7098
  • Athem
    Ezzel a problémával én is találkoztam már csak ha a MSTS activity editorral teszem az actok módolását akkor hiányol sok con kiterjesztést nekem amit előzőleg a játék se igényelt.Nem csináltam mást mint h létrehoztam egy megadott cont amit kért " pl. garázsmenteseket egyszerűbb volt de ha másról van szó pl. vonat összeállításost akkor már te rád van bízva milyen mozdony milyen vagon, és mennyi ezekből ha nincs meg neked."
    én így oldottam meg 1-2 activity-nél amikor kérte.

Lenne nekem is egy kérdésem:
    Alföld 5 pálya / Simon Sándor Activity
    Amikor az utolsó km-ereken süvítek akkot 22,17-nél nekem kifagy a játék ha elmentem előtte és újra kezdem akkor is detto ugyan ez a jelenség.
    Valamilyen megoldást tudtok rá?
    Vagy a gépemnél keressem a hiba okát?
    Segítségeteket előre is köszönöm.

• bzmot195
    Sziasztok!
    Behalt a Consist Changer-em bármit csinálok vele nem működik minden hol csak felkiáltójeleket mutat ha kiválasztok egy módosítani kívánt actot
  • Athem
    Nekem megvan csak nem ruszki módba.
  • kisPesti
    joco22: Konkrétan mit kell átalakítani, hogy az A4-es feladatok A5-ön működjenek?
  • bzmot195
    Hali vkinek meg van ez a Csörgő ?
  • bzmot195
    köszi a mozdonyt és a szerelvényt!!!
  • vmarc
    Class 60 No.60054 [Charles Babbage] a mozdony, a vagonok meg MTWW_PFA_Coal.
    Én az uktrainsim.com-ról szedtem le, a cab és a sound is ott van!
  • joco22
    Hello! Már az A5-öt használom sokal jobb mint az A4 stabilabb! Az actokat át kell alakítani pár állomás miatt de müködnek!
  • CB Csipi
    Sziasztok! Kiadták az ALFÖLD 5 pályát!!! Valaki letöltötte már? Milyen az alföld 4-hez képest, az actok jók az 5-ös kiadáshoz is? Ha valaki tud róla információt azt megköszönném...
  • joco22
    Hello! Nem! http://marci.triak.hu/msts/ látogasd meg ezt a fórumot itt többet tudnak róla mondani
  • bzmot195
    Sziasztok nem tudja vki h az új MDmot mikor kerül ki? amit most készítenek TS-hez ezen az oldalon lehet olvasni róla
  • bzmot195
    Hali ez milyen gép és honnan lehet letölteni???? nagyon vagány!!!!
  • vmarc
  • Bagaméry
    No ez mégsem így van - még dolgozom a témán (azért nem váltott, mert kilépett az autopilot üzemmódból...) bocsi..
  • Bagaméry
    AUTOPILOT "macera" nélkül!
    Nem vált a TS kameranézetet, ha az autopilot bekapcsolását ctrl+alt+numpad(2) billentyűkkel végzed (alt nélkül kb félpercenként kameraváltás! van....
  • Bagaméry
    No mégegyszer a "kilépkedős" TS-ről
    A TS induláskor M I N D E N fájl-t megvizsgál, ami a játék során szóba jöhet. Többek között az összes activityt ellenőrzi, hogy minden vonat rendelkezésre áll az esetleges használathoz.
    Tehát, ha BÁRMELYIK activitihez szükséges vonat (mozdony, kocsi...stb) hiányzik, akkor óhatatlanul hibaüzenetet kapunk még akkor is, ha nem a "hiányos" activityvel szándékozunk játszani. Ezen kívül más hiányzó (pl. SHAPE) fájl estén is óbégat a TS.
    Egyébként hiányzó HANGOK miatt még sosem találkoztam hibaüzenettel - legfeljebb az adott hang csupán hiányzott a vonatozáskor....
    Közbülső megoldásként megszabadulhatunk a vonathiány miatti hibaüzenetektől, ha az adott "hiányos" activityket áttesszük egy TS-en kívüli mappába, amig a hiányzó elemeket sikerül beszerezni....
  • Leo747
    Sziasztok! Lenne egy kis gondom, nem tudom találkozott-e már valaki ilyen problémával. Már készítettem jónéhány activity-t az előző pályákhoz, így nekifogtam az Alföld5-ben is egy elkészítéséhez. Egy dolgot azonban nem csinál most az editor. Nem tudok a pályára elhelyezni sem szerelvényt, sem üzenetet vagy ehhez hasonlót. Tehát a jobb-egérgomb, szerelvény elhelyezés, stb..., de a pályára nem helyez semmit. (Más pályák esetében sem, azt is megnéztem.) Van valakinek ötlete? Jó lenne, ha nem kellene újratelepítenem az egész TS-t.
  • Bagaméry
    Hali mindenkinek!
    MINDENKINEK EGY "TITKOS" INFORMÁCIÓ!!!
    A jól működő TS-t az oprendszer újratelepítésekor NEM KELL ÚJRA TELEPÍTENI!!!!
    A TS mappát egy biztonságos helyre (lehetőleg egy másik vinyóra) átmásolva meg kell őrizni (no meg magunkat a vesződséges-, és körültekintő újratelepítéstől)
    Aztán, ha az új oprendszer ismét rendben van, CSAK VISSZA KELL MÁSOLNI A SZOKOTT HELYÉRE - mondjik egy "GAMES" mappába, kitenni a trains.exe parancsikonját az asztalra aztán GOOOOO!
    Csak a licencre kell egy OK-t adni, aztán megy minden úgy ahogy abbahagytad a játékot...
    Ezeket tapasztalatból tudom; több "szűz" Windowshoz tettem a telepített TS-t és mindig kifogástalanul működött!!!....
  • joco22
    Igen csak módisíteni kell őket néhány állomás miatt
  • bzmot195
    Hali!

