7098
  • Sanyix
    a sima indítófájl (train.exe) mellé kell egy -runeditor paraméter, és akkor editor módban indul.
  • Bagaméry
    A Balatonnál az install.bat-ot lefuttattad? (az alappályák kellenek hozzá...)
    A Dél Dunántúl szerintem még nincs letölthető állapotban...
  • joco22
    Szolnoktól Debrecenig lesz meg építve a 100-as vonal
  • Intercity
    Honnan lehet letölteni a Dél-Dunántúl pályát?
  • Intercity
    Amikor betöltöm a Dél-Balaton pályát, mindig kiírja, hogy "inicializálási hiba" Mi lehet a gond?
  • nagykispeter
    Én úgy tudom Szolnok-Nyíregyháza vonal!
  • nagykispeter
    Igaz egy kicsit más,de megjelent a Trainz Simulator 2009 magyar felirattal,ha valaki beszerezte egy kis infóval szolgálhatna!
  • Sanyix
    és mi lesz az újítás?
  • joco22
    Hali! Alföld folytatásáról tudok szolgálni egy kis infoval: Ha minden jól halad, jelen állás szerint legkésőbb októberre készen lesz.
  • Bagaméry
    Dizel, villany vezérlőállásváltás;
    (1)-kabin nézet - (F9)- majd katt a mozdonyra - (1)gomb...(#1451)
    A #1622-ben fontos infók a jó működéshez!
  • Sanyix
    v43-nál eddig csak kameraállást sikerült váltanom (amikor a kamera átmegy a másik végére, de az irányítás marad ahogy volt.
  • Bagaméry
    Háj!
    #SANYIX-nak!:
    Az Akföld-4-ben nem a pálya(ák) labilis, hanem valószínűleg az activitykkel lehet probléma. Én nem vagyok activity hívő, így csak szabad barangolással járom az alföldi pályákat, de nem tapasztaltam futási problémát...(nekem ne szabja meg egy program, hogy hogyan vonatozzak! #1600)
    A Nyu-Du azért nem látszik a játékban mert a PATHS mappa üres! a #1524 - #1529-ben találsz hozzá infokat, vagy az activity editorral szerkeszthetsz magadnak...
    A magyar mozdonyok valószínűleg hibás programozási paraméter miatt ragaszkodnak a vonatjukhoz (nálam is így van). A kocsik egymástól már sokkal könnyebben elválaszthatók. Dízel, vagy villany mozdony esetén válts vezérlőállást és próbáld meg "rükvertzben"!... néha beválik!
  • leho94
    Hát nem :D V63 a legerősebb magyar mozdony , vagy a taurus nemtom , az M63 meg egy a forgalomból kivett régi dízel AD:?S
  • Sanyix
    tökmindegy :)
  • Sanyix
    Még egy zavaró probléma, az akadozás. Bár max grafikán játszom, de elvárnám hogy egy olyan gépen ami a játék kiadásakor még a készítők legnedvesebb álmaiban is túl futurisztikusnak tűnik jól fusson a játék (x2 4400+, radeon hd3850, 6gb ddr2 800mhz). De nem vagyis néha igen, főleg ha egy helyben állok. Mintha a játék nem ismerné azt hogy előtöltés, és mindent akkor akarna betölteni a vinyóról, amikor már éppen megjeleníteni kéne, és beakad.
    Mellesleg nagyobb állomásokon állva, töltögetés nélkül is szokott szaggatni.
  • leho94
    nekemis az volt , M63-as? Az szép lenne .. V63-as az te
  • Sanyix
    Ez hihetetlen. Az alföld 4.2-n hihetetlen instabil a játék, ráadásul teljesen érthetetlenül. példa: 32xxx-es tehervonatos activity, szob-ról rákospalotára, egy m63massal. Betölt, szob állomás, megállok kírna egy üzenetet. Tölt a vinyó 1 percig, desktop, nuku hibaüzenet. Újra, megint desktop. Újra, megy...
    Másik példa. bp szeged ic712. cegléd felé, paff hiányzik egy sms fájlt (sms fájl ilyet se láttam még), ok de megy tovább. 120 km/h sebességkorlát, jó ideje 119-el megyek sok kanyaron át. Az egyiknél kicsit megszalad, 120,1km/h-nál siklik is ki a mozdony egyedül, a többi kocsi nyugodtan tovább. Előtte mentettem, viszzatöltés. Betölt, megjelenik a játékképernyő, és amikor a notebooknak kéne megjelenni, megint töltés majd desktop.

