Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
Amugy most jol felhuztal <#gonosz3>, hirtelen felindulasbol rendeltem ket kinai guitar linket, ha megerkeznek, majd vegzek egy alapos tesztet, osszehasonlitom a behringeremmel.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

még jó hogy a saját cuccaimat én magam vásárlom

jah...jó lesz az neki

AtomHeart
Vedd meg a Rolandot, jo lesz az neked! <#vigyor3><#idiota>

Fehercsoki
Feltételeztem, hogy mivel Roland ezért jó minõségû, illetve drágább mint a Behringer ezért jobb is, nem értem miért kell rögtön leszólni, a Hi-Z-vel jobbak a közép/magas hangok, ez például metálhoz még jól jöhet, csak úgy mint az input gain állítás. Egy szóval sem mondtam hogy itt mindenki próbálta mindkettõt, csak reméltem hogy van itt olyan aki ismeri ezt a Roland hangkártyát, mivel a neten nincs róla túl sok dolog, viszont a videók alapján nagyon tetszik.

AtomHeart
"Hi-Z, állítható input gain, állítható bementi/kimeneti hangerõ"

Ezt konkretan hogyan fogod kihasznalni?

"meg gondolom kevésbé zajos/jobb minõség"

Gondolod?<#zavart2>

"De azt reméltem, hogy majd ti megmondjátok"

Mert itt mar mindenki probalta mindkettot... <#rolleyes>

Fehercsoki
Hi-Z, állítható input gain, állítható bementi/kimeneti hangerõ, 24 bit/48 kHz felvételi frekvencia, meg gondolom kevésbé zajos/jobb minõség. De azt reméltem, hogy majd ti megmondjátok.

AtomHeart
"Úgy döntöttem, hogy többet költök hangkártyára, max 30 ezerig"

Es szerinted miben kapsz tobbet a 12k-s Guitar Link-hez kepest?

Fehercsoki
(egyébként erõsítõ HELYETT használnám, Guitar Rig 5-el)

Fehercsoki
Úgy döntöttem, hogy többet költök hangkártyára, max 30 ezerig szerintetek melyiket éri meg a legjobban megvenni? Nekem ez tetszik a legjobban, ebben az árkategóriában tudomásom szerint csak ebben van Hi-Z és low/high gain kapcsoló.

Froopy
Hát igen, amíg nem fogtam, láttam, próbáltam ki, rángattam meg kicsit, addig nem lenne feltétlen a bizalmam.😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

AtomHeart
Erdekes, szerintem ubercool egy ferden falra illesztett gitar, de egy gibson lp-t nem biznek ilyen muanyag bizbaszokra.

Froopy
Hátha érdekel valakit, én most láttam elõször ilyet (Mezzoforte-ben): Woodies Guitar Hanger Nekem tetszik a dolog, egyik gitáromat lehet felszúrom egy ilyennel!😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Pistike 007
Kinek a pap, kinek a paplan 😊

AtomHeart
Fizetnel >1.300EUR-t egy ilyen rondasagert? <#zavart2>

Pistike 007
Szerelmes vagyok. Ti sem tudtok itthon ilyesmit ugye? :|

Vagy ez ilyen Lengyelországból megrendelõs dolog?

mmmm.. Kell valakinek két G12 T-75 ös?
Azthiszem kipakolok két T-75 öst és bepakolok két V-30 ast a 960 as ládámba. így lesz két 75 ös és két v30 as stereoba.
És a cyle becenevem átnevezem zúzóra.

412 jó.. nincs vele semmi gond
én csak azért mondtam a 212 t mert jobban kijönnél vele anyagilag, és mondtad hogy szobába akarod..tehát nem mész ki a színpadra és tekered ki a 120 decibelt

tenkenorman
Nah akkor mielõtt bármit is írnék, nagyon köszönöm hogy segítettél, most már jobb rálátásom van a dolgokra! bárhogy is döntök remélem jól döntök, de még egy utolsó kérdésem lenne.
Mint mondtam a legjobb áron azt a bizonyos MG412-t találtam! lesem az oldalakat hátha találok 212-es ládát, mert tényleg jobb lenne.DE
ha mégis a 412mellett döntök akkortényleg nagyon ráfázok? tényleg elviselhetetlenül rossz, vagy ezt csak haladók veszik észre, akik drágább cuccokhoz vannak szokva?

