7098
  • Bagaméry
    O.K. kjhun...
    Időközben tapasztaltam, hogy az alaplapfüggőség lényegében "csak" látszat. Mindenképpen valamilyen Windows probléma áll a háttérben. Kísérletképpen ugyanarra alaplapra telepítettem egy ugyanolyan oprendszert... és a hiba ismét jelentkezett: : Win32 error 126 "A megadott modul nem található"
    ...és ha vírusírtó összeveszés a probléma, akkor ugyanaz a vírusírtó egy másik winyón levő ugyanolyan oprendszerben (ugyanabban a gépben) miért nem okoz problémát!!!???... ez mivel magyarázható?
    A lényeg, hogy valaki találjon a problémára megnyugtató megoldást.
    (csak érdekesség; egy "ősrégi" ABIT IS7 (478-as proci, AGP-s vga...stb) alaplapon telepített Xp-n minden probléma nélkül használható a RW4 - pedig abban is ugyanaz a NOD32 vírusírtó van....)
  • kjhun
    Tedd kivételek közé a teljes játékot a vírusirtóban. Nézd meg nem-e karanténozott-e be, valamilyem dll-t, a játék valamelyik könyvtárából. Steam-fórumán is írnak erről. lehet, hogy a vírusirtóval veszik össze.

Gondolom ez a teljes hibaüzi: Steam.exe (main exception): Unable to load library SteamUI.dll, Win32 Error 126

Steam fórum: Link1 Link2

Avast fórum: Link1 Link2

Ha a Winfos dobta ezt, akkor gondolom ilyesmit:

ERROR_MOD_NOT_FOUND
    126 (0x7E)
    The specified module could not be found.

Windows hibakódok

Próbáld ki az ott leírtakat. Nem biztos, hogy alaplap függő, netán chipset-driver frissítéssel is megoldható a dolog.
  • Bagamériy
    Még mindig szívok a RW4 problémájával. a hibaüzenet: Win32 error 126 "A megadott modul nem található"
    No ezt kellene megoldani!!! Körbenéztem Gugliéknál, de én nem találtam megfelelő javítóeszközt ennek a láthatóan közismert (Xp, W7, W8 - 32/64 bites) Windows hibának a megoldására... talán valakinek lesz egy kézzelfogható ötlete, hogy ne legyen probléma az alaplap típusa...
  • Bagaméry
    Alapvetően kisebb megszakításokkal folytattam a munkát, de a nagyobb pályák többszáz fájlainak módosítása eléggé hosszadalmas... A közelmúltban sikerült ráakadnom épp a fórumnak köszönhetően a Notepad++ -ra, amivel jelentősen sikerült gyorsítanom a feladataimat. Ezt még az is segítette, hogy egy tucatnyi külföldi pálya hangjaiban is találtam átvennivalókat a hangokkal kapcsolatosan. Amennyiben a szabad időm engedi sokat kísérletezem, tesztelek a hangok tökéletesítése érdekében - "sajnos" mindig van a jónál egy mégjobb, ezért eléggé nehéz helyzetben is vagyok már azért is, mert egy egy hang meghellgatásához mindig kell pályát betölteni... apropos létezik netán eg MSTS .sms "lejátszó" tesztprogram amivel pálya nélkül is lehetne ezeket a hangfájlokat ellenőrizni...?
    Az már csak hab a tortán, hogy időnként még a meglévő koncepciókat is célszerűen módosítanom szükséges... Jelenleg éppen a hangok megalkotási-, és alkalmazási koncepcióinak szabályrendszerét "kísérlem" összeállítani... ha lassan is, de haladok...
    (most végre nem fehér háttérrel kellet írnom... kösz a javítást...)
  • tmartin
    Bagaméry, köszönjük az információkat! Sajnálom a fórum témája kicsit összeomlott, ha lesz egy kis szabadidőm megjavítom, bár nem túl nagy a fórum érdeklődési köre. Viszont meg szeretném kérdezni tőled, hogy foglalkoztál-e azóta a hangreformokkal a különböző pályákra? Sajnos még nem sikerült kiadnunk az eddigieket, leginkább időhiány miatt, de remélem, hogy fog még sikerülni megcsinálnod a többi pályára is és úgy érdemes lesz kiadni. :)
  • Bagamériy
    Még egy kis pontosítás az RW4-hez alaplap tárgyában; ASROCK Conroe865PE (Intel 865PE/ICH5 chipsettel), 4Core1600 Glan (Intel P31/G31/ICH7 chipsettel) alaplapokkal működik a "T"-verzió "GreenLuma" indítóval... valószínű, hogy a chipset típusa befolyásolja.
    4Core1333-Viiv (Intel P935/ICH8DH chipset), 4Core1600Twins-P35 (Intel P35/ICH9 chipset) alaplapokon nem volt indítható a "GreenLuma".a 775-ös proci ellenére sem...akár Xp-, W7-, W8 oprendszerrel sem...
  • Bagamériy
    A "T"-verziós RW4-el kapcsolatos tapasztalatom, hogy működése meglehetősen alaplapfüggő...
    478-as ASROCK, 775-ös GIGABYTE igen csak nem tartozik a kedvencei közé, viszont 478-as ABIT-, ill. 775-ös ASROCK esetén nem tapasztaltam problémát ...
    Mindezt azért mondom, ha a letöltött "próbaverziós" TS2013 nem megy a gépeden az nem biztos, hogy a program hibája....
    csak egy plusz info; nálam a Dell Optiplex GX320-on megy, Dell Optiplex GX280-on nem! - pedig ezeknél feltételezhetően a gyártó azonos....
  • edem55
    Köszi az infót.
  • Bagaméry
    RW4 probléma alternatív megoldással kiküszöbölve..... a TS2013 beüzemelve - továbbra sem vagyok elragadtatva... A korábbi akadozós hanglukak továbbra is megvannak (és piszkosul zavaróak) külső kameranézetben. Ezen semmilyen extra turbós gépen sem lehet(ett) javítani - pedig elég sokon próbáltam.
    Alapvető módosításként csak néhány új páyát és a teljesen átszerkesztett menürendszert láttam. Továbbra is csak "szimuláció" módban lehet játszani így a száguldozást kevelők inkább maradjanak a jó öreg MSTS-nél.. Különösen továbbra sem tetszik a sajátos logika a kameranézeteknél - azaz egy adott kameranézetet hiába állítok be, mert váltáskor mindig az adott kameranézet "default" nézetére áll vissza a kép... ezeket az anomáliákat a meglehetősen szép-, kidolgozott grafika sem ellensúlyozza - no és az éjjel is világító vonatokhoz eléggé "combos" gép szükséges...
    Összegezve; a kisebb hibái ellenére nálam továbbra is a MSTS marad az emberbarát Train Simulátor!

