7098
-
klarop #6576 Sziasztok
Hoztam egy fantázia actot!
120a pályára!
Tölthető:http://mstsgp.gportal.hu/
-
vasasgabri #6575 Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, gratulálok és nagyon örülök ennek a megoldásnak mivel nekem is van több olyan mozdony és vezérlő kocsi amit 10 hónapos kísérletezések után sem tudtam működésre bírni, vagy láthatóvá tenni. RailJet vezérlőkocsi volt az egyik legproblémásabb. Mindent sikerült betenni a játékba mozdonyt kocsikat de a vezérlő nem akart soha meg jelenni. Remélem ezzel a pakkal ez is meg fog oldódni.
Köszönet érte! -
Bagaméry #6574 Tommacska! A kisregényedből ítélve úgy láttam, hogy "rámvertél" vagy tíz kört....
A korábbiakban említve én is nekiláttam e általam "hangreformnak" nevezett dolognak, amiben az ACTHUs járgányok hangjainak - de csak is a hangjainak - megreformálásával kívántam foglalkozni, de a "kisregényed" után egyelőre abbahagyom a munkámat, mert lehet, hogy az új járgánypakk letöltése után újra kezdhetem az egészet... addig is az eddigi munkáimat "jegelem"....
A kidolgozott trackhang módosítások talán továbbra is megfelelőek lesznek a publikálásra és használatra.... -
#6573 a regény legyen a legkevesebb, kedves embertársam... nagyon ritka az, hogy valaki ennyi időt rááldozzon a dolgokra, legyen az az életben, legyen egy játék(ba), vagy egy virtuális közösségbe...
én már előre is becsülöm és tisztelem amit csinálsz, tekintve ezek nem öt perces munkák, ha az ember alaposan és részletesen, maximalistaként szeretné befejezni és csinálni... :)
millió fájl van, ez csak nehezíti a dolgot sajnos... és bár nem lehet ezt a sok munkaórát elégszer megköszönni, de hidd el, szerintem ezt minden MSTS-t használó helyében megteszem, olyanok helyében is akik akár nem olvasnak fórumokat, csak töltögetnek... egyszóval mindenki helyett, aki majd használja -
Tommacska #6572 Kedves barátaim, fórumozótársak és vasútrajongók!
Többen is érdeklődtetek, hogy pontosan mit takar az a bizonyos GLOBAL TRAINSET amit felvetettem mint egyfajta lehetőséget! A gondolat egészen a RailJet kiadása óta foglalkoztat! Mint tudjuk a működésre bírása nem volt éppen egyszerű feladat! Pláne kezdőknek! Ezzel a pakkal az új MSTS rajongóknak is szeretnék kedvezni, hogy nekik ne kelljen ezen a rengeteg huzavonán keresztülmenniük!
A válasz rendkívül egyszerű a saját TRAINSET könyvtáram feltöltését jelenti! DE!
Kismillió hibajelenség örökre eltüntetésével!
Helyet kap benne minden olyan eddig bemodellezésre került magyar jármű, ami általam szépen kidolgozottnak minősül, legyen az alacsony, magas vagy akár a 100000-et megközelítő poligonszámú is.
Ezen felül jó-néhány körülöttünk lévő ország járműparkjából is került bele néhány jármű, persze csak a változatosság kedvéért! Nos akkor...
-Először is az összes .eng, .wag, .s kiterjesztésű fájl megnyitva és leellenőrizve, hogy a benne szereplő hivatkozások helyesek-e! Vége a "Nem találom az .sms fájlt" és a "Kabinnézet létrehozása sikertelen" káromkodásoknak! Ez helyből rengeteg problémát megold, főként a kezdő MSTS-ezőknek.
-Vajon miért fagyassza ki az Editors & Tools-t az ezen belüli CONSIST Editor? Természetesen a hibás .eng, .wag fájlok miatt! A fájlok javítva. Ez a probléma többet nem merül fel.
-Miért jelez elindítása után a ConBuilder, hogy a könyvtárán belüli Report mappába került egy bejegyzés? Ismét a hibás .eng, .wag fájlok miatt! A fájlok javítva, a hiba megszűnt!
