelszó?

Sziasztok!

Honnan lehet letölteni az Alföld 6.1-et?
Krisz018
A pályát most töltöm (:

Ja és mégy egy olyan kérdésem lenne hogy letöltöttem ezt a packot de nem tudom hova kell másolni, írja ott hogy másoljam a vonder & Cpt.Dave féle belteres személykocsik közé de nekem nincs ilyen mappa.

Fedon
Szia Krisz018!
A pályát és a javítást már letöltötted errõl az oldalról http://www.mstsbphh.eoldal.hu/ és fel is telepítetted?
Mert akkor mennie kéne!

Krisz018
Nekem is ezt írja :S

Error loading page. Please contact the support team. <#szomoru1>
Krisz018
Szia!!

Bemásoltam mindent ahova mondtad de nem látja a játékon belül a BpHH-t 😞 . Mi lehet a probléma?

Elõre is köszönöm a segítséget!

Szia!

Ulvar
Jóóó...menet közben megvan a hiba oka....elõtte jó lett volna telepíteni a 6.0-át.........

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar
Most telepítettem a 6.1et de nem találja a játékon belül, pedig a Routes mappában ott van minden. Mi lehet a gond?

Ulvar
Isteni! Köszönöm szépen!

Már csak egy Nyíregy, Miskolc, Keleti pálya kéne az Alföld-be. és akkor lehetne kör IC-ni 😊.

tmartin
Kedves fórumozók!

Örömmel jelentem, hogy az Alföld pálya honalapja elkészült, és ezzel kiadásra kerül az Alföld 6.1-es verziója melyben már Záhonyig is elvonatozhatunk. A honlap címe: http://alfold.tk. Reméljük tetszeni fog mindenkinek! A pálya és a honlap publikálására Ákos adott engedélyt, mivel õ ma nincsen gépközelben, tehát tõlem kaptátok meg az infókat. További szép hétvégét, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

sziasztok. azt szeretném kérdezni hogy miér van az hogy elindítom a játékot el kezdi tölteni és kidob
Fedon
Nincs valakinek a Kandóhoz egy szép színes kabinja? Az enyém csupa szürke meg fekete. 😞

Fedon
Szia Krisz018!

A BpHH-t a Train Simulator\ROUTES\BpHH mappába.
A Taurusokat t a Train Simulator\TRAIN\Trainset\mavtr_470002 és gysev_1116059 mappába.
A GySEV IC kocsikat a GySEV_InterCity pack mappába, a Railjetet pedig az ÖBB_Railjet mappába.
(Ha nincsenek ilyen nevû mappák, akkor csinálj)

Krisz018
Ezeket hova másoljam be? :

BpHH, Taurus: 470 002 és a 1116 059, GySEV IC kocsik, Railjet,

Köszönöm elõre is !!

Fedon
Az ActHu csomagok gondolom a helyükön, a Train Simulator\Train\Trinset-be. Ide kell tenni a Stadler Flirt motorvonatokat a H-START_5341_Flirt mappába, a Traxx-ot a H-MAVTR_480 mappába, a szellemvonatot meg úgy bemásolod a Trainst-be, ahogy van, és menni fog. Nekem megy, most hagytam el Almásfüzitõt.

Köszönöm szépen a segítséget!

Megoldódott a probléma, így most már nálam is mûködik az act.
A galibát a Train Store nevû segédprogram okozta, ugyanis ez az alkalmazás a gyors indítás érdekében csak a kiválasztott pályát, feladatot, és a hozzá tartozó jármûállományt tölti be. Ezeket külön, a TS mappaszerkezetével megegyezõ könyvtárakban tárolja a saját gyökérstruktúrájában.

Mikor betöltesz egy pályát, és a kiválasztott feladatot a Train Store-ral, akkor a szükséges fájlok közül az utasítást adó fájlokat átmásolja a TS mappáiból a sajátjába, és onnan indítja az aktuális küldetéshez tartozó állományt.