más! MARTIN a fórum hozzászólás mezője újabban nincs sötétítve!!! így meglehetősen nehéz írni....
  • joco22
    train-act már nem fog kinyitni meg szüntetem az oldalamat. új helyre költözik az oldal és össze állt a hdmsts oldallal így majd egyhelyről le lehet tölteni actot és a hozzá tartozó gépeket egy reg lesz csak ez lehet facebook vagy youtube msn gmail felhasználói név. https://www.facebook.com/groups/446393148720424/607966849229719/?notif_t=group_comment_reply csoportomban mindent meg tudhatok az oldallal és actokkal kapcsolatban is. Train-act.vacau-s odlal si ugyan ezen a tárhelyen lesz majd elérhető szóval 3 weblap helyet ezentúl csak 1 lesz. Az új oldalon már az actok fent vannak meg néhány gép si fel került rá. Feltöltés alatt vagyunk jelenleg.
  • edem55
    Sziasztok!

Nem tudja valaki hogy mikor nyit a train-act?

• Bagaméry
    A Ts-2013 (RW4)-hez tud valaki kicsomagolási kódo? - az "almaspite" nem vált be.....
  • Yoda001
    mi volt a probléma? :)
  • argo001
    Nem az volt a probléma, de megoldódott.
    Mindenesetre kösz a segítséget. :)
  • szikszaicsabi
    Nyomd meg a 'W' gombot, mielőtt feltolod a menetszabályzót!
  • argo001
    Na, végre elindult, csak most a vonatokkal nem tudok elindulni. Lehet, hogy én vagyok a béna. Megnyomom a p gombot, fék kienged, gáz, és meg se mozdul. :(
  • argo001
    Sziasztok! Van egy idegesítő problémám, mégpedig: felraktam az Alföld 6-os kiegészítőt, hozzá a 6.1-et. Felraktam az acthu csomagokat, meg amelyek szükségesek még hozzá (trainupdate, toolsupdate). Viszont amikor elindítom a játékot, a betöltőképernyőnél kivág a Windowsba (viszont nem kapok semmilyen hibaüzenetet). Mi lehet a probléma?
  • MikaM
    Üdv!

Nem itt van?:http://www.vm15.hu/news.php
  • moropto
    Sziasztok!

