Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rockot nyomnék rajta de fõleg magyart (nem a zúzósra gondolok).
maximum 90-100k ig mennék el de csak ha tudom hogy biztos jó. És tulajdonképpen milyen ez a tremolós gitár?
Fehercsoki
Nem rossz de nem biztos hogy érdemes rögtön (vagy egyáltalán) tremolós gitárt venni.

AtomHeart
Az aktualis Santana signature PRS-ekrol jokat hallani, szerintem erdemes ezt venni.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Fehercsoki
Attól függ mennyit költenél rá és milyen zenét játszanál rajta.

Sziasztok
Hozzáértõk tanácsait várom:Akusztikus gitárrol váltanék elektromos szolóra,csak az utobbihoz nem igazán értek.Tehát a kérdésem az az, hogy milyet lenne érdemes venni.Teljesen nem vagyok kezdõ szóval recsegõset se szeretnék.
kösz elõre is
fecska
hát a gitár bedug téma azért fontos mert anélkül nem szól az erõsítõ 😄DD
amúgy ha lesz egy kis idõm elmondom miert van szügség ezekre

Ezt én sem tudom pontosan, én a nagyoktól így láttam, és én is így csinálom. De engem is érdekel, hogy miért így kell.

tenkenorman
terheletlenül egy csöves erõsítõ sem szereti ha járatják, viszont a gitár bedug téma nem tudom miért fontos, max koppannak a hangfalak de csak ha felvan tekerve a volume.

http://www.tenke.hu

tenkenorman
tudom. raktam már össze félcsöves erõsítõt.

Télleg vazz..
A 800 assal vigyázz, meg kell óvni az áramköreit, amíg nem melegszenek be a csövei addig ne használd, mert tönkre mehetnek a csövecskék.

Úgy kapcsold be, hogy hangfal csatlakoztatva van, gitár kábel erõsítõbõl kihúz. Power kapcsoló be, világít, vársz fél-egy percet, majd a második kapcsolót benyomod, gitár bedug, és kész.
Tudom macerás, dehát csöves cuccoknál már csupán hagyományból is ez az eljárás, ez egy ilyen rituálé.

tenkenorman
elhiszem hogy igazad van. de én akkor is reménykedek benne hogy egyszer felnövök ehhez a fejhez, addig meg nyomom a matyin, meg pc-n.

fecska
Es ne mondd hogy hulyeseg amit beszelunk mert en pl kiprobaltam mar vagy 100 erositot es birtokoltam vagy 30at en mar el tudom donteni milyen hangot akarok es masok mar megismerik a jatekom es a hangom (tobbekkozt a baratnonet is sikerult benevelni sott ha megkerem hogy kapcsolja be az erositom akkor tudja hogy power csomelegites aztan standby 😄) ha most odavinnek neked egy multieffektet bekapcsolnek egy brit stacket meg a marcid, odaadnam az enyem ha azonnsl megmondanad nekem melyik a tied....

"Addig meg modellezz a számítógépen, és találd ki hogy milyen gitárt akarsz venni."
Jaja, ez nem személyeskedés, hanem azt mondom, hogy a fecske is mond, hogy a számítógéppel, nagyon sok létezõ gitárerõsítõ hangját lehet utánozni, meg nagyon sok effekt pedálét.
Ebben a modern korban törvényszerûen itt kell kezdeni, modellezgetni kell a számgépen, én is csinálom.. gyakorolni, és közben rájössz, hogy a több száz féle hangkarakter közül melyik jön be neked a legjobban.
Vagy, hogy a 800as hangja milyen effektekkel jön be neked a legjobban. Ezt mind lehet modellezni..

tenkenorman
jaj ne haragúdj azt hittem hogy a 3d-studio maxos modellezésre gondoltál. kicsit ingerült vagyok ma rámírt a volt barátnõm és ez érzõdik az utolsó egy két üzenetem stílusán. remélem senki nem vette magára.

