Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Blues-ra, britt indire, softr rock-ra szerintem isten, tiszta hangszíne is jó, bár azért színezi egy kicsit az elektroncsõ, de szerintem még belefér. Rocknál bármi keményebb mûfaj, hard rock, grunge, metal szerintem nem "jó," legalábis nekem nem volt elég torz a hangszíne, nem tudtam úgy túlvezérelni, ahogy szerettem volna.
Ezek az olcsóbb modellek nem tudom, hogy milyenek de abból indultam ki, hogy általában az erõsítõmárkák drágább modelljei jobbak, ezért mondtam hogy ha a több százeres vox (szerintem) nem jó metálra, akkor ez sem. Aztán lehet hogy a tied pont valami egyedire dizájnolt kakukktojás a gyártó termékei között, amit más zenei stílusra lõttek, be mint a termékpaletta 90%-át.
Persze ha behozol mellé egy jó torzító pedált... akkor egy vox mellett már tényleg nem nagyon lehet vitatkozni...szvsz
Azert megneznem, hogy az elofokcsoves Vox ad-30-vt-met (amit 25kert ARULOK!!1! 😊 ebben az arkategoriaban mi nyomna le metal hangzas teren! <#hehe>#hehe> Ezeknek meg volt egy "XL" valtozatuk is, aminek meg aggresszivabb hangszinei voltak.
Szerk: itt egy video amin egy kis kover csavo tol rajta metalt:
Ennel tud agresszivebben is szolni! 😉
Line6-eket is ilyen all-in-one erõsítõnek tartom, azoknak szoktam inkább ajánlani, akik sok stílus felé kacsintgatnak. Jó kis metál hangszíneket lehet belõle kitekerni, bár szerintem ez már inkább a nu-metal felé hajaz, mint a klasszik hangra. Érdemes elõtte egy próbát tenni, mert van olyan ismerõsöm, akit pl a szomszéd városig lehet kergetni a line6-ek hangjával. Nekem spec. semmi bajom velük...
Metalhoz fendert semmikép ne vegyél szerintem. Vox-ot se ajánlom, én spec oda meg vissza vagyok a hangjukért, de metálra nem jó (bluesra, soft-rockra viszont... áh csak fájdítom a szívem...).
Marshalokat sokan szeretik, én spec nagyon "száraznak" tartom, nem szeretem õket, legalábbis úgy a 120-150ezres árkategóriáig, onnantól már megjön a hangjukba az a bizonyos "dög".
Ibanezeket nem próbáltam sose.
Lanely-k se jók szerintem, azok ahogy tapasztaltam, tipikusan minimál erõsítõk, egyedül talán a Berhingerek rosszabbak nála. Ja és a Stagg-ok... Stagg-ból azt tapasztaltam, hogy semmi olyat nem szabad venni, amiben elektronika van...
Peavy-nek van egy modellje, amit szoktak ajánlgatni, most nem ugrik be a neve... bár az jóval magasabb árkategória. Nem tudom az olcsóbbak milyenek.
Inkább azt mondom, hogy elõször nézd ki/vedd meg a gitárt, aztán azzal menj el egy hangszerboltba és próbáld végig a palettát, ami még kijön az árból. Szóval hogy a hangszeredhez vedd, hogy együtt szóljanak jól. Persze ez a jó is relatív fogalom, mert ajánlgathatjuk itt össze-vissza a dolgokat, hogy ilyen sound meg olyan sound, a lényeg hogy neked tetsszen.
Az elsõ erõsítõmet még én is látatlanba rendeltem, azán a többivel már így csináltam, gitárral be az üzletbe, és próbálgattam õket.
(Sõt késõbb a basszusgitárom vásárlásánál vittem magammal az erõsítõt, és ahhoz próbálgattam a basszusgitárokat. Boltos csávó nem kicsit nézett 😄 )
Az más kérdés, hogy vettem egy 70-wattosar is próbaterembe, de pár hétre rá szétment a zenekar úgyhogy évek óta boldogítom a szomszédokat, bár egyharmadánál ez se megy feljebb hangerõbe 😄
Haat pl. panelbe 20w mar qrvasok.
villamosmérnöknek tanulok és ráadásul az erõsítõ építés is foglalkoztat 😉
Bár ha agyon is ütne nem sokat fogtok veszteni.
