Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
azért mert ez egy régi cikk és akkor még olcsóbb volt, de azóta emelkedett az áfa, bfa, cfa meg a fene tudja milyen adók még :@
én is szemeztem ezzel a gitárral, de sok rosszat hallottam a márkáról 😞 habár a V100-asokat nagyon sokan dícsérik

AtomHeart
Mert 2007-es a cikk? <#confused>

(Amugy nem erdekel hasznalt Epiphone Standard..? <#vigyor5>)

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Fehercsoki
Az miért van, hogy egy cikkben 72k-ért említik a Vintage V100ast a boltokban pedig 90k körül van?😮

fecska
am egy nagyon régi trükk, mindenkinek akinek 800-asa van:
fogsz egy patch kábelt, beledugog az effect loop ki és bemenetelére kitekered az efeckt loop hangerejét, és kész 😄
ócsó, de jól szól 😄

fecska
1960 v30-akkal mindent visz nálam, most csak egy afd 100-ra vadászok, aztán öröm és bódottsá' 😄

joshua
nekem még a régi erõsítõm csinált ilyet, miután egy hónapig max hangerõn hallgattunk róla zenét...a hangszóró membránja szélén az a finom gumiréteg elszakadt egy darabon...😄

elitehun
azt vágom hogy rezonál, de valami olyannal rezonál ami benne van, tehát nem a környezetével és ez eléggé zavaró. kb azóta csinálja ezt amióta egyszer eléggé hangosra tekertem 😄D vigyem el vhova megnézetni?
AtomHeart
Rezonal. Nalam az egesz lakas szokott, ha a 30 wattos kombot legalabb felig feltekerem... Utana meg par percig elkezd kalapalni a radiator, ez valami utohatas lehet. <#hehe><#gonosz1><#awink>

elitehun
Ha tisztán játszom mitõl rezeg be az erõsitõm? Ált. a mély hangoktól rezeg, elég hangosan. mitõl lehet?
Hecker007
"Tanulás" közben 😊

Kész profil használat közben:

AtomHeart
Ez egy erdekes cucc:

Kemper Profiling Amplifier

Egy amolyan multieffekt, az erdekessege, hogy meg tudja "tanulni" barmilyen erositonek a hangzasat, allitolag nagyon jol emulalja a csoves hangzast. ~1.500EUR-ba faj ujan.

Atwa
Sziasztok ! Úgy hallottam hogy az olcsó árkategóriás Ibanezeknek nincs jó hírneve,mégis megkockáztattam magamnak azt, hogy kinézek egy jó árban lévõ RG 321-est. Jókat írnak róla, videók alapján is nagyon pöpec gitár. Esetleg ha valakinek volt már vele tapasztalata, írhatna róla pár szót.Nem kezdõ gitáros vagyok, eddig egy Les Paul special II-t használtam, szóval azért vannak elvárásaim vele szemben. Szerintetek mennyit érhet használtan egy ilyen gitár ?<#vigyor3>

Hecker007
Marshall 1960B szerintem, de a láda attól is függ hogy neked milyen hangkarakterû tetszik, nekem a favorit pl. a 1960, 4 x 12 XXL PRO Straight, meg a Bognernek a Greenback + v30-al szerelt ládája 😊 JCM800-hoz ha jól emlékszem T-72 láda volt gyárilag ajánlva.

tenkenorman
a faszi feje mindent visz😄😄:

http://www.tenke.hu

AtomHeart
Ezt miert raktad be?

AtomHeart
"azt szeretném kérdezni hogy pcre hogy lehet rávarázsolni?"

<#csodalk>

Nem, nem lehet "ravarazsolni", ha fel akarod venni a hangjat, a lada ele kell rakni egy (vagy tobb) mikrofont es kell speci hangkartya/DI box.

Lehet, hogy nem csoves erositovel kene kezdeni...

tenkenorman
Sziasztok. Úgy néz ki (bár még mindig nagyon kétes a dolog) hogy szert teszek egy JCM800 ra 😊)) milyen ládát ajánlotok hozzá? a másik meg hogy mivel elsõ erõsítõm azt szeretném kérdezni hogy pcre hogy lehet rávarázsolni? és van e értelme ?

http://www.tenke.hu

Frequency

Hecker007
Szeretnék kérni egy kis segítséget 😊
Ossian: Valahol messze c. számhoz próbálok csinálni egy beállítást az effekten de a delay sehogy nem akar stimmelni 😞 itt szórakozok vele, de nem jön össze :@
ránézne nekem erre a számra valaki? 😊 A hosszú verziót tanultam meg már csak a rendes hangszín kell hozzá 😄

AtomHeart
Nagy Gilmour rajongo lehet a tag 😄

Frequency

joshua
bizony, ezek simán belemennek mindenféle marás nélkül, csak forrasztani kell egy kicsit és voálá

Fehercsoki
És tényleg azok😮

Fehercsoki
Passzívak?😮

Hecker007
elemesnél meg meg kell próbálni a potikhoz be erõszakolni az elemet 😄

AtomHeart
Ezek tudtommal passzivak, nem kell elem.