fecska
Nana nem szemelyeskedunk
A modellezesrol: van egy program amit "ingyen" lehet megszerezni pl amplitube amibe kb 200 csoves es tranyos erosito talalhato (valljuk be egyikonknek sincs annyi penze hogy nem hog vegyen hanem nem is hidzrm hogy kitudnank probalni) ezaltal kialakul lassan egy stilusod es el tudod donteni melyik az a szand amire vagysz

tenkenorman
eredetileg 212-eset szerettem volna de simán ládát nem találtam, hangszórókkkal együtt meg újfent 100-150 környékén volt. ez a láda jój vétel volt 40 ropiért, bármikor eladhatom egy tizessel többért is. el is fogom ezt mondtam többször is. de nem megy minden egyszerre, tanulok még télen nyáron dolgozok mellette. az utolsó mondatod meg nem értem. nyílván csak személyeskedtél.

igazad van..tartsd meg a 800 ast, de azt a ládát add el.
Inkább vegyél egy 212 es ládát. Amibe két vehetsz két szórót.
Addig meg modellezz a számítógépen, és találd ki hogy milyen gitárt akarsz venni.

tenkenorman
ejnye ti aztán szerények vagytok. nem tudom ki mekkora zenész itt közületek szerintem marhaság amit beszéltek. A jcm800-at ingyen kaptam. jó kapcsolatok lévén, viszont azzal a feltétellel hogy nem adhatom el. ha ezt most eladom, veszek belõle egy kezdõ kombót, a maradékból lesz valami, gitár stb. mikor lesz újra egy 400.000-es fejládám? soha a büdös életbe ez szinte biztos. 1 éve játszok akusztikuson. most pedig veszek majd egy elektromos gitárt. van hangmérnök ismerõsöm. õ is azt mondta, vegyél alá valamilyen ládát csak hogy szóljon, aztán gyakorolj, úgysem veszel észre nagy különbséget meg nem is ez a lényeg. tehát a konklúzió: akkor is megtartom, a ládát meg majd lecserélem, ha érdemesnek tartom magamat arra hogy egy komolyabb ládát használjak. továbbá más kérdés még az is hogy szeretném ha ez a fejláda 2050 ben is az enyém lenne, és hátha olyannak ajándékozhatom aki megérdemli.

fecska
"Én is azon a véleményen vagyok, hogy add el az egész motyót NEKEM"
😄DDD

Én is azon a véleményen vagyok, hogy add el az egész motyót nekem.
Kezdõ vagy, nem használod ki a cuccot. Még nincs saját stílusod.

Ez fordítva szokott menni barátom.
Elõször venni kell gitárt.. játszani rajta. Eljátszani kedvenc számokat ha mennek. Jammelni, minden szart, kitalálni dolgokat belülrõl.
Közben meg keresni egy bizonyos hangkaraktert a számítógépen, amplitube, gitár rig, stb ami neked tetszik és amit jól ki is tudsz játszani a gitáron. Aztán gyakorolni sokat, majd sokat nézegetni azokat a cuccokat a neten pedálokat, ampokat, ládákat, amiket amúgy is modellezel.
Közben meg használni utubot, soundcloudot, vagy mit, meg ezt itt:
tonefinder.com

fecska
Nem tudjátok milyen traumát éltem át, most nagyon hülyén fogtok rám nézni, de most tudatosult bennem hogy GLPbõl nem csak homorú fedlapú van 😄DDD
mondjuk mindig a prémium kategóriás hangszerek közt mozogtam, de azért ez durva 😄
nya mindegy 😄
viszont sokkal kényelmesebbek az én les pauljaim mint az egyenes fedlapúak...

A hangképzésbe a doboz is erõsen beleszól.
Az 1960 as láda csinálja azt, hogy amikor nyomsz egy tompítottat, és hagyod lefutni a sub tartományba a húr rezgést, ott megtartod, közben meg szét akarnak esni a bútorok, dübörög minden, közben érzed ahogy a csontjaid egymáshoz koccannak, és fel akar mászni a gyomrod a torkodon.
Na akkor.. méltó ládát találtál a 800 as alá.