Annyit megér, hogy kockára tegyem az életem, hátha sikerül kihozni valami jót, ami terjesztésre érdemes. Akkor viszont majd jöhettek segíteni, trafót tekerni meg kötözgetni a drótokat.
Tudom, hogy a kimenõ trafón múlik kb az egész.
De ha majd sikerül megépíteni elõbb egy erõsítõt, eredeti trafókkal, akkor utána majd azzal fogok kísérletezni, hogy házilag egy jó hangú trafót építsek. Drót anyaga, vastagsága, tekercsszám, ellenállás, vasmag anyaga stb elõbb majd jól beleolvasom magam a szakmába.
Hidjétek el, teli van az internet minden féle ilyen olyan szakma anyaggal erõsítõ építs ügyben, trafó ügyben.
Ha meg nagyon nem megy, leutánozok egy már létezõ trafót.
Én egy SLO100 kopiban gondolkozom, megvan hozzá az összes rajz, csak a trafókat nem tudom beszerezni hozzá, ahol volt ott rohadt drágán akarták adni és azt se tudta a gyerek hogy jó-e vagy sem.
Sok sikert az építéshez! Képeket meg infókat tolhatsz nyugodtan az építésrõl és a tapasztalatokról!
Árammal meg vigyázni!!
Arra gondoltam, hogy mekkora nagy biznisz lenne saját gitárerõsítõ készítése. Kikisérletezni pár jó hangú áramkört és barátokkal manufakturában elkészíteni nagyobb mennyiségben. Majd a neten lehetne árulni ebayen meg mindenhol.
Csak azért jutott eszembe mert ezek a csöves cuccok azért elég drága cuccok, és sokszor tök egyszerû elektronika van bennük.
Pár forintos alkatrészekbõl épül fel egy ilyen erõsítõ. A legdrágább dolog benne a csõ szett. Ami olyan 100-150 dollárból kijön.
Hálózati meg kimenõ trafókat meg lehet tekercselni, akár saját kezûleg is. Drót meg vasból áll az egész. Mindent tök olcsón meg lehet venni, és ha valaki ért hozzá, olyan az egész mint egy lego vár, csak össze kell pakolni a cuccokat és kész is az erõsítõ.
Van itt olyan akit érdekel ilyesmi? Elõször csak kicsiben hobby ként, aztán ha beindul, kitoljuk Marshallékat a piacról =) <#nyes>#nyes>
Én nemsokára fogok építeni egy mesa dual rectifier kópiát, meg készülök szarrá moddolni a marshall jcm 2000 emet is.
Majd beszámolok a tapasztalataimról.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Ezt a büntetést azért kaptam mert meggyanusítottam Katát a cseten, hogy õ szerintem egy férfi.
Nincs valaki itt aki tudna segizni lekaparni rólam ezt a hülye csetbant?
de gondoltam,hogy ilyen 20K körül ha veszek valamit azért az talán használható már valamennyire
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
nem kell nagy teljesítmény,csak itthonra lenne,inkább az lenne a fontos,hogy halkan is jól szóljon
vagy ha mondtok márkát ,amiket nézzek, az is nagy segítség lenne
Végül is tetszik ez a Kx5,lehet rámegyek akkor egy ilyenre.
Viszont ha késõbb "tisztább" játék felé is akarsz majd tendálni, kell venned egy másik gitárt, kevésbé agresszív hangszedõkkel.
Cortokat pont azért ajánljuk mert jelenleg talán a legjobb ár-érték arányú gitárok a magyar piacon.
a fix hidas azt jelenti hogy a hidat (a hátsó hangszedõ mögötti cuccos) nem tudod mozgatni játék közben. A másik esetben a hid egy tremolo nevezetû eszköz amivel tudod mozgatni (fesziteni, lazitani) a húrokat amivel még több hangot tudsz kicsikarni a gitárból.
