7098
  • szabii98
    okéj...bár nekem hangok egyáltalán nem kellenek...
  • v43 001
    v63 015-ös gépet nem találta meg valaki, mert le kéne töltenem egy pár activityhez :/ ??
  • spyy55
    Egy próbálkozást megér, de ne fűzz hozzá jó reményeket.
    Mint látod, elég nagy a gépigénye. Vannak nagy állomások, ahol könnyedén befagy. Érdemes még a hangokkal is variálni (kivenni párat), de... :(
    Próbáld meg az Alföld előző verzióit: anno én is küszködtem vele, de bevált.
    Nekem szerencsére ennél is jóval erősebb van és gyönyörűen fut.
    Sok sikert.
  • szabii98
    Mert helyből van elég...(legalább 120Gb....)
  • szabii98
    Ajjaj...P3 3,2 GHz,512Mb RAM, 128Mb VGA.
    Akkor ne is próbálkozzam?
  • spyy55
    ALFÖLD_4 ==
    A pálya futásához szükséges P4, legalább 2,4 GHz processzor, 1024 Mb RAM, 128 Mb-os VGA. Ez esetben a pálya futása 7-40 FPS között változik. 2,0 GHz processzorral az FPS érték 5-20 közötti. Ennek ellenére előfordulnak üzenet nélküli kilépések nagyobb állomások betöltésekor. Ekkor a hangok mennyiségét kell kevesebbre állítani. Az élvezhető futáshoz ajánlott a 3.0 GHz prcesszor, 3 Gb Ram, 512 Mb-os VGA.
    Itt mindent megtalálsz!
  • Bagaméry
    capa07!
    Próbáld meg a #1767 szerint újratelepíteni a TS-t!
  • szabii98
    Az ALFŐLD4-hez kb mennyi a gépígény?
  • capa07
    Az alapjáték van meg, most akartam volna kiprobalni eloszor ezt a játékot, de el se indul! Pedig ezen a gépen elment a Flight simulator 2004 is!
  • Bagaméry
    capa07!
    A minimális követelmények az eredeti alappályákra vonatkoznak. A magyar fejlesztésekhez már nagyobb teljesítményű gépre van szükség az alappályákhoz képest lényegesen részletesebb grafika miatt!
    Celeronos gépen csak "lebutított" beállítással élvezhető a magyar pályákon a játék...
  • spyy55
    ACTIVITY 2144
    Így egyszerűbb :)
  • spyy55
    Az Alfüld_4 pályához készített 2144-es járat activityjét innen letölthetitek:

http://www.gmolpetua.hu/MSTS/

Kellemes vonatozást!
  • capa07
    Igaz nem egy mai darab, de mivel a másik a gép haldoklik rá vagyok kényszerulve erre! Pedig a minimalis kovetelményeknek megfelel!
  • Bagaméry
    capa07!
    csak nem IBM 386-on akarsz játszani a TS-el?
    Mik a géped főbb adatai (proc-mem-vga-winyo)...
  • capa07
    amikor el akarom inditani a játékot a kovetkezot irja ki: Train Simulator Requires Hardware Acceleration! hiába állítgatom, nem mukodik, mindig ugyanazt irja ki! Segítsetek!
  • Bagaméry
    Joco22 #1978!
    Lécci áruld el melyik típusú , ill. honnan letöltött Szilinek lehet váltogatni az áramszedőjét?
    Én eddig egyiknél sem tudtam mozgásra bírni a "másik" áramszedőt sem a "bonyolult"-, sem az "egyszerű" irányítás-, és semelyik vezérállás mellet sem (legyen az belső, vagy külső nézet...)
    A V43 1001 külön letöltött típusnál sem...
  • v43 001
    valaki segítsen hogy honnan tudom letölteni a v63 014 és 015 gépeket
  • Intercity
    Hali! Nem tudná valaki megmondani hogy hogyan tudnám az útvonalszerkesztőben lejjebb emelni a földet?
  • szabii98
  • spyy55
    Türelem pályát teremt... :)
  • spyy55
    Azt hogy csináltad??????
    Melyik számú van meg neked?
    Nekem csak az AtcHU-k.
  • szabii98
    Esetleg valaki nem rendelt játékot?Mennyi idő alatt jött ki?Az itt belinkelt oldalról?Nekem azt írták Csütörtök v. Péntek.Akkor most van esélye hogy Csütörtök?
  • Bagaméry
    Valószínű, hogy az egyedi letöltésű (nem az acthu csomagos) Sziliknél működik, mert én az achusakat próbáltam de nem működött. A magyarázat lehet, hogy az "acthu-s" Sziliknél csak a dizájn különböző, de az irányító szoftver ugyanaz.... Az "egyedi" letöltéskor viszont a letöltött adatok minden fontos részletet kükön-külön tartalmazhatnak.
  • joco22
    Sziliknél is müködik az áram szedő váltása legalábbis nekem müködik!
  • Bagaméry
    Csak a V63-as sorozatú mozdonyok alkalmasak az áramszedő váltására! (a V43 "Szili"-knél nálam nem működött)
    Egyszerűsített irányításnál mindig (automatikusan) a hátsó áramszedő a "default" (le sem lehet húzni!), de Shift-P-vel mellé lehet tenni a másikat is.
    A bonyolult irányításnál mindkét áramszedőt külön-külön lehet fel-le mozgatni a [P]-vel, ill. shift-[P]-vel...
    Más fajta két áramszedős villanymozdonyt nem használok...
  • spyy55
    Kár-kár-kár... :(
    Ezt mind tudtam én is, és sajnos beleestem a saját hibámba...
    Ideje változtatni az elképzeléseimen!
  • spyy55
    Na... ez pont ide igazolódik!
    Pont Bp.ről Szobra készítek egy activity-t és nem kicsi életet akartam bele varázsolni, de behalt...
    Akkor "szűkítem a terepet" :)
  • Bagaméry
    Részlet az Alföld-4.doc-ból!
    Ismert hibák