AtomHeart
Tobb "szbvany" is van (f-spaced, regular-spaced, 6-8 huros, stacked humbucker), de kis gyalulassal barmilyen pukit bele lehet eroszakolni barmilyen gitarba...<#hehe>

Fehercsoki
És ezt hogy lehet megtudni hogy van-e hely az elemnek?(Epiphone LP 100-ba menne Gibson 496R és 500T)

Hecker007
Méret az szabványos, tehát magát a pu-t bele lehet rakni, de paszív szedõs gitárba nem biztos hogy bele tudod tenni az aktívat, mert aktívnál ugye kell hely az elemnek is. Csatlakozó van amelyiken van van amelyiken nincs. DiMarzio-t pl forrasztani kellett, EMG meg általában csatlakozós.

Fehercsoki
Egyébként bármilyen gitárba bele lehet rakni bármilyen hangszedõt? Tehát szabvány a méretük és a csatlakozásuk?(passzív hangszedõs gitárba is lazán lehet rakni aktívat nem kell semmiféle átalakítást elvégezni?)

AtomHeart
Utananeztem, tenyleg qrvadragak a gibsonok, 30k realisnak tunik.

Fehercsoki
Neten nézz utána fórumokon, vagy google biztos kidob valamit erre a névra.

#33036 Minek egy tok-nak csomagolás?😄 Utánanéztem és ez még jóval olcsóbb is mint a gibson keménytokok.

AtomHeart
Csak uzletben "uj", bontatlan csomagolasban.

Antik régiség Gitárral lehet valamit kezdeni csere ügyben ? Van ebben egy szép Jolef Dimmer felirat, és egy dátum ami arra enged következtetni hogy az 1930-as években gyártották. Hangszer boltba elvittem ott 20-ért akarták beszámolni de ennél jóval többet is érhet gondolom. Van valami ötletetek hogy az ilyet hova érdemes elvinni ? (nekem Használható akusztikus gitár Kéne)

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
Ezt is újnak írják.

AtomHeart
Ujan...

Fehercsoki
Nem hiszem, elég korrekt ár, Epiphone tok kezdõdik 20k-tól.

Metalmilitiakid
Ezt láttam hangmester fórumon adok veszek topikban. Ez valami marha nagy elírás ugye ?

Eladó Gibson Explorer gyári keménytok. Vadonat új, sértetlen, fekete.
30e Ft.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

mumpic
A német zeneszerzõk találták ki a H-t ha jól tudom, az angolok késõbb rondították el 😛
Mivel mindenki angolul beszél a neten, egyszerûbb a B-t használni, bár én régimódi vagyok, nekem jó a H 😊

joshua
amúgy én nagyon utálom azt aki kitalálta, hogy nekünk van H hangunk😄 Liszt lehetett? akárki is volt...idióta volt😄

mumpic
Az angolszász jelölésben nincs H hang, arra õk a B-t használják. Temperált kromatikus skála esetén így az A és a B között õk Bb-t írnak, Európa többi részén viszont B-t, ami az A és a H között van.
Angolszász C-dúr: C D E F G A B C
Európai C-dúr: C D E F G A H C
stb... 😊

joshua
csak gitarshop-ra. Lehet szerencse is kell hozzá...de nekem akkor mindig szerencsém volt😄

Fehercsoki
Gitározz akkor is ha fáj, és arra figyelj, hogy ne tarts szüneteket, tehát ha pl fél órát akarsz gitározni, akkor ne legyen 10 perc után szünet mert fáj az ujjad, mivel egy kis szünet után ha újrakezded még jobban fog fájni.

sz4bolcs
<#szeret><#szeret><#szeret>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Fehercsoki
És te hova raktad fel? Nekem most gitárshopon és zenészaprón van fent hirdetésem.

Pistike 007
Na pont az oktáv miatt kapja be. De hát, Jeff bácsi csak Bb-ben szeret játszani, mi meg aztat szeressük 😊) Csak ha másban játszanék, akkor meg ja. Capot szoktam rátenni, de hát az szar meg kavics..

Hecker007
a lényeg az hogy a tremoló fell lesz húzva nagyon, ráadásul az oktáv is elmászik és mint tudjuk floydon azt beállítani nagyon szar :S 😄

Pistike 007
Magyarul miért "simán B"? Nem értem 😄

fecska
az magyarul csak simán B, de ha felhangolod, akkor fel fog ágaskodni a tremoló kb mintha lenyomnád egy 1-2 milit

Pistike 007
Ha a Bb-re beállított FR 7 húrosom felhangolom standard-re /mindent féllel feljebb/ akkor az nagyon nem lesz jó?