Amúgy meg 1960 V30 as összeállítás tuti tudja ezt.
Viszont a V30 asokat érdemes felkeverni valami izgissel. Mert úgy sokkal vastagabb a hangja.
vagy zöldekkel, vagy T-75 ösökkel

AtomHeart
Meg mindid azon a velemenyen vagyok, hogy el kellett volna adnod a jcm800-ast es venned egy hasznalt modellezo kombot (line 6 spider, roland cube, vod valvetronix, stb.).

A jelenlegi cuccodat nem hasznalod ki, csak szivatod magad vele...

tenkenorman
celestion customok vannak benne
Slinky Cyle: ?😄

"kiveszed a mgbõl a szórókat, átrakod úgyse hallod a különbséget szóró és szóró közt. "
<#hehe>

fecska
jah amúgy szerintem 12ax75 van benne minden alap marciba azt pakolják az alsóbb kategóriákban az is tökéletes

fecska
azt mondtad az elsõ elektromos cuccod...
kiveszed a mgbõl a szórókat, átrakod úgyse hallod a különbséget szóró és szóró közt. De van egy fasza ládád ami klasszisokkal jobban szól, és sokkal jobban néz ki 😛
aztán ha lesz pénzed, szépen lassan kicserélgeted a hangszórókat (nem tudom mi van benne de ha van benne egy GB 12M akkor az fasza, és nem kell venni semmit)

tenkenorman
igen üresen, tegyük fel hogy kér érte 30ezret. 4db 12es szóra érdemes hangszóró, darabja 30ezer. 150 nél a cehh. inkább jövõre veszek 100 körül egy 1960-at, vagy jcm900-at. ha lesz.

fecska
tenkenorman
ennyi pénzem volt rá, több nem jövõre eladom, és veszek egy jcm900-as ládát, vagy egy 1960-asat. lehet szidni de tényleg nem vagyok milliomos, ráadásul elsõ elektromos felszerelésem.

tenkenorman
ez van... az egy 2210-es, tudom hogy a 800 alá, egy jcm900 as láda sokkal jobban illene csak sajna nincsenek százezreim ládára.

vagy egy 8x, vagy VS láda is..
minden esetre, bûn összerakni a 800 assal.
Ezzel csak kicsúfolja a rock zene nagy legendáit.

Hecker007
az vagy egy Haze vagy egy MG szériás fejekhez készült láda szerintem, esetleg MA habár emlékeim szerint az nagyobb 😄

fecska
ja ez a 2210es nem?

AtomHeart
Bekapcsolt erositovel valami fem targgyal koppints ra finoman a hangszedon levo kis fem bigyulara. Ha hangosan szol, az aktualis pozicioban be van kapcsolva.

Mi az a kis szar láda a 800 as alatt?

tenkenorman

Pistike 007
Lehet megcsörgöm majd ha jobb lesz az idõjárás <#idiota>

tenkenorman
még van olyan aki ezt beveszi???😄

fecska
mit akarsz eladni? olajfúrót bameg? 😄
mondj neki egy jó kis árat, aztán ha utalja, akkor meg eggyi 😄

Count Adyn
5 állású kapcsoló: 1. állás hátsó hangszedõ, 2. állás hátsó és középsõ hangszedõ, 3. állás középsõ hangszedõ, 4. állás középsõ és nyak hangszedõ, 5. állás nyak hangszedõ

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

sziasztok!
a gitáromon van három hangszedõ.honnan tudhatom meg hogy melyik kapcsoló állásban melyik pick-up veszi a hangot? am Cort G-210 a márkája.
Pistike 007
Ma érkezett egy érdeklõdés a gitarshop.hu hirdetésemre:

Spoilerbe nyomom mert hosszú.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hello Seller,
Thanks for the mail, I am Mr Jim Lewis from London and buying this
item for my Client. I am a petroleum engineer currently on a rig
offshore i really want this to be a surprise gift for my Client so i
wont let him know anything about this until it gets delivered to him ,
i am sure he will be more than happy with it.I can only make the
payment via Bank to Bank transfer only, i will need you to give me
your Bank details so i can make the payments asap and i would have
loved to talk to you on phone but i am a petroleum engineer I work
mainly onshore, our phone is down on the rig right now due to bad
weather, we can only communicate with our base for now..And i want you
to let me know that cots of the item including the shipping cost.And,i
will prefer {POST OFFICE} for the shipment to my Client Address..

Name :Johnson Cole
Address:20, Old Garage, Road
City:Ife
State 😮sun
Country:Nigeria
Zip Code :234036
Number : +2347030509104

Please kindly email the necessary details for the payment.Hope to read
from you soonest

Account Holder Name:
Account Number:
Bank Name:
Bank/Swift Code:

I wait your response as soon as possible ....Cos its needed urgently...

Regards.
Mr Jim Lewis..

<#banplz>

fecska
kurvára nem mindegy az évjárat... volt egy ugyan olyan 81es 2203-asom és magam mellé fogtam az egyik hangmérnök haverom, és elkezdtük cserélgetni az alkatrészeket (csövek kondik ellenállások) vettünk mindegyikbõl ugyan olyat, vadi újat, és a 77esnek sokkal teltebb krémesebb hangja volt mindig több gainnel még a kimenõ trafót is kicseréltük a kettõbben és nem tudom miért de a 77es mindig jobb volt
(most eszembe jutott hogy mi lett volna ha csak a házat cseréljük ki rajtuk 😄)

Az tök minden milyen évjárat, az áramköri elrendezés számít.
Amúgy meg minél fiatalabb annál jobb, a régi kondik kiszáradhatnak és az nem jó. Ezekbe még régi orange drop meg mustard kondik vannak. Ez adja meg végsõ krémborítást a hangzáson.
Pl ha minden kondit kicserélnél ugyan olyan értékû silver mica kondikra, talán lehetne csinálni egy steril hangzású 800 ast. Ami nem lenne jó.

tenkenorman
gyárilag ennyire hurka lenne a 800? nekem 2210-em van és nem tudom megérné e belepiszkálni. (ugyanitt: hogy tudom megállapítani hogy milyen évjárat?)

fecska
juj akkor komoly gitáros vagyok 😄DD
igazából az az elméletem, hogy ami jó azt meg kell fizetni, (most lehet fikázni de nem igazán számít a pénz) és ha már veszek egy 8000több mit félmillás cuccot, kurvára nem abba a 10000-be fogok belepusztulni, amit ki kell fizetni ezért, meg amúgy nem értek hozzám, ha elbasznám akkor leszúrnám magam (lehet hogy még nem mondtam de ez egy 1977 MKII 😊
nem hiszem hogy még egyet tudnék szerezni, mert senki sem akarja eladni (meg is értem)

Ne küld el FJA modra, nagyon drágák, sokkal jobban jársz ha magad moddolod meg, fogd fel úgy mint egy hobbit, amibõl még tanulsz is új dolgokat.
Az internet teli van 800 as moddokkal, minden félével.
Igazából 800 asokhoz van a neten a legtöbb mod. Sokan még az egyenirányító csöbõl is egy új gain stage-t csinálnak.
Nagyn kevés alkatrész van benne, nem fogsz elveszni benne, egyszerû de nagyon jó áramkör a 800 as. A legvastagabb hangú gitárerõsítõ ami létezik a földön, és ezt sokan tudják is. Nem véletlenül van ott a háttérben majdnem minden komolyabb gitáros mögött egy jcm 800 as.

fecska
de az jóóó 😊

fecska
hova szoktatok feltölteni hangmintákat? kedvet kaptam egy kis szemléltetéshez 😄