Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Guitar rig-nek van ingyenes valtozata, amiben csak egy erosito modell es par effekt van, en ezt hasznalom, gyakorlasra booooven eleg, nagyon sok, szamomra tetszo hangzast el tudok erni vele. Ha meg bekapcsolod a demo modot, hasznalhatod az osszes erosito/effekt modellt egy fel oraig...
Szerk: a fel ora utan meg ujrainditod es megint aktivalod a demo modot... Egyetlen hatranya, hogy a beallitasokat nem tudod elmenteni.
Szerk: a fel ora utan meg ujrainditod es megint aktivalod a demo modot... Egyetlen hatranya, hogy a beallitasokat nem tudod elmenteni.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Azért trial mert ingyenes, ha olcsó programot akarsz akkor vegyél Pod Farmot és kapsz mellé hangkártyát(25k), vagy Amplitube 3, van ingyenes része és megveheted csak azokat az erõsítõket/effekteket/bármit ami neked kell, így lényegesen olcsóbb mintha egy teljes programot vennél.
Nem tudjátok van olyan gitár rig progi ami ingyenes és nem trial?
erre mit mondtok?
PAF® 36th Anniversary
Lehet mégsem kell full tiszta hang.. inkább paul gilbertezek, meg guns n rosesozok egy kicsit tompább szedõvel.
Véleményetek?
De gyorsan mert döntenem kell lassan.
PAF® 36th Anniversary
Lehet mégsem kell full tiszta hang.. inkább paul gilbertezek, meg guns n rosesozok egy kicsit tompább szedõvel.
Véleményetek?
De gyorsan mert döntenem kell lassan.
Par oldallal korabban en is feltettem ezt a kerdest. 😛
Gitározáshoz milyen hangfalat érdemes venni? Csak otthonra gyakorlásra kéne, a mostani PC hangfalam nem nagyon bírja a hangerõt.
Sokfele LP nyak letezik, a '60-as a legkeskenyebb, a legtobb epin is ilyensmi van.
Szerk: amugy a vastag nyakat is meg lehet szokni, barmekkora is legyen a kezed. Szerintem max akkor akadalyoz, ha mar elerted a schredder szintet es kurvagyorsan tudsz jatszani...
Szerk: amugy a vastag nyakat is meg lehet szokni, barmekkora is legyen a kezed. Szerintem max akkor akadalyoz, ha mar elerted a schredder szintet es kurvagyorsan tudsz jatszani...
hát akkor, liquifire, air norton, activator D, Paf, ezek között nézz szét szerintem, nekem a legelsõ van, felezve egy true velvet-tel nagyon szép tiszta hangja van
mondjuk nekem mind1 mert kipróbáltam egyet a hét elején és nagyon nagyon nagyon kényelmetlen volt... sajna nincsenek lapát kezeim és hosszú karjaim sem valszeg ezért.
http://www.tenke.hu
nem ugyan abból van, de ugyan olyan mahagóni hangja van
valahogy nem akarom elhinni hogy a ~100k-s epi, ugyan abból a mahagóniból van mint a gibson...
http://www.tenke.hu
mindegy, csak csilingeljen szépen mint egy strato
nnna
adjatok már tippeket nyakhoz éger testbe hangszedõ ügyben
Szép tiszta hangot szeretnék..
a dimarziók közül
adjatok már tippeket nyakhoz éger testbe hangszedõ ügyben
Szép tiszta hangot szeretnék..
a dimarziók közül
itt páran azért nagyon el vannak tévedve..
Attól függ, ha például veszel egy Epiphone SG-t vagy LP-t valamivel 100k alatt(újan) akkor abban azért megéri, mivel a hangszedõkön kívül leírás szerint megegyeznek a Gibsonokkal.(persze tudom teljesen más minõség, de papíron ugyanaz, és azért jóval olcsóbb belerakni egy jó hangszedõt mint venni egy Gibsont, a hangzás viszont teljesen jó)
XD
Persze, teljesen igazad van csak hülyéskedtem.
Szerintem 100k alatti gitárban ritkán éri meg hangszedõt cserélni (kivéve ha használtan vetted a gityót)
Persze, teljesen igazad van csak hülyéskedtem.
Szerintem 100k alatti gitárban ritkán éri meg hangszedõt cserélni (kivéve ha használtan vetted a gityót)
És látod Petrucci milyen egyszerûen le tudja utánozni... Bár vannak jó csavarozott nyakú gitárok, az olcsóbb árkategóriában ez nem a minõséget jelöli.
Inkább várok <#banplz>#banplz>
Am sajna tényleg rég gitároztam rendesen, új számot meg nem is tudom mikor tanultam utoljára xd talán a fade to black volt az vagy 3-4 hónapja
Am sajna tényleg rég gitároztam rendesen, új számot meg nem is tudom mikor tanultam utoljára xd talán a fade to black volt az vagy 3-4 hónapja
hát ha egyszer véletlenül olyan lesz élet mint a matrix-ban, már gondolkoztam rajta,hogy tuti azt lövetném elsõnek a tarkómba ,hogy tudjak gitározni... <#vigyor3>#vigyor3>
Guitar Riggel is el lehetne érni a metallica hangzást, de egy ilyen hárs testû csavarozott nyakú förtelemmel nem, kár ebbe hangszedõt cserélni. De egyébként a motherbucker sem rossz hangszedõ.(de kb. azt fizeted meg mert ennél jobb gitárt kapsz majdnem fele ennyiért)
Vagyis akkor nem sok értelme kicserélni ha jól gondolom.
Legalább is olyan szempontból,hogy nem fogok közelebb kerülni ahhoz a hangzáshoz ezzel a roland cube 15xl-el...
Legalább is olyan szempontból,hogy nem fogok közelebb kerülni ahhoz a hangzáshoz ezzel a roland cube 15xl-el...