Emellett a gyári routeken tök stabil.

És még egy probléma, hogy a magyar szerelvényeknél, sokszor 2 percny vad klikkelgetés után tudok csak kocsikat leválasztani. Ugyanis ha állok, fékek bent, leválasztok, majd elindulok, pár csenti után egyszerűen a fizika törvényeit meghazudtolva magára rántja a lekapcsolt kocsit, és újracsatlakoztatja.

Na meg meg akartam csinálni activity editorban az esztergom-nyugati járatot, és a timetable számításnál állandóan olyan hibákat ír, hogy nem lehet elérni a kívánt időt. Milyen kívánt időt? tudtommal be kell állítani egy kezdő, és egy max sebességet, és azt hogy mennyire jó vezetői tudást igényel, és ennek megfelelően kiszámolja. Meg is teszi, hibaüzenetekkel, és kiadja hogy 40 perc alatt a nyugatiba kéne lennem. Holott mindenhol megállva, sebességkorlátozást betartva, minimum 1 óra 20 perc kell hozzá.

Ja és még valami. Letöltöttem a nyugat dunántúl bétát vagy alfát (mitumén), beraktam a helyére, pont olyan struktúrája van mint a többi route-nak, de kakil megjelenni a játékban.
  • joco22
    Hali! Nincs meg valakinek véletlenül a 311-es szergej? Mert a 323 püspökladányi szergej csak azzal müködik rendesen
  • Bagaméry
    Háj!
    Rájöttem, megtaláltam a pat szerkesztőt az Editorban!
    Az Activity szerkesztő része...! Viszonylag egyszerű a használata..
    A #1781, #1782-re nincs tippem...
  • Intercity
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Amikor a BDVmot-tal megyek, elindítom a pályát, félig betölti, és kiír egy csomó hibaüzenetet. Régebben még tudtam vele menni, de most nem tudom hogy mi történt. Valaki segítene?
  • mukikam
    hellósztók! valaki segitene nekem mert nem tudok feleadatokat csinálni az aktivitiben valami hibát irki valaki segiteni tudna fel venném msnre!!!
  • Bagaméry
    Na talán Ez a jó link!...
  • Bagaméry
    Találtam Román pályákat, de néhányból a PATHS mappa tartalma (*.pat-ok) hiányzik. (a *.trk megvan...) Van valami módszer, hogy utólag "pat".ot lehessen szerkeszteni, hogy a pályák játszhatók legyenek???
    Activityjükből nem hiszem, hogy lehetséges, mivel ezekben "becsomagolt" *.apk activityk vannak - és a Tsunpack sem tudja kicsomagolni, mert mindig hibát jelez... Ezekhez a pályákhoz külön fájlban sem találtam pat-okat. A letölthetőség innen lehetséges...
    HELP!
  • Bagaméry
    Háj!
    Amennyiben a magyar pályák közül csak az Alföld-4-ed van meg akkor jó lesz a fórumozók előző megnyilvánulásait átböngészni, mivel eléggé sok a beutazható pálya - a közlekedtethető vonatokról már nem is szólva.
    Kb. 4 oldallal lapozz vissza, aztán böngéssz az infók között....
  • Sanyix
    Hi!

Mostanában kezdtem újra msts-ezni, az alföld 4 packot már kipróbáltam, komoly :)
    most szedtem le az alpok hegyi vonalat.

