Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bocsi a sok videóért
durva cucc lehet
mindez persze a jó öreg 2203-asra kötve
PA-nál pedig egy SM57-et használok az egyik v30-ra kb 50 fokra döntve.
egyébként kitaláltam egy kurvajó hangzást a napokban, elõvettem a régi Ts9-et, rákötöttem elõfok elé kitekertem a közepet, visszavettem a mélybõl, és a gaint is visszább vettem, így egy nagyon lágy de mégis ütõs torzítást kaptam, mindezt úgy hogy az a bizonyos Marshall faktor nem veszett el 😊
Amúgy kb hasonló a különbség mint gitárnál. Én pl az aktív bass szedõk hangját szeretem, azok csattognak rendesen ha kell, és lehet belõllük lágy hangzást is kihozni.
bass gitárra vonatkozóan adhatnál hangmintákat
bass gitárokhoz nem értek annyira
- 25%: az aruk. Egy ratyesz epibe nem fogok uj SD-ket rakni...
- 25%: a leirasok alapjan a hangzasuk nekem okes lesz.
- 50%: ezek zebrak <#hehe>#hehe><#idiota>#idiota>. Nincs szexibb dolog egy fekete, koptato nelkuli LP-nel zebra hangszedokkel!
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
<#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#hehe>#hehe>
Ezt pl tolómérõvel vagy valamivel le lehet mérni?
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic
Két dolgot tehetsz. Vagy az A húrt cseréled vastagabbra, vagy kicserélteted a nyerget.
De elõtte gondold át, hogy nem lehet e hogy amúgy is vékonyabb húrkészletet vásároltál a gitárhoz mint ami úgy általában szokott lenni a bass gitárokon. Lehet a gitár jól van megcsinálva, csak átlagon aluli a húr vastagságod.. Ha a gyárból így jött ki, akkor ez valószínû, a húrokon szoktak spórolni.
Mert az is lehet, hogy túl mélyre reszelték a húrvezetõt, és akkor tényleg ezért zörög. Akkor meg nyereg csere.
Ha tenyleg vegigprobaltad ezeket alaposan, akkor ket lehetoseget latok:
a) Bundfenes - lehet, hogy valamelyik bund kiall es amiatt zorog. Pl. >>ezzel a nagyon egyszeru modszerrel megallapithatod, hogy melyik bundnal zorog.
b) Uj nyerget kell keszittetni - lehet, hogy a nyereg felol tul alacsonyan van a hur...
Vagy nyerget cserélsz, vagy veszel egy vastagabb A húrt.
A nyergen lévõ vájat valószínû túl széles és a húr lötyög benne, ezért rezeg ha megpengeted.
Viszont talán egy vastagabb A húrral megoldódna a baj.
Olyan problémám van a basszusgitáromnál, hogy az A húrt üresben pengetem meg akkor zörög a nyeregnél, de csak üres állásban. Már próbáltam a gitár nyakát állítgatni, a hídon is mindent, de semmit se változott. És egyrészt a húrnak a hangja nem is tart ki annyi ideig.
Ha a nyereg fölött a húrt leszorítom az újjammal, akkor megszûnik a zörgés és tökéletes a hangzás.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Innentõl kicsit OFF lesz (sorry), némi stúdiótechnika, szóval akit nem érdekel, ugorja át nyugodtan...
A minõsége "jó" lesz, de ugye itt viszonyítás kérdése... Az ilyen guitar link, meg ilyesmikhez képest fényévekkel jobb.
Más hangkártyákhoz viszonyítva: nem, mert ez eléggé belépõ modell, vannak több százezer forintos darabok, amik nyilván sokkal jobb hangzást adnak (de mondjuk hogy azt kihalljad sok tapasztalat és drága monitorhangfal sem árt, szóval...). És aki már nagyban játszik, az nem is a hangkártya elõfokjait használja, hanem külön vesz elõerõsítõt. Bár ez inkáb mikrofonoknál dob sokat a minõségen, gitárok vonaljelénél közel sem olyan fontos.
Vannak usb-s és firewire-ös hangkártyák. Az usb-s hátránya ott jön ki, hogy kisebb a sávszélessége, valamint nem folyamatos adatot közvetít, hanem csomagokban küldi a jelet. Emiatt több jel párhuzamos felvételére inkább firewire-t használnak, pl.: dobfelvételeknél ahol 8-10 mikrofon is veszi egyszerre a jelet, nem nagyon van usb-s kialakítású kártya.
Az usb-s cuccok viszont jóval olcsóbbak a firewire-ös hangkártyáknál, és aki nem stúdiós munka szinten, hanem csak hobbiból használja, annak bõven elég egy usb-s hangkártya is.
Két párhuzamos sáv felvételére még bõven használható az usb-s hangkari, sõt, bizonyos esetekben még 4-re is...
A drágább modellekben már van sok minden más funkció is, midi csatlakozások, külön processzor a hangkártyába, stb.
