7098
-
ekepista #6496 sziasztok eltudnátok nekem küldeni ajó verziós openrailst mert még nem volt nekem meg előre is köszi -
edem55 #6495 Mikor fog működni újra a HDMSTS? -
#6494 EZ nem jó? -
#6493 Tessék. feltöltöttem ide. -
koncsihancsi #6492 Hellósztok!
Valaki tudna küldeni egy linket vagy eltudná küldeni erre az email címre([email protected])a H-Start Bombardier pack-ot, mert a hdmsts nem megy jelenleg és így nem tudom letölteni.
Letöltöttem nagyon sok olyan activity-t, hogy csak pont ezt az egyet hiányolja :( -
laciapu72 #6491 Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni.Nem lehet letölteni a V43 2248-as mozdonyt.Ez kell a szimulátorba.Ha valakinek meg van és eltudná e-mail-ben kü[email protected]öszönöm szépen! -
#6490 Modderek, s maga a játék optimalizálatlanságának hanyagsága .. érdemes menteni időközönként, ha kidob csak visszatöltöd s folytatod ;D -
Bagaméry #6489 Én is tapasztaltam ilyen jelenséget, de nem jöttem rá mi okozhatja...
BÁRMI! -
fcbarcelona1 #6488 Sziasztok!
Az miért van ,hogy egy idő után lefagy a játék és kidob belőle. -
Bagaméry #6487 O.K.
kösz! - itt is 999 Ft(!) ennyit azért megér egy "terepasztal".... -
#6486 576-ban van. -
Bagaméry #6485 No akkor most hol lehet hozzájutni az EEP-hez? Még 16-án meg lehetett rendelni az EEP 5.0 (ráadásul 50% kedvezménnyel), de akkor még úgy gondoltam, hogy alszom rá egyet - most viszont már egyáltalán nem található a PC Galaxis-nál....még teljes áron sem...(?) -
klarop #6484 Sziasztok
Hoztam most egy új actot!!
http://mstsgp.gportal.hu/
-
Locutus51 #6483 Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha volt már erről szó, de mobilról netezek, és elég nehéz és sok ideig tartó volna visszaolvasnom...
Adott az MSTS, amihez az Alföld 6-ost szeretném feltenni. A mellékelt leírás szerinti sorrendben fel is telepítettem mindent az alapjátékra, verziók stimmelnek, viszont ahogy magát az Alföld 6-ot is felteszem, a program a betöltőképernyőt feldobja, majd 4-5 mp gondolkodás után kidob az asztalra, hibaüzenet nélkül. Előtte direkt próbálgattam, a magyar gépek simán elindulnak a külföldi pályákon.
Épp az alant említett EEP 5-ös játék miatt szeretnék újra nekiveselkedni az MSTS-nek, illetve kollégámnak is szeretném megmutatni, mert ő még nem játszott vele, viszont az EEP nagyon tetszik neki.
Mi lehet a gond? Gondolkodtam azon, hogy esetleg a 64 bites Windows 7 az oka, de akkor már alapból a játék sem indulna.
Ha valaki tudna valamilyen hasznos infóval, segítséggel szolgálni annak nagyon hálás lennék!
Köszi előre is! -
Bagaméry #6482 A terepasztal jellegből adódóan a vasútvonalak végén "viszafordító" vágányzat van, így a vonatok - de a közúti jármővek is - folyamatosan tudnak közlekedni. Érdekes tapasztalat, hogy azt a járművet - vonatot, autót(!) - lehet irányítani amire éppen rákattintok. (egy vánszorgó kamionnal 160 km/ó-ra is fel tudtam gyorsulni és haladni mindaddig amíg az előtte haladókat utol nem értem, aztán ment minden tovább az előttem haladó sebességével - mivel előzni NEM lehet!)
Szerkeszteni még nem próbáltam, de a kamerabeállítások valóban macerásak! -
zorba3333 #6481 Én is letöltöttem az EEP 8 demóját, de még nem volt időm kipróbálni, pedig a videók alapján nagyon ígéretes. A videobemutató alapján egyszerűbb, és sokrétűbb a szerkesztés, valamint sokkal nagyobb tervezői szabadságod van az asztalon.
Jelentősen kibővült a letölthető tartalmak, és kategóriák köre. Kimondottan szimpatikus a Google Earth segítségével beimportálható valós térkép. (Mondjuk ez már a 6-os verziótól kezdve is elérhető.)
