7098
  • Fokker
    Köszi a válaszokat! tegnap egész délután MSTS-t teszteltem. megcsináltam a parancsikonnál a -mem kapcsolót, lényegesen jobb lett a teljesítmény. A DDU sem fagy szét egyből, de a pályát még tesztelnem kell.

Ami a visszaakadást illeti, csak akkor történik meg, ha hirtelen indulok leakasztás után. Ha csak épp elkezdek gurulni 1-2km/h-val, akkor jó lesz. vannak bizonyos mozdonyok, ahol a legkisebb menetfokozat 10%, és ez már sok az induláshoz, visszaakad a szerelvény. Itt annyi a trükk, hogy be kell húzni a mozdonyféket, ráadni a 10%-ot, majd nagyon lassan visszaengedni a féket. Amikor éppcsak elkezd kúszni, az lesz a jó.

A hangokkal kapcsolatban elkezdtem variálni a \MSTS\GLOBAL\soundcfg.dat fájllal. itt a következő sort kell figyelni:

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
    .
    .
    SoundSystem ( 5, 40, 20, 31457280 )

A 40 a 3D hangok száma, a 20 a 2D hangok száma, a 31457280 a lefoglalt memória mérete. Az 1.8.052113 BinPatch ezt átírja SoundSystem ( 5, 200, 200, 31457280 ) -re, ha bejelöljük a telepítéskor a Sound improvements-et. Volt, hogy lehúztam 0-ra a memória részt, volt hogy megdupláztam. Viszont így is elmegy a belső hang az M61-M62 esetében nézetváltásokkor. Érdekes, hogy pl. az ActHu-s, és a VMW-s Csörgőknél nincs gond. az a gyanúm, hogy valami vagy az .eng-ben, vagy a .sms-ben van elírva a fenti két mozdonynál. A hang setupnál minden maxra van húzva.
  • buke
    Fokker: persze azt hozzá kell tennem,hogy az acthu-n belül is csak kifejezetten a lowpoli kocsikat használtam,ahol csak lehetett és csak lehetőségként kínáltam a szebb,de instabilabb kocsiknak a conjait.
  • buke
    Fokker: 1. kérdésre:Lehet.hogy nem megoldás,de amikor én actot készítettem a pályára az elmúlt években csak acthu járműveket használtam, bár kifejezetten nagy forgalommal működött és csak a leállásnál fagyott.
    gondolom,ha Te nem szoktad meg a "csak acthu" használatot,akkor ez súlyos megszorítás lenne az eddigi járműveidhez képest.
    Azóta is kitűnően megy ez az act,/ 89020teher / ugyanaz a gép is: E8400core duo,Nvidia 9800GT,4Gb Ram, XP SP3 / akkor még nem volt bekapcsolva a -mem kapcsoló, minden maxon volt.!!! /
    Ennél a pályánál ez a fagyás gond köztudott,a készítők is próbáltak ...próbálnak rájönni.
  • MikaM
    Tisztelt Fokker.

Egy kérdésre tudom talán a helyes választ.
    A mozdonyok hangjánál mindent vegyél a maximumra(mármint a options menübe)
    és a hanghatások mennyiségét high-ra.Nekem ez segített.
    Üdvözlettel:MikaM
    .
  • MikaM
    Tisztelt forumozok!

Van egy probléma.Belépek a játékba, valamelyik pályába és ezt írja ki failed initialize activty manager.
    Ha valaki tudja a megoldást kérem írjon.
    Köszönettel:MikaM.
  • Fokker
    Üdvözletem!

három kérdésem volna, ami nem hagy nyugodni:

1.: DDU2 pályánál igen sűrűek a fagyások, actoktól függetlenül. hol pályabetöltés közben, hol játék közben, hol pedig act befejezése után(gondolom memória probléma lehet, mit érdemes lejjebb venni, hogy a látvány azért ne romoljon?)

2.: JKNB-3 pályán nem tudok mit kezdeni a tehervonatokkal, ugyanis hiába kapcsolom le a vagonokat, ahogy elindulok, egyből visszaakadnak a mozdonyra. explore módban, activityben egyaránt. mozdonytól, tehervagonoktól függetlenül.

3.: az M61, M62 mozdonyok hangját belső nézetből addig hallom, amíg át nem váltok külsőre; ha újra belsőt váltok, nincs motorhang, se semmilyen hang, csak az éberségi. ez nem csak az ActHu-s mozdonyokra igaz, hanem az összes többire is.

a TS-t újratelepítettem, de a fenti problémák ugyanúgy fennállnak. a telepítést a megadott sorrendben csináltam, vagyis: MSTS->TrainUpdate->ToolsUpdate->BinPatch1.8->Xtracks, Newroads->ActHu->pályák->activityk.

a válaszokat előre is köszönöm.
  • szikszaicsabi
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy msts-ben a 4-es kamera nézetben hogy lehet megállítani a kamerát?
  • V43 1105
    Baromi nehéz megnyomni (és ezt nem csak neked mondom) OpenRailsben az f1 gombot, ahol részletesen le van írva, hogy adott billentyűvel mit lehet csinálni ?

Más ...

