Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez még belefér:Ehhez mit szoltok?
http://www.gitarcentrum.hu/termek_gitar.php?id=257&termeknev=Ibanez-GRG270B
Fehercsoki
Legolcsóbban talán az Epiphone LP vagy SG Special modelljével úsznád meg, azok már használhatóak.(36k körül vannak)

Fehercsoki
Ha most kezdenél gitározni akkor jó lenne, de mivel akusztikuson már tudsz játszani ezért inkább valamivel komolyabbat vegyél.

Ilyen gitárt ne vegyek mi?😄
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=16402
Most vettem észre az akusztikus gitáromnál hogy a D, és az A húr lefogva épp annyira hogy zavaró legyen, bezörög, utócsillingel. Fõleg a 2. bundnál lehet ezt hallani. Ilyenkor gondolom megkell csavarni egy picit a nyakát, na de a kérdés: ha a fej szemben van velem akkor melyik irányban és mennyit ? Köszönöm elõre is a segítséget.

Szeretem a cicákat

fecska
átjárás két pentaton közt az csak úgy lehetségs, hogy kimész a pentatonból az alapskálába, átmész egy másik alapskálába, aztán visszamész a pentatonjába
de ha ezekre kíváncsi vagy akkor neked való egy gitártanár, aki tanít neked zeneelméletet

fecska
nem a kromatikus skála az az amikor elkezdesz pengetni és minden egyes bundod lefogsz és kipengeted
alap skálák a dúr és a moll skálák

tenkenorman
banner alatt nagyszerûen le vannak írva a skálák! én is onnan lesem õket.

http://www.tenke.hu

az alapskálák alatt a kromatikus skálákat érted?átjárást két különbözõ pentaton között vagy pentaton és alapskála között?honnan tudnám ezeket megtanulni??
fecska
a pentatonból jönek a blues skálák, aztán ha tudod a blues meg az alaphangokat akkor jöhetnek a sima dúr és moll skálák
aztán ha egzotikusra vágysz tanulhatsz líd mixolíd lokriszi skálád, de igazából egyéniség, és stílus függõ, én azt ajánlom tanuld meg az alapskálákat + a pentatonokat (a pentatont elõször) és utána a skálák közötti átjárást ha mindez megvan kialakúl majd egy stílusod amibõl már jönnek a többi skálavariációk

fecska
bocsi a duplaert nem töltötte be

amugy milyen skálában lehet még szólózgatni?kezdõ vagyok még, pentatonban szoktam, azt ismerem.de megtanulnék már más skálákat is.milyen használható skálák vannak még?
jah sajna gondoltam meg hallható is volt hogy ezt élõben így nem lehet reprodukálni az utóeffektek miatt, még a promo videóban is kivan hagyva pont ez a rész, pedig lestem volna hogy küldi 😄

Szeretem a cicákat

fecska
ja nem sima hangolásban van akkor G

fecska
fisz mert ugye fél hanggal lejebb van hangolva

fecska
sima maszatolás valami G skálában

fecska
jaja egyszerû, csak a wah miatt tûnhet nehéznek meg van rajta sztem octaver, meg valami rotation hangszóró

AtomHeart
Nincs benne sok extra, nagyon alap moll pentaton barmulas, csomo wah, reverb, volume baftatas, esetleg rotary speaker effektus..? Az effektek nagyreszet valoszinuleg utolag huztak ra a studioban.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Egy kérdés: 1:50-tõl a szóló vajon megvalósítható egyszerû halandóként ?

Szeretem a cicákat

tenkenorman
valószínûleg igazad van. még nagyon sokat kell amúgy is tanulnom, és azért van még itt egy akusztikus is 😊

fecska
igen így már más (azért szerintem nem akarja eladni csak nyugtatja magát hogy jaj nem veszi meg senki egye fene megtartom😄)

Alapból olyan felszerelésed van szerintem, ami kielégít minden igényt az elkövetkezendõ pár évre.

Szeretem a cicákat

tenkenorman
most írt vissza a mókus. azt mondja 73as vintage láda, üresen 120.000... igaza van, vagy nincs innentõl nem érdekel a dolog. meg mint mondtam egy éven belül nem tervezem cserélni a marcit.

tenkenorman
tájokaztaln vagyok de hülye nem...visszakérdeztem hogy biztosan üres-e, azt mondta intéz belevaló szórókat. úgymás más a szitu. de a hirdezésben azt írta ÜRESEN. mind1 mert még úgyis odébb van a vásárlás csak kíváncsi voltam. a mai világban azért kíváncsi vagyok hogy húzna le bárki is ennyi pénzzel. nem kell ahhoz tájékozottnak lenni hogy lássam mennyiért mennek...

jaja.. az a mókus 1000 % hogy le akart téged húzni.
Ki akarja használni a tájékozatlanságod, rohatt disznó
150 ért kompletten lehet kapni szórókkal, vagy még olcsóbban is

Fehercsoki
150k-ért már olyan is van amiben benne vannak a hangszórók...

Fehercsoki
Kicsit soknak tûnik...