A játékot a fejlesztői csapat is vasúti terepasztal szerkesztőként / szimulátorként említi, így telibe találtad a játék besorolását:)
Bár nem sokat tudtam játszani még az 5-ös verzióval sem, de az eltelt játékidő alatt kialakult első benyomásaim vegyesek.
Először néhány szó a "hátrányokról".
Mivel nem mai játékról van szó, így az akkori grafikai megoldásokat, és a kezdetleges animációt nem említem a negatívumok sorába.
Továbbá szintén nem teszem ezt a játék jellegéből adódóan sem, hiszen egy terepasztal esetében az összhatás, a logikus sorrendben, és ütemesen mozgatható járművek / szerelvények irányításán van a hangsúly, és nem a vezetés szimulálásán.
Véleményem szerint egy nagyméretű terepasztal akkor szép, ha nyüzsög az élettől, szépen be van rendezve, ez pedig nem megy high end kategóriájú, külső belső nézettel ellátott, full 3D modellek, és objektumok sokasága esetén, hiszen így a legerősebb gépeken sem futna a játék, és akkor még az animálás okozta teljesítményigény fokozódásáról még szót sem ejtettem.
Valós negatívumként említem a sok esetben "egy klikkel" megoldható kialakítás helyett alkalmazott, feleslegesen túlbonyolított szerkesztési műveletek néhány elemét.
Teszem ezt azért, mert a szintén 2006-ra datálható, gyakorlatilag egyetlen konkurensként említhető
Trainz 2006 már tudta ezeket az "egyklikkes" megoldásokat.
Az említett "hibákat" vélhetőleg a fejlesztők is észrevették, mert az előző hozzászólásomban már említett tartalomkezelő, vágány / pályaszerkesztő, és egyéb segédprogramok, már javítják ezeket a hibákat, bár sajnos külön megvásárolható tétel formájában.
Szintén nehézkes az alap kameramozgások megszokása, ami nagyon hasonlít a Trainz-nál megszokott sémára, bár a választható rögzítési lehetőségek segítségével valamelyest korrigálható a dolog.
Kimondottan hiányolom az "valódi" oktatórészt a játékból. Van ugyan egy discovery küldetés, vagy lehetőség (hirtelen nem is tudom miként említsem) de a valós megértéshez, és a program lehetőségeinek teljes körű megismeréséhez sajnos át kell rágnia magát a felhasználónak a 109 oldalas kézikönyvön, ami csak imitt-amott segít ábrákkal a könnyebb megértésben.
(Ez a mai rohanó, sokszor türelmetlen világunkban, már nehézkes, hosszadalmas, és sokszor még a játéktól is elveszi a kedvet.)
Ez azoknak a felhasználóknak jelent inkább komolyabb hátrányt az EEP esetében, akik nem játszottak ezidáig a Trainz valamelyik kiadásával. Azért hozom fel mindig ezt a játékot példának, mert ez hasonlít leginkább az EEP sorozathoz.
Nos a negatívumok után, jöjjön néhány számomra kifejezetten szimpatikus megoldás, illetve lehetőség.
Kimondottan tetszik a programban rejlő, gyakorlatilag kizárólag a fantázia által határolt építési lehetőségek, illetve variációk tárháza.
Szintén egy jó pont a megvalósítható, akár több szálon futtatható párhuzamos közlekedés lehetőségéjért, valamint a kombinált árufuvarozás lehetőségeinek megteremtéséért.
Nagyon tetszik továbbá a jelzők egyedi programozhatósága, illetve a menetrend szerkesztésének beintegrálása a játékba.
Szintén piros pont a szinte folyamatos technikai támogatásért, az újonnan megjelenő kiegészítők tömkelegének, régebbi verziókra történő "szinte naprakész" frissítéséért.
Végezetül úgy gondolom, hogy akik ténylegesen terepasztalt szeretnének építeni, és hajlandóak ezért kompromisszumok meghozatalára, azok nem fognak csalódni, főleg a frissebb verziók (egyenlőre csak külföldön megvásárolható) beszerzése esetén. -
Bagaméry #6480 Én letöltöttem az EEP 8.0 demoját. Eléggé elfogadható grafikája van! Első blikkre egy nagyméretű "terepasztalt" láttam, amin a különböző vonatok, járművek önállóan közlekednek - én csak dudálni tudtam a mozdonnyal - de vezetni nem sikerült.
Annyira terepasztal a terepasztal, hogy határozottan "széle" van, ami után csak valami általános "tájkép" látható....
(?)
