7098
  • Athem
    http://marci.triak.hu/msts/viewtopic.php?t=23&postdays=0&postorder=asc&start=8975

és lapoz lejjebb és ott lesz
  • kisPesti
    Csáo.
    Egy kis segítséget kérnék. Egyes feladatokhoz az MSTS mvv packot kér. Beraktam de még mindíg hiányol egy-két .eng és . wag fájlt. A packba és a frissítésbe sem találtam ilyeneket: ***_2.eng. Ha esetleg valakinek van ötlete. vagy olyan packja amibe az van kérem segítsen.

Köszi
  • Athem
    midnen beállítás grafikánál fullon van de ahoz gép is kell rendesen :)
  • CB Csipi
    Szia! Nagyon szép vonat... Tehetnél fel több képet is! +Mitől van ilyen grafikája?
  • vmarc

• Donalds
    Tölthető az új ütemes Z-line menetrend és hozzá SzVÖR a 2009/2010-es menetrendi évre!
    Aki a korábbi (októberi) verziókat szedte le, annak is ajánlom a letöltését, mivel néhány módosítás történt.

Jó vonatozást!

LETÖLTÉS[IMG] [/IMG]
  • NoZoli
    Vezérállás váltása: Vezetőfülke nézetben (1-es bill.) mégegyszer nyomd meg az 1-et.
    Másik mozdonyra váltás: Csak úgy működik, ha a másik mozdony is rá van kapcsolva a szerelvényedre. Vezetőfülke nézetben, nyomd meg az F9-et. A megjelenő kis ablakban látod a szerelvényedet. Válaszd ki egy kattintással a másik mozdonyt, majd nyomj 1-es billentyűt.
    Másik áramszedő használata: Shift+P.
  • T0NI
    Üdv!

A route-ot már sikerült kifogástalanul elindítani, viszont sztem valami még mindig nincs rendesen feltelepítve.
    "Az MSTS Bin sok új dolgot visz a játékba, ilyen dolgok pl a vezérállás váltás, a megfelelő modelleknél több áramszedő használata, utasnézet váltása másik mozdony használata ugyanazon feladaton belül, stb"
    Hogy kell másik vezérállásra, vagy másik mozdonyra váltani? Azért gondolom, hogy nem megfelelően van feltelepítve a BIN, mert nekem egyiket sem sikerült sehogy váltani. Hogy lehet tehát ezek között váltani? Köszönöm!
  • kitt2000
    lehet hogy a telepitö rosz helyre telepiti fel a acthu-jármü csomagot!
    -telepid ki a más helyre és onnan probáld beteni kűlön!
    A járműveket a -TRAINS/TRAINSET/acthu-teher,motor,villany,személy,dizel
    Ha van eng fáj akkor a - A TRAIN SIMULATOR /ACTHU_original-eng-be(PL teher acthu ki kell cserélni,felűlirja ennél biztos!!
    a pálya telepitést!
    -activites a pálya telepitöbe(PL ALFÖLD//ACTIVITIES!
    valamikor betelepiti a pályába de akkor át kell rakni hogy működjön!
    -a al vonatokat a TRAINS/CONSISTS be kell tenni!
    de elöfordul hogy meg van adva a pályára készűlt vonatokat,kocsikat kűlön kell bete ni mert nem szerepel a acthu jármű csomagban!
  • T0NI
    Hali!

A readmeben szereplő mappába raktam az acthu-s zipben lévő fájlokat.

Az xtracks-ot hogy lehet rosszul feltelepíteni? Inkább hogy lehet jól? :)
  • NoZoli
    #2829: Az ActHu csomagok nem lettek jól feltelepítve. A pályánál valószínűleg az XTracks lett rosszul feltelepítve.

#2830: Amelyiknek a betöltőképét látod a képen...
  • Athem
    melyik pályánál dobja ki nálad a Shape-ra vonatkozó hibát "route"
  • T0NI
    A vonatoknál ez a hibaüzenet:
    http://kephost.com/images/84hiba.jpg

Az összes packban szereplő vonatra ezt dobja egyesével, minden betökltéskor.

A route-nál pedig ez:
    http://kephost.com/images/48hiba2.jpg

Név szerint nem tudom melyiknél, de rengeteg fájlnál kiakad itt is.