Igen, kompatibilis, hozza lehet forrasztani a benne levo aljzathoz, kell majd venned egy 9v-os elemet.
"Én minél inkább metallica-s hangzást szeretnék elérni és ugye õk is ilyesmit használnak ha jól informálódtam.
...
de ugye csak pár hete kezdtem a gitározást... "
Ez egy nagyon-nagyon stupid gondolat. Metallikaek mindigis fullcsoves erositoket hasznaltak szarrahajtva, es a studioban is speci technikakat alkalmaztak a hangszin vastagitasara. Egy ratyesz modellezo erositon nem fogsz soha olyan durva tonust elerni.
"Én minél inkább metallica-s hangzást szeretnék elérni és ugye õk is ilyesmit használnak ha jól informálódtam.
...
de ugye csak pár hete kezdtem a gitározást... "
Ez egy nagyon-nagyon stupid gondolat. Metallikaek mindigis fullcsoves erositoket hasznaltak szarrahajtva, es a studioban is speci technikakat alkalmaztak a hangszin vastagitasara. Egy ratyesz modellezo erositon nem fogsz soha olyan durva tonust elerni.
Ez a hangszedõ szett kompatibilis a cort kx5-el?
Vagy inkább úgy kérdezem érdemes lenne kicserélnem?
Én minél inkább metallica-s hangzást szeretnék elérni és ugye õk is ilyesmit használnak ha jól informálódtam.
A hirdetésben az van,hogy jack aljzat nélkül. Az mit jelent?
Ha ezt megvenném kell még valamit vennem hozzá vagy csak simán ki lehet cserélni az hagy szóljon.
bocs a bugyuta kérdésekért,de ugye csak pár hete kezdtem a gitározást...
Vagy inkább úgy kérdezem érdemes lenne kicserélnem?
Én minél inkább metallica-s hangzást szeretnék elérni és ugye õk is ilyesmit használnak ha jól informálódtam.
A hirdetésben az van,hogy jack aljzat nélkül. Az mit jelent?
Ha ezt megvenném kell még valamit vennem hozzá vagy csak simán ki lehet cserélni az hagy szóljon.
bocs a bugyuta kérdésekért,de ugye csak pár hete kezdtem a gitározást...
Bár teljesen más a hangzása a LP Special 2-nek is mint a Samicknek, szóval valószínû hogy észrevennéd a változást, de új gitárt venni pénzkidobás ha sokan hirdetik használtan.
Megéri a régit megcsináltatni, mivel csak hangzásában más, de nem (sokkal) jobb gitárt kapnál, illetve ez nem igazi LP, mivel nagyon vékony a teste, kb. mint egy SG, sõt a mostani SG-mnél vékonyabb volt, szóval ha igazi LP-t akarsz akkor ne ezt, esetleg vegyél egy használt Epi LP 100-at, használtan 35k-ért találsz ha szerencséd van, az már igazi LP, és teljesen használható, esetleg pickupot cserélni is megéri.
hmmm :/ akkor jobb lesz még gondolkodni rajta. Azért fontolgatom, mert a samick-em strato, de annyira tetszenek a LP gitárok, hogy akarok egyet, sokkal jobban tetszik. Emellett az enyém kopott is, sok helyen a bundok már zavaróan megkoptak, szóval lenne egy szép új gitárom, ami csak az enyém, én vagyok számára az elsõ 😄 Itthon gitározok jelenleg, és várhatóan még egy jó darabig, tehát hangzásban elég. Na majd meglátom. (Apropó, bundok csiszolásáért mennyit érdemes adni?)
Bár ahogy nézem a régi gitárod is hasonló árkategóriás mint ez, szóval ha csak nem akarsz mahagóni gitárt humbuckerekkel akkor nem éri meg cserélni, mert jobb nem lesz, csak más.
Pár értékelés. Itt is elég jó pontszámokat kapott, nem tudom mahagóni testtel biztos jobb.
Hát, nem rossz gitár, nekem is ilyen volt, viszont tekintettel arra hogy 2. elektromos gitárod lenne semmiképp se újan vedd meg. Használtan 20k+, annyit bõven megér.(testtel kapcsolatban meg tévedtem, de az enyém még biztos nem mahagóni testtel készült, ettõl eltekintve korrekt gitár az áráért)
El sem merem mondani 😄 Egy samick lk 35a-val kezdtem gitározni, ez volt az abszolút elsõ gitárom másfél éve, a hírekkel ellentétben abszolút korrekt gitár ennyi pénzért. De most már kinõttem, és váltani szeretnék, de árban nem tudok túl sokat hozzátenni. Egyébként nem hárs, hanem mahagóni teste van.
Hangszedõt meg ne cserélj ebben mert nem éri meg, fele olyan vastag a teste mint egy igazi LP-nek, ráadásul hársból van.
Jó kis gitár az áráért, de használtan fele ennyiért is megkaphatod, ha második gitár, de elsõ elektromos akkor oké, de ha második elektromos akkor meg mid volt eddig?😄
Nincs az a szar gitar, amihez kepest ez lenne akkora elorelepes, hogy megerje az arat... Inkabb gyujtogess egy hasznalt Epi STD-re.
Egyilyen Epi mennyire lenne jó választás nem kezdõ, hanem második gitárnak? A hangszedõket késõbb cserélném, ahogy javul a játékom, és nõnek az igényeim.
A szallitasert nem, de talan megvamolhatjak, szal kivancsian varom...
Azért kérdeztem meg, mert gondoltam rá hogy neked nem kell legalább az egyik, és én majd jól lecsapok rá 😛 Egyébként ezt neked kiviszi valami futár, vagy a posta, és semmi plusz költséget nem kell fizetned a szállításért?