7098
  • LajharkUkac
    Helló!

Valaki tud segíteni az alföld pályával és a acthu csomagokkal mert nemm egy.Az vegyen fel msn re msn:[email protected]
    Kösz

üdv
  • Bagaméry
    Háj!
    Nézd meg, hogy az a vonat ami az activity-ben van a consistok között szerepel-e?
  • nyusz
    sziasztok!

felraktam acthu csamogokat is, de az alföld 4 pályán, a küldetéseknél nemtudok játszani mert a trainnál unknownot ír.. explore modba megy midnegyik vonattal!!!

nemtudtok segíteni?
  • Intercity
    Honnan tudom letölteni a Tramtrack 1.1 et?
  • Bagaméry
    Háj!
    No akkor most én is megoldást keresek a - finoman - nem kielégítő hangokra. Mindenféle (kiegészítő-, és update, acthu, MÁV-hangok...) telepítve van, de a hangokkal egyáltalán nem vagyok elégedett:
    1. A villanymozdonyok (V43, V63...) belső hangjából hiányzik a kerékzakatolás, a trafó-, és a motor búgása - csa a menetíró idegesítő kattogása hallatszik a nagy csöndben. A kürt belső hangja is eléggé rekedtes.
    2. A személykocsik hangjában nem hallatszik be a mozdony kürtje (pedig utazáskor elég jól hallható)
    3. A váltókon való áthaladáskor is meglehetősen nagy csönd van a vonalon...(ill. csak az addigi hangok hallatszanak..
    Csak egy apróság. A V43 .sms-ében olyan .wav-ok vannak programozva amelyeket az egész TS-ben nem találtam meg...Így nem csoda, ha jóformán semmi nem úgy szól, ahogy kellene....
    #1835: A memória állítás hatásáról olvasd el a #1834-ben megjelölt helyről az infót!
  • Intercity
    Honnan tudok letölteni villamos pályákat?
  • Sanyix
    Na ez jó dolog, mert amikor kírja a service nem up to date üzeneteit, rendszeresen szétesik a grafika visszalépéskor. A memóriaállításnak milyen hatása van. Talán előre betölti a tile-ket, és nem lassul be mindegyik betöltésekor?
  • Bagaméry
    Háj Gájs!
    Aki eddig nem tudta, a most kapaszkodjon meg.
    A http://vm15.hu/download.php-ön találtam egy infót, miszerint a TS "ablakban" is futtatható!!! A leírás szerint a parancsikonhoz (-vm:w) kapcsolót kell írni - és kész!
    Pl: [ "C:\GAMES\Train Simulator\train.exe" -vm:w mem:1024 ].
    No és a végén a mem: kapcsolóval beállíthatjuk, hogy a játék mekkora (Mb) memóriával gazdálkodjon. 1024 bőven elegendő, mivel a tesztjeim szerint max 800-900 Mb az általában felhasznált memória.
    Max 3 Gb-os gépeknél megadhatunk 1.5 Gb-ot is, de a memória felénél nem tanácsos többet megjelölni.
    Az Editor parancsikonjához is megadhatjuk a memóriaméretet.
    Egyébként az eredeti leírást Itt találjátok...
    Az ablakban futtatás különösen a széles képernyőkön előnyös, mivel a vonatok nem deformálódnak "laposra", amellett a windows is könnyen elérhető, továbbá a játékból "kikattintva" a játék "elhallgat"
    Az 1680x1050 felbontás esetén a játék felbontása lehet akár 1280x1024 is. Az 1280x1024 beállítással használt monitoroknál a játékban a felbontást 1024x768-ra célszerű beállítani...
    Bizonyítékul egy kép (memóriaellenőrzéssel):
  • Intercity
    köszi!
  • Bagaméry
    IC!
    Mint már korábban is említettem a http://vm15.hu/download.php?list.17 egy kamionra való vonat letöltését teszi lehetővé. Van külön VM43 pack is!...
  • Intercity
    Szerintem nagyon jó a Dél-Balaton pálya. Mivel a Balaton mellett általában Cirmos szilik közlekednek, ezért én is szeretnék azzal menni. Nem tudjátok hogy honnan tölthetném le?
  • CB Csipi
    Igazad van! A vm15-ről a talentet szedtem le...
  • CB Csipi
    Pedig én innen szedtem le:

http://vm15.hu/download.php?view.175
  • Bagaméry
    A FLIRT innen tölthető le!
    A WM15-ön van e rakás mozdony, meg kocsi, meg minden, de a FLIRT-et nem találtam!
  • CB Csipi
    A FLIRT motorvonat letölthető a WM15 oldalról...
  • Intercity
    Honnan tudom letölteni a Budapesti metró pályákat?
  • Bagaméry
    Aki egy kicsit komolyabban el akar mélyedni a MSTS világába, javaslom a http://marci.triak.hu/pn/ honlapon letölthető LEÍRÁSOK begyűjtését. Az itt található "Pályaépítés lépésről lépésre (13.fejezet)" tartalmazza a .pat szerkesztési útmutatókat (az activity szerkesztő részeként). ezzel a lehetőséggel a .pat nélküli verzióban letöltött pályák is használhatók lesznek, és a játékban is megjelennek...
    Győrt tartalmató pályáról ÉN nem tudok... (ettől még lehet, vagy majd lesz...)
  • Intercity
    Van olyan pálya amiben bent van Győr?
  • Bagaméry
    Intercity!
    Ha tanácsot adsz, szerencsésebb ha előtte leteszteled a gondolatodat!
    Ha a PATHS-ban NINCS VALÓS .pat, akkor az útvonal MEG SEM JELENIK! a játékban, nemhogy activityt lehessen játszani!!!
    Az adott útvonalhoz mások által elkészített .pat-ot vagy keresni kell a neten, vagy az editor activity szerkesztőjével (egyszerűen) elkészíteni...
    Továbbra is a #1524 - #1529 -ben levő infók a mérvadók a témában...
  • Intercity
    Ez azért van, mert a Paths mappa üres! Tölts le egy Activityt, tedd be, és máris tudsz vele menni! A Bakony pályánál is ugyan ezt kell csinálni! Nekem se működött, de most már szépen megy!
  • kissm63
    Tramtrack 1.1-et honnan lehet letölteni?
  • Bagaméry
    A #1790-ben már korábban választ adtam erre a problémára!
    Te csak írod a fórumot, vagy esetleg olvasod is???
  • Sanyix
    Miért van az, hogy a nyugat dunántúl routet a helyére rakva leszarja a játék? Egyáltalán meg sem jelenik a választómenüben. Pedig ugyanúgy van berakva mint az alföld, vagy az alpok, ami meg megy.

Meg van egy olyan hiba egy ideje, hogy minden induláskor kiírja hogy a h-eurocom.eng trainsetet nem tudja olvasni. De nincs is ilyen, sőt még rákeresve sincs hasonló nevű fájl, sőt a fájlokon belül végigkeresve sincs ilyen szöveg!
  • Bagaméry
    Mint említettem pl."Szilivel" nekem sem volt ilyen hiba, de a 303-as gőzös mindkét helyen elhagyta a kocsikat...
  • Intercity
    Én Székesfehérvártól Keszthelyig egy Flirt-tel mentem, és semmi hibát nem tapasztaltam.
  • Bagaméry
    Fontos info B-D 2.0-hoz!
    A B-D 2.0 ben Keszthelyről csak Balatonszengyörgyre van "beépített" útvonal - és az is vakvágányra! érkezik Bsztgyörgyön! Mivel a korábban említett (#1650) hiányosságok miatt az act-ok sem működnek, így szabad vonatozással lehet csak élvezni a Balaton parti vonatozást.
    !! Gőzössel közlekedve Fonyód-, ill. Siófok déli bejárati váltóknál a kocsik leszakadhatnak a mozdonyról!!! SZILI-vel ezt nem tapasztaltam...
    Keszthely - Székesfehérvár közvetlen útvonalat (pl.: Kh-Szfhv.pat) az editor consist szerkesztőjében található "pat" szerkesztővel előállítható...
  • Intercity
    Ja és még valami. Már megy a Bakony, és a Nyugat-dunántúl pálya is.
  • Bagaméry
    NO UGYE! - ami jó, az jó...
  • Intercity
    Bagaméry!
    A programmal letöltöttem a pályához szükséges dolgokat, és hiba nélkül elindul a pálya!!! Köszi a segítséget!!!
  • Intercity
    köszi!
  • Bagaméry
    #1810!
    Válaszd az ingyenes letöltést (ha egy visszaszámláló elindul, várd meg amíg továbbenged), majd lejjebb van zölddel "A letöltés indítása" - és ezzel indítható a letöltés. Ha ezzel is macerás, akkor telepítsd az ott javasolt letöltőprogramot...
    Mivel a Balaton Dél a saját honlapjáról jelenleg nem tölthető le ezért csak ez az egy kerülőút van!
    Az imént próbáltam a letöltést ezekkel a linkekkel - NEKEM MŰKÖDIK!....
    Az eredeti info a #1640-ben van - ebből csináltam a linkeket...
  • Intercity
    Nem tudsz új linket küldeni? Mert ami #1662-ben van, azokat nem engedi nekem letölteni.
  • Bagaméry
    Ha a #1767 infói szerint van telepítve a TS, és a #1662 linkjei vannak letöltve és az előbbiek szerint telepítve (install.bat!), akkor PASSZ!
    Nálam minden működik...
  • Intercity
    Nekem így se működik. Tudnál még egy linket adni?
  • Bagaméry
    IGEN, mert bármelyikből kell neki tudni átvenni adatokat. Ha valamelyik pálya hiányzik azt az install nem jelzi hibának, de az így kimaradó fájlok hiánya "ismeretlen" hibát generál a pálya használatakor...
  • Intercity
    És muszáj mind a 6-nak bent lennie?
  • Intercity
    Köszi!
  • Bagaméry
    A TS alappályái!(6 db):
    EUROPE1,-2, JAPAN1, -2, USA1, -2.
    Új pálya telepítésekor célszerű, hogy a ROUTES-ben legyenek, mivel az "install.bat-os" pályáknál az install lefuttatásakor ezekből másolja át a még hiányzó részeket, amelyek a futáshoz ...
  • Intercity
    Én az install.bat-ot lefuttattam, de mindig a pálya betöltésénél azt írja ki, hogy "Fejléc inicializálási hiba" nem értem. És milyen alappályákról van szó? Azok az alappályák amiket #1662-ben leírtál? Nekem azok nem indulnak el.
  • Bagaméry
    NEM!
    A -runeditor a train.exe-nek NEM paramétere!!!
    Helyesen: launcher.exe -runeditor...!