Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tenkenorman
köszönöm. még egy ok gitározni 😊 akkor jöttem rá mennyire szeretek amikor két napja elszakadt a hatodik e húrom.

http://www.tenke.hu

AtomHeart
Grats! <#integet2> Varjuk a demot!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

tenkenorman

tenkenorman
És megvan 😊 azt hiszem én vagyok a legboldogabb ember ma a földön 😄

Valószínûleg gyûjteni fogok akkor és majd két-három év múlva nézek egy ilyen Raines gitárt, ezekbõl van olyan ami postával meg vámmal együtt kijön olyan ezer usd körülre. Igazából az a terv hogy majd 2-3 év múlva szeretnék elmenni az LFZE-re tanulni (csak addig még meg kell tanulnom zongorázni is egy elfogadható szinten...) és oda kéne egy jazzgitár - a mostani Gretsch-emnek elég "koszosak a hangszedõi (meg azokat különben is tv-jones-okra akartam lecserélni), és akkor ha már lúd legyen kövér alapon gondoltam, keressünk egybõl héthúros modellt.
AtomHeart
Very rare ... custom built in 1970! <#mf2>

Pistike 007

AtomHeart
Hmm, nem talalom, bar elegge mission impossible, mivel legalabb 5 evvel ezelott volt. De talaltam >>Ezt, az urge gombnyomasra valtogatja a hangolast. >>Ez is erdekes, mas videokon latszik, hogy ennel is lehet konnyen valtogatni a hangolast, ezt a videot Hutching miatt linkeltem! <#taps><#taps>

Feltétlenül. Gondolom jó drága mulatság lehet, de ilyenrõl még nem halottam, kíváncsi vagyok. <#vigyor2>
AtomHeart
Nekem Jazz-fusion-rol nem a hollowbody hangzas ugrik be. <#fejvakaras>

Regebb neztem egy demot valami guitar synth-rol (amit jf-esek koreben is ige nepszeru!!), a pickupja kulon erzekelte a 6 hurt, ezert a gitar hangolasat is be lehetett rajta allitani - a tenyleges hangolas nem valtozott, de egy hur hangjat el tudta tolni N hz-el, igy pl. azt is el lehetett erni vele, hogy a felso 3 hur bassz gitarkent viselkedjen. Ha erdekel, elokeresem a videot!

Azt hittem meg lehet úszni a külön gyártást és lehet valahol venni, de ezek szerint nem csak én nem találtam sehol se ilyet. Használtat meg azért nem akarok, mert egyrészt macerás lenne külföldre utazni kipróbálni, másrészt a garancia...
Schecter-nek is volt pl Jazz-7-es modellje de csak '00-'02 között gyártották.
Na mind1, azért keresgélek még, hátha akad valahol valami... Ha mást nem, gyûjtögetek még pár évig...
Kösz a segítséget!<#wave>
Fehercsoki
Ezt olvasd el, mást nem találtam, tényleg csak készíttetni lehetne ilyesmit.

Fehercsoki
Hát passz, neten nem nagyon találtam 7 húros jazzgitárt.

Ha csak ezen múlna... igazából az üreges test itt nagyon sokat hozzáad a hangzáshoz, aztán a jazzzgitároknak jóval vaskosabb, "markolászósabb" nyaka van, nem ilyen cérnavékony. Harmadrészt nem tudom hogy lehet-e kapni külön jazz-es hangszedõket héthúrosra, de így számolva egy pár hangszedõvel (plusz beszerelés, fúrni faragni, ha esetleg nem jó a méret), már jóval túl lennék a 200 ezres kereten...
Fehercsoki
Cseréld ki a hangszedõt valami olyanra aminek jazzes hangzása van és meg van oldva...

Köszi de nem ilyenre gondoltam, lehet nem fejeztem ki magam elég világosan. <#vigyor4> Megpróbálom akkor még egyszer: szóval jazzre, esetleg fúziós jazzre néznék valami hét húrost, nem pedig ilyen "metálgitár" fajta. Mondjuk archtop típusúak, vagy semi-hollow body, (pl mint Ibanez Af207, vagy a Raines gitárok), lehetõleg EU-n belülrõl, hogy ne kelljen horribilis postaköltséget meg vámokat fizetni...
Fehercsoki
Egyébként (szinte) minden gyártónak van 7 húros modellje, szóval bármire is kell fogsz találni, és persze olcsóbbak is vannak.

Fehercsoki
Pár példa. Beírod google-be hogy 7 string electric guitar és biztos kidob pár találatot, esetleg ultimate-guitar-t is megnézheted.

Ó, ez remek. Tudnál példákat mondani, vagy gyártót, hogy melyik termékei között érdemes keresgélni? Ha árat kell belõni akkor olyan 150, max 200 ezer forintig (550-700 euro).
Fehercsoki
Léteznek.