-Számomra rendkívül zavaró és illúzióromboló, hogy külső nézetben, némelyik jármű nem pontosan a sínkorona tetején fut, hanem a "sínben", vagy a "sín felett", vagy épp a "sínpár között" a shape fájlokban néhány szám átírásával ez a probléma is eltüntethető! (Csak a forgóváz állítása!)
-Azonban itt lenne még egy hasonló dolog ami javítható lenne, de ez az én matematikai tudásomat már meghaladja. Néhány feladat kér egy-egy külföldi villany mozdonyt. Pl.: Szlovák Laminátka stb. Az áramszedőjének szén-csúszóbetétje nem éri el a felső-vezetéket vagy épp túlér rajta. (Persze ezen jelenség csak a magyar vonalakon áll fent eltérő munkavezeték magasság miatt) Az áramszedő (azt hiszem pantográf) állítása rendkívül bonyolult, ezért ezzel nem foglalkozom!
-A ConBuilder elindítása után látjuk a feltelepített járműveket... Őszintén, ki az aki pontosan be tudja azonosítani a keresett személykocsit vagy teherkocsit... szerintem Shape Viewer nélkül senki! A ConBuilder az .eng, .wag fájlokban a "name" részt keresi... Némelyeknél elképesztő dolgok vannak az említett részhez írva...! Ezután a ConBuilder-ben is és az Editors & Tools-on belüli CONSIST editorban is rendszerezetten, beazonosíthatóan, ABC rendben szerepelnek majd a járművek.
-Apropó Editors & Tools-on belüli CONSIST editor... Rákattintunk egy járműre és (persze ezerből csak néhánynál jelentkezik az alábbi probléma) "A .s fájl megnyitása nem lehetséges" hibaüzenettel találkozunk! Ez a shape fájlon belüli .ace textúra-hivatkozás elgépelése miatt van... A hiba természetesen javítva!
-Rengetegen feltettétek a kérdést itt és más fórumokon is, hogy miután készítettetek egy szerelvényt, bármelyik szerelvényszerkesztő programmal, akkor az nem jelenik meg a játékban! Vajon miért? A válasz ismét az .eng fájlokban kereshető! Egyenlőre nem részletezném, de úgy néz ki, hogy megvan a probléma!
-...egyenlőre ennyit írnék le, persze lenne még mit!
A következő dolog amit feltétlenül el szeretnék mondani az az, hogy jómagam egyetlenegy járművet sem készítek és nem is fogok készíteni! Nem készítek senkinek a munkájából semmilyen módosítást, semmilyen átfestést, s nem nyúlok semelyik jármű semmilyen menet-dinamika beállításához sem...! Csak az általam ismert és javítható hibákat, elgépeléseket javítom! Minden e pakkban megtalálható jármű a készítőjének köszönhető. Törekszek minél gazdagabb és minél átláthatóbb gyűjteményt létrehozni.
Minden egyes jármű letöltésénél ott szerepel a mondat, hogy nem lehet engedély nélkül felrakni semmilyen megosztóra! A következő a helyzet, ha becsületes akarok lenni, akkor minden készítőtől külön-külön engedélyt kellene kérnem! Igaz? Ez, szinte lehetetlen! Hisz a járműpark tetemes része már le sem tölthető sehonnan sem! Törlődtek, bezártak az oldalak! Sőt ember legyen a talpán aki pontosan tudja, hogy mit honnan és mikor töltött le! Az a néhány ami még üzemel az is kihagy néha hetekre! Így hát maradok az egyszerűbb megoldásnál és ezúton kérek engedélyt és elnézést minden jármű készítőtől!
A készülő pakkot ezúton szeretném learchiválni, hogy majd az ez után érdeklődők is biztosan játszhassanak!
kjhun!
Kérdezted, "hogy hogyan milyen formában töltenéd fel?" Nos akkor ezt is részletezem!
Mint két héttel ezelőtt már olvashattad a teljes V43 pakkot kérték tőlem, amit megpróbáltam felrakni a tárhelyemre! Ugyan sikerült is, de valamiért hibásan ment fel (vagy jött le) a többkötetes archívum!
