Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok.
Tudom volt már ilyen problémám, de lenne egy kérdésem.
Ha pengetés közben a nyeregbõl kiugrik a húr, akkor mi a teendõ? És ilyenkor a húr túl vékony vagy túl vastag a nyereghez képest?

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

vagy valami hasonlót

hmmm.. én wd40 et szoktam a kocsiba rakni olaj gyanánt.

AtomHeart
Hmm, nem tudom, honnan szedtem, ugy emlekezetm, hogy valahol olvastma, hogy ajanlottak, de ezek szerint tevedtem. <#lama>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Hecker007
NE!! WD40-el az teljesen másra való! Kontakt spré kell bele. WD40 az tisztító és kenõ anyag, DE nem elektronikai dolgokhoz való!

Fehercsoki
Ha már kiszedném akkor lecserélném normál potira, ezzel úgyis csak a baj lenne. Viszont gondolom akkor a potiból a jack kimenetbe forrasztott kábelt nem kell visszarakni.

AtomHeart
Az elektronika belul egyszeru, mint a faek. Szedd ki a potit (forrasztora szukseged lesz) es fujd be wd-40-el.

Fehercsoki
Egyébként ha nem láttam még belülrõl gitárt akkor érdemes megpróbálnom megjavítani? Az a baj hogy szerviz messze van meg annyira nem is nagy probléma hogy nem jó a killswitch.

Fehercsoki
Valójában semmi, elég egyszerû szerkezet, most viszont azt is észrevettem, hogy nem csak hogy nehezen tekerhetõ a poti és akad a killswitch, de egyáltalán nem is mûködik a killswitch, tehát hiába nyomom le, beakad de nem csinál semmit. Mindjárt leszedem a hátulját és belenézek.(egyébként a poti mûködik teljesen, csak kicsit nehezen tekerhetõ, legalábbis a többihez képest) Kár volt egyáltalán gyárilag rárakni, elég gagyi.

AtomHeart
Sosem ertettem ezt a garancia dolgot gitarok eseten. Mi tud rajta ugy elromolni, hogy ne foghassak ra, hogy tuleroltetted, rossz helyen taroltad, leejtetted, stb?

Fehercsoki
Beragadt a killpot a gitáromon és nehezen tekerhetõ, ha megpróbálom megcsinálni, azaz leveszem a potik alatti mûanyag fedelet akkor az garanciavesztéssel jár?

tenkenorman
az elõzõ üzenetem legszívesebben kitörölném 😄 de a lényeg hogy rájöttem 😄😄

http://www.tenke.hu

tenkenorman
pont most jutottál eszembe... amikor tele van a hasam rántott hússal mindig megjön a kedvem egy kis countryhoz. meg is lestem gyorsan hogyé is van.
link
az intro pentaton skála, a tab alapján mennyivel nehezebb...

AtomHeart
Ha ebay-es amcsi elado kuldene, akkor a szallitas vagy 30-40$-ba kerulne, vagy 3-4 hetig tartana es mindket esetben jo esellyel kene fizess vagy 10%-nyi vamot meg 27%-os AFAt.

ezt már én is megtaláltam, de feketét nem fogok venni
a másik meg egy különleges PAF, az egy eredeti 59 es gibson remake je..
tompa de feszes mélyek, krémes közepek, és tompa selymes magasak..
Nagyon jókat írnak róla, dicsérik mindenhol ezt a szedõt, és nagyon olcsó is értékéhez viszonyítva, az ilyen 50 es évekbeli gibson szedõk másolatai is sokszor száz ezer körül vannak.

Valahogy rá kéne venni az amerikaiakat hogy küldjenek ide is szedõket, mert õk jó árban adják.

AtomHeart
Jol emlekszem, hogy az egyik, amit venni szeretnel, az super distortion? Vedd meg >>ezt amig megerkezik a vadiuj krem szinu, utana eladhatod...