Az activitik használatakor sokkal gyakoribb a kilépes, mint felfedező módban, ezért nem javasolt loose consitok elhelyezése.
    A pályán csak a kisméretű mozdonyok és kevés számú kocsival képesek tartósan futni.
    A vonatszakadások megelőzése céljából Cegléd – Abony, Városföld – Kiskunfélegyháza, Kiskunfélegyháza – Tiszaalpár és Gátér – Csongrád állomások közé fiktív kitérők lettek beépítve.
    Nagyobb állomásokon a biztonsági határjelzők illetve a váltójelzők törölve lettek a könnyebb futás érdekében.
    A 71-es és a 2-es vonalon a jelenleg használatos jelzők hiánya miatt MÁV szabványos jelzők lettek lehelyezve.
    A program korlátai miatt egyes mellék és iparvágányok hiányoznak.
    Ajánlott gyakran menteni, valamint minden más pályát, nem használt járművet és consistot áthelyezni egy alternatív mappába. (Train Store használata)

A 2. mondatra gondoltam!
  • gabi89
    Igen a valós életben is ilyen a hangja tök feelinges szerintem engem nem idegesített.
    Gigant (V63) -asnak is ilyen még a játékban is csak ott nem kattog annyira.
  • gabi89
    P és Shift+P

Egyik az egyik másik a másik nyilván.
    Ha a mozdony alkalmas rá és az MSTSBin is fent van...
  • Sanyix
    elég sok 4 + kocsis alföld activity van... a probléma akkor szokott lenni, amikor a consist elejét olyan sínre rakják aminek vége van, és sok kocsinál lelógnának a kocsik a sínről, nem férnek el. Vagy esetleg attól is behalhat, ha váltóra lógnak a kocsik, és betöltéskor nem tudja hogy merre állítsa a váltót.
  • szabii98
    Ok semmi baj.Ez nekem is jól jött épp azt töltöm majd.
  • Bagaméry
    Bocs mellényúltam!
    a #1966-hoz tartozik a #1967, de az info mindenkinek szól...
  • szabii98
    Ezt gondolom nem nekem írtad.De ha igen ok.
  • Bagaméry
    Az elöl levő áramszedő bizonyára zavaró, de EZ VAN.
    Az activitykről olvasta (valahol), hogy a túl sok vonat, túl hosszú vonatok hibát generálhatnak az adott pályán. Pl. a Szob-Bp. (Alföld-4) pályán nem tanácsos 4 kocsinál többet tervezni egy vonatba.... - ha jól emlékszem. (a lényeg mindenképp igaz).
  • spyy55
    Köszi a segítséget!
    Nem tudtam, hogy ez a menetíró hangja! Ha élőben is így van, nem irigylem a mozdonyvezetőket :) Engem iszonyúan idegesített, így soxor külső nézetben robogtam...
    Az áramszedő azért lett volna fontos, mert activity készítésekor oda-vissza szeretném programozni az útvonalat, azaz a mozdony ellenkező irányban menjen majd, és ritkán láttam elől áramszedőt használni.

Van még egy galiba:
    Ha elkészítem az activity-t, egy bizonyos szám után (gondolok itt a forgalomra) kifagy a TS. Mintha túl sok lenne neki az adat. Találkozott már valaki ilyennel?
  • szabii98
    A legalsó?Mert a felső is kellett.
  • Bagaméry
    Bocs ez az acthu_személy. Az előző is jó, de az nem az acthu (csak HU).
  • Intercity
    A Desiro Innen tölthető le.
  • Bagaméry
    a #1834 személykocsi az Acthu_szeméy csomagban van - úgy tudom.