Feltettem a toolsupdate-t, mert nem volt fenn, de semmi változás. Fenn volt ellenben eddig is a hivatalos frissítés, az MSTS Bin Patch (Patch 1.8.010516en.exe), valamint a route mellett felsorolt szükséges programok; xtracks 3.20, Newroads útbővítmény csomag 4.0-ás verziója.
    Mindezek ellenére jön fel a hibaüzenet!

Valamit rosszul csinálok?
  • Deviance95
    TONI
    Akár az összes jármű lehet egy mappában, és szerintem nincs msts bin.

kell a toolsupdate is a trainupdate mellé

De dobj pár képet a hibáról...
  • T0NI
    Itt egy hibaüzenet;
    "Error reading train darabase file
    File: Trains\Trainset\acthu_dizel\acthu_m41-2109"
    Annak ellenére, hogy a leírás alapján telepíttetem a packot, meglepő, hogy neken nincs is acthu_dizel mappám, csak acthu_szemely?
    Köszönöm
  • T0NI
    Sziasztok!

Valaki kérem segítsen!

Hiába ovlastam végig a HSTC helpjét, folyton kidob hibaüzenettel.
    1.: Hivatalos játékfrissítés telepítése. ( trainupdate.) - Csak erre telepíthető a Bin patch.
    2.: MSTS Bin patch telepítése
    3.: Acthu csomagok telepítése
    Ebben a sorrendben ment minden, és egyetlen mozdony sem kocsi nem működik, hiába teszek fel bármiféle acthu-s packokat. Telepítettem ezen felül egy route-ot is, ami szintén hibaüzenetek tömkelegével az asztalra dob. Valamit rosszul csinálok? :(
  • Donalds
    Nem tudjátok mi van az észak-balatoni pályával?
  • Glory81
    Na végre egy értelmes ember aki leirta mi a hiba Köszönöm szépen Deviance95!Thanx
  • djmatyika
    sziasztok megint egy csomó hiányzik de nem tom miért
    már több mint 11 gbot feltettem a játékba de még mindig hiányos 4 mappám hiányzik:( irom öket : MAV_2041 , MAV_2067Bp , MAV_M40-233,mvv pack akinek megvan tegye fel az oldalra mert nemtalálom semelyik oldalon előre is köszönöm:D
  • djmatyika
    kösz szépen megtaláltam azok a linkek nem voltak jó de tláltam másikat az oldalon:D
  • Deviance95
    Error reading train database file

File:trains/Trainset/acthu_szemely/acthu_h-start_wrric.wag

Ha már alapról ott van az error ami a HIBA a reading ami az OLVASÁS és ha ott van az hogy .wag akkor rögtön kijön hogy hiba az olvasás közben a .wag fájlnál ami a wagon lelke...
    de csak akkor lehet rossz helyra másolni ha mondgyuk az ActHU villanymozdony csomagot a Drive:\Program files\train simulator\routes mappába,és nem a Drive:\Program files\train simulator\trains\trainsetbe másolod...
    vagy nincs MSTS bin
  • Mr Bull
    Ha még a felbontást sem tudod megváltoztatni akkor ez a játék nem neked való. A fórumokat is olvasni szokás. Ezt talán gyorsabban olvasod mint egy pdf-et amiben minden levan írva?
    A hülyegyerek unokája nemsokkal fiatalabb mint te. A linkkel sokat segítettem mert egy TS használónak kötelező.
    Szerintem te menj a faszba majd akkor gyere vissza, ha normálisan tudsz beszélni. Ez nem az Euro truks fórum.
  • Glory81
    ha van neked időd olvasgatni akkor olvasgassá hülyegyerek nekem nincs ezért kérdeztem mit hogyan csináljak te idióta de ha arra nem vagy képes hogy leird vagy elmond hogy könnyebb legyen akkor menj a faszba te szerencsétlen
  • Deviance95
    kössz végre nem fölösleges az orosz gabonakocsi:D:D:D:D:D:D:D
    mindjárt dobok fel pár képet
  • Athem
    Hiba = nincs helyén a fájl amit be akar tölteni am lejjebb vagy másik oldalon megtalálod a választ csak READ!
  • Mr Bull
    Ne csak kérdezz, olvass!!! 1000x leírták +http://msts.lap.hu/
  • Glory81
    Megvan ez is sikerült is DE amikor elindito ma játékot ezt urja ki