Ezért úgy döntöttem, hogy ugyanide, mappánként! Total Commander 7-tel minden könyvtár külön archívumba Doom3 féle .pk4 fájlba, max 300MB méretben! Az ennél nagyobb mappákat, mint például MAV_V43_VMW, common.cab, common.snd, stb., több szekcióba, de nem többkötetesbe, ...pack1, ...pack2 nevűekbe lenne érdemes! A .pk4 fájl egyébként, egyenként megnyitható, vagy akár az egészet kijelölve kicsomagolható a TRAINSET könyvtárba.
Végül is ugyanúgy mint a .rar, de nekem ez a rar dolog nem jön be hibás feltöltése miatt! (lehet, hogy segítene egy reinstall, nem tugom!)
Többszöri tesztelés után (feltöltés-letöltés-feltöltés-letöltés) hibátlanul működik minden!
A végén kb.: 902 mappa, melynek teljes csomagolatlan mérete 24552 MB lesz!
Persze ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis még csak az "M" kezdetű mappák következnek!
Kettő hete csinálom napi 6 órában és messze még az ABC vége!
Még minimum 1 hónap mire minden kész, becsomagolt, feltöltött állapotban, letölthető lesz!
Elnézést a regényért, de ezt nem tudtam öt mondatba foglalni!
Üdvözöl mindenkit: Tommacska -
#6571 Köszi a segítséget! -
Locutus51 #6570 Biztosan fut 64-es Win7-esen, mert én is azon használom. -
#6569 Hello!
Lentebb olvastam hogy gondok vannak a WIN8 alatt az ATI kártyákkal!Én nem hiszem hogy egyenlőre WIN8-ra váltanék,viszont a gépemet felakarom újjítani.AMD processzort szeretnék belerakni valami komolyabbat 4 magosat az ATI kártya megmarad mert nem régi viszont a rendszert meg 32 bitesről átváltom 64 bites WIN 7-re így az MSTS fog e futni rajta?Vagy csak a WIN 8-nál jelent gondot az ATI kártya!? -
kjhun #6568 Szia Tommacska
Ezt a GLOBAL TRAINSET-et pontosan, hogy akarod kiadni? Natúrban 21.5GB, vagy tömörítve?? Mivel, és hogy akarod majd összetömöríteni? Lehetőleg ne ZIP-be, hanem RAR-ba legyen. De 100MB-os darabokban legyen inkább, mintsem egy nagy fájlban, netán 700MB/4480MB-os kötetekben, így kötetenként 44db fér rá DVD5-ös lemezenként (helykihasználás!), vagy 7db egy CD-re (Bár erre ki ír mostanság ). Hozzávetőleg 3-4-5*DVD5-ös méretű lesz, ha jól sejtem, így lenne a legegyszerűbb learchiválni az egészet, aki letölti. A WinRAR-nál kerüld a Tömör archívum opciót, mert ha megsérül valamelyik fájlnál, az utána lévőknek akkor lőttek. Igaz így kissebb lenne az archívum mérete, ha sok az azonos/hasonló tartalmú fájl, az archívumban, ez áll a 7-Zip-re is. Esetleg 7-Zip-el, bár ezt kicsit bajos kicsomagolni, ezzel csak a 7-Zip (a többkötetessel) boldogul el a legkönnyebben, a WinRAR már bajosabban, a TC-t ne használjátok hozzá, mert azzal darabolt fájlként kezelné, és sokan azzal tömörítenék ki, ami ugyebár hibás lenne. Esetleg telepítőbe (INNO! nem Clickteam-be) rakni, és ISO-ba utána.
Update:
Most nézem, ha mondjuk 8 db kötetbe van 7-Zip-el tömörítve valami, és valamelyik kötet hiányzik/nincs ugyanott, mint a többi, akkor hibaüzit dob, így felejtős a 7-Zip. Ugyanez a helyzet, ha 1 nagy 7z fájl van, mondjuk TC-vel feldarabolva, és hiányzik/nincs ugyanott valamelyik kötet. Akkor INNOSETUP (Ugyanúgy, vagy picit jobban tömörít, mint a 7-Zip) telepítő. -
MikaM #6567 Azésrt köszönöm a válaszodat. -
zorba3333 #6566 Szia!