Az Alföld 4re készült act.-ok Alföld 5-el kompatibilisek?
  • bzmot195
    THX az infót :)
  • joco22
    Hello! http://metros.extra.hu oldal a hónap közepén fog meg nyilni ha minden igaz akkor lehet le szedni az új gigantokat hangokal együtt addig nem lehet semmit leszedni! Szándékosan nincs reg opció! BUÉK MINDENKINEK
  • bzmot195
    viszont lenne még egy apróság http://metros.extra.hu ezen oldalon van fent egy gigant hangcsomag és vezállás és ez kéne nekem denem tok beregelni mert csak azután lehet valszeg tölteni de nincs reg opció v csak én nem látom xD
  • bzmot195
    Köszi szépen jó lett
  • NoZoli
    A "Train Simulator" mappádban nincs véletlenül egy "MSTSBIN_BACKUP" nevű mappa? Ha van, akkor töröld és próbáld újra a BIN telepítését.
  • bzmot195
    Hali!

Boldog Újévet az egész társaságnak!!!

Olyan problémám lenne, hogy újra kellett telepítenem az op rendszert és ezzel együtt így a TS-t is. legutóbbi esetnél elég volt csak a játékot újra tennem meg az xtracks, new roads, tools- és train update, valamint a binpatchet és jó voltműködött minden... most ugyanezt szerettem volna meg is van minden kivéve a bin patch ugyanis amikor telepíteném beállítom h hova tegye ezt írja ki : You already have the most recent version of MSTSBin Patch on your system! Click Finish to quit. és ennyi nem engedi telepíteni pedig nincs is fent a patch mert minden reinstall előtt leszedem köszi a segítséget
  • NoZoli
    'újévet!

• Rodman6
    Köszönöm a válaszokat! Szerencsére már ritkábban fagy le. VAlföld 5-ben akartam megtenni egy Nyugati-Debrecen távot, de már nem az óriás kerék környékén fagyott le, hanem szolnok és püspökladány közt félúton :) igaz ez nem is akkora szerencse :) de legalább már jobban bírja a kiképzést.
  • kisPesti
    Bocsi,elírtam. BDV 009 kell és csak a fájlait kell bemásolni.
  • Bagaméry
    Az 1920x1200 felbontás a TS beállításban nem választható ki, de a max. választható felbontás (1280x1024) "ablakban" is működik, így a "szélesvásznú" monitoron is torzítás nélkül használható a megjelenítés!
    1. A train.exe-ről készíts parancsikont az "asztalra" (az eredeti - telepített "...rungame"-s soros nem jó!)
    2. a parancsikon tulajdonság beállításában (a Cél: sorban) a ....train.exe" -vm:w kapcsoló beírásával kiegészítve...
    a TS "ablakban" is működik - és a kép nem torzul... az egyéb előnyökről már nem is beszélve....
  • Rodman6
    Most BVD vagy BDV? Nálam BDV 009-et hiányolt nem BVD-t. Nekem simán a trainset-ben volt. Akkor átmásolom a motorvonatokba is. Elég csak a mappát vagy a fájlokat? Különben egy 50"-es plazmán nagyon zsír a game :)
  • jbal
    Hello!
    Nem tudjátok miért csinálja az az MSTS, hogy ha leteszem tálcára és utána visszahívom nem jön be a játék csak fekete képernyő?
  • kisPesti
    Rodman6: Fontos,hogy a BVD-t act-hun motorvonatok mappába tedd be!!!
  • NoZoli
    "...külső nézeteknél kifagy a játék..."