Nos, az Én esetemben hiába próbálkoztam több mappanévvel is, az történt, hogy valamiért nem másolta át a Train Store a saját struktúrájába a traxx mappanevét, illetve az utasítást adó fájlokat, ezért természetes, hogy nem is láthatta.
Így, most manuálisan korrigáltam a dolgot, és az általad megadott mappanévvel bemásoltam a fájlokat mind a két helyre. (TS/Trains/Trainset, illetve Train Store/Trains/Trainset)
Máris helyre állt a rend, és minden mûködik.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Fedon
H-MAVTR_480 legyen a mappa neve, és ebbe tedd a Kandó filéit. Ott meg fogja találni, nekem mûködik, a 9404 Gyorsot már meg is csináltam, csudaklassz!!!

Krisz018
Sziasztok!!

Letöltöttem a a Budapest - Gyõr - Személy activityt és hozzá tartozó dolgokat, de nem tudom hová kell másolni a fájlokat, tudna nekem valaki segíteni?

Elõre is köszönöm!!

Sziasztok!!

A BpHH pályára készült 9320-as act használata esetén a 480-001 Traxx-ot melyik mappába kell bemásolni?
A H-MAVTR_480, illetve a H-MAVTR. 480 001-1 Kandó Kálmán mappanevek nem jók, mert egyszerûen nem látja a TS a mozdonyt, így értelem szerûen a feladat sem mûködik.

Külön érdekessége a dolognak, hogy az eng fájlban elérési útnak a H-MAVTR_480 mappa van megadva, ennek ellenére mégsem mûködik.

Valaki legyenszíves írja le a helyes mappanevet, amibe be kell másolni a Traxxot.
Köszönöm!

Fedon
Szia Web mester! Privát üzi ment.

Ui: Ha netán van idõd öszetömöríteni, a BpHH-t, akkor a ZIP-bõl kibontani valahová, és a "BpHH" mappát kijelölvén összetömöríteni a FreeArc-vel, és magyarított sfx modullal ellátván a létrehozott .arc fájlt (arc-bõl önkitömörítõs exe-be konvertálni), így nem foglal annyi helyet.

SFX modul (legyegyszerûbb a FreeArc "Bin" könyvtárába másolni, és kézzel megadod a program ablakában, beírván a nevét, a megfelelõ sorban, mint: Freearc_BpHH.sfx): Link

Ha szerkeszteni (szöveg/ikon/kép) akarod, akkor Resource Hacker-t használj, de elõtte csomagold ki a Freearc_BpHH.sfx fájlt, mivel UPX-el van tömörítve!
Ismerõssel leszedettem. Hát a mérete kicsit bosszantott, hogy közel 2GB, így redukáltam rajta 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mint ahogy látható, az eredeti méretének a 44.4%-ára, 861.36MB-ra, 1.89GB helyett. NanoZip-el akár 800Mb körüli méret is elérhetõ lett volna. Ha nagyon akarnám, szétszedve fájltípusonként, RePackolva!, akár 600-700MB is lenne a mérete.
Hát azért azt a 1-2 órát ki lehetett volna bírni és rendesen összetömöríteni, ha már több ezer órányi munka van benne, akár a készítõ, akár a fájlfeltöltõ részérõl, ha netán újratömörítené a cuccot, és úgy kerülne fel valahová. Nem akarok megbántani vele senkit. De azért nem ártott volna összecsomizni, meg ahova felkerül tárhelyre ott is kevessebb helyet foglalna.

Kitömörítés közben:

köszönöm szépen
Valamit félre értettél....
A Global mappa a játék fõkönyvtárában van, és nem a pálya csomagjában.
Az elõzõekben már említett kiegészítõket tehát a játék fõkönyvtárában lévõ Global / Shape mappába kell bemásolnod.

A Tram Track kiegészítõt itt érheted el:
Tram Track

A hiányzó hunbuffer1 fájlokat itt éred el:
hunbuffer1.s
hunbuffer1.sd

(A letöltött fájlokat másold be a Global / Shape könyvtárba.)

