Microsoft Train Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

spyy55
ACTIVITY 2144
Így egyszerûbb 😊

spyy55
Az Alfüld_4 pályához készített 2144-es járat activityjét innen letölthetitek:

http://www.gmolpetua.hu/MSTS/

Kellemes vonatozást!

Igaz nem egy mai darab, de mivel a másik a gép haldoklik rá vagyok kényszerulve erre! Pedig a minimalis kovetelményeknek megfelel!

capa07!
csak nem IBM 386-on akarsz játszani a TS-el?
Mik a géped fõbb adatai (proc-mem-vga-winyo)...

amikor el akarom inditani a játékot a kovetkezot irja ki: Train Simulator Requires Hardware Acceleration! hiába állítgatom, nem mukodik, mindig ugyanazt irja ki! Segítsetek!

Joco22 #1978!
Lécci áruld el melyik típusú , ill. honnan letöltött Szilinek lehet váltogatni az áramszedõjét?
Én eddig egyiknél sem tudtam mozgásra bírni a "másik" áramszedõt sem a "bonyolult"-, sem az "egyszerû" irányítás-, és semelyik vezérállás mellet sem (legyen az belsõ, vagy külsõ nézet...)
A V43 1001 külön letöltött típusnál sem...

v43 001
valaki segítsen hogy honnan tudom letölteni a v63 014 és 015 gépeket<#help>

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!

Intercity
Hali! Nem tudná valaki megmondani hogy hogyan tudnám az útvonalszerkesztõben lejjebb emelni a földet?

szabii98
<#vigyor0>

I met God. She's black

spyy55
Türelem pályát teremt... 😊

spyy55
Azt hogy csináltad??????
Melyik számú van meg neked?
Nekem csak az AtcHU-k.

szabii98
Esetleg valaki nem rendelt játékot?Mennyi idõ alatt jött ki?Az itt belinkelt oldalról?Nekem azt írták Csütörtök v. Péntek.Akkor most van esélye hogy Csütörtök?

I met God. She's black

Valószínû, hogy az egyedi letöltésû (nem az acthu csomagos) Sziliknél mûködik, mert én az achusakat próbáltam de nem mûködött. A magyarázat lehet, hogy az "acthu-s" Sziliknél csak a dizájn különbözõ, de az irányító szoftver ugyanaz.... Az "egyedi" letöltéskor viszont a letöltött adatok minden fontos részletet kükön-külön tartalmazhatnak.

Sziliknél is müködik az áram szedõ váltása legalábbis nekem müködik!

Csak a V63-as sorozatú mozdonyok alkalmasak az áramszedõ váltására! (a V43 "Szili"-knél nálam nem mûködött)
Egyszerûsített irányításnál mindig (automatikusan) a hátsó áramszedõ a "default" (le sem lehet húzni!), de Shift-P-vel mellé lehet tenni a másikat is.
A bonyolult irányításnál mindkét áramszedõt külön-külön lehet fel-le mozgatni a

-vel, ill. shift-

-vel...
Más fajta két áramszedõs villanymozdonyt nem használok...

spyy55
Kár-kár-kár... 😞
Ezt mind tudtam én is, és sajnos beleestem a saját hibámba...
Ideje változtatni az elképzeléseimen!

spyy55
Na... ez pont ide igazolódik!
Pont Bp.rõl Szobra készítek egy activity-t és nem kicsi életet akartam bele varázsolni, de behalt...
Akkor "szûkítem a terepet" 😊

Részlet az Alföld-4.doc-ból!
Ismert hibák

Az activitik használatakor sokkal gyakoribb a kilépes, mint felfedezõ módban, ezért nem javasolt loose consitok elhelyezése.
A pályán csak a kisméretû mozdonyok és kevés számú kocsival képesek tartósan futni.
A vonatszakadások megelõzése céljából Cegléd – Abony, Városföld – Kiskunfélegyháza, Kiskunfélegyháza – Tiszaalpár és Gátér – Csongrád állomások közé fiktív kitérõk lettek beépítve.
Nagyobb állomásokon a biztonsági határjelzõk illetve a váltójelzõk törölve lettek a könnyebb futás érdekében.
A 71-es és a 2-es vonalon a jelenleg használatos jelzõk hiánya miatt MÁV szabványos jelzõk lettek lehelyezve.
A program korlátai miatt egyes mellék és iparvágányok hiányoznak.
Ajánlott gyakran menteni, valamint minden más pályát, nem használt jármûvet és consistot áthelyezni egy alternatív mappába. (Train Store használata)

A 2. mondatra gondoltam!

gabi89
Igen a valós életben is ilyen a hangja tök feelinges szerintem engem nem idegesített.
Gigant (V63) -asnak is ilyen még a játékban is csak ott nem kattog annyira.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

gabi89
P és Shift+P

Egyik az egyik másik a másik nyilván.
Ha a mozdony alkalmas rá és az MSTSBin is fent van...

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Sanyix
elég sok 4 + kocsis alföld activity van... a probléma akkor szokott lenni, amikor a consist elejét olyan sínre rakják aminek vége van, és sok kocsinál lelógnának a kocsik a sínrõl, nem férnek el. Vagy esetleg attól is behalhat, ha váltóra lógnak a kocsik, és betöltéskor nem tudja hogy merre állítsa a váltót.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

szabii98
Ok semmi baj.Ez nekem is jól jött épp azt töltöm majd.

I met God. She's black

Bocs mellényúltam!
a #1966-hoz tartozik a #1967, de az info mindenkinek szól...

szabii98
Ezt gondolom nem nekem írtad.De ha igen ok.