Fix hid
Tremolo
Aztán ezeknek is vannak alfajaik. Pl a fix hidasnak, testen átmenõ húr vagy ami nem megy át (ezt linkeltem fentebb)
A tremoló lehet vintage tremolo vagy floyd rose (fent a link) A floyd rose tipusú tremolókat jobban lehet nyúzni, tépni és megtartják a hangolást, de pepecs meló behangolni és beállitani õket.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Már olyan különbségre gondolok amit észre vesz egy kezdõ is... <#hamm>#hamm>
Az a legnagyobb bajom,hogy nézegetem a gitárokat olvasgatom melyiken milyen cuccok vannak meg végignézem a leírásban a tulajdonságait,hogy összehasonlítsam,de igazából nekem ezek nem mondanak most még semmit... <#zavart1>#zavart1>
nem tudom mit kéne keresnem,ez a legnagyobb bajom 😊
ez már jó infó,hogy fix hidas,bár azt se tudom ez mit jelent,de legalább ezen el tudok indulni <#vigyor3>#vigyor3>
Mikor kipróbáltam a guitar riget, akkor a hang késett vagy 1 másodpercet is, többek közt ezt küszöböli ki a guitar link?
Szerintem arra figyelj, hogy fix hidas legyen, kezdokent egy csomo sz.pastol megkimeled magad. >>Ezt a modellt nem ismerem, de az ara okesnak tunik.
Ha a szamitogepedhez vannak profi hangszoroid, akkor erositonek talan a legjobb valasztas valami USB-s hangkartya ~10k-ert es valamelyik erosito szimulator progi ingyenes valtozata (Guitar Rig 5 a kedvencem). Ha "igazi" erositot akarsz, megnezhetned par hozzaszolassal lennebb a Vox-omat! <#vigyor3>#vigyor3>
http://www.tenke.hu
Nagyon érik a dolog,hogy vennék egy elektromos gitárt,de kéne egy kis help!
Nem tudok gitározni,pár éve vettem egy legolcsóbb akusztikus gitárt,de nem jutottam vele messzire...
Most eldöntöttem,hogy eljárok tanárhoz és szeretnék megtanulni kicsit komolyabban pengetni.
A lényeg,hogy nagyon sok a hozzászólás azt hittem ha vissza olvasgatok jutok valamire,de tanácstalan vagyok még mindig.
Új vagy használt mindegy,bár semmit nem értek hozzá még a kezemben sem volt soha elektromos gityó ezért a használttól kicsit tartok,hogy megvezetnek.
Addig eljutottam,hogy Cort mert azt ajánlja általában mindenki.
De van annyi típus és fogalmam sincs mit kell nézni...
Amit tudok,hogy metalos vonalon akarok inkább mozogni. Meg ugye kellene erõsítõ is,azzal meg végképp tanácstalan vagyok.
Annyi követelmény lenne csak,hogy lehessen halkan is játszani vele és ugyis normálisan szóljon.
Azt se tudom mennyi pénzt szánjak erre az egészre,de talán a 100K a lélektani határ. De az se baj ha olcsóbb. 😊
Általában mindenbõl a jó ár érték arányú dolgokat szeretem megvenni,nagy segítség lenne ha esetleg linkelnétek gitárshop-ról pár konkrét példát,hogy na ezt érdemes megvenni.
Kösz elõre is,bocs ha hosszú voltam 😊
nekem az a kedvenc húrom akkusztikuson, az ovation gitáromon olyan volt mikor még megvolt 😞 😄
http://www.tenke.hu
Klasszikus gitár: nyolcas doboz alakú test, kisebb mint az akusztikus gitár, nejlon húrok, klasszikus zenét, spanyol és latin zenéket, néha jazz-t játszanak rajta.
Akusztikus gitár: nagyobb test (nagyrészük körte alakú inkább), fém húrokkal, könnyû zenéhez (pop/rock/country/blues, stb.)
Akusztikusból a legolcsóbb használhatók szeritnem: Cort, Fender, Ibanez, Epiphone. Stag-ot lehetõleg ne...
Klasszikusból szintén ezek a márkák plusz Yamaha.
Schecter Damien Elite 7 FR héthúros gityó
valamint
Marshall MG100HFX 100W fej Marshall M412A ládával Marshall kerekekkel eladó.
Egybe, külön, csere, ami jólesik. Ár megegyezés szerint.
ON 😛
Idegesito a csoka, de jol tolja, es szvsz qrvajol nez ki a gitar, meg a hangszin is odabasz. <#wow1>#wow1>