Úgy gondolom, hogy az EEP EGY TEREPASZTAL SZERKESZTŐ (!)(?)... még tanulmányozni kell... -
#6479 a többiekkel egyetemben szintén nagyon szépen köszönöm ezt - ezeket a hosszú leírásokat, tényleg jó olvasgatni ilyen részletesen más játékokról :)
én egyelőre maradok az MSTS-nél, de ilyen áron ahogy említetted te is, ez egyáltalán nem rossz vétel :)
mellesleg szerkesztgetni a dolgokat néha élvezetesebb, mint csak nyomkodni pár gombot, legalábbis részemről ez így van :) -
zorba3333 #6478 Nincs mit, és egyben köszönöm az elismerést :)
Találtam néhány ingyenesen letölthető tartalmat a hivatalos oldalon.
Akit netán érdekel, itt találja őket:
EEP5 ingyenes kiegészítők
A villamosok szerelmeseinek több mint 80db gyönyörű modell (sajnos fizetősek):
Villamosok
Ezek mellett rengeteg U-Bahn, S-bahn szerelvény, mágnesvasút érhető el, így szinte bármilyen városmodell lemodellezhetővé válik. -
zorba3333 #6477 Sziasztok!
Némi kiegészítést szeretnék hozzátenni a #6475-ös hozzászólásomhoz. Tudom, hogy nem sokakat érdekel, de tévesen írtam az előzőekben a megjelenési dátumot.
Ezt a tévedést a korrektség kedvéjért most javítom.
Az EEP5.0 Német nyelven 2006-ban jelent meg (nem pedig 2008-ban), amihez már 2006 Október végén megjelent a 2.0-ás javítás is.
További info az EEP5 játékról:
Nekiálltam böngészni a hivatalos oldalt, mert "hajlott" kora, és ennek betudható grafikai, és irányításbeli gondjai ellenére nekem nagyon bejön a játék.
A rengeteg kiegészítő mellett számos hasznos szerkesztő alkalmazás is elérhető a játékhoz.
Ilyen például az EEP Manager Version 1.0, vagy az 1.1 Professional változata.
Ez gyakorlatilag funkcióját tekintve megegyezik a Trainz online tartalomkezelőjével. Segítségével nem csak rendezhetjük, hanem kulcsszavak használata mellett egyszerűbben kezelhetjük a kiegészítők sokaságát.
Online módon férhetünk hozzá különböző tartalmakhoz, információkhoz.
Jó hír, hogy az EEP5 + Patch 2 megléte mellett már használható.
(Ezzel a javítással kiegészítve jelent meg itthon a játék.)
Bővebb info itt olvasható az alábbi programról német nyelven:
EEP Manager V 1.1
A Villamosok szerelmesei is megtalálhatják a számításukat, hiszen a programon belül ennek a kiegészítőnek köszönhetően van lehetőség a villamos forgalom szerkesztésére, így egy igazi nagyvárosi hangulat is kialakíthatóvá válik.
Bővebb info itt olvasható német nyelven:
PlanEx Version 1.3 Straßenbahn
Mellékesen jegyzem meg, hogy igen szép számmal érhetőek el villamos szerelvények, megállók, peronok, utasok, hangok, díszburkolatok, városi műtárgyak stb. a város lét hű modellezésének szerelmesei számára.
Aki még összetettebb árufuvarozást szeretne megvalósítani, és nem elég neki a vasút / közút lehetősége, annak van hajózási útvonalszerkesztésre is lehetősége:
PlanEx Version 1.3 Schifffahrt
Aki nem szeret bíbelődni a táj megformálásával, különböző magassági, tengerszint alatti / feletti értékek megadásával, domborzati tényezők állítgatásával, annak is van megoldás.
Létezik egy kis segédprogram, ahol számtalan lehetőség közül véletlen táj / domborzat generálására van mód néhány alapvető paraméter megadásával.
TerRender
Az előzőekben linkelt kiegészítők mindegyike kompatibilis az EEP5 programmal. A helyes működéshez kell a 2. javítás (alapból így jelent meg itthon a játék) és a MS-Framework.net 2.0, vagy újabb verziója.
Az EEP 6.0 verziójától kezdődően már van lehetőség Google Earth-ből való térkép beimportálásra is.
Így akár a valósággal megegyező terep, és vonalvezetés is megoldható, sőt a pálya mentén lévő fontosabb objektumok a Google SketchUp segítségével könnyedén lemodellezhetővé válnak.
Akit érdekel, itt olvashat róla bővebben:
Höhen-Explorer -
#6476 Zorba!