I met God. She's black

Az elöl levõ áramszedõ bizonyára zavaró, de EZ VAN.
Az activitykrõl olvasta (valahol), hogy a túl sok vonat, túl hosszú vonatok hibát generálhatnak az adott pályán. Pl. a Szob-Bp. (Alföld-4) pályán nem tanácsos 4 kocsinál többet tervezni egy vonatba.... - ha jól emlékszem. (a lényeg mindenképp igaz).

spyy55
Köszi a segítséget!
Nem tudtam, hogy ez a menetíró hangja! Ha élõben is így van, nem irigylem a mozdonyvezetõket 😊 Engem iszonyúan idegesített, így soxor külsõ nézetben robogtam...
Az áramszedõ azért lett volna fontos, mert activity készítésekor oda-vissza szeretném programozni az útvonalat, azaz a mozdony ellenkezõ irányban menjen majd, és ritkán láttam elõl áramszedõt használni.

Van még egy galiba:
Ha elkészítem az activity-t, egy bizonyos szám után (gondolok itt a forgalomra) kifagy a TS. Mintha túl sok lenne neki az adat. Találkozott már valaki ilyennel?

szabii98
A legalsó?Mert a felsõ is kellett.

I met God. She's black

Bocs ez az acthu_személy. Az elõzõ is jó, de az nem az acthu (csak HU).

Intercity
A Desiro Innen tölthetõ le.

a #1834 személykocsi az Acthu_szeméy csomagban van - úgy tudom.

Még egy kicsit a hangokról:
A hangok hiánya a TS-ben nem okoz hibát! Egy-egy idegesítõ, vagy feleslegesnek tartott hangot átnevezhetünk (netán törölhetünk(bár nem ajánlott)) anélkül, hogy errõl hibaüzenetet kapnánk!
A hangok lecserélése már egy kissé "macerás", mivel a különbözõ helyekre programozott hangok nem mindig kompatibilisek egymással.... a programozott frekvencia-, vagy lejátszási sebesség eltérése miatt...

szabii98
Bagaméry az #1834. HSZ-ben lévõ személykocsit belinkelnéd ha lehetne?

I met God. She's black

Háj!
Az áramszedõkbõl nálam is csak "az az egy" hajlandó üzemelni. (a RAIL-sim.-ban mindig a hátsó áramszedõ üzemel automatikusan - de itt ez az opció valószínûleg nincs beprogramozva!)
A "Szili" idegesítõ kattogása a "menetíró" hangja. A fájlnévben a TELOC szokott lenni (ha SOUND-ban átnevezed a TELOC.wav ot TELOC_.wav ra, a kattogás elhallgat!)

szabii98

SIEMENS Desiro Classic 6342 014 5 ez az.Ha lehetne.És ehez külön kell a személykocsi?

I met God. She's black

szabii98
Az 5341 004-9-es számú ha minden igaz.
Itt egy kép:

Bocs de csak ekkorát találtam.Meg a piros személykocsit ha lehetne.

I met God. She's black

szabii98
Valaki még esetleg a piros mozdonyt (a nevét nem tudom) ami Balatonfüred és Székesfehérvár között közlekedik.Meg Budapest-Székesfehérvár.A formája hasonlít a TSV-hez csak ez piros.A nevére még rákeresek.

I met God. She's black

spyy55
Hahó mindenki!
Valaki árulja el, hogy lehet-e a villanymozdonyokon mindkét áramszedõt külön-külön mozgatni (feladatok miatt érdeklõdöm)?
És nektek is belsõ vezetõ nézetben (a "Szilikben") hallható az az idegesítõ kattogó hang?

szabii98
Rendben.Kár érte.Akkor majd meglesz.Köszi!

I met God. She's black

spyy55
A dunántúl most készül... nem kevés vonallal!!!
Egyenlõre csak a Balaton déli része van meg, de nem igazán élvezhetõ véleményem szerint.
Az MSTSlap.hu-n mindent megtalálsz.
Vannak fantasztikus pályák!

szabii98
Hy!Megrendeltem a játékot.Köszönöm a segítséget.Ja és hány pályát lehet egyszerre betenni?Esetleg van valami dunántúli pálya?

I met God. She's black

Nem ám mert TROYAN vírus van benne!!!!

www.hdmsts.hungary-trains.hu ide költözött a vonder féle vagonos oldal

a pályát a Routesbe, a vonatot a Trains-Trainset mappába kell berakni!!
Hogy kell a train simulatorba vonatokat és pályákat betenni lécci segítsetek!<#confused><#banplz>
valaki tud egy másik linket??
http://trainmax.extra.hu/download.php?list.23

ezt a linket nem tölti be !!!

fontos lenne mert valami hangmodosító file!!
gabi89
Egy kis ködnek én is örülnék de sajna ezt még senki nem módolta 😞
Alapból pedig ugye nincs benne pedig 2001-ben is gondolhattak volna erre,hogy köd 😄
Motor is képes lenne megjeleníteni szerintem.

spyy55
Ez nagyon kemény:
MÁV élete egy nap

spyy55
Bárcsak lehetne részletesebben állítani az idõjárást (mint pl. FSX)
Sokkal élvezhetõbb lenne, ha pl. ködben vonatoznék hajnalban (õsszel), majd kitisztult idõben érek a célállomásra, stb.
Reméljük a következõ részben lesz rá lehetõség!

Háj!
No az lenne az igazi, ha a rendezett vonatok consistjait is le lehetne tölteni a táblázatból - mintegy bónuszként
Nagyon szuper vonatok, bár kissé sok bennük a "Szili"
A mozdonyok is változatosabbak lehetnének, ettõl függetlenül nagyon jól néznek ki (éni s krestem már ilyen összeállításokat de nem találtam...