Én pl egy ilyen hangkártyát használok plusz egy ilyen mikrofon elõerõsítõt Ezeknek nyilván komolyabb hangjuk van, de otthoni gitározáshoz vagy egy egy szám fölvételéhez megmutatni a haveroknak nem kellenek ilyen szintû (és áru) cuccok. De mondom, ezt elsõsorban hallani is kell, az ember hallásának is elég kifinomulttá kell válnia, hogy észrevegye a különbségeket. Azért mondtam Focusrite terméket, mert a ~200ezer alatti árkategóriában nekik vannak a legjobb ár-érték arányú termékeik, és van rendes támogatottságuk is.
Szerintem ha már ilyen sokat rászánsz, dobd meg még egy tízessel, és annyiért már vehetsz külsõ hangkártyát, ami fényévekkel jobb minõségû, mint ezek a "gitár átalakító" kis szerkentyûk.
Focusrite Scarlet 2i2 39ezer, három év garancia, késõbb pedig ha akarsz, mikrofont is köthetsz rá, kondi-miksit is, mert van fantomtápja. Ugyanúgy kicsi, hordozható, táp sem kell hozzá, usb-rõl vesz fel áramot. Két bemenetes, monitorhangfal és fejhallgató kimenet különválasztva, stb.
De ami a legfontosabb, fényévekkel minõségibb hangzása van, mint ezeknek az "átalakítóknak". Meg a késéssel se kell bajlódnod, mert adnak külön gyári driver-t, amit direkt a hangkártyához optimalizálnak
Ja és nem utolsó sorban felvenni is lehet vele...
Meg ezt késõbb el is lehet adni nem túl nagy bukóval, ha mégse jön be.
Ha viszont laptop mellé akarod használni, akkor felejtõs, mert pillanatok alatt leszívja az aksit...
Eladóvá vált kiváló SX EG2K Vintage Sunburst Les Paul gitár szettem.
2 hónapja vásároltam, de sajnos nem igazán volt alkalmam használni. Gyakorló/kezdõgitárnak tökéletes.
A Tune O Matic hidat lejjebb eresztettem, de a csavarmenet kicsit kikopott, mert nem volt megfelelõ méretû csavarhúzóm. Megfelelõ csavarhúzóval tökéletesen használható a menet.
Ez egy apró esztétikai hiba, más hibája a gitárnak nincsen!
Ernie Ball Not Even Slinky húrkészlet van rajta, metál zenéhez kiváló.
Tartozékai:
- 5 darad SX medium pengetõ
- 1 darab Qwik Tune gitárhangoló
- 1 darab gitárkábel
- Ernie Ball Not Even Slinky húrok a gitáron
- puhatok (gigbag)
- heveder
- 10 W-os erõsítõ/hangfal kombó otthoni gyakorláshoz
- oktató DVD
- doboz
- garancia/számla
2 év garanciát vállalt rá a hangszerbolt (Árkádia, 1073. Erzsébet krt. 22.)
Én 51000 forintért vettem, de jóval ár alatt, 35000-ért adom.
Átvehetõ Budapesten a VI. kerületben, személyesen.
Súlya az erõsítõvel együtt kb. 11 kg.
Ha valakit érdekel, keressen meg PÜ-ben.

Szeretem a cicákat
hol is kezdjem, ugye a gitár erõsítõkön általában van clean és egy torzított csatorna, a torzított hangszín elég jól illik metálhoz meg HC hez, meg az ilyen agresszívabb dolgokhoz.
Most ha megnézzük a bass erõsítõket, általában ott van egy clean csatorna ami elég mélyre lemegy, és a lényeg hogy jó hangos legyen.
Viszont nem sûrûn lehet találkozni torzított bass hanggal, csak elvétve és azt is pedálokkal csinálják és nagyon gyenge digitális vagy zizis diodás hangja van.
Arra gondoltam, hogy milyen lenne ha csinálna valaki egy olyan bass erõsítõt ahol csövekkel betorzítanák a bass gitár hangjának egy bizonyos frekvencia tartományát, hogy az milyen gyilkosan szólna, még belegondolni is borzalmas.
Vélemények?? Estleg már van ilyen megoldás csövekkel?
Szeretem a cicákat
Összességében nem tetszik a hangzása, mert nem egy konkrét gitárhang, de amikor meg kell dörrennie, akkor megdörren színpadon is. Kicsit kásás, mély.
Azon gondolkodok, hogy amikor majd felmoddolom majd a marshallomat, tesze belek ilyen hangzást, vagy továbbfejlesztem.
Csak nem tudom másoknak mennyire jön be ez a szétkent hang.
Metálra nagyon nem jó, de zizegni, morogni vele nagyon jó lenne.
Köszönöm Uram, hogy ma is meghallgattál. Amen.
Pl: ehhez a dalhoz:
építek egy új gitárt..
Old school rock-ra, nirvana, black sabbath, stb
Éger test, mahagóni nyak. Nagyon jó párosítás szerintem.
Rakok bele hídhoz DiMarzio DP100 Super distortion szedõt, ez egy legendás szedõ ehhez a stílushoz kiváló lesz.
Igen.. igen, mit rakjak elõre a nyakhoz?
Nem tudom oda mit rakjak..mit lenne érdemes?
Szeretem a tiszta clean hangzást, nem akarom hogy ilyen mély hangsúlyos legyen. Egy Dimarzio PAF pro-n gondolkodom..de fogalmam sincs mi legyen.
Mit ajánlotok? Régi rock zenéhez..