#33539 Menj be egy hangszerboltba és kérd meg az eladókat hogy mutassanak egy ugyanolyan árkategóriás Epi-t és Cort-ot ugyanarra az erõsítõre kötve és hallani fogod még kezdõként is hogy mi a különbség a két gitár között.

tenkenorman
megkérdeztem a mókust. az üres 1960-asat 120.000 magyar forintér árulja 😊

AtomHeart
Inkabb fix hidas gitart ajanlanek kezdonek. Kevesebb a szivas vele, es jobban megedzed a bal kezed, megtanulsz hajlitani, vibratozni...

ez igy jobban megérné.Egyébként egy Cort g260-hoz mit szoltok?
AtomHeart
Guitar Rig = erositoket es effektpedalokat modellezo szoftver, a szamitogepedet hasznalhatod erositokent.

Guitar Link = egy speci USB-s hangkartya amivel a gitart csatlakoztathatod a gephez link.

igen olvastam, még infót gyûjtök de kösz az ajánlatot.😄
Lehet elég hülyét kérdezek de ezek mik? Guitar Link + Guitar Rig
hát persze, egy Mehikói Strat-al nagyon meglennék elégedve ha esetleg már úgy menne a dolog, de az még odébb van. A Roland modellezõs stratok is mexikóiak, így nem is értem az Amerikainak mi az elõnye azon kívül hogy Made in USA.

Szeretem a cicákat

AtomHeart
Otthonra tanulni kezdonek inkabb Guitar Link + Guitar Rig-et ajanlok, van ingyenes valtozata, amivel en nagyon sok, nekem tetszo hangzast tudtam elerni.

Egyaltalan olvastad a privat uzenetemet..? <#idiota>

Fehercsoki
Otthonra gyakorolni igen, de ha nem tudod pontosan mit szeretnél akkor lehet hogy jobban járnál egy Guitar Link-el meg Guitar Rig 5-el.

Köszönöm megnézem, de ha már itt tartunk remélem az erõsitõre nem kell(nem szeretnék)annyit költeni.Szóval egy 15 W-os az már elmegy?
AtomHeart
"Cortokat dicsérik pedig"

A legtobb modelnek nagyon jo az ar-ertek aranya, volt egy kx1q-m es meg voltam vele elegedve. De pl. a neil zaza signature-ok ahhoz kepest, hogy mit nyujtanak, qrvadragak... Cort-okrol olvastam par helyen, hogy minosegileg nagy a szoras, ugyanabbol a modelbol ki lehet fogni nagyon jo darabokat, de gyengeket is.

" és bizony a Squire Bullett is nagyon nagyon jó kezdõnek"

Affinity meg jobb, Standard Strat meg ennel is jobb, egy '80-as evekbeli japo squier meg odabaf egy uj Fendernek...

Fehercsoki
Ó hát mindenen lehet olyat játszani ami jól hangzik, de ha egymás mellé raksz 2 hangszert akkor azért hallatszik a különbség.

AtomHeart
Keress hangmintakat a youtube-on, pl clean-re: link.

Clean/dist az erositodtol es effektektol fugg. Persze a gitar sajatossagai ranyomjak belyeguket a vegso hangzasra, pl. az LP clean-je nem fog ugy csilingelni mint egy stratocastere...

Cortokat dicsérik pedig, és bizony a Squire Bullett is nagyon nagyon jó kezdõnek. Mezzofortéba bevittem hogy megnézzék van e valami baja, és olyat játszott rajta az ürge hogy lesett az állam. 😄

Szeretem a cicákat

Epivel milyen mûfajt lehet tolni?Úgyértem ott is lehet clean meg dist.?stb...
Fehercsoki
Cortok nekem nagyon nem jöttek be, olyan semmilyen maga a gitár, csak beleraknak egy neves hangszedõt.(ami nem biztos hogy jobb mint a hasonló árkategóriájú gitárokban lévõ ismeretlen hangszedõk, persze erre megint csak az Epiket tudom felhozni, elég jók a gyári hangszedõk, szerintem a Cort-ok EMG-inél jobbak hangzásban, az a Cort amibe nem is EMG-t raktak az meg hát semmire se jó)

Fehercsoki
Hát egy diáknak szerintem még a 230k is drága.(magamból kiindulva, persze tudom ezt sem a magyar piacra tervezték...)

kezdõnek legjobb egy Cort szerintm.pl.: http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=279&category_id=1&keyword=cort+z42
AtomHeart
SE PRS-nel Student Editiont jelent, student meg durvan "csoro diak"-ra fordul.

Fehercsoki
SE az Signature Edition rövidítése, de egyébként hülye ez az árgép mert lent már tök más gitárokat listáz 226k-ért mint ami felül van:S

AtomHeart
En nem az "SE" verziot linkeltem! <#ravasz1>

Fehercsoki
"Csak" 226k.

Egyébként azt a használt Epi-t én is tudom ajánlani, nekem is hasonló van, csak SG.

Fehercsoki
Epiphoneokat tudom ajánlani, több Epiphoneom is volt már, és mindegyikkel maximálisan meg voltam elégedve. Ha 100k-t költenél csak a gitárra akkor elég jó gitárt tudsz venni.

AtomHeart
Poenkodtam a PRS-el, >600kHUF-ba kerul, nagyon nem kezdonek valo.

Priviben viszont ajanlottam egy hasznalt Epi LP-t ami nagyon is neked valo!