Üdv a fedélzeten :)
Sajnos én nem értek a jelzőzéshez, de talán mégis tudok segíteni....
Ha esetlegesen itt nem tudnak segíteni a többiek sem, akkor érdemes a hazai legnagyobb TS fórumrendszerben is megpróbálni.
Rengeteg pályaépítő, modellező, és vasútbarát látogatja a fórumot, szinte napi rendszerességgel.
Itt érheted el őket:
Fórum
Üdv
-
MikaM #6565 Még új vagyok ezen a fórumon ezért se voltam még előbb szeretnék bemutatkozni MikaM vagyok és
lenne néhány problémám amiben szerintem ti tudtok segíteni az egyik az lenne hogy éppen csinálok
egy pályát és egyszerűen nem tudom linkelni a jelzőket valamit nem csinálok jól ezért kérném a segítségeteket.
Köszönetel:MikaM
-
zorba3333 #6564 Szia!
Tommacska jóvoltából, itt mindent megtalálsz a telepítéssel, és a helyes működéssel kapcsolatban.
Railjet telepítése -
crodgok3 #6563 Sziasztok!
A Railjet-hez mit kell letölteni és hova kell őket másolni, mert nekem sehogy sem áll össze... -
#6562 Érdekes. Azt olvastam hogy kompatibilis lesz a MSTS kiegészítőivel.És ha ez nem lesz optimalizálhatatlan mint a MSTS akkor király lenne! -
roleee15 #6561 https://www.3dts-onlinestore.com/store_run8_bnsf_mojave_sub.php
Ha esetleg nem tudna róla :D -
#6560 -
#6559 MSTS csoport nyílt a facebook-on:
http://www.facebook.com/MicrosoftTrainSimulatorMagyarKlub?skip_nax_wizard=true
-
#6558 Sziasztok! Nektek melyik a kedvenc pályátok? -
#6557 szép napot :)
köszönjük az infót, és/de ahogy WollnerD is mondta, a főoldal is kesze-kusza, és például a letöltéseknél is... legyenek egymás alatt a linkek, tehát a szövegek, vagy legalább ne pont a két oldalon, mert egy nagyobb kijelzőn mire egyik oldalról a másikra megyek, már meguntam inkább :)
de ez még mind oké, megoldható kijelöléssel és utána elolvasni, de:
a hdmsts-en nagyon nagyon sok dolog volt, és ez most láthatóan megcsappant, igencsak... hova lett minden? az eddigi feltöltött dolgokat miért nem pakoltátok át? nem hiszem, hogy 1, maximum 2 napnyi adatmásolgatás (csak a fájlok, amik msts-hez kellenek) ne érte volna meg, hogy ugyanolyan jó és minőségi oldal legyen... így valószínűleg soha nem lesz, tekintve a felhozatal miatt... és ez tényleg csak építő dolog volt, szívesen meghallgatnám ettől függetlenül, hogy hol vannak a régi dolgok, illetve mi volt ez a hirtelen leállás is -
#6556 Az oldal nehezen olvasható a képek miatt...
A betűk színe lehetne jobban olvasható/látható.... -
Locutus51 #6555 Sziasztok!
A DZUgalt.sms fájl is érdekelne. Köszönöm szépen! -
Locutus51 #6554 Sziasztok!
H-MAVTR_V43_eng.sms
Ezt a fájlt keresem, mert hiányolja a program, valaki volna olyan kedves, és megosztaná? Köszönöm szépen! -
edem55 #6553 Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy mikor megnyomom a F9-et (szerelvény ablak) vagy kidob a játékból vagy egy hiba üzenetet küld.Mi lehet gond!
Üdv: edem55
-
Bagaméry #6552 Csak még egy mondat a Win8-MSTS-ATI problémához; a Win7-ig bezárólag a MSTS nem problémázott az ATI kártyákkal...(!..?) -
liktoristvan #6551 Jó reggelt.