Ha ezek után sem sikerül, akkor errõl a linkrõl letöltheted "track" kolléga Global mappáját, amelyet Õ tett közkincsé, ha valakinek gondja támadna a pályával.
Global mappa

Remélem így már sikerül megoldanod a problémát.

(A linkekrõl letölthetõ kiegészítõk nem az én feltöltéseim, én csak továbbítom az elérhetõséget.)

én csak annyit tudok hogy torrentel töltöttem le és tényleg nincs hozzá pl ez a globál mappa csak amit a routesbe kell rakni tehát a z a baja és esetleg el tudnád küldeni az 1-es vonal globál mappáját?
Yoda001
igen, én is valami hasonlóra gondoltam, egyébként megnéztem keresõben akár csak az Alföld 6-ra keresve is kidob minden eddig említettet 😊

http://9gag.com/gag/5135249

Alternatívaként, amíg el nem készül Ákos új oldala, ideiglenesen el lehetne helyezni a pálya jelenlegi elérhetõségét itt, a bannerban / banner alatt, hogy akinek szüksége van rá addig is le tudja tölteni.

Yoda001
ezt az üzenetet valahogy visszakereshetõvé kellene tenni, mert nekem is érik egy reinstall, és mivel megszûnt jadro oldalán az Alföld letöltése, így marad ez... csak sajnos a keresõ sem feltétlenül mûködik az sg-n

Alföld 6.3
Alföld pálya letöltés
Alföld 6 pálya feladatok actok

hátha ezzel lehet majd keresni, de már az is jó lenne, ha a google megtalálná majd😊

http://9gag.com/gag/5135249

Amíg Ákos nem készül el a saját oldalával, addig innen érhetõ el a pálya:
Alföld 6

Érdemes leszedni hozzá a 6.3 javítást is.

Feladatokért pedig érdemes megnézni ezt az oldalt:
Feladatok

Ulvar
Honnan lehet az Alföld 6ot leszedni? Jadro oldalról már nem elérhetõ :S.

Nagy valószínûséggel a Global/Shape mappából hiányoznak a szükséges fájlok.
Mivel nem írtál konkrét hibát / hibaüzenetet, így pontos választ sem tudok adni.

Általánosságban:
A pálya helyes mûködéséhez kell a készítõ által kiadott 2. javítás, ami magába foglalja az elsõt is, továbbá a Tram Trak kiegészítõ, illetve az Alföld pályarendszerbõl a hunbuffer1, hunbuffer 2 elemek.
Ezeket a Global/Shape könyvtárba kell bemásolni.

Ha ezek után is hibát ír ki, akkor valószínûleg a rossz csomagot töltötted le.
A helyes csomag mérete 1,86Gb. A másik (hiányos) csomag 1.08Gb, és hiányoznak belõle a patch fájlok, valamint a service elemek.

További segédlet a pályához:

Amennyiben a gyorsabb betöltés, és simább futás érdekében Train Store segédprogrammal indítod a játékot, akkor a felfedezõ módban hibásan mûködik a pálya. Ilyenkor mindenképp kell legalább egy üres act a pályára különben egy idõ után kidob.
Ha rendesen a saját ikonjáról indítod a játékot, akkor elvileg felfedezõ módban is hibamentesnek kell lennie.

sziasztok van egy kis problémám az 1-es vonallal. letöltöttem torrental, kicsomagoltam de csak a pálya volt benne. az a baj vele mikor elindulok egy géppel pl: keleti kilyáratánál feldob egy csomó hibaüzenetet de nemfagy le mert ha mindet leokézod megy tovább a játék. mi a baj? mi lehet a megoldás?
Web mester
Hogy sikerült a Railjetet megcsinálni, mert azzal ugyanolyan problémáim vannak mint neked. Elõre is köszönöm a válaszodat!

Fedon
Sziasztok!

Köszönöm szépen, sikerült a RAILJET-et is meg az ARANYCSAPAT-ot is megoldanom.