Error reading train database file

File:trains/Trainset/acthu_szemely/acthu_h-start_wrric.wag

Na és még ezekből vagy egy csomo egymás után közbe nyomogatom az Enter-t:=(

Tud erre a hibára vki megoldást?Lehet vmiket rosssz helyre másoltam?
  • Glory81
    Köszönöm!Most már csak azt mondhatnád el lépésről-lépésre mert fogalmam sincs mit hova kell tenni mit kell feltelepiteni hogy az egész játék MÁV-os legyen pályák,vonatok,máv hangok stb...:)
    Ebben kérnék segitséget ugyan olvasgattam a forumot de nem igazán értettem mit hova kell:o.O

Ha valaki leirná nekem azt megköszönném!:)

Üdv
  • NoZoli
    Amikor elindítottad a játékot és betöltötte a menüt, a jobb alsó sarokban van egy beállítások gomb. A beállításoknál, felül válaszd jobbról a második fület és ott lehet állítani a felbontást. A menü mindig marad az alapértelmezett, alacsony felbontáson. De ha elindítasz egy Activity-t, vagy Explore mode-ot, akkor a beállított felbontásra fog váltani.
  • Glory81
    Hello valaki megmondaná hogy a grafikát hogy lehet átállítani?Mer nekem semmit nem csinál ugyanugy 640*480-ba van.
  • NoZoli
    Az egy kicsit bonyolultabb feladat. Megint a Desirot hozom fel példának: az ".eng" fájlban kétszer is szerepel a "Coupling". Vagyis, két kapcsolószerkezet van definiálva. Tehát, a következőt kell tenned:
    az általad kiválasztott közvetítőkocsi ".wag" fájljában most többek között ezek a sorok szerepelnek (esetleg a számértékek eltérhetnek):
    Coupling (
    Type ( Chain )
    Spring (
    Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
    Damping ( 1e6N/m/s 1e6N/m/s )
    Break ( 5.1e7N 5.1e7N )
    r0 ( 1cm 25cm )
    )
    CouplingHasRigidConnection ()
    Velocity ( 0.1m/s )
    )

Ezeket a sorokat kijelölöd, másolod, majd beilleszted a fent említett sorok alá, új sor kezdésével. Ezután, az egyiknél a "Type" sorban átírod a "Chain" szót "Automatic"-ra és kész.
    Ekkor a kocsi mindkét végén rendelkezni fog csavarkapoccsal és önműködő kapcsolókészülékkel is. A modellen ez nem fog látszani.
  • Deviance95
    mert arra kéne hogy a szergejre rá a közvetítőkocsit(amit most akarok megszerkeszteni) és aztán orosz gabonakocsikat
  • Deviance95
    nem műköödik ha átírom mert én úgy akarom hogy az eggyik felén csvarkapocs a másikon meg autómata de átírom és nem működik nincs rajta akasztó
  • Deviance95
    és ha én az eggyik végére autómatát a másikra csavarkapocst akarok akkor

Type ( chain,automatic )
    ???

• Bagaméry
    Háj!
    Balaton 2: linkek a (#1662) - ha még működik a letöltés....
  • NoZoli
    A kocsi ".wag" fájlját megnyitod egy szövegszerkesztőben.
    Rákeresel a "Coupling" szóra.
    A szó utáni sorban, a "Type" szó után, a zárójelben lévő szót módosítod: "Chain" ("lánc", csavarkapocs), "Automatic" ("automatikus", önműködő), "Bar" ("rúd", vonórúd-pl.: Desiro A és B része közötti kapcsolat).
  • djmatyika
    nincs meg valakinek a balaton 2es verziója mert kéne mert activitym van hozzá nekem csak a pálya nincs: ha van valaki külgye át nekem MSN:[email protected] köszi:D
  • Intercity
    Interneten... Sőt ingyen. Olvass vissza kérlek!!!!
  • Deviance95
    És közvetítő kocsit nem bírnátok belinkeni???
  • Athem
    Deviance95: a vasúti kocsik csatlakozását nem lehet állítgatni azt a jármű készítők tudják megoldani h milyen legyen.

Joci:http://cdgalaxis.hu/PC/8113/train-simulator.html