Megnyitott a HDMSTS. A címe:
www.hdmsts.atw.hu
Jó töltögetést. -
#6550 valószínűleg nem fog, bár nem igazán értem a hiba okát, érdekes.. MSTS-nél a gond egyébként szerintem, tekintve direkt csak Ati-ra nem "kompenzálnák" a dolgokat, bár fene tudja a mai világban :)
de erre mondtam, hogy még megsem jelent, tehát bármi baj lehet vele -
Bagaméry #6549 A #6545 kiegészítéseképpen az a helyzet, hogy a MSTS Win8 alatt CSAK! olyan gépen hajlandó működni amelyikben NVIDIA VGA van!!!!
Két különböző alaplappal és 4 különböző típusú ATI (AMD) kártyával (HD-4670, HD-5670, HD-576D, HD-6570) próbálkoztam 32-, ill 64 bites verzióban is, de egyikkel sem volt hajlandó üzemelni a MSTS! - csupán a korábban is említett GT-9500 NVIDIA-val!
ERRE a jelenségre jó lesz felkészülnie annak, aki WIN8-on szándékozik vonatozni a MSTS-el, bár elképzelhető, hogy a végleges (magyar) verzióban már ez az anomália nem fog gondot okozni!.... -
zorba3333 #6548 Szia!
Nézzük sorrendben....
A legfrissebb verziója az alappályának a 6.0-ás kiadás. A helyes működéshez szükség van a 6.03 frissítésre.
Ezt követte a 6.1 update, aminek alapfeltétele az alappálya, és az említett javítás megléte. Jelenleg a 6.2 a legfrissebb kiadás.
Alföld 6.0, és a 6.03 javítás hozzá
Ezen a fórumon megtalálod a 6.1, és a 6.2 elérhetőségét, illetve rengeteg infót olvashatsz a pályával kapcsolatban.
MSTS fórum
Itt rengeteg leírást találsz a játékkal kapcsolatban:
Leírások
Szintén rengeteg hasznos dolgot találsz itt:
MSTS cuccok
-
bro14 #6547 Lenne még pár kérdésem: Hol találhatóak a játék mentései? A Train Simulator mappájában nem találtam meg, pedig azt mondták nekem, hogy ott kell lenniük. A másik kérdésem pedig az, hogy mikor elkészítettem a Route Geography Creatorban egy pályát, és elmentettem, akkor a Train Simulator mappájában nem találtam meg azt. Pedig egy oldalon olvastam, hogy elvileg ott kellene lennie a pályának a Routes mappában. Újratelepítettem a Train Simulatort, de még mindig ugyan az a gond jelentkezett. Miért nem jeleníti meg a feladat mentéseket és a pályát a TS? (A Ubisoft Exclusive-os kiadás van meg, lehet hogy köze van ennek az infónak a hibához. Én nem hiszem, de hátha ti tudjátok) -
bro14 #6546 Sziasztok! Én még nagyon új vagyok a Train Simulator világában, ezért ne haragudjatok ha nagyon alapvető kérdéseket teszek fel! :-) A kérdésem az lenne, hogy honnan lehetne letölteni az Alföld pályát? Goggle-ben csak Alföld pályához feladatokat találtam, de engem először is a pálya érdekelne! Továbbá érdekelne a Széchenyi Taurus is, honnan lehetne leszedni? -
Bagaméry #6545 Kiderült a turpisság W8 ügyben. Egyelőre úgy néz ki, hogy 478-as procis gépre nem tudtam telepíteni, csak 775-ös procisra.(AMD-t nem próbáltam, mert én "Inteles" vagyok...) Viszont a korábban tapasztalt hibajelenséget úgy néz ki, hogy a VGA "öszeférhetetlensége" okozza.
Lecseréltem a HD-5670-est GT-9500-ra (mert volt tartalékban) és a MSTS használható lett, a drivert a W8 telepítette!
Kissé szokatlan az új W8 plattformja, de a rutinos felhasználó rövid idő alatt elsajátíthatja.... a hardwereket össze kell válogatni! -
#6544 Helló!
1-es vonalra keresnék tehervonatos activityt, illetve érdekelnek az augusztusban megjelent bármilyen 1-es vonali activityk is!