Kapcsold ki az árnyékokat!
  • Rodman6
    Időközben rájöttem mi okozta a kilépkedéseket. Feltelepítettem minden bizbaszt a htsc oldalról, mindent amit csak lehetett. Azóta nem lép ki. Szerintem az lehetett hogyha hiányolt valami tehervagont vagy ilyesmit amit a pálya igényel, akkor fogta magát és kilépett hibaüzenet nélkül. Minden lehető vagont, mozdonyt felpakoltam onnan, azóta lekopogom de nem lép ki.

Már csak az autopilóta üzemmódbeli kameraváltogatás kikapcsolására kéne valami megoldás. Megfingatja a gépem ez a sűrű váltogatás és a szemem is. Én nem masinisztaként hanem utasként szeretném használni a progit. Igaz az AI sem mindig valami nagy szám, mert állandóan túlszalad valami piros jelzésen amikor aztán végetér a küldetés.
  • Rodman6
    Köszi a választ, megpróbálkozok vele. Igaz a BVDmot009 et már tegnap felraktam. De a másik talán jobb belátásra bírja.

/1920x1200 felbontást rá lehet erőszakolni valahogy?
    -Robotpilóta módban ki lehet kapcsolni azt hogy 5 másodpercenként kameranézetet változtatgasson? Idegesít mert emiatt elkezd szaggatni is, ráadásul arra a kameranézetre vagyok kíváncsi amit én választok.
    /

• Web mester
    Sziasztok!

Hosszú kihagyás útán felraktam újra a játékot. A szokásos Xtracks, NewRoads és MSTS bin felrakása útána felraktam a Dél-Dunántúl pályát majd pedig egy ActHU motorvonat csomagot, majd pedig indítottam a játékot. Betöltés útán még a menü elött egy csomó hiba üzenetet le kellett OK-oznom (motorvonatokkal kapcsolatos), hogy bejuthassak a menübe. Ott kiválasztottam a Dél-Dunántúl pályát, de a motorvonatokat nem találtam a jármű választásnál, ezért egy alap mozdonyal indítottam a játékot. A betöltésnél pedig kb. a háromnegyedénél kidobott több hiba üznettel. Mi lehet a baj?
    Segítségeteket előre is köszönöm!!!
  • kisPesti
    Athem: Felraktam az 1.8-ast meg a többi mozdonyt is, de ugyanúgy kifagy. Az új mozdonyoknál pedig .eng hibát ad.
  • kisPesti
    Rodman6: Ha kicsit lejebb mész Athem már írt a mególdásról. Le kell tölteni a BVDmot 009-et és még egy javítást amit kicsit lejebb megtalálsz pontos laírással. Nálam is kifagyott, ez megoldotta (a képek alatt a 9-edik bejegyzés.

http://zaza-msts.uw.hu/

http://data.hu/get/2006181/hianyzo_dolgok_a_palyakbol.zip.html
  • Rodman6
    Hello! 3 találós kérdésem lenne a MSTS szakértőkhöz :)

-Az alföld5 másnál is kilépked állandóan? Fent van a legújabb bin patch, xtracks, newroads4. A vonatokat is pótóltam amiket hiányolt. Mi lehet a gond?
    -1920x1200 felbontást rá lehet erőszakolni valahogy?
    -Robotpilóta módban ki lehet kapcsolni azt hogy 5 másodpercenként kameranézetet változtatgasson? Idegesít mert emiatt elkezd szaggatni is, ráadásul arra a kameranézetre vagyok kíváncsi amit én választok.