Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tibi7
Értelek. Akkor a nagyobb gyártókkal nem lehet melléfogni. Számítógép éppen van, csak van abban a szobában egy kiságy is a pár hónapos gyereküknek, szóval az most felejtõs. 😊

Egy ilyen guitar linket én is beújítok hamarosan, ha nálam beválik, akkor majd ajánlom neki is. Egyébként olvasgattam a fórumot, és ha jól emlékszem te írtad, hogy rendeltél Kínából vagy honnan a fenébõl free shipping-gel valami potom összegért kettõt. Azok megjöttek már?
AtomHeart
Line 6, Marshall, Orange, Peavey, mindegyikuknek van olcso tranyos komboja, rosszat egyikrol sem hallottam.

Szerk: kimaradt a vox, vt 15!

Ha van szamitogepe, akkor a Guitar Link + Guitar Rig 5 is jo megoldas lehet (sot!).

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Tibi7
Ez elég jó árban van. És van még a Rolandon kívül olyan márka amit érdemes keresni ebben a 15W-os kategóriában?
AtomHeart

Tibi7
Sziasztok! Sógorom keres otthonra gitárkombót 15W körül, de annyi gyártó van a piacon, hogy képtelen választani. Ti melyiket ajánlanátok neki?
AtomHeart
Ebben jol nezne ki egy zebra szett! <#law>

tenkenorman
a cigány skála más néven harmonikus moll. ezért nem érezheted eltérõnek nagyon.

insane 😄

http://www.tenke.hu

AtomHeart
Alap moll/dur-tol nagyon nem erzem elteronek, bar en nem ertek zeneelmelethez. <#idiota> Balckmore kedvence allitolag a magyar cigany (!) skala.<#violent><#ticking>

Szerk: a szmajlikkal csak poenkodok, nem vagyok rasszista! <#banplz>

ez mien skála lehet?

http://www.youtube.com/watch?v=vnFp_1zJYPE&feature=related
AtomHeart
Az a "furabb" alaku valoszinuleg egy B.C. Rich Mockingbird.

Szerk: es tenyleg 7 huros!

AtomHeart
Jo ar! <#eljen>

elitehun
Lehet 8 húros is <#eplus2>
Hecker007
4 teve, 1 lp, 1 bass, megy 1 héthúros gityó 😄

3 tele, 1 les paul, meg egy bass gitár..honnan tudjam pontosan

V43 1105
Slinky, milyen gitárok ezek ? Pontos modellek érdekelnének, köszi ^^

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Beszéltem a fiúval, azt mondja 20 ért kaphatok egy olyat amilyet szeretnék.
Ez szerintem jó lesz ilyen árban.

Nekem ez így nagyon megfelel, 2 push pull fel-le nyomhatós hangerõ poti, amikkel állíthatom a humbucker / single coil üzemmódot.
És egy 3 állású szelektor kapcsoló, ( híd / híd+nyak / nyak ) kapcsolásban.

Nagyon szuper lesz így, és semmit nem kell barkácsolnom a gitáron..
amúgy is álomszép rajta a mintázat, majd meglátod.

Kívülrõl csak annyi látszik, hogy van két potméter, meg egy kapcsoló, és ezekkel bárhogy tudom kapcsolni a gitárt.

tenkenorman
mondjuk gitáron még ilyet nem láttam de szerintem bistabil gombokkal jobban meg lehetne oldani minden hangszedõhöz tartozna 1-1 3állású kapcsoló, és 1-1 bistabil gomb. vagy nem lenne praktikus ?

fecska
nem négy hanem 3

fecska
az 3 db 4állásó kapcsoló, és a 2 háromállású kapcsolónak kell egy bemenetváltó 3 állású kapcsoló

tenkenorman
bármilyen gagyi teszkós páka megfelel a feladatra. nézzetek kapcsolást, és szépen egy huzalt követve forrasszátok a megfelelõ helyre a dolgokat így a legkevesebb a hibalehetõség, ahol lehet alkalmazzatok csillag földelést tehát ha 4 poti teste van a földre húzva akkor a azokat is kössétek össze + a híd is asszem földelve van ezeken.

azért rossz szerintem mert ez esetben javíts ki ha tévedek, mert így 1.es állásban 1. hangszedõ, középen semmi vagy mindkettõ, 3. állásban meg csak a 3as mûkszik, ti meg felezni akartátok vagy nem?

AtomHeart
"Csak szereznem kell egy forrasztópákát, meg drótokat."

hkiron-uk nevu eladonak az ebay-en van mindenfeleje (cin draut, cinezo, tisztito rongy, cinszivo) occon, szallitasi dij nelkul kinabol...

fecska
nekem így van a gitáromban és mûködik 😄
de légyszíves javíts ki ha nem jó!!!!

tenkenorman
ha az ott egy hárm állású kapcsoló akkor nagyon nem stimm

fecska
sok sikert, és egészségedre 😄

Azthiszem menni fog..
Most ettem két tükörtojást szalonnával, és most úgy érzem menni fog.
Csak szereznem kell egy forrasztópákát, meg drótokat.
Csavarhúzóm már van.

kapcsolás

fecska
nem tudod megoldani egy kétállású kapcsolóval, annál azért bonyolultabb egy hangszedõ bekötése

Várjunk csak atomka.. lehet mégis neked lesz igazad..
Ha lemondok arról, hogy a szedõket sorba lehessen kötni, akkor meg lehetne oldani a dolgot két push-pull kétállású kapcsolós volume potméterrel is, és így megmaradna a lehetõség, hogy single-be kapcsoljam, vagy dualba kapcsoljam a két szedõt, a hangerõ potméterrel, és nem kell fúrnom faragnom a gitáron, amihez nagyon nincs kedvem.