Valaki eltudná küldeni Mstshez a msts bombardier packot?
    Köszönöm.
  • kuzco007
    Train Simulator 2012-höz készülnek magyar kiegészítők?
  • koncsihancsi
    Sziasztok!

Most kellett ujra tenni a gépet megint...És ez a sok tanulás is...
    Várom már hogy legyen egy pack, amir csak le kell tölteni és már lehet játszani:)

Tommacska nem sürgetlek, de hogy áll a torrent feltöltése?
  • MikaM
    Üdv!

Egyébként színkeverő csinálja a 80-as vonalat.
  • vasasgabri
    Szia!
    Azért van még több város is ami nincs berakva, (pl: Somoskő és Hatvani vonal ). Ez is egy jó kis szakasz és elég felkapott a celeb világ számára.:-))
    De azért ha bele gondolunk egy pálya szakasz elkészítése nem kis munka és gondolom minden hozzá értő először a hozzá közel álló szakaszt építi meg. Mire meg végez még egyszer meg gondolja hogy neki fog e egy másiknak amit nem is ismer és ráadásul még olyan ember sincs aki végig fényképezné az egész vonalat.
    Hálásak lehetünk az eddigi vonalakért és reménykedhetünk hátha van olyan szaki aki a mi részünkben járatos, vagy meg tanulunk pályát szerkeszteni, de az én részemről mire végeznék vele meg szűnne a vonal.
    Üdv Gabi
  • tamas1985
    Sziasztok,

Semmiképpen nem szeretnék követelőzni, és minden eddigi pályákat minden MSTS rajongó nevében köszönök, de nem tudja valaki mikor lesz már Msts-hez Miskolci pályaszakasz. Szerintem, és nem csak szerintem, de nagyon hiányzik belőle. Minden nagy város és országrész benne van ezt kivéve. Nagy a hiányérzetem így.

Köszönöm előre is, és hangsúlyozom, nem követelem.

Üdv mindenkinek
  • Gyuri88

Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki? Kezdő vagyok a játékban és a játék indulásánál be dob egy 'rakat' hiba üzenetet, h nem találja a ...\Trainset\HZ_Gosa\HZ_B1_059.wag meg egy csomó ilyet... ezek vagonok meg mozdonyok? Sőt, ilyen is van: Service a4-7954, útvonal "a4-7954-acthu", a betöltés utáni beállítás sikertelen.
    Ezeket még mind le kéne töltögetni?
    Előre is köszi!! :)
  • Bagaméry
    A beállító menüban a hangok mennyisége legyen maximumon! - ha ott van. akkor nbincs egyéb tippem...
  • halaszfi
    Üdv. Lenne egy kérdésem: miért lehet az, hogy feltettem a Strassenbahn Berlin-Köpenick-et, de a hangok csak néha szólalnak meg, ha igen halkan. Példa: Elindulok a TE-vel (ritka eset, hogy ilyenkor jó a hang [elinduláskor]) Na szóval: Ilyenkor jó, de az ajtó halk. Átváltok külső nézetre, minden jó. Visszaváltok belsőre, és minden negyon halk, vagy nem is hallatszik. Segítséget köszönöm. 1.1 Patch fent van.
  • Bagamériy
    Bizonyára jobban jársz egy "hagyományos" számítógépen a Win7-el, mint egy kártyacserével... a kezelése is egyszerűbb (megszokottabb).
    A Win8 egyébként is az érintőképernyős használatra van "kihegyezve", így elsősorban táblagépeken célszerű használni - amik szintén nem éppen MSTS játékra valók...
  • tf4h9g46bw5dheb
    inkább váltok win7 re
  • Bagaméry
    Az általam próbált valamennyi (PCE) Nvidia kártyával működött, de pontos típust nem tudok mondani, mivel kölcsön kártyák voltak.
    Nekem Asus GT-630, Gigabyte 9500 GT, Gigabyte GT-630 kártyáim vannak amikkel működik a MSTS Win8 alatt mind 32-, mind 64 biten... de semmilyen ATI (AMD) chipes kártyával NEM!
  • tf4h9g46bw5dheb
    de akármelyik nvidia kánya jo hozzá ? vagy melyik pontosan ?
  • Bagamériy
    Csak akkor megy a MSTS a Win8-on, ha Nvidia (vagy alaplapi Intel) VGA kártyád van.... semmilyen más - ATI, AMD - kártyával NEM MŰKÖDIK - nálam sem ment másképpen.... (Win7-en nem volt ilyen probléma...)
  • tf4h9g46bw5dheb
    valaki segitsen mert nem tudom elinditani a windows 8 on az msts
  • Bagamériy
    Kösz az ötletet. Megtaláltam a 150-est (Alföld 6.3-ban)
    Egyébként is remek ez az összefoglaló oldal (a szavazásnál a "Jobb ötletem van" kategória helyett a "Más ötletem van" kellene - mert ha valakinek van a témával kapcsolatos ötlete, az nem biztos, hogy JOBB is!)
    Én még mindig hiányolom a 120a pályaszakaszt (ha már a 120-as benne van...) Tudom, hogy ez külön pályaként létezik, de jó lenne egyben is az Alföldben....
    ... és ha már van valakinek egy "más" ötlete, egy rövid szöveges helyet mindjárt biztosítani is kellene a szavazáskor....
  • buke
    Bagamériy: Szia! A 150-es vonalat innen "is" le tudod tölteni: Alföld pálya
    összefoglaló oldala
  • Bagamériy
    O.K. Tomcica, de ekkora "felháborodásra" azért nincs szükség....
    Az MSTS Win8-on való futtatásának lényegében csak kényelmi szempontjai vannak. Eléggé macerás egy-egy játék kedvéért oprendszert váltani ezért az igény a megfelelő futtatásra.
    Ha már Win8, akkor fussanak a vonatok azon is (hiszen a W7-en NEM VOLT ILYEN PROBLÉMA) - ezért nem a vonatozni kívánókban, hanem a Win8-ban van a "hiba" úgy látszik, hogy Redmontban NVIDIA pártiak többségben lettek.... hiszen "csupán" NVIDIÁS VGA kell a Win8-ban és (újra) lehet vonatozni akár 32-, akár 64 biten - nekem legalább is bevált ez a "recept"...
    (azért a megfelelő futáshoz legalább 12 személyes presszó gép szükséges....)
    A Win8-ban valóban nincs Startmenü... de megszokható a különleges kezelési mód is rövid idő alatt!
    Az is igaz, hogy még manapság is az Xp a legjobban használható oprendszer - csak a sok Update-t már összefűzhetné valaki egy Sp4-be, hogy ne kelljen a telepités után órákat tölteni a jevításokkal....
    Apropos! Hol található a 150-es fővonal pálya??...
  • Tommacska
    Bocsánat, hogy így üdvözlök mindenkit, de most jöttem haza egy nem akármilyen buliból!
    A büdös francnak erőltetitek azt a szar windows 8 OP rendszert, ahol még start menü sincs!
    A leg megbízhatóbb operációs rendszer a mai napig a Win XP!
    Egy 2001 -ben készült programot mi a francért akartok futtatni egy 2012-ben készült OP rendszerrel!