A masik meg PAF? Arra is van par talalat gshop-on!

nem találtam az ebayen olyan eladót aki ide is küldene pukit
pedig az usából 14 ezerbõl megúsznák egy szedõt, a kettõt együtt 30 ból, viszont itt az euban meg az országban is 20 ezerért van egy dimarzio..
a kettõ 40 körül, most mi legyen?
bukjak 10 ezret..vagy esetleg lehet csinálni valamit?

AtomHeart
"Szeretnék rendelni innen europából valahonnan"

Itt eu-ban a gitaros cuccok ritkan olcsobbak mint a hazai boltokban (legalabbis azok a cuccok, amiket en nezegettem).

"ebayen nem adják el magyarországra a szedõket, a szemetek."

Ez eladotol fugg, nem ebay-tol, egyesek barhova elkuldik.

elegem van <#szomoru1><#wow3>

hahhóó

Van két pickup amit szeretnék megvenni, két dimarzio, viszont itt az országban nincsenek meg, abban a színben amit én szeretnék, cream.
és rendelésre is csak szeptember végére lenne csak meg.

Szeretnék rendelni innen europából valahonnan, ahol lehet fizetni paypallal is.
Tudtok segíteni? ebayen nem adják el magyarországra a szedõket, a szemetek.

tenkenorman
tanuld meg az akkordokat, és a skálákat. én is csak kb egy éve gitározok. megtanulod tab alapján aztán kiderül hogy csak 3 akkord volt az egész, és semmire nem mentél vele. viszont ha az akkordokat megtanulod rögtön dalok százait tudod eljátszani úgy hogy megy a zene, és csak nézed milyen akkordok vannak benne. a skálákkal ugyan ez a helyzet, és plusz élményt nyújt hogy csak leülsz és nyomod a skálákat mint a barom, és ezek segítségével tanulhatsz meg improvizálni is ami szintén hatalmas élmény lehet. nem azt mondom hogy tilos tabokat nézni de sokkal elõrréb vagy ha elõbb megtanulod az akkordokat kb 20 akkordal már boldogulhatsz. a banner alatt megtalálod õket az Akkordok és Skálák link alatt.

Most lehet hülyeséget kérdezek de akkor hogy tanulok dalokat mert hallás után még nem megy 😄
tenkenorman
de a legjobb az lenne ha nem taboznál 😄

Fehercsoki
Ez gyakorlatilag egy online Guitar Pro amiben minden tab benne van.(majdnem)

Guitar pro-t mennyire érdemes leszedni?Mert elég sok tabhoz ami nekem kéne guitar pro formátum.Vagy ti hogy tanultok tabokat?
fecska
hallod volt hangmérnököm úgy nézte a szóróknak a minõségét, hogy csontig(!!!!) kitekert 2203-on (tehát minden poti 10-en a reverb kivételével) odarakta a fülét külön külön a hangszórókhoz, és úgy kellett játszanom úgy válogattuk a hangszórókat. Na ilyenkor én fogtam, bedugtam a vezetéknélküli cumót, kimentem a folyosóra és ott játtszottam, és a pali az teljesen jól hallott, egyáltalán nem volt süket.

Hecker007
szerintem ez le fogja tépni a fejed 😄

fecska
obaltam halkan kb 15 w on 10 master volume-n kihajtva majd el viszem ahol ki lehet fullon hajtani kivancdi vagyok a 6550 vrgfok torzitasara majd a jovoheten hatha eljutok valahova ahol ki lehet hajtani

fecska
Ugy biza poton penzert (1200$) jutottam hozza azonnal lecsaptam ra. Iszonyat dog mondjuk meg csak itthon pr

Hecker007
Slash AFD fej?

fecska
ki talalja ki mim van?? 😛

Fehercsoki
Én nem tudom hogy megtartom-e, ha pont a gitárom ára kell majd a Gibsonhoz akkor gondolkodás nélkül eladom😄

MikX
Õ ok, félreérthetõ voltam, persze, inkább azt akartam mondani, hogy én LP-t vagy SG-t veszek majd, bár a mostanit megtartom a falra az tuti, attól hogy nem sg és nemis lp