Ilyen 7 húros szörnyetegek csak "metálgitárok" formájában léteznek a kereskedelmi forgalomban?
Csak mert egyre többet látom, hogy pl fúziós jazzben is használnak hét húrosokat, de azok úgy tûnik mind ilyen custom, saját rendelésre gyártott gitárok lehetnek, mert sehol sem találok olyanokat. Vagy sokan használnak bariton hangolást, és egy héthúroson kényelmesen lehetne játszani ilyen darabokat is, csak a G húrt kéne leereszteni Gb-re, nem pedig egy komplett húrkészletcserét végrehajtani...
Klasszikus gitárból is kitaláltam hogy nekem 7 húros kell(ene)- pontosabban ha már beruházás, akkor érdemesebb lenne olyat venni - de abból is csak külföldi oldalakon találtam, ott is saját gyártásra jóval 1000+ eurós árakon...
Pistike 007
Helyes, helyes, egyre több zenész használ héthúrost, nagyrészt metál szakmában, nagyon adom én is a Leandert, persze Loomis a király 😄
Nameg Scar Symmetry, Epica, Lacuna Coil.. Mondjuk én most Nightwish számokat írogattam át magamnak hetesre 😄 Sajnos még csak egy Schecter Damien Elite 7 FR-em van, jó lenne egy Hellraiser. 😊

Fehercsoki
Igen csak annak más a neve.(tudom mert véletlenül pont ugyanilyen EMG-k voltak az elõzõ gitáromban)

AtomHeart
Meg ha ugyan az a neve a ket pu-nak, lehet kulon nyak es hid valtozata...

Fehercsoki
Például Cort VX-4V, de több ilyen gitár is van.

AtomHeart
Nem.

Szerk: amugy melyik gitarrol lenne szo?

Fehercsoki
De miért éri ez meg? Nem túl hasonló a két hangszedõ hangzása?

AtomHeart
Ugyanaz a hangszedo maskeppen fog szolni hidnal, mint nyaknal, mivel mas a hur rezgese, talan a nyaknal remeg erosebben, ezert erosebb aramot is indukal a hangszedoben.

Fehercsoki
Igen de mi értelme van 2 ugyanolyan hangszedõt belerakni a gitárba?

AtomHeart
Azert, mert a gyarban azt tetek bele..? <#nemtudom>

Fehercsoki
Az miért van, hogy egy gitárban ugyanolyan hangszedõ van a nyaknál és a hídnál is?(gyárilag, és teljesen ugyanaz a hangszedõ, nem csak hasonló)

elitehun
aha, kösz!
Fehercsoki
Nekem is volt ilyen, kb. 1 napig csinálta ezt aztán végleg lemerült az elem.

elitehun
nem hiszem, a lámpa a pedálon elég erõsen világit, bár ki tudja.
AtomHeart
Hat ha pl. E-bol mennel C-re, ugy is hurt kene cserelj, legalabb 2 "szammal" vastagabbra, szal ez a legkevesebb... <#hehe>

Fehercsoki
Merül az elem...

elitehun
Mi lehet a baja a torzitpedálomnak? Néha eléggé érdekesen torzit, elég szarul. viszont ha kiveszem az elemet és visszateszem akkor megjavul. wtf?
Fehercsoki
Köszi, én eddig errõl nem is hallottam, hogy ilyen van, elvileg különbözõ hangolásoknál mindig újra be kéne állítani.

csokalaci
Ja igen amúgy ez a videó fogott meg 😛
Fõleg 1:20-tól az a tapping nagyon tetszik 😄

http://facebook.com/musicleander

csokalaci
Dream Theater, Leander, stb. + ez lenne a szólógitárom szóval az eddig megtanult számokat amiket lp-n nem tudok játszani vagy csak nehezen.

AtomHeart
Milyen tremolo? Floyd Rose-nal pl. igen nagy sz0pas, youtube-on "floyd rose intonation"-ra keresve talalsz par video tutorialt...

elitehun
jaaj az a 7 húros <#csodalk>
De amúgy kurvajól néz ki 😄
Pistike 007
Nagyon helyes! 😄 Hét húrossal miket szeretnél játszani? 😊

Fehercsoki
Tremolós gitárnál hogy kell az oktávbeállítást elvégezni?

csokalaci
Fasza 😊 Engem jelenleg nem érdekel ugyanis én karácsonykor vettem ezt.

Jelenleg meg egy ilyenre gyûjtök 😛

AtomHeart
2007-es Standard LP. Amugy jo ajanlat eseten eladnam... <#vigyor3>

csokalaci
Milyen epi pontosan ?

AtomHeart
Teszteltem az uj Epimet: http://www.sendspace.com/file/5vk47o

(Igen, tudom, nem pontos a szolo es eleg bena a jatekom... <#lama>)

sz4bolcs
Ilyenem van. Mikor vettem, akkor is épp ki volt írva az oldalon, hogy emelni fogják az árát..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.