Gyerekek az MSTS egy múlt században készült program! (időző jelben) egy kávéfőzőn is elmegy!

Ha mindenáron MSTS -sel akartok vonatozni, akkor egy másodlagos OP-rendszert kell feltelepíteni a Nyolc Terabájtos Winyóra és máris fog futni az MSTS!

Tisztelt RŐFI ÁKOS! Nagyon köszönjük a neked a 150-es fővonalat és minden eddigi mérhetetlen munkádat!
    Mégegyszer köszönjük és boldog Karácsonyt neked!
  • MikaM
    Üdv!

Nem tudja valaki honnan lehet letölteni olyan makeacewin programot ami 512x512-nél nagyobb képeket
    tud betömöríteni.Előre is köszönöm!
  • Bagaméry
    Hát ez ciki, de ötletem nem nagyon van - a konkrét gép ismerete nélkül....
    Én több féle NVIDIA-val teszteltem, de (eddig) mindegyikkel működött. Azt ismételten jelzem, hogy 478-as processzoros gépre a W8 nem telepíthető! - nekem legalább is nem sikerült hibajelzés miatt!
    Csak tipp; bizonyára az NVIDIA PCE kell, hogy legyen... ami a "775"-ös processzoros alaplapokba bizonyára használható. Ha egy másik NVIDIA kártyával sem lehet a MSTS-vel W8 alatt vonatozni, elképzelhető, hogy "alaplapi szinten" van összeférhetetlenség... én CSAKis INTEL csippes alaplapokat használok. Valószínű, hogy ezért vonatozhható az alaplapi INTEL VGA-val is.
    A Win7 nem "szelektál" sem a VGA-, sem az alaplap típusok között... AMD-s alaplap-, proci, ATI vga együttesen sem okozott problémát a MSTS használatakor...
  • tmartin
    Én is próbálkoztam, nekem sem jött össze Win 8 alatt. A laptopomon AMD-s videókártya van de az asztali gépemben NVIDIA-s és azon sem működik. Ötlet?:)