Te milyen okos fiú vagy <#taps>

fecska
én se értek hozzá ennyi hogy be tudom kötni a hangszedõket egy egy vol, és tone potival. többet én se értek hozzá

ez szép...
de még most sem értem =(
mindegy.. szánok rá egy kis idõt, rajzolgatok, és közben meg próbálom megérteni, hogy pontosan mi is történik, ha ezt vagy azt ide vagy oda kötöm, most már azt is tudom, hogy mûködnek a kapcsolók

találtam egy ilyet, hogy ezek hogy kapcsolnak..

fecska

igen erre már én is gondoltam hogy így lesz.. de már ott elakadtam, hogy amikor összekötöm a szedõt a dpdt 3 állású kapcsolóval, hogy a frászba kössem be úgy hogy le tudjam felezni, sorba kapcsolni, és simán dualba hagyni.

fecska
mindjárt paintelek neked egyet 😄

fecska
nem mert az csak két állás és neki 3 kell

van 3 állású push-pull poti is?

fecska
jézus az a gitár úgy fog kinézni mint valami NASA ûrhajó 😄DD
ami a két kapcsolóból kijön két output, rájuk kötöd külön külön a volume potikat, aztán azoknak az outputját kell a kapcsolóba kötni, meg a földet, onnan meg mehet a jackbe a tone-t meg csak simán kivágod

AtomHeart
"és fúrok még a kapcsoló mellé még két kis lyukat"

Nem lenne elegansabb a ket potit push-pull-ra cserelni?

buta vagyok =(

Át akarom alakítani az új gitáromat..
most úgy van hogy van egy 3 állású kapcsoló, egy volume, meg egy tone rajta.

Úgy akarom csinálni, hogy a tone helyére berakok még egy volume potmétert, és fúrok még a kapcsoló mellé még két kis lyukat, ahova újabb kapcsolókat teszek.

Úgy akarom csinálni, hogy van két humbucker, amiket egy egy 3 állású kapcsolóval le tudok felezni, illetve párhuzamosan és sorba kapcsolni egymással, így 3 féle hangzást tudok állítani egy humbin.
És ez azért is lenne nagyon fontos, mert így ha kedvem tartja a nyaki humit le tudnám felezni single coilba és így ha szükségem lenne egy nagyon tiszta fényes csengõ szerû hangra, csak lekapcsolom a nyaki humbit single be és kész.

Mindkét szedõhöz lenne saját volume potméter, és a 3. meglévõ 3 állású kapcsolóval meg kiválaszthatnám hogy melyik szedõ szóljon, vagy hogy mindkettõ szóljon.

Szóval ez a koncepció.. de kéne hozzá egy bekötési rajz, fõleg a kapcsolókhoz, hogy kössem a derótokat.
4 drótosak a szedõk, +1 föld.
A dimarzio oldalán semmit nem értettem ezekbõl.

rajz

fecska
mondom ha aktuális lesz még akkor segítek behozni

Írtam neki, nem akarom túlbonyolítani a dolgot, itthon 24 ért van ilyen szedõ, egyelõre feketét találtam csak.
Viszont az usában ez 70 dollár körül mozog, jó lenne egy olyat megkaparintani mert olcsóbb. 😞

AtomHeart
"usából nincs szállítás ide 😞"

Vannak "proxy shipping" cegek, amelyek tovabb tudjak kuldeni akarhova, de a vam+afa miatt nem biztos, hogy olcsobb lesz. Ez a csavo szokott hozni USA-bol dolgokat olcson, be lehet probalkozni.

fecska
ha megyek ki szeptemberbe amiba akkor ha kell hozok be neked

fecska
tök mindegy szarul is szólt meg kényelmetlen is volt
nekem ez van,
ez,
ez
meg ez
a maple-nek más a nyaka de az elsõ háronak mind ugyan az

AtomHeart
Valszeg ezert tartja sokszor fuggolegesen, terdere tamasztva szolozas kozben... <#vigyor5>

ilyen kell nekem krém színben hol tudnék szerezni
usából nincs szállítás ide 😞

DiMarzio DP100 Super Distortion Pickup Creme F-Space

fecska
ahha az 59-eseimnek minde kettõnek valami CC+ a formájuk, ezek szerint akkor a SLashé az meg D formájú. akkor azért volt kényelmetlen...

AtomHeart
Rosszul tudod, idezet Gibsonektol:

" from goldtop to sunburst in 1958, the ’59 Les Paul evolved only slightly further, but the minor variations introduced to the fabled ’Burst that year—involving the specifications of the neck—attained a critical mass that really put this guitar over the top. On the back of the neck, the Les Paul’s chunky profile remained thick and rounded, but it was slightly less thick and “clubby” on many previous examples, making its D profile even more comfortable in the hand. "