Microsoft Train Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így egyszerûbb 😊
http://www.gmolpetua.hu/MSTS/
Kellemes vonatozást!
csak nem IBM 386-on akarsz játszani a TS-el?
Mik a géped fõbb adatai (proc-mem-vga-winyo)...
Lécci áruld el melyik típusú , ill. honnan letöltött Szilinek lehet váltogatni az áramszedõjét?
Én eddig egyiknél sem tudtam mozgásra bírni a "másik" áramszedõt sem a "bonyolult"-, sem az "egyszerû" irányítás-, és semelyik vezérállás mellet sem (legyen az belsõ, vagy külsõ nézet...)
A V43 1001 külön letöltött típusnál sem...
Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!
I met God. She's black
Egyszerûsített irányításnál mindig (automatikusan) a hátsó áramszedõ a "default" (le sem lehet húzni!), de Shift-P-vel mellé lehet tenni a másikat is.
A bonyolult irányításnál mindkét áramszedõt külön-külön lehet fel-le mozgatni a -vel, ill. shift--vel...
Más fajta két áramszedõs villanymozdonyt nem használok...
Ezt mind tudtam én is, és sajnos beleestem a saját hibámba...
Ideje változtatni az elképzeléseimen!
Pont Bp.rõl Szobra készítek egy activity-t és nem kicsi életet akartam bele varázsolni, de behalt...
Akkor "szûkítem a terepet" 😊
Ismert hibák
Az activitik használatakor sokkal gyakoribb a kilépes, mint felfedezõ módban, ezért nem javasolt loose consitok elhelyezése.
A pályán csak a kisméretû mozdonyok és kevés számú kocsival képesek tartósan futni.
A vonatszakadások megelõzése céljából Cegléd – Abony, Városföld – Kiskunfélegyháza, Kiskunfélegyháza – Tiszaalpár és Gátér – Csongrád állomások közé fiktív kitérõk lettek beépítve.
Nagyobb állomásokon a biztonsági határjelzõk illetve a váltójelzõk törölve lettek a könnyebb futás érdekében.
A 71-es és a 2-es vonalon a jelenleg használatos jelzõk hiánya miatt MÁV szabványos jelzõk lettek lehelyezve.
A program korlátai miatt egyes mellék és iparvágányok hiányoznak.
Ajánlott gyakran menteni, valamint minden más pályát, nem használt jármûvet és consistot áthelyezni egy alternatív mappába. (Train Store használata)
A 2. mondatra gondoltam!
Gigant (V63) -asnak is ilyen még a játékban is csak ott nem kattog annyira.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Egyik az egyik másik a másik nyilván.
Ha a mozdony alkalmas rá és az MSTSBin is fent van...
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
a #1966-hoz tartozik a #1967, de az info mindenkinek szól...
Az activitykrõl olvasta (valahol), hogy a túl sok vonat, túl hosszú vonatok hibát generálhatnak az adott pályán. Pl. a Szob-Bp. (Alföld-4) pályán nem tanácsos 4 kocsinál többet tervezni egy vonatba.... - ha jól emlékszem. (a lényeg mindenképp igaz).
Nem tudtam, hogy ez a menetíró hangja! Ha élõben is így van, nem irigylem a mozdonyvezetõket 😊 Engem iszonyúan idegesített, így soxor külsõ nézetben robogtam...
Az áramszedõ azért lett volna fontos, mert activity készítésekor oda-vissza szeretném programozni az útvonalat, azaz a mozdony ellenkezõ irányban menjen majd, és ritkán láttam elõl áramszedõt használni.
Van még egy galiba:
Ha elkészítem az activity-t, egy bizonyos szám után (gondolok itt a forgalomra) kifagy a TS. Mintha túl sok lenne neki az adat. Találkozott már valaki ilyennel?
A hangok hiánya a TS-ben nem okoz hibát! Egy-egy idegesítõ, vagy feleslegesnek tartott hangot átnevezhetünk (netán törölhetünk(bár nem ajánlott)) anélkül, hogy errõl hibaüzenetet kapnánk!
A hangok lecserélése már egy kissé "macerás", mivel a különbözõ helyekre programozott hangok nem mindig kompatibilisek egymással.... a programozott frekvencia-, vagy lejátszási sebesség eltérése miatt...
Az áramszedõkbõl nálam is csak "az az egy" hajlandó üzemelni. (a RAIL-sim.-ban mindig a hátsó áramszedõ üzemel automatikusan - de itt ez az opció valószínûleg nincs beprogramozva!)
A "Szili" idegesítõ kattogása a "menetíró" hangja. A fájlnévben a TELOC szokott lenni (ha SOUND-ban átnevezed a TELOC.wav ot TELOC_.wav ra, a kattogás elhallgat!)
SIEMENS Desiro Classic 6342 014 5 ez az.Ha lehetne.És ehez külön kell a személykocsi?
I met God. She's black
Itt egy kép:
Bocs de csak ekkorát találtam.Meg a piros személykocsit ha lehetne.
I met God. She's black
I met God. She's black
Valaki árulja el, hogy lehet-e a villanymozdonyokon mindkét áramszedõt külön-külön mozgatni (feladatok miatt érdeklõdöm)?
És nektek is belsõ vezetõ nézetben (a "Szilikben") hallható az az idegesítõ kattogó hang?
Egyenlõre csak a Balaton déli része van meg, de nem igazán élvezhetõ véleményem szerint.
Az MSTSlap.hu-n mindent megtalálsz.
Vannak fantasztikus pályák!
I met God. She's black
ezt a linket nem tölti be !!!
fontos lenne mert valami hangmodosító file!!
Alapból pedig ugye nincs benne pedig 2001-ben is gondolhattak volna erre,hogy köd 😄
Motor is képes lenne megjeleníteni szerintem.
MÁV élete egy nap
Sokkal élvezhetõbb lenne, ha pl. ködben vonatoznék hajnalban (õsszel), majd kitisztult idõben érek a célállomásra, stb.
Reméljük a következõ részben lesz rá lehetõség!
No az lenne az igazi, ha a rendezett vonatok consistjait is le lehetne tölteni a táblázatból - mintegy bónuszként
Nagyon szuper vonatok, bár kissé sok bennük a "Szili"
A mozdonyok is változatosabbak lehetnének, ettõl függetlenül nagyon jól néznek ki (éni s krestem már ilyen összeállításokat de nem találtam...