Köszönjük a bemutatást, csodálatosan leírtad, mintha valami cikk készült volna. eszméletlen jó volt olvasni, és kicsit kiszakadni az MSTS világából. Ha gondoljátok ilyen vasúti szimulátorokkal, vagy a közlekedéssel foglalkozó szimulátorokkal kapcsolatba lehet ilyen élményeket, teszteket írogatni. Én személy szerint nagyon szívesen elolvasom őket, akiket pedig nem érdekel az majd átugorja. Úgyhogy hajrá!:D -
zorba3333 #6475 Szia!
Én tegnap megvettem az 576 egyik üzletében.
Gyönyörű, dombornyomással készült fémdobozban jelent meg, mint az összes többi része, melyek sajnos itthon nem kaphatóak.
A program magyar nyelvű, de van hozzá egy 109 oldalas, mindenre kiterjedő, szintén magyar nyelvű nyomtatott kézikönyv is.
A játék menete gyakorlatilag megegyezik a Trainz sorozat játékaival, csak sokkal szerényebb grafikai, és helyenként indokolatlanul túlbonyolított irányítási megoldásokkal.
A program alapvetően két nézetet (2D, és 3D) használ. A 2D nézet az un. szerkesztő panel, míg a 3D a megjelenítésért felel.
A játék lényege, hogy építs magadnak egy általad megálmodott vasúti világot, a beépített járművek, tereptárgyak, hangok, kiegészítők, növények, épületek, ipari objektumok, stb segítségével.
Itt is van belső nézet, de messzemenően nem olyan élethű, mint a Trainz, vagy az MSTS mozdonyainak vezetőállásai. Sok gépnél egy fotóval van megoldva a belső nézet.
Sajnos ezeken a modelleken látszik a minimál stílus, de több ezer kiegészítőt tudsz letölteni a hivatalos oldalról:
EEP hivatalos oldal
Sajnos itt mindenért fizetni kell, nincs free kiegészítő, mint a Trainz, vagy az MSTS esetében, sőt a kézikönyvben külön kiemelik, hogy nem oszthatsz meg futtatható állományt az Ő engedélyük nélkül.
A játék szinte kizárólag Németországban találta meg ezidáig a célközönségét, és gondolom a fejlesztők megszagolva a pénz édes illatát ezt a megoldást találták ki a bevételek emelésére.
A játék első darabja egyébként hazai fejlesztők munkája, akik a német siker után centralizálódtak a bajorokra.
Az alapötlet kiváló, de a "tegyünk mindent fizetőssé" koncepció halálra ítéli a játékhoz készített kiegészítőket a szegényebb országok piacán. Egyébként rengeteg plug-in, különféle szerkesztők, statikus, és dinamikus objektumok tölthetőek le hozzá 1-19,99€ áron. Az alap, illetve kiegészítőkkel felextrázott programok drágábbak.
Egyébként az EEP5 egyáltalán nem mai darab. 2006 második félévében kezdték fejleszteni, és 2008-ban került az "üzletek" polcaira.
Az előbb felsoroltak mellett számos ötletes kialakítással is lehet találkozni az EEP5 esetében.
Dicséretes a külön menetrend szerkesztési lehetőség, illetve, hogy külön vízi, légi, és járműforgalmat is lehet szerkeszteni, így a kapcsolt áruszállítás is simán megvalósítható a játékban. Azonnal lehet váltani a két nézet között, így rögtön megnézhető az "életben" amit készítettünk.
Minden objektumhoz lehet külön-külön hangot rendelni, így pl: szinte élethűen le lehet modellezni egy nyüzsgő teherpályaudvart, gyártelepet, autóbusz állomást, vagy akár egy kellemes vidéki, vagy erdei környezetet. Még azt is be lehet állítani, hogy a szélmalom lapátkereke állandóan, vagy csak akkor forogjon, ha odaér a vonat.
A terepviszonyokat itt is lehet változtatni, de a térkép méretét az elején kell beállítani. Utólagosan nem lehet, vagy legalábbis én még nem találtam meg eddig a módját.
Magyar tereptárgyak, épületek, vágányok, jelzők stb. nincsenek alapból benne, viszont van néhány MÁV, és GySEV festésű mozdony, és valamivel több személyvagon.
Dinamikus, hazai vonatkozású objektumok közül egy IK280, és egy IK66 típusú autóbusz található a játékban.
Érdekességképp jegyzem meg, hogy pl az IK280 statikus objektumként történő lerakása után, bal egérgombbal rákattintva állítható a jármű forgalmi helyzete, vagyis le lehet tenni akár mint kanyarodó járművet, mert a gépes, és a pót szintén külön-külön állítható az előbb említett módszerrel.