Milyen más minőségi kiegészítő van még amit érdemes lenne megnézni?
  • kissm63
    Sziasztok megtudnátok mondani hogy a Tramtrack 1.1 et honnan lehet letölteni?
  • Bagaméry
    IC OK.!
    Megtaláltam! Bár korábban már letöltöttem, de a 816 Mb helyett csak 476.2 Mb ballagott le és telepítéskor hibás adatot jelzett a gép...
    Azért a #1529-ben ismertetett pat-ok kellenek a működéshez...
  • Intercity
    Bagaméry! http://marci.triak.hu/ Szerintem innen lehet letölteni.
  • Bagaméry
    Háj!
    Viszont én meg azt kérdezem, hogy honnan lehet a NyuDunA1-et letölteni, mert NEM TALÁLOM...
  • Bagaméry
    Intercity!
    #1524, #1529 -ben bent van a válasz!
  • Intercity
    Nekem nem megy a Nyugat Dunántúl pálya! Miért? Légyszi segítsetek!
  • Leo747
    Bagaméry!
    Tegnap újrainstalláltam az egész TS-t, a legelejétő fogva, ahogy ajánlottad. Gyorsan készítettem hozzá egy activityt is és végigmentem vele Szolnoktól egészen a Nyugati pu.-ig, minden probléma nélkül. Hálám örökké üldözni fog a jó ötletért. Köszönöm még egyszer!
  • Intercity
    Köszike a segítséget!!!
  • Leo747
    Köszi az ötletet. Valószínű tényleg az lesz a legjobb, ha újratelepítem az egész TS-t.
  • Bagaméry
    Leo747, Intercity!
    Itt találhatók, hogy mit, milyen sorrendben kell telepíteni a TS megfelelő működéséhez.(a sorrend is lényeges!)
    Egy fontos megjegyzés; a kiegészítők telepítése előtt a Windows programok közül uninstallni kell az esetlegesen már feltelepített PATHS verziót, mivel ezt frissíteni nem lehet!
    Hasonló problémák nálam is jelentkeztek, de most már minden OK.
    A 424-es mozdony nálam is macerás volt!
    A problémamentes üzemeléshez mindenképp az "egyszerűsített" irányítást kell bekapcsolni a TS- opciókban!!!
    A "D" mellett az "N"-el is kell noszogatni (kazánfunkció!) a mozdonyt - aztán majd megy mint a golyó....
  • Intercity
    Velem valami ilyen hasonló már volt. De nem tudtam megcsinálni.
  • Leo747
    Sziasztok! Van egy kis problémám a játékkal, ami az Alföld3 óta jelentkezik. Pl. elindulok Szolnokról és Abony, Cegléd környékén (mindig máshol) fekete képernyővel leáll a TS. Felraktam az Alföld4-et, de azzal is ugyanez a gond. Érdekes, hogy más pályákon nem jelentkezik ez a probléma. Először a videókártyára gyanakodtam. Visszavettem 1024x768-ra a felbontást, a kép jellemzőit csökkentetttem, de semmi. A gépem:Core 2 Duo E4500, GeForce 8600GTS, 2GB RAM. Ez kevés lenne? Valakinél jelentkezett már ilyen probléma? Ha valakinek van ötlete, azt szívesen venném. Előre is köszi.
  • Intercity
    Azért köszi.Meg azt nem értem, hogy föltelepítettem a 424-es mozdonyt, és minden ott van (Sound,Cabview). És mégsem indul el. Ha azzal a mozdonnyal egy pályán szeretnék menni, akkor kiírja hogy a feladat betöltése sikertelen, de bármely más vonatnál meg szépen gyorsan betölt. Segítsetek légyszi!!!
  • Bagaméry
    Én is jártam már így nem egyszer, hogy egy rakás mentésem nem volt hajlandó hiba nélkül betöltődni(ill.sehogysem)egy-egy változtatás után.
    Ki a bánat ismeri pontosan a TS lelkivilágát...
    Ez is a szívások közé tartozik...
  • Bagaméry
    (!?) lehet, hogy a GLOBAL-ba valamit módosított a telepítés...