http://www.tenke.hu

tenkenorman
Asszem ezt is rosszul fogalmaztam meg 😄 tehát a tiszta vintage, és g12, valamint a torzított vintage és g12 között nem látok olyan óriási különbséget, a g12 kicsit testesebb. de ha most bevinnének egy szobába játszanának egyet valamelyiken majd egy óra múlva a másikon nem tudnám eldönteni melyik melyik.

most olvasom.. <#wow1>
"amúgy a tiszta és a torzított sample-k között nem látok különbséget csak ha rögtön egymás után játszom le "

Most nem azért mondom, de szerintem add el azt a jcm 800 ast és válassz valami mást, mondjuk dobolj.

a 8 as széria szarok.. vékony az anyaga, és kb a fele az ûrtartalma, és vékony hangjuk is van..szar ne vedd meg

inkább keress vagy várj egy jó fogásra
a sok szar cuccból sok van a piacon
jcm 800 alá ne legyél hülye szar bówlit venni, ezzel megsértenéd szegény megboldogult marshall urat =(

tenkenorman
figyelj férre ne érts, nem vitatkozok veled, ha úgy tûnik csak azért mert hetek óta magam tájékozódok az interneten, és marhára káosz van már a fejemben.

tenkenorman
amúgy a tiszta és a torzított sample-k között nem látok különbséget csak ha rögtön egymás után játszom le a videókat. lehet hogy azért annyira nem vészes az a 412? és mondom késõbb cserélhetek benne szórókat akár hogy is van.

Amiért választottam a 4x12-eset: egyszerûen nem találok olcsón 212-es ládát. szarásig van a net mg412-vel, 8412-vel, de sehol nem látok 212-es ládákat. apropó, what about 8412. 50 ezer, és van benne 4db Celestion G12L-35

szóród értelmetlenül a pénzt, de te tudod
212 a felébõl kijönne, kevesebb helyet venne el tõled, és ugyan úgy szólna, és viheted koncertezni is mert arra is bõven elég és még könnyebben is szállítható

de te tudod

tenkenorman
figyelj veszek egy 412-t 4x celestion custommal, majd ha lesz pénzem veszek két akármint, mondjuk vintage 30-at, ha megint lesz pénzem pedig még 2 olyat, vagy mást. ez így mûködne?

értem de azt a két lyukat akkor is be kell tömni valamivel.
De amúgy meg minek neked az nagy láda?
A fél szobát megeszi.

Vintage 30

G12T-75

Greenback

Na most nagyon jót tettem hogy ezeket bepakoltam ide.
Beírok magamnak egy jó nagy piros pontot.
lájkoljatok

tenkenorman
tudom hogy a 412-es 4 szóróból áll, de nem lehet felesbe cserélni õket? vagy úgy káosz lesz? az ellenállás illesztésrõl meg annyit hogy ha ugyan olyan impedanciájú hangszórót veszek akkor ugyan úgy kötöm mint az eredetit ha meg nem akkor lehet párhuzamosan vagy sorba kötni mindet, párokat, stb. nem lesz gond mert elektrós vagyok 😊

persze sok jó láda van.
60 ból azért mondom a legjobban egy 212 es Marshall ládával jössz ki.
Lehet venni üreset is, amibe tudsz venni a neked tetszõ szórókat.

Buta...
a 412 es ládába minimum 4 szóró kell, mert mind a 4 db 30 centis lyukat be kell tömni valamilyen szóróval, és még az ellenállásra is figyelni kell. Csöves erõsítõnél nagyon fontos a megfelelõ ellenállás illesztés.
Különben szétlövöd a kimenõt ami a legdrágább és legnehezebben pótolható alkatrésze a dolognak.

tenkenorman
õõ de egyrészt, a 212-es ritka mint a fehér holló, az 1960 150 ropi felett kezdõdik, koncertre meg nem valószínû hogy mostanában viszem. max 60 ezerért kell ládát választanom ami nem könnyû... egyébként a marshallon kívül van más jó láda is?