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Fehercsoki
Iceman nem SG és nem is LP, Iceman a formája.(Fireman fordítva, de az Iceman volt elõbb)

MikX
Én lehet hülyevagyok, de LP és SG-ben csak Epi és Gibson játszana (többmintvalószínû inkább epi 😄 )

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Fehercsoki
Én is szeretnék majd egy Gibson SG Standardot, bár egy Ibanez Icemannel is megelédenék😄 (és az 100k-val olcsóbb is)

MikX
<#eljen> Ismerem, fasza! Nekem mondjuk nem jön be annyira a matt fekete (meg úgy általában a fekete gitárok)én egy cseresznyét vennék legszívesebben, sõt leginkább egy Angus Young-ot, ha tehetném, vagy egy "sima" standard is jöhetne, nagyon bejön a cseresznye színe a nagy koptatóval.
majd egyszer talán...

fecska
mindenképp a hidat, és csak zebrában 😛
de komolyan volt ilyen asszem a goldieban alapból, mindkettõ híd volt (borító nélkül) nagyon dögös hangja volt!!

Hecker007
én leszedtem egy "demo"-t és nem tapasztaltam ilyet, a HD500-at használtam hangkarinak, ASIO módban, 96kHz-es Sample rate és 512 Audio buffer mérettel, szerintem próbálj te is a sample rate és az audi buffer méretével játszani azzal lesz a gond

Fehercsoki
Milyen hangkártyát/drivert használsz?

Froopy
Sziasztok!
"Megvásároltam" a TH2 teljes verzióját. Egy ideig mûködik, majd egyszer csak hallgathatatlanul serceg, ha játszom a gitáron. Ha újrainditom a progit, újra mûködik - egy ideig. Mi lehet a probléma? Ez nem a demóban megjelenõ félpercenkénti 1 mp szünet.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Fehercsoki
Kipróbálni nem tudod, viszont youtubeon biztosan van videó ilyen hangszedõ-gitár összeállításról.

Fehercsoki
Epiphone Goth G-400.(ugyanaz mint a 90-100k-s LP-k, nem annyira népszerû, ezért olcsóbb, a nyaka viszont nagyon kényelmes, jobb mint az LP-k nyaka és van benne killswitch)

Istenem mindjárt megõrülök..
nem tudom eldönteni melyik bukkert rendeljem

Van ez
http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers/paf-36th-anniversary-bridge
meg ez
http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers/paf-36th-anniversary

Két féle van, kicsit másképpen szólnak, a bridge erõsebb kimenõ jelle van, és mély hangsúlyosabb. A nyaki nyíltabb, kicsit fényesebb a hangja.
Ezek a cuccok mahagóni LP be valók.. abban dolgoznak a legszebben.
Egy mahagóni lp ben ha a bridge verziót a nyakba teszik akkor muddy hangú lesz, úgyértem mélytonusos kásás.

Viszont én éger testû PRS féle gitárba tenném, ami fényesebb hangú fa, viszont ugyan úgy ragasztott mahagóni nyaka van mint az LP-knek.

A bridge verziónak jobb hangja van.. legalábbis a hídnál a hangminták alapján.
Viszont milyen lenne ha én a nyakhoz tenném ezt a bridge verziót??
Ennek is elég gyenge a mágneses tere és vintage szintõ jele van, 280 mv körül.
Beleõrülök, nem tudok dönteni.
Jó lenne kipróbálni a gitáromba mind a kettõt, de nincs rá lehetõség.
De valamelyiket meg fogom venni..de melyiket vegyem? =(
segítsetek

MikX
Milyen SG-d van?
Imádom õket, formára is nekem sokkalinkább tetszik mint egy LP, bár az is szép, meg klasszikus, de a csapból is az folyik kb, meg csakmert egyszerûen sokkalszebb nekem.
Következõre tuti SG-m lesz, az tuti

AtomHeart
Innen toltheted le.

Atom, eltudod küldeni a linkjét annak a guitar rignek amit te használsz?
Fehercsoki
Amplitube-ban szerintem több dolog ingyenes, viszont a kezelõfelülete elég rossz.