Valós teherautómárkák közül IFA érhető el jobb minőségben, háromféle kialakításban.
Összegezve, ezért a 990Ft-os árért mindenképp megéri, mert grafikai hiányosságai ellenére kiváló élményt nyújt azoknak, akik a logisztikát, tervezést részesíti előnyben.
Komoly érv a program mellett, hogy alacsony gépigénnyel bír, így szinte bármilyen, még ma használatos gépen elfut.
Akik mai grafikai megoldásokat, dinamikus árnyékokat, valósághű fizikát, és hangokat várnak, azoknak nem ez a játék lesz a kedvencük, de szerintem ezért az árért ne is várja el ezeket senki, főleg nem egy 4 éves játéktól.
A legújabb EEP8 teljesen alap verziója az előzőekben már linkelt oldalon 29,99€ (8367Ft), míg a tudásban, grafikában, irányításban, élményben véleményem szerint bőven többet nyújtó, továbbá több ezer free kiegészítőt, pályát stb. kínáló Trainz 12 az Amazon oldalán 39,14$ (8923Ft)
-
#6474 furcsán néz ki, nem tűnik valami minőséginek részemről... persze ezt csak így látva...:(
azt a kiegészítőt ha befejeznék amiben még nincs jelenleg sebesség kijelzés és sebesség korlát, akkor tényleg ez lenne a legjobb játék :) -
#6473 OFF, de tud valaki mondani az EEP 5.0 Vasútmodell Szimulátor Programról? Érdekelne... -
klarop #6472 Helosztok
Ipádám-ot még itt lelem?
Ha igen akkor privibe beszélni szeretnék velle!!!! -
railjet66 #6471 Hello!
Azt szeretném meg kérdezni hogy, mivel a hdmsts oldalall nem tudom mi van nem tudok belépni valami korlátozva van vagy ilyesmit ír, hogy esetleg valaki nem tudná elküldeni az 1116os és 470 vezérállást meg a szilik vezérállását és hangjait mert nagyon kellenének, ha esetleg valakinek még meg van és elküldeni nagyon meg köszönném.
Üdv mindenkinek! -
kjhun #6470 És melyiket?? Az 1-est, 2-est, vagy a 3.-ast?? Vagy a 4.19 vagy a 7.01GB-osat?? Ez utóbbi tűnik jobbnak, az utolsó kettő közül szerintem. A másik 3 egy pakk, ahhoz fel is kell rakni őket, hogy használhassad is a játékban. -
#6469 nem tudom hogy egy-egy szerelvény jogairól ki dönthet :) igazából aki csinálta a modelleket, szerintem már pont nem foglalkozik ezzel :)
egyébként ez milyen mozdony pontosan, illetve milyen act? mert kipróbálom, ha olyan dolgok kellenek hozzá amik fent vannak hdmsts-en kívül :) -
kjhun #6468 Köszi,
Már lehúztam onnan. Tegnap (08,06), még nem lehetett letölteni, mert valami takarítás volt a reg-ek körül ott. Ma már elérhető lett ismét. -
klarop #6467 http://kephost.hu/share-3E9F_50216B8D.html Ezt? -
klarop #6466 Szívesen(Meg ígértem hogy sok act lesz!!)
Baj ha ezt a szerelvémyösszeállitást használom egy actba? -
#6465 köszönjük szépen! :)
más: aki tudna egy emailt írni a hdmsts-es embereknek, az kérem (a többiek nevében is) hogy tegye már meg, mert 80%-a a dolgoknak ott van... :( -
klarop #6464 Sziasztok
Itt a kövi actom!:-)
Pálya:120a
http://mstsgp.gportal.hu/ -
liktoristvan #6463 Bocsánat az előbb rosszúlírtam: http://www.deathlord.eu -
liktoristvan #6462 Az oldal címe: http://dathlord.eu -
liktoristvan #6461 Sajnos regisztrációhoz kötött a letöltés. Meghívóm elfogyott. -
#6460 ne haragudj, de egy linkkel megdobnál minket pontosan? persze ha nem privát tracker, mert onnan a fene sem fogja tudni leszedni :) -
liktoristvan #6459 Már hetek óta seedelem a DeatgLordon. -
liktoristvan #6458 Jó reggelt.
A HabyDZUGALT SMS fájlokat keresem. Tud róla valaki valamit? A Mav hangokba nincs, pedig
ott keresi a játék. -
joco22 #6457 Hello!
Tiszántúl 3