Köszi a segítséget! Üdv.: Geri -
#6543 Eeezz naaagyyoon ééérrdeekeeessss! -
Bagaméry #6542 Hát ilyen csak a mesében van!
Yoda001 intelmei ellenére tovább próbálkoztam a Win8-al egy "gagyi" (Celeron 1.8, 512 Mb, alaplapi VGA) gépen és láss csodát; a MSTS FUT! - csont nélkül....
Nem értem, hogy egy E8400 - 2 GB ram, PCI HD 5670 VGA gépen meg NEM!?? -
kjhun #6541 Ebből csak a Bombardier Pack van csak fent most ott?? Mert csak a "Bombardier Pack.isz" fájlt látom ott. A többi mekkora lenne? Ez a GLOBAL TRAINSET, pontosan mire lenne jó?? Valaki itt, a hangokkal kapcsolatos, hasonló jellegű patchről is írt pár hónapja. Szerintem TPB-re kéne felrakni a packot, zártnál, meg a magra.
A 7-Zip. meg tényleg jól tömörít, DE nem cseszi el a fájlokat, ha nálad nem jó, akkor vinyó/memória/letöltés-hiba! Feltöltés előtt ellenőrizd le, ha jó, akkor feltöltéskor volt valami gikszer. -
#6540 szerencsétlen operációs rendszer HIVATALOSAN még megsem jelent, szerintem így ne is próbálkozz(on senki) vele :(
Tommacska: én nem töltöttem le, nincs szükségem rá, jelenleg időm sincs játszani, a rar-os írásodhoz fűztem hozzá, hogy bármilyen lassú, megéri...
a 2012-es guiness könyvet feltudod mégegyszer tölteni? arra vevő lennék én is! :) köszi! -
Bagaméry #6539 Háj mindenkinek!
Redmontban megint "nagyot alakítottak"! Tesztelési céllal letöltöttem a Win8 32-, ill. 64 bites verzióját és telepítettem is MINDKETTŐT egy teszt gépre. Érzésem szerint valamennyi beállítást megfelelően elvégeztem, de SEMMILYEN módon NEM sikerült a MSTS-t elindítani!!!!!! - a W7-en semmilyen problémát nem jelentett a játék....
Kíváncsian várom a többiek tapasztalatait a Win8 és a MSTS használhatóságáról.... lehet, hogy valahol én voltam a béna, de nekem nem sikerült semmilyen kompatibilis módban sem játszani... ez igazán aggasztó!
Mefjegyzendő, hogy a w8 annyira különbözik a korábbi verzióktól ahogyan az Office2003 az Office2007-től... NAGYON! - minden máshol-, és másképp van.... de szükség esetén megszokható, csak a MSTS-t (is) lehessen használni.
A Railworks és a Trainz verziói "működnek".... és a többi játékok is - többnyire... -
Tommacska #6538 Gyerekek! Tanácstalan vagyok! A bombardier pack hibátlanul lejön, de ez a V43 pack nem akar!
Letöltés után azt írja ki, hogy nem lehet hozzáférni a képfájlhoz! Nem tudom mi lehet a gond!
Felettébb érdekes, mert előző héten unokatesómnak a 2012-es Guinness rekordok könyvét raktam fel ugyanide (380MB .pdf), ugyanebbe a többkötetes tömörített lemezképfájlba és még két hét után is tökéletesen lejött! Egyenlőre passz!
Yoda001
Ezt a fájlt nem kell kicsomagolni, Daemon tools és már szedheted is ki belőle a fájlokat!
Nem lehet esetleg az, hogy a többkötetes fájlnak az együttes mérete korlátozva van!
Ennek ellenére nem torpanok meg! Hamarosan végzek a GLOBAL TRAINSET teljes átvizsgálásával és mivel nem marad más, felteszem torrent-ra! Várható végleges mérete 21,5GB lesz! -
#6537 lehet, hogy nagyon sokáig tömörít, viszont ennek a másik oldalát úgy nézd, hogy a letöltött fájl gyorsabban kicsomagolódik majd :)