MultiPlayer tudja valaki hogy működik, kiakarom próbálni de nem megy hostolás után, haver nem látja a szerót.. :(
  • Bagaméry
    Megint egy "érdekes" problémával találkoztam.
    Külföldi (pl. olasz) oldalakról begyűjtött pályáknál időnként találkozok olyan jelenséggel, hogy a vonat kiválasztásakor leáll a TS!?...
    Áthidaló megoldásként csak úgy lehet ilyenkor vonatot választani, hogy egy "alternatív" pályán kiválasztom a vonatot, aztán választom csak az adott pályát amivel éppen játszani szeretnék.... tehát nem a vonattal van baja a TS-nek, csak a "kiválasztással"!? Az így választott vonattal aztán probléma nélkül közlekedhetek az adott (új) pályán... no erre van valakinekmegoldása, vagy magyarázata?!
    Egyébként ezzel a jelenséggel ritkán magyar pályánál is találkoztam...
  • fcbarcelona1
    Hogy lehet tankolni az opn railsban?
  • fcbarcelona1
    Sziasztok!
    Az open railsba ,hogy llehet kabint váltani?
  • MikaM
    megnyomtad a y gombot.
  • 480 008
    hogyan kell tankolni az open railsban?
  • ukipapa
    Sziasztok tudnátok nekem segíteni? Nem tudok elindulni a RailJettel vajon miért? áramszedő fent irányváltó előre fék kint menetszabályzó 100%?
  • crodgok3
    *Skura
  • crodgok3
    Sziasztok!
    valaki feltudná nekem tölteni a strukás magyar siemens mozdonyokatak és a Railjet-et az át írt fájlokkal es a common mappákkal, mert nekem nem jön össze (a letöltési link elég pü-ben)
  • MikaM
    Kedves forumozók!
    Jelenlegi pályám most a 44 vonal(ezt építem)ha valaki tudna nekem fotókal videokal segíteni azt megköszöném.
  • fcbarcelona1
    Hogy lehet kabint váltani az Open Railsban?
  • V43 1105
    Mindent maxra tettem, plusz ugye OpenRails semmi több ! :)
  • crodgok3
    Milyen beállításokkal érted el, hogy ilyen grfikád legyen?
  • 480 008
    tankolni hogy kell open railsban?
  • V43 1105
    Nem szóltam ..

• V43 1105
    Na elvileg fut meg megy.. viszont HDMSTS féle V43-akat nem tudom belepakolni a játékba.. valaki leírná mit hova, hogyan , stb .. ? Multiban is kipróbálnám ha valakinek van kedve ...
  • V43 1105
    open railst hogy kell telepíteni ? kell a sima msts is ?
  • fcbarcelona1
    nekem így se indulnak el a feladatok az open railsban
  • 480 008
    sziasztok tankolni hogy kell open railsban?
  • wollnerd #6630
    "Install XNA Framework 3.1 Redistributable
    Install NET Framework 3.5 SP 1 Redistributable"
    Talán telepítened/frissítened kell ezt kettő programot...
  • fcbarcelona1
    Mi lehet a probéma az Open Railsal ,hogy amikor elindítanék egy feladatot akkor azt írja ki hogy keressen megoldást az interneten vagy zárja be a programot.
  • Nohab
    Ez a valóságban is így van. Ettől lesz "laza" a menetrend, vagyis könnyebben be lehet tartani a kottát. Ez egy kis csel, amivel irodai szinten csökkentik a késések számát és idejét.
  • fcbarcelona1
    Mi lehet a probéma az Open Railsal ,hogy amikor elindítanék egy activityit akkor azt írja ki hogy keressen megoldást az interneten vagy zárja be a programot.
  • 480 008
    ok megtaláltam egy csomó mindent kivétel a tankolást meg a vezetőállás váltást ezt meg tudnád adni?
  • wollnerd #6625
    Sajnos... Be kell érni ezzel. Nincs magyarítás s kétlem hogy lesz.
  • 480 008
    az angolul van
  • wollnerd #6623
    Nyomd le az F1 billentyűt... Ott találsz segítséget.
  • 480 008
    sziasztok. nekem olyan kérdésem lenne hogy az open railsban hogyan kell vezetőállást váltani, hogyan kell ajtót nyitni, hogyan kell végig járni a szerelvényt mozdonytól a szerelvény végéik, meg hogy van e hozzá magyarosítás vagy be lehet e állítani hogy km/h ban mutassa a sebességet, meg hogy kell tankolni?
  • Tommacska
    Koncsihancsi!

Az utóbbi néhány hétben egyéb elfoglaltság miatt nem tudtam foglalkozni vele, de most megint szabad vagyok. Pénteken, reggel kilenctől éjfélig csináltam! Haladtam is szépen de még mindig rengeteg, több ezer fájl van hátra! Türelmet kérek! Nemsokára kész lesz a teljes pakk!
  • Bagaméry
    Az MSTSsel Win8 alatt (legalább is a jelenleg telepíthető próbaverzió(k)ban) csupán olyan probléma volt (van), hogy CSAK NVIDIA (illetve alaplapi (Intel)) videóval hajlandó működni kifogástalanul - semmilyen ATI csipes kártyával nem áll szóba.... jelenleg. Előfordul(hat), hogy ezt a kis problémát orvosolják Redmontban...
  • V43 1105
    OpenRails tapasztalatok ? Multi érdekelne leginkább ..
  • wollnerd #6618
    Csak ki kell bontani a .rar fájlból minden fájlt egy mappába és az Openrails.exe-vel indítani!
  • fcbarcelona1
    Sziasztok!
    Az open railsot hogy lehet telepíteni?