Hát figyu.. ha 1960 as 412 es ládát akarsz venni, akkor B ládát vegyél.
Nekem is ez van. A B ládának nagyobb az ûrtartalma, és ha vinnéd koncertre is ott azért lenne jobb mert mind a 4 szóró iránya elõre néz, és ezért jobb a hangkarakterisztikája ebben a helyzetben, az A slant kabinet kisebb és két szóró felfelé néz ami gyengíti a hangerõt elõre fele.
A nagyobb ûrtartalom miatt a B nek erõsebb mélyei vannak, mélyebben berreg amikor palm muted nyomod.
Én annó sokat vaciláltam ezen mikor vettem mert a slant A változat jobban tetszett, de végülis örültem hogy a B-t vettem mert ez mégis jobban tetszik. <#idiota>

Amúgy meg tök felesleges 412 es ládádt venni, szobára a 212 es is sok, is ugyan úgy megvan a tone, és ez a láda még feszesebb, pontosabb hangot is ad mint a 4 szórós. A 4 külön tekercs már néhány esetben sok és a kettes felállás jobb hangot ad.

tenkenorman
ugyan így vagyok én is csak az ölembe pottyant ez a jcm800 és nem akarom elcseszni valami gagyi erõsítóvel. szerintem veszek olcsón egy 412-t késõbb meg vegyek bele két greenback-et, vagy ami jobban passzol nem tudom.

AtomHeart
Ha tenyleg kezdo vagy, akkor egy line 6 POD + hi-fi erosito hangzasat nem tudnad megkulonboztetni a valodi jcm800-tol, szerintem ne aggodj (es kolts) tul sokat a hangzasert! <#ejnye1>

tenkenorman
szerintem olcsóbban eltudok érni egy megközelítóleg 1960 láda hangzást. mintha most vennék egyet használtan.

tenkenorman
olvastam hogy a marshall 1960 óta kb etalon ez a méret, szóval szerinted vegyek egy 412-t 42ezer forintér, majd késõbb vegyek bele pár hangszórót apránként? kezdõ gitáros vagyok szóval nem hiszem hogy nagy érvágás lesz 412-essel zenélni pár hónapig.

Szerintem neked a legjobb lenne egy 212 es láda.

Attól függ hogy milyen zenéket játszanál rajta.
JCM 800 alá már valami komoly hangú szóró kell, ami kihangsúlyozza az erõsítõ erõsségeit, krémes organikus hangját.

Ezeket tudom ajánlani.
2 vegyesen vagy 2 ugyan olyant építhetsz be ebbe a kettes ládába.
A szorók darab ára 20 ezer körül mozog.

Vintage 30, nagyon jól megy a krémes marshall hanghoz, old school rock, 80 as évek rock, Hard rock, és még metálra is nagyon jó. Nagyon jó vastag hangja van, tudja azt az Omphh hatást amitõl beremeg minden.

G 12 T Kicsit vékonyabb hangja van mint a 30 asnak, de mélyebbre és magasabbra megy, széles spektrumú hangja van, kicsit scooped azaz a közép hangok kicsit halkabbak, ettõl vékonyabb egy kicsit. Metallica féle hangzás. Metálra és hard rockra jó.

Greenback Ez egy nagyon krémes vastag hangú dolog, classik rock, ha még annál is régebbi vastag hangra vágysz, nagyon tompa velõs marshall hangot tudsz vele csiholni. A magas hangok nagyon zsírosak, szinte ragadnak tõle a húrok.

Azért ez egy kicsit erõs hasonlat volt..

Szeretem a cicákat

tenkenorman
Sziasztok! Láda vásárlás elõtt vagyok max 50-60 ezrem van rá! Az ominózus JCM800 alá ajánlotok MG410-et? csak 120W-os... nem a hangerõ számít nálam mivel otthoni felszerelés nem koncert, próbatermi. nem mondom hogy néha nem pakolnám oda neki de nem kínoznám nagyon, sõt kicsit sem 😊

<#hehe>

AtomHeart
Szerintem ez is megfelel, es biztos lesz raktaron: <#beka2>link

add el a gitárt

Fehercsoki
Nem, de most nem is ez a lényeg, hanem az elviselhetetlen zaj/zúgás.

AtomHeart
"Egyébként másik gitárral kikapcsolt zajzárral teljesen jók az üveghangok"

Nem lehet, hogy rosszul van beallitva az intonacio, ezert nem pont bund folott kell erintened a hurt az uveghanghoz..?

én nem mondok semmit, rizikós vagy

Fehercsoki
Igen, de senkinek semmi tapasztalata ezzel az utánzattal, lehet hogy ugyanolyan szar lenne.

Egyébként másik gitárral kikapcsolt zajzárral teljesen jók az üveghangok, csak rohadtul zajos és zúg. Akkor melyiket érné meg most leginkább megvenni? Az utánzatot gari nélkül vagy az Alesis Guitar Link kábelt?(vagy persze várhatok is a Behringerre)

AtomHeart
Azt is 2 het mulva. <#fogmosas>